Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
_илка,и ние сме в подобна ситуация Simple Smile
Смея да твърдя, че  Митко е доста не-агресивно дете, и когато щипе или драска някого, го прави в ласките си; въпреки това обаче има моменти, в които буквално озверява, и се налага със сила да го отстраня от стаята, за да опазя бебето. Понякога се случва, когато бебето суче, а той е крайно изнервен и изморен, и иска изцяло на него да обръщам внимание. Това го схващам, и се старая да няма такива ситуации много (по-често дори оставям бебето да плаче, докато се оправим с Митко). Но понякога наистина не знам от къде му идват желания да "пачи бебиту".
Баба му и дядо му не помагат особено - създават стрес постоянно с подвиквания и ахкания и охкания, дори когато Митко не прави нищо. А дядо му дори му казва "Ела, Митко, бий дядо", и после почва "Лош Митко, защо биеш дядо". Е това вече е абсолютно непонятно поведение за мен, и му се карам като на малко дете. Няма особен ефект, а за съжаление Митко много бързо попива подобни "модели", и после търчи из къщата, блъска всички и крещи "бий мама, бий бебе".
Действително, в периоди, когато аз съм по-спокойна и не ми пука за нещата, и не крещя и не се ядосвам - има много по-малки подобни изяви. Започна ли да се изнервям, започват и агресиите. Явно ключът отново е в нашето собствено поведение. Дано да успея да удържа фронта, че хич не се виждам с двама бандита из нас, постоянно да се бият и тормозят.
Уф, дълго стана... отивам да ям шоколадов сладкиш - стана ми супер!   chef хихихи

# 91
И при нас го има същия проблем. Мартин не спира да я целува, ама непрекъсното, като всяка целувка или е със забиване на зъбите или с болезнена прегръдка. Не може да мине покрай нея без да я закачи. Тя сега прохожда, а той или ще мине през нея или ще реши да я учи да ходи и започва да я влачи за ръката. Друг път играе с нея на прескочи кобила, язди я, като конче... и ред други такива.
А дядовците понякога наистина са много несъобразителни и мисля, че имаме право да им правиме забележки. Баща ми не знам какво е говорил за циганите, но сега детето щом мине покрай група от хора и започва да сочи и крещи:" Мамо ето ги циганите, мамо виж циганите!".А аз се чудя на къде да гледам и как да го накарам да млъкне. Преди пък познати ми казваха, че баща ми му давал да минава през локвите, а аз го наказвай за това.
Мога да се оплаквам още дълго, но тръгваме на детски рожден ден.
Сега е ваш ред!

# 92
Ехееее, нова тема, че и 7-ма страница чак!  Laughing Много сме продуктивни.  Laughing То аз къде се слагам, като от половин година не съм писала и я ме помните, я не /по-скоро второто/, ама днес ми е едно такова носталгично и реших да се разпиша в 2-3 теми, за да не ме забравите тотално.
Кой нов, кой стар - нямам представа, но се надявам всички да сте добре и ако не децата, то поне радостите ви да се множат породено.
Ние сме ОК, работим, ходим на градина, беснеем, стареем и тъ нъ. Децата са тотални образи, много им се кефя /има си хас да не им се кефех де/ - те учат от мен, аз - от тях.
Сега съм на вълна юношеска стая, проблемът е, че не мога да се реша какви легла да им взема - двуетажно или пъхащи се едно в друго...  newsm78 Според вас кой е по-добрият вариант? Имам място и за ъглов вариант, но моята фън шуейска настройка не ми позволява подобна загуба на пространство.
Ми това е засега. Отивам да се паркирам аз, пък дано утре има с кого да си говоря тук.
Целувам ви!

# 93
Ей, маце, къде се загубиииии, липсваше! Hug
После ще си давам акъл за леглата(може би:), сега просто исках да ти кажа да не ни оставяш пак за толкова дълго! Heart Eyes

# 94
Здравейте, момичета!

Аз искам да повдигна темата за яслите и градините, някой има ли опит?! Каката ходи на ясла, не я приеха в ОДЗ. Така че пада, че септември месец трябва да влезе в градина, а малкия в ясла. Исках двамата да са на едно място и затова съм се насочила към ОДЗ-тата, но дали изобщо имаме шанс?! Чудя се какво да правя, някой може ли да ме посъветва нещо?!

# 95
Katinche ,второто дете е с предимство в градината в която е по-голямото,независимо дали е ОДЗ или ЦДГ   Hugсега ще е зора,докато ходят в различни заведения,но после ще са в една градина и ще стане по-лесно Hug
И мен скоро това ме чака...

