Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
ле-ле, ще издивея, след една седмица престой у дома, защото беше болен, и след угаждане, именно заради болестта, големия е станал нетърпим......от утре е на градина и се надявам да влезе в релси, иначе не знам
отговаря се, лъже, не слуша, не прави каквото му се казва, репчи се, тръшка се-всичко гадно, ужасно и нетърпимо.Нямам идея, как ще се оправяме!

# 286
привет вам, женоря!
добре дошли на новите смели жени. да народите здрави и спокойни деца, че и вие да сте спокойни покрай тях!
нямам ищак да пиша, така че да кажа за каквото съм влязла: видях количка за породени за 339 лева в 'английския магазин', който се намира на ботев и сливница. задната седалка пада до легнало положение, предната е седяща. дано на някой да му свърши работа. марката забравих, но сигурно не е нещо известно - инак щях да я запомня  Mr. Green

за нас: децата са здрави вече. петра беше у нас седмица с гаден свински грип, но вече се оправи. никой от нас не прихвана за това време. преди да се разболее довършихме ремонта на стаята горе, така че сега спим в нова спалня с нови мебели и ни е чистичко и хубавко. друг път ще пиша повече, че сега съм в мисловен застой.
бъдете здрави!  bowuu

# 287
Здравейте момичета,

много ще се радвам ако ме приемете сред вас. Аз имам син на 6 години,дьщеричка на 1година и 3 месеца и за 10/03 е планирано 3 ми секцио-бебето все се крие и не са сигурни за пола,предполагат момиченце.

Искам да ви питам как по-големите дечица приеха бебетата? Имаше ли ревност,промяна в поведението им? Преди да се роди Ема много се притеснявах как ще реагира Ник, защото той беше свикнал на много внимание.За моя радост той я прие много добре,много я обича,никога не се е оплакал от нещо и като разбра че очакваме още едно бебе изпадна в еуфория. Най-неочаквано за мен обаче сякаш Ема ревнува от него. Тя е много весела и любвеобилна,много му се радва,но ако той играе с баща си(напр.ако се борят) започва да плаче,отива и скача вьрху тях и така....Та се чудя какво ли ще бьде като се появи бебето?

# 288
  • Варна
tuncho, здравей и добре дошла! При нас каката добре прие появата на голямото ми момченце. Но с появата и на малкия, като че ли загуби сигурност и току дойде и се гушне и ме пита "Мамо, нали ме обичаш?". Много ми помага и се опитва да учи малките, но на моменти така пощръклява, че все едно е друго дете. Понякога се чувствам като въжеиграч, опитвайки се да балансирам между тримата и да не се чувства никой ощетен.

# 289
Здравейте
При нас мина лесно с появата на беба.Баткото я чакаше с голямо нетърпение.Много са привързани един към друг.Не сме ги разделяли, откакто бяхме оставили малката да спи при майка, а баткото беше с нас.Деа го преживя много зле.Вдигнала Т и цял ден е прекарала на вратата Sad
Сега баткото иска още бебета хахахаха

# 290
tuncho - знаеш, всяко семейство си има история някаква. семействата с 3 деца имат най-специфични истории според мен. по-специфични и от семействата с 4 или 5 деца (единият ни кумец идва от семейство с 5 деца. т.е. той е 2рото дете от общо 5, та отнего съм чувала много разкази за детството му; българи са btw Simple Smile). та, струва ми се, че 2рото дете в една тройка винаги е най-ощетено. голямото е батко, малкото е изтърсачето, а средното какво - то е просто средно - нито е батко с всички превилегии от това, нито е дребсън с всички превилегии от това. не ми се навлиза в подробности, но си мсиля, че не случайно в приказките за 3мата братя, 3те сестри и прочие 3 деца, или най-голямата е най-хубава, или най-малкият е най-умен. за средното нищо не се говори. може би вкарвам пре-много семиотика, вярвам, че не съм на супер погрешен път. я да се включат мамите с 3 деца с малко практика, че моето е само голословие  Peace

# 291
Майчета, каква количка ползвахте когато излизахте на разходки?От сега го мисля това,че ще съм сама с двете/нямам баби на близко които да помагат/ а второто съкровище го чакаме лятото и ще ми трябва нещо удобно.Моля споделете вашия опит.Колко време ползвахте двойна количка?Малко се притеснвам че големия тъкмо ще е проходил стабилно и не знам дали ще иска да върви хванат за количката,пък и за дълги растояния определено ще ми е нужна двойна количка.

# 292
Майчета, каква количка ползвахте когато излизахте на разходки?От сега го мисля това,че ще съм сама с двете/нямам баби на близко които да помагат/ а второто съкровище го чакаме лятото и ще ми трябва нещо удобно.Моля споделете вашия опит.Колко време ползвахте двойна количка?Малко се притеснвам че големия тъкмо ще е проходил стабилно и не знам дали ще иска да върви хванат за количката,пък и за дълги растояния определено ще ми е нужна двойна количка.

Аз си ползвах количката от каката, със сложен зимен кош (макар, че малкия е лятно бебе) и в допълнение ето такава седалка. Каката беше почти на година и 5 месеца. За дълги разстояния беше идеално, когато не я използвах, просто я сгъвах. Благодарение на това сгъване нямах проблем с асансьора  Peace

# 293
gigamiga, в България сигурно ги няма,през интернет ли си я поръча?

# 294
gigamiga, в България сигурно ги няма,през интернет ли си я поръча?

Когато я купувах даже не знаех, че съществува интернет търговията  Mr. Green Взех я от Премаман, тук във Варна, те я доставиха един месец след като я поръчах. Тогава струваше 258 лв. Сега виждам че в mytoys.de  е даже на по-хубава цена  Peace Срещала съм много хубави оферти и в Продавалника.

# 295
  • Варна
Ние се возим със Студиум дуо на Грако.

# 296
Здравейте момичета. Благодаря на всички за отговорите.

Антониа доволна ли си от Грако?И аз ги гледах. Много хвалят Фил и Тедс,но на мен не ми харесва,че бебето е много близо до земята.

Седалката е много практична за кратки разстояния,но си мислех че ако по-голямото дете иска да спи,не може да се коригира положението и.

# 297
  • София
tuncho, не се притеснявай за това кой как ще приеме нещата. всичко се наглася и с желание от цялото семейство всеки бива компенсиран някак. аз съм от смействата със специфичните истории  Mr. Green - т.е. майка на 3ма вече 1 година и 3 месеца.
най-малкия ми син е колкото бъдещата ви кака. (и май сме се срещали в отчетната тема, но признавам си нямам вече сили и време да следя и пиша там).
наистина както казват и други многодетни майки с доста повече опит от моя - триъгълника е неустойчива фигура. но това според мен ще си проличи като поотраснат децата.
при породените със сигурност и двете деца са "ощетени" всяко по различен начин - т.е. не получават това, което биха получили като сами деца. но според мен и печелят много. поне моите породени, вече кака и батко, са неразделни и по цял ден са заедно. имат моменти на каране, но им минава бързо. понастоящем откъм игри ощетен е най-малкия, защото често го гонят от игрите си. във вашия случай може баткото да се чувства на различна вълна като поотраснат породените.

иначе за количките - аз като ползвала "куча-марка" (Чиполино) количка тип влакче не бих я сменила за друг вид. беше ми много удобна - на предната седалка въпреки липсата на пълно легнало положение дъщеря ми успяваше и да поспи. втората седалка става за нон-стоп сън без проблем. Wink возеше се добре и беше маневрена. по-лесна за управление от много единични колички. Фил и Тедс и на мен ми се струва малко подозрителна с тая седалка толкова ниско до земята.

# 298
tuncho,при нас каката добре прие появата на беба.Нямаше ревност,искаше да у гушка,да я целува....Но тя беше и мъничка на 1г. и 2м. и почти нищо не разбираше,а и беше заобиколена от мнооого хора,които направо я задушаваха от грижи и внимание....Може би и те доста помогнаха,за да не се чувства каката "изолирана" и "не обичана".Аз също гледах да я включвам в повечето занимание с малката,тя ми помагаше да изхвърляме памперсите,да слагаме пудра Laughing,да даваме бибата като се разплече и ей такива дребни работи,които карат детето да се чувства обичано и да усеща,че е необходимо,че помага и т.н....
Сега обаче имам чувството,че и двете доста ще ревнуват от бебока.Свикнали са си да са заедно двете,да играят двете,да са и двете с мама...Някак си още от сега не са особено очаровани при мисълта,че ще имат братче,още повече пък и че ще е момче....А и с 3 деца е много по-трудно и няма как да ги включиш всички заедно на веднъж в заниманията...и си мисля,че ще се появи и конкуренция,но ще видим през април живот и здраве....

# 299
  • Варна
Tuncho, аз първо взех близнашката на Пег Перего и честно казано като сложих бебе и батко останах силно разочарована. Гракото е дърто и ми го дадоха едни познати на майка ми. Обаче вози добре и е всъдеход Laughing. Предната седалка не ляга, но не пречи на младежа да си дреме и то добре.

Общи условия

Активация на акаунт