Вижте колко е щастлива мама,че си има породени двама ! ** 29 **

• 28 458
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Я аз да ви питам/знам че има отделни теми по въпроса ,но моля да споделите/ - второто раждане по леко и бързо ли мина от първото?Още ми е рано,но вече взех да се замислям Thinking

# 376
amanita, и ние сме така. Никнат му на Малчо едновременно четири от крайните зъбчета и вижда голям зор...мрънка, сърди се и иска постоянно да го нося. Пробвах да сядам на земята да го гушкам, но така не е доволен, да е в мен и да го разнасям - само това признава...но вече се падна на таткото тази чест - с пукнат крак, ама няма начин...охкаме и двамата вкъщи, Малчо мрънкоти, голяма сме идилия  ooooh! Честита количка, със здраве да си я ползвате, аз още не мога да реша каква да взимам...

# 377
saxophone, brilliantine,  Лъки - благодаря за разбирането  Hug

Ами болки имам откакто влязох в пети месец - ниско долу в ляво. Казаха, че е цикатрикс, агитирана матка и т.н. изписаха нож-па и магнерич. И разбира се - да си почивам доста повече и да не вдигам Алек  Rolling Eyes. Иначе на феталната морфология и ехокардиографията казаха, че всичко е ок с бебо, слава богу  Praynig

Лъки, дано отминат тези болки и не се повтарят и наистина и аз много подценявах вдигането на малкия, но Алек е 14 кг. и си казва думата. Трябва да сме разумни и да мислим и за следващото си дете. Дано не съм стигнала късно до този извод  Sad

amanita, добре е, че можеш да си починеш малко. Пази се много, особенно от тежко и удари в корема  Peace. Количката ти е убиец - искам и аз такава  Embarassed. Честито!

При мен второто раждане ще е пак секцио и се надявам да протече еднакво или по-добре от първото.

# 378
Plamito, и аз подкрепям яслата в твоя случай  Peace
Също смятам, че е добре детето да тръгне по-рано, преди да се роди бебето, за да не реши по някакъв начин, че заради бебето го водиш там. Моето голямо дете беше на година и 11 месеца, когато тръгна, само 45 дни преди да се роди малкия, т.е. в първия ден, след като си получих болничния за бебето. Нямаше как да прекъсна отпуската по майчинство преди това, иначе бих го дала няколко месеца по-рано. Съвсем не е задължително да боледува много повече от сега  Peace
Не се упреквай, щом яслата е близо до вас - още по-добре!

amanita, количката е трепач! И не е широка, като тези за близнаци => няма да ти е по-трудно из улиците, отколкото с единична количка  Mr. Green

Иначе, моят "батко" винаги е помагал; носи памперси, вади чорапи от чекмеджето, изхвърля кърпички... или дърпа бибата от устата на бебето, точно преди да заспи, защото "той не иска я КЛум бибата"  Crazy  Старая се да ги държа "равни" пред мен, колкото е възможно; когато се карам на Митко за нещо, накрая винаги казвам нещо и за Крум в стил "Круме и ти какво пищиш сега, я да се занимаваш сам!" ... колкото за пред Митко, да чуе, че и бебето е мъмрено, не само той  Mr. Green Все пак, доволна съм, че Митко ходи на ясла, иначе не знам как щеше да протича животът.  Недоспиването обаче е ужасно, все някой за нещо се буди, едвам ми се събира по 30-40 минути сън без прекъсване... искам поне по 2 часа никой да не ме закача, ама ... друг път  Sunglasses

# 379
  • София
Krisi_fil, специално при мен второто раждане мина малко по-тежко, но пък и бебето се роди с килорам повече от кака си  Crazy Сравнения е трудно да се правят де, двете раждания бяха много различни.
Желая на всички бременни мами в темата леко, безпроблемно и бързо раждане  Hug

Да се оплача - напоследък често се случва каката като мрънка и я попитам какво има да отвърща "бебето ме събуди", а то изобщо да не е плакало в тоя момент. Един път даже каза, че я е ощипало, което също е невъзможно.

# 380
Аз родих и двата пъти секцио и вторият път мина по-леко,защото знаех какво ме очаква Hug
Но каквото и да е раждането,по-леко или по-трудно..както бяха споделяли повечето майки тук..началото е трудно,но пораснат ли малко дечицата,да почнат да бърборят и да си играят ..няма по-голямо щастие от това да ги гледаш и да им се радваш!Несравнимо е!
Вече и аз мога да кажа с ръка на сърцето:Не съжалявам ,че имам породени и съм щастлива майка!
Само да са ни живи и здрави!

# 381
  • София
на бременните - леко раждане пожелавам, гледам има вече някои на финалната права. стискма палци.
за "протокола" - при мен второто раждане не го усетих - и като болка( а раждах без епидурална) и като време, пожелавам го всеки му  Peace

аманита, от къде я поръча количката? как ти се струва? като цена  еп росто трепач, чакам отзиви, защото като се позатопли искам да почнем да миткаме по-сериозно с хлапетата, а за да стигнем до парк все си е преход и много би ме улеснила двойна количка, но мъжът ми нещо се дърпа от идеята  Crossing Arms
а за недоспиването ...  Tired ... на Ида й расте един последен кътник и е станала страшно гулива, заради зъбчето ли, или просто от ревност и нужда, но по средата на нощта задължително се буди, а понякога и направо доприпква с рев в спалнята, гушва се и заспива, но пък събужда дребното, той пък като гледам не смята да си преустановява нощното хапване и ме буди на 2-3 часа .... абе купон! и така и не мога да се накар да полегна през деня с него, все нещо си намирам да свърша ....  ooooh!

саксо, много любяща ви изглежда каката на аватара.  Heart Eyes

# 382
за раждането и аз да се изкажа:) Аз раждах и 2 пъти секцио- първият път беше седалищно, а вторият защото първият е секцио. Бяха обаче различни раждания, понеже вторият път бях със спинална упойка, а първият с пълна. И някакси вторият път бях мобилизирана като войник, да се възстановя възможно най-бързо, понеже много страдах за 'баткото". С него не се бяхме делили за толкова дълго и двамата много го изживяхме. Та, за да се прибера 1 ден по-рано вкъщи още на 2 ден се преместих в стаята с бебето и съкратих реанимацията с 1 ден. Това означаваше 24 часа след раждането да започна с раздвижването. Е, не беше тооолкова трудно! Определено със спинална е по-добре и по-бързо се възстановяваш!А и сега само 3 мес. по-късно изглеждам сякаш не съм раждала, а с Андрей чак след годинката почнах да отслабвам.
Много ми е трудно вечер с приспиването....докато изкъпем и приспим и двамата и съм труп и аз паркирана...иначе през деня не е тоооолкова трудно с двамата.  Андрей много се радва на бебето, все иска да го целува и да го пипа и му вика 'ооо,убаво дани:))", но се случва и да го удари чат пат, след което ние реагираме много бурно и той се стряска, особено и като ревне бебето. После му се извинява и вика "няма бийш дани, няма'...Simple Smile
Желая на всички бременни мами в темата леко раждане и здрави бебенца:) Много ми е прясно и на мен още спомена от бременността. Аз до последно си вдигах баткото и си спях с него, той си ме риташе в корема понякога...добре, че всичко завърши щастливо. Най- ми беше проблем да го разхождам сама, защото не можех да го стигна като ми избяга, а той е доста палав.
За яслите- аз реших да не го пускам на ясла, но имам една баба пенсионерка, която е на разположение и като ми дотежнее и веднага го пращам там. Но, спред мен е хубаво да има вариянт за гътка въздух, защото е побъркващо с 2 бебета ежедневно, дори и да а най-послушните на света!

# 383
  • София
_илка, любяща е, аа и лоша като надделее ревността над обичта  Mr. Green

аманитка, идеална е количката, одеве забравих да кжа. това от пръв поглед, послв ти ще кажеш как е в действителност. а цената е убиец  Laughing

# 384
Добро утро, момичета. Да е лек и успешен денят ви  Hug

Аз станах рано, направих баница, хапнахме всички и гушкам Алек.
Утре е денят  Cry. Сутринта ще го водим на яслата. Довечера трябва да приготвя нещата.

Да споделите някакви имуностимулатори или витамини, които да му давам профилактично? От както се е родил не е  боледувал никога  Praynig.

Ех, и при нас ще дойде времето когато да са поотраснали и8 знам, че всичко ще си е заслужавало, а и винаги съм искала така да бъде  Peace

Аз вече месец и нещо не разхождам Алек, защото ми прилошава и ме е страх да излизам сама без таткото. А той милия /Алек/ обожава разходките.

Малкия вече не използва количка - водим се за ръка. В количка изкарва 15 минути и му писва. Та затова си мисля, че нямаме нужда от друга количка, май. Може би бъги борд трябва да купя  Rolling Eyes

# 385
Пламито -аз също дадох баткото на ясла на 1,5 г., преди да се е родил малкия, за да свикне, въобще не ми е боледувал кой знае колко, изключвам сополи и кашлица, без усложнения.
мисля сега да дам малкия пак на същата възраст и то пролетта-според мен най-подходящ сезон.
относно възрастта-смятам, че около 1, 6 е май-подходящо.Като са вече на 2 мисля, че е по-трудно.

аманита-количката е супер, а за цената-без коментар

относно раждането-и двата пъти нормално, и двата пъти тръгвах от Търново за Плевен с контракции на около 5 мин. и раждах до час, час и половина след пристигането в болницата.Като цяло-второто ми раждане беше мъничко по-бавничко, контракциите ми не бяха толкова болезнени, нито болките при раждането, но пък падането на плацентата-беше супер болезнено, предполагам, че има връзка и с факта, че втория мъник се показа 20 дена по-рано от термина.Но като цяло- и двата пъти без особени проблеми нито през бременността, нито за ражданията.
Пожелавам успехи и възможно най-безпроблемни бременност и раждане на чакащите мами.

Иначе и Ники ми помагаше-носеше памперс или кремче.Само като кърмех-таткото се включваше, че иначе беше зор работата, но се е случвало с едната ръка да държа и кърмя малкия, с другата да смъквам гащи и да слагам Ники на гърне по спешност.Интересно е колко сръчни можем да бъдем в такива моменти. Като цяло обаче, не мога да се оплача от лошо отношение на Ники към Борко докато беше бебе.Вижте сега-положението е друго, пстоянно каране за играчки, кого да носим, кой- кого да носи и т.н.

Последна редакция: нд, 20 фев 2011, 11:08 от tbanks

# 386
Здравейте, мамчета! Simple Smile Ще се радвам и аз да се запиша във вашите редици! Hug

здравейте. не мисля, че децата ми са породени - все пак имат точно 2год и половина разлика, но искам да се запиша във вашата тема, защото имам много чудения за това как да се справя с две малки деца, ревността на по-голямото и др.  Blush

Mr. Green Саксофон, и нашата разлика е точно 2.5 год., не е като 1 година, но пак ми се струва малка разлика, направо откачам понякога кой да обгрижвам по-напред! #Crazy

За ревността - и нашата ревнуваше много в началото, но премина. Не съм обръщала внимание на тези малки бели, които прави нарочно - във вашия случай напикаването. Моята също ми казва, че е бебе, иска да лежи на активната гимнастика, иска да й давам биба, да суче, да я оригвам. Crazy ooooh! При нея беше голяма ревност, когато и двамата с баща й  сме заети с бебето едновременно. В случая - къпането на малкия, правеше страхотни истерии, от типа - няма да къпете бебето, а когато вече е изкъпан изведнъж почва да иска да го къпе и тя...

За второто раждане - беше по-бързо, по-болезнено, но се възстанових много много по-бързо. Simple Smile

За яслата - според мен е по-добре да тръгне детето преди появата на второто братче или сестриче. В нашият случай голямата я спряхме от ясла, защото при нея нямаше никакъв проблем ходенето на ясла, проблемът беше след прибиране от ясла - най-редовно имаше истерии, тръшканици, все едно си връщаше цялото напрежение събирано през деня за 2-3-4 часа вечер преди лягане. Затова реших да си го спестя това и едва сега пак ще проучвам как да тръгне пак на ясла.

# 387
  • Видин
Количката я купих от една мама от форума, която пък от своя страна я е купила за 135лв от някакъв магазин за преоценени английски стоки в Търговище  Crazy Но цената наистина е без коментар  Mr. Green Лошото е едно - тежичка е, 17кг, но пък ще ми свърши работа. А и тъкмо ще направя мускули  Laughing

# 388
  • София
Лурдес, това с оригването ми е много забавно  Mr. Green Какво ли не измислят!

Да ви питам имат ли вашите деца отделни чаршафи? Имаме две кошарки, но чаршафите са общи. В смисъл, че ги държа заедно, отварям шкафа и който комплект ми е под ръка него постилам. Единствено има един комплет с принцеси, който яна обожава и него не го постилам на бебо, хем че е мъж  Crazy Често обаче тя се дразни. Застава до леглото му и вика "това си е моето чаршафче". Тогава й обяснявам, че не е нейното, а просто бебето има същото.  Tired Не знам дали е добре така да я лъжа, но засега номера минава.
Да им купя ли отделни чаршафи?  newsm78

# 389
Колкото по-рано разберат,че всичко е общо,толкова по-добре за теб ,че ще се карат за играчки и прочее по-малко ,а и за тях,че няма даразвиват силно чувство за собственост,както е при моят син например..ако сега трябва да реша на какво първо да ги науча,ще е да се научат да си отстъпват и поделят нещата,но уви вече е късно и сега ми е много трудно с тия караници за всяко нещо..

Общи условия

Активация на акаунт