# 96
и ние бяхме така. първо пипа ходеше на ясла, а камен беше у дома с мен; после и двамата ходеха в една и съща ясла, та и група (за 1 месец); след това тя отиде в градина, а той остана в яслата (сградите са на 100-200 метра една от друга), а сега и двамата са в една и съща градина, но са в различни сгради (и те на 100-200 метра една от друга); в началото се тюхках, но сега съм убедена, че е по-добре така и практически да не са заедно, защото инак на двора и по коридорите все ще се засичат и все така занитени един за друг ще останат.
McKitty - айде, халал да ти е. включвай се по-редовно  Peace
напоследък в темата се обсъждат точно легла, положение и прочие - виж малко по-преди - мацките са дали чудесни идеи  Peace

лейди Ф - и ти по-активно се включвай. много семпло говориш за вас  Crossing Arms

# 97
  • София
Katinche , схемата при вас е следната:

Догодина, разбира се, може и сега, регистрираш каката и малкия в системата - kg.sofia.bg. Добре прецени коя градина ще избереш за свое първо желание!
Тъй като е ходила на ясла тя ще има още една точка към стандартните 8 за първо желание - с това точките ви стават 9 и вероятността да ви приемат от септември 2011 г е много голяма. Точките на малкия ще са 8. Това прави шансовете му за прием не много големи.
Предимство за деца, които посещават една и съща детска градина има в повечето градини - то се изразява в добавянето на 0.1 т към основния брой точки, които има детето - тоест точките на малкия на второ класиране, след като приемат и запишете каката, ще станат 8.1т. Като допълнителен подкритерий някои градини имат и такъв за братче и сестриче с разлика по - малка от 24 месеца. Тези градини не са много, но ако вашата градина има такъв - с това точките на малкия за второ класиране стават 8.2.
Прецени добре градината, която ще избереш като първо желание. Когато на пролет обявят свободните места направи стратегия според тях!

# 98
Здравейте пак. За ОДЗ-тата, несравнимо удобство е децата ти да са на едно място. Моите са били в различни градини за известно време, всяка сутрин луда ставах. Сега е рахат. И понеже човек бързо свиква на хубавото, сега пък се дразня, че не са в един павилион.  Laughing Така че - бутайте се за ОДЗ, докато можете. Просто наистина е по-удобно, а и второто дете /а някъде може би двете деца/ плаща 50% от таксата.

Маик, мерси за инфото за креватите, ще чета после. Надявам се, че твоите двама си оправдават имената и са здрави като камък.

Фил, ш'се постараем да не зачезваме за дълго.  Wink

И нещо смешно - онзи ден вечеряме тихо и кротко и децата нещо се заговориха за Коледа, по-точно малкия пита дядо Коледа защо правел 'хо-хооо' и батко му му казва: "Ти знаеш ли, че като бях малък и бях на ясла, ме беше страх от дядо К. и плачех?" /абсолютна истина/. Аз му казах, че няма как да помни, щото беше на почти 2 г. и най-вероятно от мен го е чул, питах го какво му е подарил ДК тогава и той: "Бъги!" /абс. истина/. Понякога ме убива какви глупости помни това дете!

# 99
Много, много ви благодаря Hug Heart Eyes  bouquet

# 100
  • София
Katinche, като му дойде времето за стратегия за първо желание, ако се колебаеш, пиши да измислим заедно най-доброто решение за момента.

McKitty, не е било лесно децата да са в различни градини и моите щяха да са така, но слава Богу сега са в една градина - в различни сгради, на 5 минутки пеша една от друга, че и по-малко, но е много по-добре от това да са в две различни градини, в два различни квартала, а ние да живеем в трети, просто нямаше как да стате така...
А, още нещо, малко по-назад бях дала линк за едно двуетажно легло на Явор. Само да ви кажа, че една приятелка ми каза, че са си купили легла на Явор и се  разпаднали, не зная дали с всичките им легла е така, но аз да ви кажа, да си имате едно на ум.

Момичета, ходих до вашата дрогерия Жанин с малкия снощи. Купих си разни неща - течни боички, разни топченца за украса, някакъв син блясък - Криси го избра, но жената не можа да ми каже отгоре върху айсинга ли да поръся с него или да го сложа в самия айсинг... И той 8 лв да му се невиди и блясъка, имаше цена 6 лв, но тя ми каза, че бил 8. Взех и готов "супер айсинг" - смесва се само със студена вода. Тъкмо като за начинаещ като мен  Grinning
И ето това взех:
http://www.schwartau-backwelt.de/produktvielfalt/produkt/44.Zuck … ot%2C%20Braun%29/

Не можах да намеря големи коледни формички за меденки. Обиколих и намерих едни мънички. Мисля да изрежа от картон разни фигурки и после по тях с нож да изрязвам меденките, но ми се искаше готови форми, някой може ли да ми каже от къде да купя? В събота ще правя първия тест  Grinning

Ние сме си с Миа у нас, ще ходим на лекар, че очичките и нещо не са добре, като се събуди и бяха залепнали мигличките и едни такива като насълзени, не съм виждала конюнктивит, дано ни се размине и е нещо, което ще мине на бързо.

