Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
На 50 % имаме успеваемост с варицелата - каката я приключи вече без да си чеше пъпките  Simple Smile, от вчера е на градина.  Аз лично имам 2 белега по лицето от карана варицела на нейните години, но суетата изглежда помогна много на моето момиченце да преодолее периода на сърбежа "по мъжки". Сега да видим малкия "мъж" дали ще се зарази  newsm78
 Как да ги броя тези 21 инкубационни дни?Дали от последния момент , в който тя е била заразна или от началото на вирусните симптоми /тоест с около 10 дена разлика/???  През цялото време са били заедно.

# 256
На 50 % имаме успеваемост с варицелата - каката я приключи вече без да си чеше пъпките  Simple Smile, от вчера е на градина.  Аз лично имам 2 белега по лицето от карана варицела на нейните години, но суетата изглежда помогна много на моето момиченце да преодолее периода на сърбежа "по мъжки". Сега да видим малкия "мъж" дали ще се зарази  newsm78
 Как да ги броя тези 21 инкубационни дни?Дали от последния момент , в който тя е била заразна или от началото на вирусните симптоми /тоест с около 10 дена разлика/???  През цялото време са били заедно.
На нас педка ни ги брои т датата на пъпките.от 7 до 28

# 257
Абе момичета, все се чудя да ви питам, в България не ваксинират ли срещу варицела? На мен педиатърката ми препоръча, ваксинирах ги и ми е мирна главата.

# 258
Ето ме и мен  Grinning с лакти си проправям път до компютъра от таткото.Откакто си е вкъщи развали тотално дисциплината на малките  ooooh! и при нас положението става нетърпимо,малкия особено се преобрази покрай татко си,а дребосъчка само ходи подир батко си и се опитва да прави същите бели като него,че и нови да измисля.Днес обявих бойкот и се паркирах малко,че ще ме уморят.Възглавницата и на мен ми се вижда прекрасна идея благодаря ти от все сърце Egisihora
Сега си сипвам чашка винце и ще пусна някой филм (по-вероятно филма да ме гледа отколкото аз него ама карай) и пожелавам лека нощ на всички  Hug

# 259
Ей, каква е тази варицела, заразила е цялата тема  Mr. Green
Ние тук нали сме в хепатитна област... сега си мием ръцете под път и над път, и се чакаме да вдигнат тревогата (честно казано ми изглежда доста преувеличено това с хепатита при нас, но както и да е)
Митко се опитва да си мие ръчичките на детската мивка в детската кухня, която дядо Коледа му донесе  Crazy

Няма ново при нас, Крум се опитва да седи седнал, стои и в проходилка от време на време, та има много по-голямо участие в живота на къщата вече, и брат му е безкрайно щастлив, че получава ответна реакция на магариите си; къпя ги заедно във ваната и супер много се забавляват;

Хайде оздравявайте всички болни!!!

# 260
Здравейте и от мен! Включвам се и аз във вашата темичка. Баткото е на 1.4 г., Малечка Палечка се очаква в края на февруари. Благодаря на Аманита за въпросчетата, отговорите на всички тук много ми помогнаха и на мен  Hug Малко се притесних само, че почти всички спите в една стая с двете деца или сте си ги разделили - едното с таткото, другото с мама...ние сега правим детската стая и мислим другата седмица да отделим "баткото" да спи сам там, а бебето да е само в спалнята при нас...някой пробвал ли е този вариант  newsm78
Само на този отговор попаднах аз
Месец преди да се роди Жорко, Ева я отделихме в нейната стая, незнайно как се научи да заспива самичка изведнъж, бях изпаднала в ужас, кого ще люлям по-напред да заспива. Малкият спи в спалнята при нас. Вече искам да ги събирам двамата в една стая, но така и не си изградиха общ режим, та засега е мисия невъзможна.
wiwi, ще съм благодарна за повече подробности. Нашия батко и сега заспива сам, но не знам как ще е в новата стая. В момента там рита топка и кара колело с удоволствие, чакаме мебелите всеки момент...чудя се първо само за дневно спане ли да пробвам или направо да го местим там...вие как постъпихте?

# 261
Лъки, добре дошла! Hug

Ние бяхме на такъв вариант-аз с бебето в една стая, баткото сам в отделна стая.
Ама ние още на 9 месеца го отделихме да спи сам, така че не появата на сестра му беше причината.
И не помня с кой точно сън започнахме, но почти съм сигурна, че с нощният.
За вас може би удачен вариант е следобедният за начало, за да свикне.

# 262
  • София
Лъки, нашата детска стая я сглобяваха докато бях в болницата да раждам. От начало Ида (каката) я слагах да спи там на обяд, вечер си спеше в спалнята,  в кошарата, а по  някое време прескачаше и идваше да се гуши между нас. Бебето спеше в друга кошара от другата страна на леглото ни.  Crazy Така бяхме около месец и малко, докато изведнъж една вечер Ида сама пожела да си спи в детската стая. Сложихме я, но бях в готовност след час-два като се събуди и види, че е сама, да ревне и да си я преместя при нас,но тя си спа прекрасно цяла вечер. Та от тогава си спи в стаята. Е, има случаи, когато си я вземаме при нас - ако имаме гости, или като беше болничка, да ми е под око. Също така правя разни тигели от единия край на къщата до другия като ревне. И често си лягам в спалнята, а се събуждам в 4 в детското легло сръчкана от мъжа ми, че бебето плаче  Crazy
Весело е. Съвсем скоро ще се убдеиш сама.  Joy
Леко раждане и КУРАЖ!

# 263
Лейди ФиЛ, илка, благодаря ви за отговорите   bouquet
Ние от септември, когато баткото навърши 1 година се каним да го преместим, но все си викахме "има време" и то не остана...сега поне искам месец да има преди да се появи бебето, че да не се почувства изгонен баткото  Sick Чудя се откога може да спи в обикновено легло с преграда от този тип като на горното легло. Хем искам да може да слиза сам и да идва при нас, ако нещо го притеснява, хем се чудя добра идея ли е или по-добре да знам, че е вътре в леглото, а не обикаля из къщата  newsm78 Споделете вие от опит как смятате, че е по-удачно  Praynig

# 264
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте  Wink.Не знаех,че има и такава тема. Сега я мернах и съм много приятно изненадана. Ще хвърлям по едно око като мама на две двойки породени  Mr. Green. Хубав ден!

# 265
  • София
Лъки, такава преграда няма да е удачна във вашия случай, защото "баткото" е още доста малък. Нашата преграда е подобна и Ида вече веднъж падна. После почнах да слагам една възглавница да запуши дупката, а сега съм натикала в мястото между матрака и рамката на леглото повивалника от сгъваемата кошара и чакам дърводелеца да се накани да дойде да направи малко корекции по леглото.

Емили, добре дошла! И поздравления за двете двойки породени Simple Smile

# 266
Илка, аз всъщност съм поръчала тази. Не се притеснявам от това дали ще пада през нощта, мисля, че с тези решетки ще предпазва достатъчно. По-скоро се чудя дали е удачно всъщност да може да слиза от леглото  newsm78 Сега поне като го оставя в кошарата, дори и да не заспи веднага си играе вътре, лежи си, ако може да слиза от леглото да не се налага да го слагам по 100 пъти обратно да ляга...това ми е чуденката  newsm78 Вие от каква възраст сте на това легло?

# 267
Илка, аз всъщност съм поръчала тази. Не се притеснявам от това дали ще пада през нощта, мисля, че с тези решетки ще предпазва достатъчно. По-скоро се чудя дали е удачно всъщност да може да слиза от леглото  newsm78 Сега поне като го оставя в кошарата, дори и да не заспи веднага си играе вътре, лежи си, ако може да слиза от леглото да не се налага да го слагам по 100 пъти обратно да ляга...това ми е чуденката  newsm78 Вие от каква възраст сте на това легло?
Щом още не се е научил очаквай в скоро време да почне да прескача кошарката  LaughingМойта Деа е на 2 от няколко месеца спят с батко си сами в стаята.Заспиването е трудно, голямо разхождане, но пък като и се доспи "Ика в нейното 'го" Laughing

# 268
Здравейте,аз пак не съм се включвала отдавна,но....
Бях в болницата за 4 дни заради болезнени контракции...Направо ужасс...Нямам търпение да идва април и да се свършва с тая бременност,че вече такава депресия ме е обвзела Cry
И двете деца вече ходят в Ловеч на ясла и градина,Бела досега не е ходила,но бързо свикна и се адаптира лесно....Малко по-трудничко е,защото всяка сутрин ги карам,то не е далеч,на 12 км. е,но все пак...После ходя и да ги прибирам....
Правим ремонт вкъщи,сега ремонтираме спланята,креватчето за бебето ще го вземем в края на другата седмица,че то е по поръчка при дърводелец....
Ивон и Бела са си все същите диванета Crazy Мислех си,че като разбраха,че не се чувствам добре,че съм в болница  и т.н като се прибера ще са се кротнали поне малко,ама тц...няма никакъв шанс...Още от вратата се почнаха оплакванията,коя какво взела на другото,коя какво не дава на другата,дърпат се,бутат се,направоооо...
Освен това сеа се налага да спя в процеп между двете и е стрешна работа...Едната си качи буквално краката на главата ми,а нейната глава е обърната надолу,другата се  обърне напречно на леглото и цяла нощ ме подритва,абе направвооооо #Crazy

# 269
  • около Варна
Лъки, добре дошла Hug

Ева отначало спеше вечерта сама, а на обяд я приспивах почти докато се появи бебето, леко се бях паникьосала вече как ще става номера, но свикна и на обяд да спи сама в стаята си. Леглото и е единично, дърводелец ни направи висока преграда дървена като на кошарките. Доста време ме спасяваше, докато един ден не прескочи през скрина и изкарахме няколко пръчкида може да излиза сама.

При нас и двамата спят много леко и вариантът да са в една стая беше немислим. Ще се справите Simple Smile

sweet_monii , стискам палци всичко да е наред до края, аз така бях с първата бременност, но нямаше за кой да се грижа освен за себе си, определено е депресиращо много

Общи условия

Активация на акаунт