Отговори
# 525
е айде сега.. как да се въздържиш от домашна бисквитена торта?!? Нечовешко е! Достатъчно е всеки ден в магазина да не мрънкат "Мамо, купи ми вафли/бисквити/шоколад/бонбони и пр." Аз например вече редовно правя нещо вкусничко в къщи, и идеята ми е да отвикнат да ми мрънкат в магазините. Шото е ужас. Вчера по нощите правих ябълков пирог по рецепта на татко, не го бях правила от 10тина години - получи се страхотно. А преди това имаше солен кекс, мързеливки (нещо подобно на добруджанките, дето ги спрягахте тук), междувременно и пържени филийки, и мекици... Но определено ми е по-добре, когато правя закуската от предния ден, че с това тръгване от къщи в 7 сутринта е трудничко. Вие какво правите за закуска?
Голямо Браво на Вики за математическото постижение!

# 526
аз купувам готови...имаме фурна точно под нас Mr. Green
само събота и неделя имам време за  chef

Плами,целувки на сладуранките Heart Eyes
има едни много хубави аметистови дръвчета по магазините за сувенири,ако изнамеря снимка ще ти покажа...цената беше 10-12 лева...всъщност не само аметистови и с други камъчета...
намерих
http://www.flickr.com/photos/84667222@N00/4496041828/

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 10:56 от bella_

# 527
Закуски не правя, Коко в градината хапва, събота и неделя сандвич или макарони, веднъж в годината пържени филии...

# 528
Щастливки... Ама ще трябва да свиквате, че като станат ученици, и вие ще мислите закуски всеки ден  Mr. Green

# 529
Оф аз какво да кажа като моят мъж си го взех научен да закусва всяка сутрин. Та за осем години, много са малко дните в които не съм правила закуска. ooooh! Предимно когато сме скарани  Joy Че аз ако му направя в този критичен момент, той не ги и яде  Mr. Green

А правя какво ли не - най-често сандвичи с шунка и кашкавал, с кайма, с яйца и сирене, с пастет, с лютеница... всякакви вариации. Правя понякога пици, спагети, палачинки /това само събота и неделя/. Крайно време е да се науча да правя баници и разните му там закуски с брашно...  До сега предимно нямах желание да се науча. Сутрин съм като изтребител, но виж от вечерта не съм се сещала да забъркам нещо по-извъртяно. За сега купувам от замразените банички и ги пека сутрин, или им правя бутерки с различен пълнеж вътре.  Wink Ей такива неща. Нищо екзотично  Grinning

Мале как натрупа за отрицателно време... навън е приказно бяло. Но аз съм с колата  ooooh! А на сняг да карам за мен си е лееееко притеснително, въпреки че съм със зимни гуми и колата е като багерче. Но ме е страхххххх  Crossing Arms

# 530
Плами, не го мисли, все ще има добри мъже по улиците да ти помогнат....

За закуските - Драго закусва всяка сутрин, но се спасява сам, а тестените - мекици и т.н. не правя ( освен, че не мога - но да кажем, че моженето идва с опита), защото просто аз самата много се увличам да ям, а и опита ми от мекичките на баба показва, че само с едно или две не минава, ами се яде на корем и по много...Сигурно като ми се наложи и аз като Плами ще правя бутерки основно, готови закуски и сандвичи - топъл или студен според желанието...

# 531
Ех Наде, вярвай ми, не е много сигурно това...    Wink
На работа всичките ми колеги са мъже... и нито един не изявява желание да оттрупа затрупаната ми кола от снега... какво да говорим за нещо повече.  Mr. Green  Wink 
Ще си ходя с шейната май  Crazy

# 532
В краен случай - една торбичка под дупето и се хващаш за някой автобус - все ще те закара за вас.

Въпрос до майките с две деца ( а и с едно де ) - нормално ли е според вас ( или аз съм сбъркана) дете на 5 години да бави братчето си на една година, - докато таткото кара с колата майката до работа, взима я, пазари и други подобни. Уточнявам, че детето било много отговорно и много добре се грижело за братчето си да не падне и винаги да има биба в устата.....

# 533
Наде ти шегуваш ли се - за мен това е повече от абсурдно, и най-вече опасно.  ooooh! Ами ако някое от двете деца глътне нещо, задави се, или се нарани по някакъв начин, кой на кого ще помага в момент в който трябва да се реагира бързо и трезво. За мен това е безотговорно поведение на родителите. Може да съм много крайна, но съм категорична.

# 534
Аха, не се шегувам, ама хич даже. Това при образовани родители - лекарка и ....Опитах се да кажа, че това е безотговорно, но бях отразяна - ти не си виждала, колко много баткото се грижи за малкото....Не дай си Боже се случи нещо с бебето - кой ще е виновен, трябва ли баткото да носи вината на гърба си цял живот....Абе кошмарен абсурд.

# 535
Не си и според мен това е лудост!
... в нашият вход имаме случай две дечица на 2 и нещо и 7 години...родителите в Испания и бабите се редуват да ги гледат...сутрин докато бабата води голямото на училище мъничкото стои само в къщи Rolling Eyes...една сутрин точно ходих да купя закуски и се връщам да ги оставя гледам  бабата стои долу пред блока и звъни наред на звънците да й отвори някой...забравила си ключовете ooooh!

# 536
Цитат
мъничкото стои само в къщи
#Crazy

# 537
  • София
Защо така реагирате за гледането?! Аз като малка съм гледала брат си - разликата ни е 5 години. Баща ми като е дежурен или е на занятие, майка ми тогава преподаваше и във вечерно училище, бабите бяха на стотици километри от нас. Ами справях се (аз също бях много отговорна). Сега даже тенденциозно оставям Преслава сама понякога, когато отивам за хляб или до пазара (бавя се максимум 30 мин), трябва да свикват на самостоятелност.
Снощи бяхме на коледното тържество на Преслава, беше много хубаво, много добре се представи тя, доволна съм и от госпожите - доста песни и стихчета са научили.
Но ни блъснаха колата пред блока, както си е паркирана и сега предстои скъп ремонт предпразнично. Добре, че поне купих подаръците, пък сега с какво ще плащаме (ще ни изплатят автокаското, но то ще е след време)  newsm78?! Здраве да е, нали ние не бяхме в колата!

# 538
Ами не приемам дете да гледа бебе..., може би съм закостеняла, прекалено страхлива и притеснителна, а Коко пък не съм оставяла сам и за 5 минути, него просто си го е страх. На шега съм казвала отивам до магазина, стой в къщи, винаги е отказвал.....

А, на 6 години оставяли ли са те с едно годишното ти братче?

# 539
  • София
Гледам разисквате гледането, мен ме е страх. Оставям Наско сам, докато я водя или вземам от балет, докато скоча до магазин, но все треперя. Вярно е, че е за 15 мин, но ако нещо стане? Отговорен е, тих е, но е ДЕТЕ. И то малко дете...

Общи условия

Активация на акаунт