Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
Лъки , здравей  Hug Нашият батко беше на 2 годинки, когато го преместихме в отделна стая с голямо легло (190 cm). Има ограда от всички страни, нещо като вашата, но и малка част от дължината е без решетки, така че можеше да става сам от самото начало. Видя ми се толкова мъничък в това огромно легло. Обаче успяхме да го убедим, че е вече голям и ще спи в детската, като за бебе въoбще не сме споменавали. Първата вечер не спря да слиза и да се качва и да обикаля, но после си го ползваше по предназначение Wink. Сестричката му се роди след 2 месеца и беше при нас в спалнята в кошаркa.
sweet_monii Тц, не се надявай... Точно като реша, че и аз съм човек и ми се полага малко спокойствие, става най-голямата каша...

# 271
Mомичета, благодаря ви за толпото посрещане  Hug Безкрайно са ми полезни отговорите ви, че доста се бях притеснила. Друго си е да чуеш мнение от някой, който вече е минал по този път. Днес ни монтираха вече мебелите в детската, килимът сме го купили, климатикът го монтираха, чакам да пристигнат матраците и решетката на 20-ти  Grinning Едни пердета и лампа само да намерим подходящи и ще сме готови с цялата стая и тогава ще видим баткото как ще се държи  Peace Настройвам се оптимистично  Peace
sweet_monii, аз като сравнявам първата си бременност с тази...разликата е от земята до небето...тогава си почивах,, мъжът ми ми трепереше, чудеше се как да ми угажда и да ме развлича...Сега така ме е поело ежедневието, представям си какво ще е за третото, ако не се откажем след второто  Joy Като те чета, направо... #Crazy Баткото ми е много кротък, но Малечка от сега едни салта ми прави в корема, ще я видим като се появи така ли ще продължава  Laughing

# 272
Здравейта каки  Mr. Green

За леглата - Митко спи в "отделна" стая от бебе; спи вече една година (значи от 18месечна възраст) без преграда на кошарата. Слагах дюшек на пода, в случй че падне; но това се е случвало 2-3 пъти само (в единия случй просто се търкули на ниския дюшек и продължи да спи там без да гъкне  Crazy); Ние спим с бебето, защото прекалено често се буди нощем; чакам мъничко да удължи интервалите непробуден сън и ще го слагам в другата стая.
Иначе покрай раждането на малкия Митко изживя някакъв странен период, и ходеше да спи на дивана в хола, по свое желание, защото там спяха и сестра ми и племеницата, непосредствено след като се прибрахме с бебето. Но после постепенно се успокои и се върна в неговото легло.
Правехме "къща" т.е. покривахме го като шатра с разни чаршафи, и така си лягаше.

Оф, сега съм разхвърляла дрехите, които не са в директна употреба, и се опитвам да ги сортирам по някакъв начин  ooooh! То е пълен ужас. Една купчина "големи за Митко"; друга купчина "малки на Митко, но големи за Крум" трета купчина "за Крум, ама за следващата зима"  и като добавим и тези, които са малки и на Крум, но още няма на кого да ги дам Crazy Направо ми иде да се гръмна, само ми се подмятат всякакви дрехи, и все не са по мярка...
Хубавото е, че за лятото почти нищо няма да купувам за нито един от двамата!

Хайде оплаках се, оревах орталъка, дет' се вика, олекна ми  Mr. Green

# 273
offioly нашия батко го отделихме още на 7-8 месеца в другата стая и до скоро нямаше проблем,
от няколко месеца започна да заспива на дивана и да си откарва там цяла нощ, защото при опити за преместване се събужда или пък се буди нощем по някое време и вика за нещо си.В общи линии режима се развали като преместихме и дребен в детската, защото малкия заспива към 9.30, а баткото към 10.30.Преди Ники си заспиваше сам докато "чете" книжка или някой е при него, а сега това няма как да стане, защото дребен вече спи и не можем да светнем лампата.Може би трябва да пробвам с нощна, но трябва и да намеря подходяща.
Сега Ники е болен, спи с мен, баща им се тръшна и той и режима съвсем се развали.Нямам идея кога ще влезем пак в релси.

# 274
Аз да се оплача и малката пипна Варицелата.Мисля че повече се радвам отколкото съжалявам, но карантината ще ме убие Sad

# 275
  • София - Дианабад
Привет!  Hug

Точно по повод на варицелата получих днес информация за ето това: http://www.sharka-bg.com/. Ако някой го е ползвал или реши да го ползва, моля да напише отзиви. Да се подготвям и аз полека и за това, че ако и при тях реши да идва едно след другоооо, не знам....

Иначе вкъщи ни тресе страшен вирус, всички бяхме с температура, кашлица. Дори голямата направи пневмония и понеже вдигна 40 градуса, се поизплаших и педи ни прати в болница. Вчера ни изписаха, за щастие се  оправи доста бързо, да чукам на дърво. По-малките също пиха антибиотици, големите също. Аз още кашлям, но и личната се е разболяла, ще чакам понеделник да ме прегледа.

Лъки, добре дошла  Hug!

У нас каките спят в нашата стая, а Ели сама. Мисля, че не е много удачно да се мести по-голямото с пристигането на бебето. На наша позната така батко й  я "намразил", защото изведнъж го изпратили да спи при бебето  Sad. Просто трябва да е по-рано /вече да е свикнал когато бебето пристигне и да му се обясни, че вече е голям, а бебето малко и затова ще спи при мама докато порасне/, или пък по-късно /разбира се, става и по-трудно/. Разбира се, децата са различни  Peace. Успех и ще чакам да разкажеш  Hug!

bouquet

# 276
goris, благодаря ти за посрещането.  Hug Идеята ми е тези дни да преместим баткото в неговата стая, а бебето го чакаме в края на февруари и да имаме около месец да свикне с новата ситуация преди да се появи новият член на семейството. И аз много се притеснявам да не се чувства изолиран и "изгонен" от мястото си. Хубавото е, че днес вече мога да се похваля, че в детската всичко е готово, само матраците да пристигнат и го местим - дали са ни дата 20-25-ти януари, вече нямам търпение...Таткото е толкова ентусиазиран, че в момента нарежда детските книги в библиотеката  Joy

# 277
  • София
Лъки, преди всичко се води от детето.  Wink

горис, а на такива като тебе с по три и повече деца искрено се възхищавам!   bouquet

# 278
Лъки welcome
При нас баткото спи отделно от съвсем мъничък,малечка и тя беше в спалнята само за около 2мес докато имаше нощно хранене,тъй като квартирата беше мъничка и нямаше място за кошара,но пък стаята беше преходна и спях на отворена врата и постоянно ги виждах и чувах.Панайоти спи на нормално легло откакто стана на 1г и 10-11м с една сгъваема преграда и не сме имали инциденти.
offioly че то това любима занимавка  Laughing Аз толкова чанти с дрешки вече съм натрупала,че не ми се мисли  ooooh! Пазя всичките им дрешки,че сме планирали 3-то след време живот и здраве,ч защо не и 4-то  Grinning

Много слънчев ден на всички  Hug

# 279
  • София
Добре дошли на всички нови мами!
Аз не съм писала отдавна защото започнах работа и от Коледа насам не са спрели да боледуват децата, че и ние...
Горис добре, че сте се оправили бързо, и моите деца бяха с 40 градуса, Миа изкара пневмониа, 10 дни беше на антибиотици и сега пак 38.8... просто не зная... дано се оправим всички, че вече нямам сили.
Иначе, за протокола, децата си спят в отделна детска стая в отделни легла, сега си мисля да купуваме двуетажно.

# 280
За стаите и моите спят отделно на двуетажно легло Peace

# 281
Здравейте!Аз също бих искала да се присъединя.Много хубава темичка си имате и много интересни и полезни неща чета.Аз съм бременна в 4 месец и имам момченце на 1г. и 16 дни.Живот и здраве ще имат 1.6 разлика с малкия мъж когото очакваме края на юни.Ще следя темата с интерес,а като се роди бебе 2 ще се радвам ако имам време да споделям с вас!

# 282
Krisi_fil, добре дошла. Вие ще имате нашата разлика, само че ние чакаме момиченце  Hug Добре че са мамите тук да помагат със съвети Hug Аз много се успокоявам като ги чета  Peace

# 283
  • София - Дианабад
Krisi_fil, добре дошла!  Hug

Момичета, лека бременност и позитивни емоции ви пожелавам най-вече  Peace! Винаги съм казвала, че ако се настроиш, че всичко ще бъде наред, то наистина ще бъде така! Ето, аз имам три породени и всички се блещят  Shocked, но аз съм супер щастлива  Grinning . Толкова хубаво си играят, а и на мен ми е по-лесно да измислям занимавки, а не едното да събира и умножава, а другото да ме пита кое какъв цвят е  Mr. Green.
Само с болестите е малко сложно, защото несъмнено прихващат едно от друго  Cry, за съжаление. Но вие може и по-добре да се справите, разбира се  Peace.

Heart Eyes

# 284
goris, ти наистина си герой! Каква им е разликата на дечицата? И ние искаме трето, но не мисля, че психически ще издържа още веднъж толкова скоро на още една бременност. А пък от друга страна ми се иска да е малка разликата на децата именно за да растат заедно...С първата си бременност бях много спокойна и щастлива, имах време да си почивам и да й се наслаждавам. Може би съм се била настроила по същия начин да мине и тази и затова да съм леко разочарована, но сега не ми остава време да се сетя, че съм бременна и да си угодя...Все съм заета нещо с малчо, а пък ако са две деца пък...как ли ще се справя...Разкажи повече, моля те  Hug

Общи условия

Активация на акаунт