Есента листата разпиля, Юнчето е шило в торба! - Тема №8

• 22 226
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
На каката имунизационният паспорт ми го даде педиатърката когато и приключиха реимунизациите на ваксините след годинката - там някъде, преди това не знаех даже че има, иначе на всяка консултация в амбулаторния картон на детето си записват всичко, той също стои при докторката в консултацията, и него ми го дадоха с имунизационния.
Сега също имаме амбулаторен картон, в който записват всичко и отново седи при тях в консултацията, предполагам че като приключат пак реимунизациите ще го попълнят и ще ми ги дадат и двата картона.

За захранването, имах намерение да е след 6-ти месец, но на малчо все не му стига кърмата, ям жито, пия чай, пия по около 4литра вода денонощно, храня се (качих 10кг откакто кърмя и то от втория месец насам), кърмя нощем по няколко пъти, през деня изобщо не ги броя и вече не знам от кога не ми сее случвало да го нахраня от една гърда, винаги от двете, даже ги прехвърлям по два пъти, и му помагам с лактацията като си играя със зърното на свободната гърда, че ако не тръгне лактацията нищо не тече. Затова захраних преди две седмици с картофено пюре, прие го много добре, примляскваше си го охотно, но аз го разредих с кърма да стане течно, като супа, и по-гъсто го харесва, но на третата лъжица почва да върти глава към гърдата, аз го държа полулегнал в мен, не искам да го слагам още в столчето. И така давах една седмица картофено пюре, после дадох картоф с пащърнак и него го хареса, но въпреки че давах по около 40грама дневно той започна все по често да се върти към гърдата и аз се отказах. Затова спрях пюретата с лъжица и дадох няколко лъжички безмлечна оризова каша, разредена с кърма, хареса му и сега му давам по 40-50мл дневно обаче от шише, просто цепнах на звезда един от бибероните. Ще продължавам с кашата още известно време, може би месец и после ще почна пак разредените пюрета с лъжица. Ще ми се да продължим само с кърма и да не минавам към АМ.

На нас Дентокинд ни помага, давам го като стане много нервен и неспокоен, давах го веднъж за две седмици после го спрях и продължих само имунокинда(него го почнах при първите сополи след като 10дни давах адреналиновите капки и не се оправи, имунокинда се справи за два дни, а и кака му боледуваше много често от проблеми с носа и дихателните пътища и затова взех това решение за малчо, като смятам до пролетта да продължа да му го давам), сега преди седмица пак започнах дентокинда и пак помага, ще го давам още няколко дни и ще го спра да видя как е, ако трябва ще му го давам и него по-продължително време.
Иначе аз ползвам две гелчета, едното е на Бочко, другото е Пансорал гел, мисля че и двете го успокояват малко, обикновено мажа преди кърмене, защото иначе ми пресова зърната, не просто се чеше, а направо дъвче.

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 11:45 от svetlat

# 676
Привет,
днес и аз ще сляза в Морската. Момичета ще звънна на някой от вас.

# 677
Само влизам да почерпя за именния ден на моята Вики   party023 и да пожелая честит имен ден на всички именници(св.Мина,Минчо,Минка,Виктор,Виктория)  smile3525

# 678
Денито, много младейте,век поживейте и във всичко успейте! Честит празник newsm51

# 679

Joy Ха-ха Радвай се на бухтичката сега,че като проходи току виж е станала финна мацка и няма да има какво да щипкаш и папкаш.
Като казах ,,папкаш" се сетих за един лаф казан от родител:  
Като беше малък исках да те изям ,а като порасна съжалих,че не съм го направил.

Хахахах, това много хареса, и аз съм го чувала  Joy
Ние пак сме на гости при мама в Пловдив, а днес така съм се отдала на мързелуване, че не знам как ще се стегна да излезна после...   #Crazy грехота е, времето на вън е прекрасно, все едно е пролет  Simple Smile
За избутването на лъжичката с език май съм на друго мнение - мисля че не е на 100 % основателен признак ,че детето не е готово за захранване, поне при нас беше така. Ако с лъжичка се дават сиропче или някакво лекарство например, което детето не харесва , може пак да я избута. На Габи и давах с лъжичка сироп , който не харесваше и също половината го плюеше, така беше и в началото с пюренцето, затова сега ако трябва да и давам сироп или нещо друго, го давам с пипета, за да прави разлика. Децата са такива хитруши  на тази възраст, че направо.... Rolling Eyes Също може да не хареса и лъжичката - в началото давах с големина подобна на чаена лъжичка, но нещо не я хареса, след това смених с по - малка и сега всичко е наред  Peace
целувки от мен на сладките бухтички и слончетата (дано не обидя някой ,  Hug )
Честити месечинки, и честити именици   bouquet Hug

# 680

vany6a, мерси за кафенцето!
Lorkaa, честита месечинка! Denito и на всички именници: Честит имен ден!

mar4ela5, на нас ни нанасят ваксините в имунизационния паспорт  след всяко поставяне и мисля, че така е редно /получих го още при изписване от родилното/. Може да е проблем ако решиш да смениш педиатъра, а и всяка ваксина има сериен номер. И нашата педиатърка, като при MaYa ни дава Амбулаторен лист с резултата от прегледа, но имунизациите се вписват отделно.

Какъв е този имунизационен картон? Ние такова чудо нямаме, а и за първи път чувам.  newsm78
Имунизационният паспорт няма нищо общо с Личната амбулаторна карта или Здравноосигурителната книжка и е важен, т.к. с него приемат децата в детска градина, училище и т.н. Ето как изглежда:

Да споделя, че Светли вече трети ден е със запек. Мисля, че се дължи на опитите ми да го захраня. newsm78 Това е вторият такъв случай. Първия го решихме с хомеопатия и клизма с термометър, но сега и двете нямат ефект. Още първия път разузнах, че до 48h. можело да се чака при запек без да се реагира, но ние вече отдавна просрочихме това време. И звъня аз на педиатъра, която бодро ми заявява да му втъкна свещичка ФЛОРАЖИН ЕВА Q СУПОЗИТОРИИ. Прочитам в нета листовката и там черно на бяло си пише: „Внимание!EVA/qu се използва за възрастни и деца над 14 години.”. #Crazy Пак й звънкам и обяснявам, а тя притеснено се коригира – трябвало съм да „издялкам” свещичката до по малки размери…по мое усмотрение… Shockedтова с кръцни/срежи не ми допадна и тя вече изнервено ми заявява да пробвам със спринцовка в дупето с топла вода…и това не ми допадна. Rolling Eyes Накрая се спряхме на Лактулоза-MIP сироп /поне пише, че става за кърмачета/, въпреки, че ми беше заявено, че ефекта ще е по - бавен. Предпочетох го пред ДУФАЛАК сироп, въпреки, че двете са аналогични. Дано да съм взела правилното решение и на бебо да му мине бързо. Знам, че без такива проблемчета, като запека, не може, но ми е гадно и притеснено.

# 681
Синьо птиче,пробвай и с овесена вода Peace

# 682
Здравейте и от нас   bouquet
Аз влизам да се "оплача" че съм бясна направо  #Cussing out Вчера пращам каката с рокля и тънък чорапогащник на градина и вечерта баща и ми я връща без гащи  Shocked Била се намокрила в тоалетната на обяд и не намерили в гардеробчето и ново бельо  Shocked При положение, че вътре има 4 чифта  #Crazy #2gunfire И знаете ли какъв е резултата от това стоене Гола - преди малко ме извикаха да си я взема, че е с темп  #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out Нямах време да се разправям, че долу пред градината ме чакаха една приятелка с Ивана (ревяща) и Софи също ревеше като отидох  ooooh! Нооо след малко отиваме на лекар и ще мина направо през офиса на директорката  #2gunfire Еййй то бива безотговорност, но чак пък толкова  ooooh! Ми като не сте намерили, що не ми се обадихте бе?!!!!! Оххх.. оплаках се.... Разисквали сте много теми, но сега нямам време да се включвам  Tired
Приятен ден милички!  bouquet

# 683
Синьо птиче,пробвай и с овесена вода Peace

Само това не съм пробвала. Благодаря ти.  Laughing Тези дни го тъпча постоянно с вода, вкл. и преди нищожните количества пюре давах 1-2 ч.л. затоплена. Въпреки, че съм против соковете се прежалих и му давах сок от сини сливи. Правихме усърдно гимнастики, разтривахме коремчето. И трите дена правихме опити за клизма с термометър. Спазваме си стриктно приема на хомеопатичните. Но не и НЕ
Ще го елиминирам този запек, амааа голям зор. Laughing

# 684
Blue_Bird, какви хомеопатични даваш? Нукс Вомика?
Лулу25Hug И аз си мислех тези дни, че кърменето много изтощава организма, ама няма начин - за доброто на децата е.  Hug
Дион, важното е да не отслабва! Различни деца, различни метаболизми, различни гени - не се тревожи. И Борислав последно беше качил само 400гр, храня го много често, предлагам му даже АМ от време на време (той категорично го отказва, ако беше гладен, щеше да яде), но той почти не спи ни денем, ни нощем, кога да ги качи тези кг като не се спира. Моето лично мнение е, че захранването няма да промени това. Колко калории има в няколко лъжички пюре!
Майче, и според мен не е готова Рая.  Peace Вече споменах за детенцето на една приятелка, прояло друго освен кърма чак 9-ия месец. Жива и здрава е, в момента е на 1г.6мес. и е много ящна.

# 685
Приятна разходка на всички варненки в морската днес Grinning Аз ще пропусна, понеже както писах сме на бабиндом днес, но много благодаря, че някой се е сетил за мен все пак. Силве Hug
В тази връзка - flower_72, няма ли да излизаш на квартална разходка да се видим? Hug Hug

Днес бях на зъболекар и се оплаках за зъбките на малкия, та ми изписа едно кремче за мазане на венеца - Пансорал бейби. Svetlat виждам, че ти си писала за него. Ще го купя да пробвам, че е много неспокоен дечко ooooh!

# 686
_BLUE BIRD_  Гери не беше акала 3-4 дена и и дадох малко сок от круша и след 10тина минути имаше резултат пробвай.

# 687
Наде, дано не е нещо сериозно, пълно безобразие е това, заслужават да се подаде жалба в общината!!!!Да оставят малко дете голо, в нашата ясла имаха някакви резервни дрешки, но за бельо е ясно, че всеки слага на детето си в раничката. Просто ги мързи и да погледнат Shocked

Моята кукла спа 2 часа и след малко се приготвяме за навън. Пак духа, но не ми се седи вътре.

Блу бърд, овесената вода ще ви помогне, има резултат до 30 мин, памперса ни беше препълнен когато аз и дадох.

Честит Имен ден на всички празнуващи днес-Бъдете здрави и щастливи!!!!  bouquet

Честити месечинки на бебоците!

Чао от нас

# 688
Варненки, мислим да посетим делфинариума този уикенд, може ли да ми препоръчате хотел на лични?

# 689
Ходих до директорката на градината! И се оплаках!
Сега да се включа по обсъжданите теми, или поне това което съм запомнила  Crazy
За възпитанието - и аз си мислях преди че няма да давам да се правят разни неща, че няма да трая тръшкащо се дете, че ще имам дебилско спокойствие и няма да крещя.. да ама не  ooooh! Като ти дойде до главата не пита  Tired Както се обсъждали вече, аз също смятам, че всяко дете се ражда със определен характер и нашата роля като родители е само да го напътстваме и шлайфаме!  Аз имам не до там "послушно" дете или по скоро беше такова до скоро. Е! Вярвайте ми търчала съм след нея като луда и въпреки това е правила бели и е ходила до чужди колички.. понякога си изпускам нервите и се развиквам.. и много други работи.. но това е.. никога не съм и казвала, че е лошо дете, напротив! Винаги действам по обратния път - Ти си добро дете нали?! Доброто дете не прави така... и все неща от този род.. говорила съм до от-кат.. понякога действа, понякога не.. Вече поотрасна и слуша повече, но докато стигнем до тук минахме през много перипетии!  Whistling
За Дентокинда - ползвала съм  го още с каката ! Страшно доволна съм! Аз давам всеки ден по 2 хапчета- сутрин и вечер. На каката в най трудния период  сме стигали до максимума от 6 хапчета   Peace Гелчета и т.н. съм купувала с камари, никое не действа, или по скоро действа цели 3мин  ooooh!
Имунизационен паспорт имаме, но е при педката! Не че имаме нещо вътре де  Whistling
Като беше малък исках да те изям ,а като порасна съжалих,че не съм го направил.

Joy Joy Много точно казано  Joy Joy
 Някой беше питал за чай "спокоен сън" Т.к. с каката беше някакъв кошмар съня съм пробвала какво ли не  ooooh! Общо взето само дормикинда помогна.Сега между другото този кошмар ми се повтаря със Ивана та не знам вече  ooooh!
За друго не се сещам сега.. Лек ден милички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт