МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 29 981
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Мозила,аз излязох най-запазваща самообладание,чак не мога да се позная,
двете ни баби и двамата дядовци, изпадат в ужас и страхове....,
две седмици подред им звънях всеки ден- да ги информирам подробно,че иначе не могат да спят от притеснения,
но те са си такива,извънредно всеотдайни и мили,
внуците са им слабост,по-мили са им от нас,
да са живи и здрави,много си ги обичам....

# 601
  • София
  Присъединявам се към изкаралите грипа цялото семейство. Първо беше най-голямата кака, след два дни се присъедини и другата кака. Мъжът ми си остана да ги гледа и след един ден и той се тръшна, аз го последвах на следващият ден и четвъртък се наложи по обяд да си тръгна от работа. Слава богу и каките и аз за 2-3 дни се оправихме, макар че отдавна не съм се чувствала толкова зле. Мина почти седмица и тъкмо си мислех, че на малката ще се размине и тя се разболя. Мъжът ми тъй като още не се беше оправил си остана и следващата седмица вкъщи да ги гледа, а аз ходех на работа  Wink Това не се беше случвало от години.
  Равносметката е че четирите оздравяхме за няколко дни, а таткото се влачи две седмици почти. Никой не е пил обаче нищо. Обикновенно разчитам, че може да оздравеем сами и досега винаги се е получавало. Много рядко давам температуропонижаващо, този път по веднъж на всяка кака.
   От началото на годината съм на работа и определено си почивам повече там, отколкото вкъщи с трите деца. Каките си ходят по цял ден на ДГ, малката е до обяд на ясла, след това по разходки с детегледачката. Надявам се скоро като се стопли да започнат да изкарват и каките навън. Другият вариант е да говоря с детегледачката поне веднъж седмично да взима и тях по-рано от детска и да си поиграят малко навън и те...

# 602
  • Кьолн
Здравейте момичета! Бързам да пиша докато Гого спи, че като ме види на компа и ми го изключва. Вчера тъкмо си приказваме по скайпа с баща му и ми изключи. Много се ядосах, ама бебче какво да го правиш. Aila,добре ,че вече сте здравички! Дано всички болести са зад гърба ви! Момичета моля ви, стискайте ми палци за утре! Пък ако стане ще разказвам непреманно. Е ако не стане пак. Желая ви много, много късмет!

# 603
Здравейте, мами-героини на 3 и повече деца.
Често чета темата ви и ви се радвам, понеже ние с мъжа ми също искаме 3 деца. До сега минахме първо и второ ниво на тази "игра", остава да атакуваме трето  Grinning
Питаме се КОГА? Голямото дете е на 3, малкото на 2. Иска ми се да поизчакаме още 2-3 години, но се опасявам, с времето да не вземем да размислим, да се уплашим, че няма да успяваме да посрещаме големите разходи и в крайна сметка да се откажем.
Дайте съвет - колко да изчакаме?. Каква е според вас добрата възрастова разлика между децата? Нямаме баби помощнички, та ще имам нужда от помощта на каката и баткото за едно бъдещо бебе. При вас големите деца включват ли се активно да помагат или все трябва да ги подканяте? Благодаря на всички, които ще отделят време за моите въпроси, вероятно ви се струват смешни...

# 604
  • Кьолн
Мама ева,не се притеснявай! Въобще не са ти смешни въпросите. Значи ако гледам от собствената камбанария, въоще не харесвам малката разлика. Много ми е трудно защото и аз нямам почти помощ от баби. Но имам голяма кака ,която много ми помага. Но е изнервящо и за нея защото е в така възраст,че иска тишина и спокойствие, а те да са ми живи и здрави са истинско стихиино бедствие. Ако пък им е малка разликата ще ги отгледаш наведнъж, за тях е по-добре. Ще са на един акъл и ще си играят заедно. Така ,че каквото и да решите ви желая много късмет!

# 605
  • Варна
Здравейте и от нас. И ние се сборихме с грипа, слава богу бързо и леко. За десет дена се изредихме всички - каката, таткото, аз баткото, само бебо удържа фронта да не се разболее пу-пу-пу.
mozila, стискаме палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
mamma_eva, най-доброто решение е каквото вие си го вземете. И аз си имам кака помощничка, но пък момчетата са с малка разлика и надявам се да имат общи игри и интереси.

# 606
Мама Ева, аз съм за малката разлика. Третото ми дете не е планирано, но ако беше щях да го родя по рано. В началото е трудно, наистина, но трудният период е около 2 г. Бързо минава. А като е голяма разликата, тъкмо си се отърсила от памперси и шишета, тъкмо си започнала да спиш като човек и хоп - всичко от начало. Брррр!!!! Мнооооого ми тежи безсънието, много ми омръзнаха тези памперси, може би заради това така разсъждавам. А и има един друг момент - големите деца искат на вън, на кино, на някакво забавление, но не може, защото бебето е малко. Аз си имам една баба помагачка - майка ми, ама и на нея вече много и омръзна, а и на мен ми омръзна да се моля за помощ..... А за децата помощници, моя Дани помага, но и той си има своя свят. Защо да се занимава с бебе вместо с нещо негово си...... От друга страна едно бебе винаги те подмладява и ти действа едно такова....... бебешко и сладко  Heart Eyes. Ох, не знам, всеки сам за себе си решава..... Аз лично съжалявам, че не родих Мишо преди 3 г. ........

Мозила  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 607
За мен лично ,малката разлика между децата е трудност за родителите,а е добра за децата....
много ни беше трудно като се роди Вярата,разликата с "каката" е година и осем месеца,две бебета,само че едното върви,пипа,крещи,хвърля,ревнува....имат различен режим,а ги приспиваш и двете,храниш и двете,обличаш и двете,извеждаш на разходка двете....
баткото не е бил помощник,той самият се дразни с девойка номер 2,хем иска да е голям,от друга страна обаче иска да си го третираме като малък ,
пак казвам много е трудно....,
хубавото е обаче,че двете девойки ще си растат като приятелки,наборчета-почти,
ето, 10 месеца се "изнизаха",започват да се гушкат,закачат....дано растат здрави и да се обичат....

# 608
Еластина, живот и здраве, и аз ще съм така - разликата ще е 1,9 г. Ще бъде екшън, предполагам, а и Иван е много палав, ама  няма как, ще се справяме в движение Simple Smile
Така че все още съвети не мога да давам... Но истината е, че баткото много помага, дори мога да кажа, че разчитам на него повече, отколкото на таткото  Mr. Green  (да не ме чуе само). Но не се чудете де, щом сте решили да има трето, ще е добре дошло по всяко време  Heart Eyes

А ето и нещо, което няма да сметнете за преувеличено:
Готови ли сте да имате деца?

Тест за бъркотия:
Размажете маргарин по дивана и по пердетата. Сега разровете с пръсти току-що полятата пръст на цветята, а после ги отъркайте в тапетите. Замаскирайте петната с пастели. Сложете парченце риба зад фотьойла и го оставете там през цялото лято.

Тест с играчки:
Снабдете се с 55-литрова кофа пълна с елементи от конструктор ЛЕГО (може да използвате гвоздеи или натрошени стъкла). Помолете свой приятел да ги разпилее навсякъде из къщата. Завържете превръзка на очите си. Опитайте се да отидете до банята или до кухнята. Не пищете (писъците ще събудят детето през нощта).

Тест в зеленчуковия магазин:
Вземете на заем едно или две малки животни (козите са най-подходящи) и отидете с тях да пазарувате плодове и зеленчуци. Дръжте ги постоянно под око и платете за всичко, което успеят да изядат или повредят.

Тест за обличане:
Снабдете се с голям, гневен, жив октопод. Напъхайте го в малка чанта-мрежа, като се уверите, че всичките му пипала са вътре.

Тест за хранене:
Вземете голяма пластмасова кана за мляко. Напълнете я до половината с вода. Закачете я със здрава връв за тавана. Залюлейте я. Опитайте се да мушнете пълни лъжички бебешка каша в улея на каната като се преструвате, че са самолетчета. Сега "избълвайте" съдържанието на каната на земята.

Нощен тест:
Напълнете малка платнена торба с 4-6 кг. пясък. Намокрете изцяло с вода. В 8 вечерта започнете да люшкате торбата и да й тананикате до 9 ч. Сложете я да си легне и навийте часовника за 10 часа.Станете, вземете торбата и й изпейте всички песни, които някога сте чували. Измислете още десетина и ги пейте до 4 сутринта. Навийте часовника за 5. Станете и направете закуска. Продължавайте така 5 години. Видът ви трябва да е бодър и свеж.

Физически тест (за жени):
Закрепете голяма торба, пълна с фасул, под предната част на дрехите си. Оставете я там 9 месеца. След това махнете 90% от фасула.

Физически тест (за мъже):
Отидете до най-близката аптека. Поставете портфейла си на гишето. Поканете аптекарката да си вземе от него. След това отидете до най-близкия магазин за храна. Уговорете се с управителя заплатата ви да се депозира директно в магазина. Купете си вестник. Върнете се вкъщи и си го четете тихо през останалото време.

# 609
Мишела,страхотен тест,
само първото условие ми е чуждо,по-точно преживяно е ,но в по-различен вариант,
останалите точки са на 100 процента,Слава Богу,оцеляваме....

Хубава вечер,момичета....

# 610
mamma eva май не само аз надничам тук с копнежи за трето  Mr. Green Откакто малкия ми пухчо взе да се очовечва, и ми стана по лека задачата да гледам две породени дечица сама в къщи (та те направо сами се гледат  Joy ) и се замислихме с татито за трето, направо се чудя защо не се решихме по-рано  Mr. Green С малка разлика някакси второто минава покрай първото. Имам предвид грижите... а те радостите са си умножени по 102  Heart Eyes  Чудя се дали така се случва и с третото  newsm78

Много благодаря на мамите споделили мнение за смяната на кръвта  Hug Аз гледах таблици, изчислявах, четях ви и стигнах до извода, че всичко е божа работа, а пък аз ще съм най-доволна на близнаци  Mr. Green Жалко, че нямаме такава тенденция в рода ни  Tired

Мишела, и аз бях чела такъв "тест" за бъдещи родители, преди изобщо да имам деца. Въобще и не подозирах, колко верен ще се окаже  Joy

Хубав ден и слънчеви емоции  Hug

# 611
Добро утро ,момичета,
Ванчето пак се "скатава",кафе няма сервирано....,
излизам на терасата да пия първата доза,надявам се за втората да се включи....

Усмихнат ден,момичета....

# 612
Бонжур девойки! Hug Реших все пак да не пропилявам времето си и си купих самоучител по френски. Така че от два дни съм на френска вълна. Дано ентусиазма да не ми се изпари бързо.
Мама Ева, аз съм За малка разлика, но все пак поне три години да има. Моите са така  - Вики ги занимава в игрите, прави им театър, вече им чете книжки даже. В това отношение ми е голяма помощница. Не че не се карат. Но някак са на един акъл.
Приятен ден! Hug

# 613
  • София
Дайте съвет - колко да изчакаме?. Каква е според вас добрата възрастова разлика между децата?

Не чакайте - действайте, докато го искате! Wink Идеална възрастова разлика няма, така че както си го решите все ще ви е хубаво, независимо от грижите и трудностите - тях ги има и сега, с третото няма да е по-различно в общи линии. Успех!!! Чакаме да се похвалиш като стигнете до "трето ниво"! Laughing

Аз гледах таблици, изчислявах, четях ви и стигнах до извода, че всичко е божа работа, а пък аз ще съм най-доволна на близнаци  Mr. Green Жалко, че нямаме такава тенденция в рода ни  Tired

Да, те и близнаците са "Божа работа", така че, ако сте готови за двойно предизвикателство може и да ви огрее. Laughing Нали знаеш какво казват хората - внимавай какво си пожелаваш! Mr. Green

Направо завиждам на работещите по третото и за постигналите четвъртото "ниво" - много взе да ми се опъва тая игра - истинска мъка за амбициозния геймър. Joy

По повод вирусите:
Пътуваме вчера в колата и някой отзад киха, покашлюква и мъжа ми вика:"Ей, деца, някой компютърен вирус сте хванали май с това седене пред компютрите цяла седмица?"" Mr. Green Mr. Green

И...кафенце....за някои второ, трето  Mr. Green

# 614
Благодаря,Ванче,
това за компютърния вирус моята баба-на 80г. съвсем сериозна ми го заяви преди година,
чула милата за този вид вирус и решила,че се прихваща,а симптомите са като при грип....

Общи условия

Активация на акаунт