Поздрави на всички! И весело коледно настроение! santa2

# 101
Здравейте,

Уфф като съм инат не съм пускала малките на ясла, чак сега септември каката тръгна на градина, НО бяхме с бавачка до миналата седмица, когато най-накрая я освободих /2г и половина  Rolling Eyes , но остаря бабата взе да си гледа работа през пръсти/ .
 Спирам работа и се прибирам малко в къщи, мъжо не мога до гледам вече по цял ден /при него си поработвам докато съм по майчинство/.
Сега трябва да си организирам това с вземането и воденето на градина, че малкия като не ходи на ясла при воденето до градината на каката неще да излиза после ... една картинка сме Рада вече е готова и облечена, а той се хванал за касата и не иска да тръгва "Ики игаи, Ики игаи" се чува/Вики иска да играе  Laughing/ .....да го пусна ли на бебешка занималня?  newsm78

КОЛЕДА - ПОДАРЪЦИ - ТРАГЕДИЯ . Виктор -младши и Виктор-старши  на 17.12 стават съответно на  на 2 год и на 35 год. /естествено раждане  Wink/, но сега съм в потрес как да се оправям с подаръците, трябва да има и за Рада на РДто на момчетата, но по-лошото е след това... как се справяте с новите подаръци и "МОЙТО"?!?  newsm78 Сега всички играчки са им общи, кога почнахте да ги делите?

Уфф дълго стана, но като съм сама в къщи само с едно дете ... съм като на ваканция  Laughing Вие момичета, най-добре ще ме разберете.

# 102
ми пусни го щом се кефи. явно твоите деца са разбрани хора. моите и 2те се деряха в ясленското си началото. възползвай се от ситуацията и рахатясвай за кратко през деня  Peace

на коледна тема и харчалък те бия по гадост - филков е роден на бъдни вечер, на другия ден е коледа, а 2 дни по-късно има ИД. в допълнение всяко от децата има коледно тържество е ДГ, ама в различни дни, така че в деня, когато номер 1 има парти, ще получи пожелания подарък от дядо коледа, като по същото време номер 2 ще 'намери' подарък от джуджетата. и обратното. следва поредно коледно парти с приятелите ни и децата им, където също идва дядо коледа (но там имаме бюджет х 5 лева на глава Simple Smile), после е същинският дядо коледа при едната баба, после идва и дядо мраз при другата баба. като добавим и 2те отчетни теми, в които списвам, където също ще имаме коледни партита, то загубих общия брой на подаръците, които трябва да осигуря. добавям бабите, дядовците, братята, сестрите и техните деца, и съвсем се омотвам емоционално и финансово  Rolling Eyes
а самите вещи лесно оправяме. в общия случай не ги делим изобщо. всеки си има стая и 'момичешките' багажи стоят в нейната стая, а 'момчешките' - в неговата, обаче всеки играе където иска. игрите и крафтовете, които са за обща употреба, стоят в дневната. всеки играе с всичко. понякога едното се затръшква, че иска да се знаимава точно с това, с което се е заиграло и другото, но аз лесно отвличам вниманието като обяснявам като мелница, че всичко е общо, а ако нямам нерви да обяснявам, питам кой е купил играчката (аз), питам ги имат ли пари и след това заключвам, че значи играчката е моя и аз решавам да я прибера, докато се споразумеят до сделка. номерът минава за сега. но те и рядко се дракат  Peace

хепимама - коледни форми на рингове има в хит и в пикадили със сигурност. х 4-5 кинта беше рингът с около 10тина форми. в кауфланд също май имаше  newsm78

# 103
Вземам си бележка и докато готвя пиле фрикасе се отчитам Grinning
Скоро гледах в Кауфланд някакви сносни формички, ама децата ме дръпнаха, та не видях снежинка имаше ли измежду Rolling Eyes

Аз с моите диванета малко зор виждам, не знам закъсняла, презакъсняла ревност ли е, защото до сега я нямаше.Но Пресил се държи лощо със сестра си, усещам го така, сякаш иска да я няма Rolling EyesА той не помни периода без нея, т.е винаги всичко се е делило на две, не е осъзнавал момента, когато е бил сам.
Иначе в снощната полубезсънна нощ си мислех, че ако трябва да избирам, пак бих избрала породени деца Heart Eyes

# 104
  • София
Ау, Маик, вярно по Коледа имате много за празнуване, много близки и става много голяма веселба  Grinning
Ще погледна в Пикадили за коледните формички, че ми е по-наблизо, ако не, ще го пращам мъжа ми да търси в Хит и Кауфланд! Аз купих едни мънички, ще тествам рецептата в неделя с тях.
Лейди ФиЛ, и аз така си мисля понякога, че ако мога да избирам дали да са ми породени децата сега, бих избрала отново същото  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт