Отговори
# 555
  • София

Момичета, дано Кюбит не се разсърди, но искам да Ви уведомя, че в една тема засякох нейни постове и бях изключително радостна да прочета, че си има син Александър, родил се е през август.

Кюбит, ако четеш тук - желая ти безгранична радост с малкия Алекс, да порасне силен и голям мъж!

ЧЕСТИТО  НА  КЮБИТ !!!  Hug Hug Hug

Да  е     жив  и здрав  малкият  юнак  и само   радост и  щастливи  мигове  да  й  носи !
  ylinfant newsm07

Децата  са  най- голямата ни  радост  и богатство !  newsm51

alpha_beta ,    -   Hug  bouquet

Джесииии - откъде душа вадиш тия нерви да пишеш и обясняваш толкова издържано и подробно - евала ти праЙм!

Аз не се заяждам, ама много задълбавате в тия типизации и подобни глупости бе хора, няма смисъл от това да знаеш кои щамове си пипнал, няма лек за ЧПВ - само РЕДОВНА ПРОФИЛАКТИКА е необходима! Ама забогатяха тези лаборатории покрай такива като спарки. Аз съм конизирана, ветеран съм в тази тема пиша и чета от 2006г. и нямам никакво намерение да се ръся с много пари за типизация, ходя си на цитонамазки редовно и това е !

Точно   това   повтарях  и аз   стократно    в   тези  35 -стр.  ,че   това е  само  БИЗНЕС  И ПЕЧАЛБА  , но  няма   кой да   "чуе" ......... Banghead

(  Пък   какво  остава  щом и такива  ,които  "вчера"  се  появиха  ,  нямали  "такива "  проблеми , пък  се  "напънали"  да  четат   всички  теми  и  те   взеха   да ме  критикуват и  да  определят  какъв   ми  бил  тона  на  отговорите ?  Thinking) :

Джесика ти наистина отговаряш така, сякаш се караш, но за едно си права- че се изписа толкова много и се говори все едно и също. И на мен ми беше досадно да разлиствам и предишните теми, но го направих. Вярно е, че нямам проблема, че не съм в паника, за това имам и възможността да чета обстойно.

"Моето  момиче "-  не   смяташ  ли  ,че   някак  е  неуместно   и не   на  "място"  изказването  ти ? Лично  ти   с  какво си  допринесла за  тази тема ,че  не  се  сещам ?  newsm78

Но  и  аз   вече  хич  НЕМААААААААМ   нервииииииииииииииии ............. smile3511

# 556
Джеси, Реа , Синеоч, Брамби, Деси, а какво ли правят БОБИ, Димана, Алфа Бета, Блуес и още много за които сега не се сещам, Как сте момичета, къде сте? Липсвате ни  Peace
А какво ли става с Кюбит и с Поизон. Много гушки от мен  Hug Hug Hug
Дано сте добре Praynig

Здравейте, момичета! Simple Smile
4eri., много ми стана готино, че се сети и за мен... БЛАГОДАРЯ! Embarassed
Но трябва да ви кажа, че не съм изпуснала и един пост на никого, просто нямаше с какво да се вкл. След последните ми добри резултати - ПАП 2 и ЧПВ - 6,11,16 и 18 - ОТРИЦАТЕЛНИ се чувствам мн. добре, беше ми предложена ваксинация, която аз любезно отказах, при това и аз няма как да нямам някое от другите високорискови копеленца  Joy Просто ще си правя редовни цитонамазки и така... Много се радвам за всички хубави резултати, за които прочитам тук. В борбата с гадния вирус трябва да сме "тъпи и упорити" и яко напред.
Много хубав ден пожелавам на всички!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 557
Умно момиче Grinning. Това е начина за избавление. Редовни цитонамазки и стриктно следене. Другото е ала-бала.
Хубав уикенд на всички  bouquet

# 558
Здравейте момичета!!
Имам едно голямо притеснение свързано с цикъла. Този месец цикъла ми беше доста оскъден, но продължи някъде 8 дена. Сега на 12 ден отново имам някакво зацапване и чувсвам напрежение в яйчниците. На гинеколог ходя при д-р Ганчева, но в понеделник ще и се обадя. Имате ли някакви предположения защо може да се получава такова кръвотечение за такъв кратък период. Нямам никакви гинекологични проблеми.
Към  пациентките на д-р Ганчева - ако и се обадя в понеделник знаете ли дали ще ме приеме за преглед още същата седмица?
Дайте някакви предположения поне малко да се успокоя до прегледа. Praynig

# 559
  • София
   Здравей  anastasia_81 !

Лично  аз  имам  две  приятелки  , които  имат  този  проблем  - прокървяване  по  средата  на цикъла .  На  тях  гинеколози са  им   казали  ,че това е  хормонален  проблем, който се  дължал на  ниски нива  на  прогестерон .  И  съответно  им  назначават  лечение с  Дуфастон  или  Оргаметрил  за  период   поне  3 м. прием.

Но  тъй като  все пак  всеки  случай  е  индивидуален  и всеки  организъм  е различен  аз  не  съм лекар  и не  бих  могла да  твърдя  дали  при теб  се  касае  за  същият  проблем ? 

Друга вероятна  причина  за  зацапване  по  средата на  цикъла  може да  бъде  овулация  , чела съм  ,че  има  жени  при които  по време на  овулация  се  появява  такова  оскъдно  кървене  съпроводено  с  лека  болка  в  яйчниците  .  Аз  също  имам   болка  по  време  на  овулация.

Но  все пак  лекар като  те прегледа  ще  ти  каже най- сигурно на  какво   се  дължи .  А  за Д-р  Ганчева  -  аз  веднъж  съм  ходила на  преглед при  нея  и  началото на декември  ми  предстои  втори преглед , не я  познавам  толкова добре  , но все пак  мисля  ,че  като  и се  обадиш  и  кажеш ,че си  притеснена  от  този  проблем  ,тя  ще  направи  всичко възможно  да  те приеме  в  най-скоро  време -без  да  чакаш  месеци !  Peace

А   до  тогава  запази  спокойствие и не се  тревожи  предварително  ,  ей  го  къде е  понеделник  !

Успех  ,  ще   се  радвам   да  споделиш  какви са нещата  след  прегледа  !  Peace

# 560
Джеси, Реа , Синеоч, Брамби, Деси, а какво ли правят БОБИ, Димана, Алфа Бета, Блуес и още много за които сега не се сещам, Как сте момичета, къде сте? Липсвате ни  Peace
А какво ли става с Кюбит и с Поизон. Много гушки от мен  Hug Hug Hug
Дано сте добре Praynig

Тук съм! Минавам и чета, не пропускам. Не се занимавам с типизации и други безмислени неща. За пръв път 2 г. и 2 м. след конизацията реших да разредя цитото на 6 месеца. Много се радвам за Кюбит, но защо се е покрила така?! Целувам ви всички!

# 561
  • София
Здравейте,да напиша и тук,вчера бях на преглед при гинеколог понеже имах леко кървене,жената ме видя и каза че имам раничка на шийката на матката,резултатите от цитонамазката ще излязат след 10 дни,но странното е че тя ми каза че трябва да я обгорим,даже без да ми е видяла резултатите,а аз съм на 21години и не съм раждала.Кой е най-щадящия начин за премахване на такава раничка,от четенето до тук за няколко часа май е по добре с лазер,в Варна правят ли и какви са цените,това ще е ако съм 3 група ПАП.Но ако съм до 2 група какво ще ме посъветвате,няма ли друг начин?Притеснява ме само това че е съм раждала...  Cry

Извинявам се ако се повтаря въпросът ми..
Мименце, това леко кървене след акт ли е? Ако да - е обезпокоително.
Не е редно да ти обгаря раничката без да е направена колпоскопия и биопсия, мисля че на 1-ва страница е наблегнато на това, намери си добър лекар АГ-онколог, има координати пак на 1-ва страница на уважавани от нас лекари.
Няма проблем за раждането обгаряне по какъвто и да е метод, ако се налага ще ти направят секцио с оглед състоянието на шийката след обгарянето - това го решава лекар.

# 562

п.с а относно стила на писане на Джесика - не й се обиждай вероятно такъв й е характера и начина на изразяване - всичко директно в очите, и като се замислиш по-добре така да е отколкото да се залъгваме само с благи думи ( аз поне така мисля)

Джесика, извинявай ако съм те засегнала, не съм го искала, целта ми беше да предотвратя спора, който започна (очевидно неуспешен опит)

# 563
  • София
  Parapinka ,  -  Не ,  няма  проблем  !  Peace

Както  сама   виждаш не   визирам  теб   изобщо , а и  не  аз  започнах  този   безсмислен  спор !

Просто   отговорих на  зададения  въпрос ,  а  бях   нападната  и   " сглозгана " .......   Но   нищо човек се  учи от  грешките си  .

# 564
Относно конизацията с лазер или ел. примка е по-щадящ вариант(по-малко тъкан) и избягваш пълната упойка.5-10 минути като продължителност е цялата манипулация и без болничен престой.Пиша го от личен опит и от това,което видях в болницата.Със скалпел(остарял вариант вече тук)повече тъкан,но пък по-сигурно ми се струва лично на мен.Щом вече не се практикува в Англия и повечето европейски страни предполагам има за какво newsm78.Не знам ако имаш право да избираш на частна практика си помисли Hug

# 565
  • София
*FLOWER*,   Hug

Ти   как си  ? Тези  дни си  мислех за теб  -  направиха  ли  ти  втората  инжекция  , как се  чувствуваш ?

# 566
Относно конизацията с лазер или ел. примка е по-щадящ вариант(по-малко тъкан) и избягваш пълната упойка.5-10 минути като продължителност е цялата манипулация и без болничен престой.Пиша го от личен опит и от това,което видях в болницата.Със скалпел(остарял вариант вече тук)повече тъкан,но пък по-сигурно ми се струва лично на мен.Щом вече не се практикува в Англия и повечето европейски страни предполагам има за какво newsm78.Не знам ако имаш право да избираш на частна практика си помисли Hug
Да ти кажа честно и аз мисля че по-малко тъкан не е много добра оферта. Ами ако има по-дълбоко увредени участъци както беше при мен?
Не знам дали по-старите методи не са по изпитани. Не че има връзка, но се сетих за моя зъболекар че го питах няма ли да измислят накрая начин при който да има по-малко болка от машинката. Той каза " О има с лазер или нещо от сорта на пароструйката с много фини частици, много щадящ метод откъм болка, но не и от към ефект, защото ако кариесът е по-дълбок лазера не го хваща добре."
 Но трвбва да се върви към прогрес, няма да се хващаме за ралото я? Crazy
 П.С. Аз и досега не знам моята конизация с кой метод е била. Никой не си направи труда да ми каже!

# 567
Благодаря,Джес Hug
Много е хубаво някой да мисли за теб Heart EyesТози ужас,който изживях за последните 2 мес на никой не пожелавам StopДа,втората инжекция ми я биха 4 дни след първата и днес 7-ми ден нивата  на чхг паднаха от около 3000 на 1750 и току що прокървих.Бременноста е спряна,но все още има риск от руптура докато нивото не стане 0.Това ще отнеме няколко седмици.Ръцете са ми сини от бодене вече,а страничните реакции са повръщане,гадене и сънливост при мен.Всяка седмица ще ходя на прегледи и кръв докато не се занули.Имам чувството,че Ада се стовари върху мен през последните 2-3 мес и се чудех за греховете си чак,за да получа такова наказание ooooh!Чудех се дали да не пусна и тото за евромилионите с моя късмет(1 на 100 бременности извънматочна,а 1 на 100 000 като моята ) newsm78
Чери,четейки из англ форуми виждам,че жени имат по 4 конизации Shocked.То колко по принцип може?Тази шийка не свършва ли?И Важното,че сега си окау,а пък как са ти ги правили конизациите със задна дата няма значение вече Hug

# 568
  • София
*FLOWER* , мила   Hug Hug Hug Heart Eyes

Дано  всичко да  мине  възможно  най -  безболезнено  и леко  при теб  -  желая ти  го  от  все сърце !   Praynig Praynig Peace Peace

Сега  не  мисли  такива  неща  ,че   нямаш  късмет и  подобни  -  така  още  повече  се  стресираш  ,  а най- малко  сега  ти е  нужен  стрес .  А  ,ако наистина  има  опасност от  руптура на  матката не   би  ли  трябвало да  си  в  болница под лекарско наблюдение ? 

Аз  с  втората ми бременност  18  дни преди  термина  отлепих  цялата  плацента  и  при мен  имаше   също   опасност  от  руптура  -  веднага  ме  оперираха  по  спешност  през  нощна -  едва са ме  спасили  и  веднага  след  като  излязох  от  упойка  лекарката  ми  каза ,че  това  е  най- тежкото  усложнение  в акушерството  -  Абрапцио на  плацентата   и  в  такива случай  най-често  се  преминава  директно  към  хистеректомия,  с  оглед  спасяване на  живота  на  родилката  , но като по чудо  при мен  били овладяли положението  с  кръвоизливите  и не  се  стигнало  до  там  .  Въпреки  ,че  сега  като  си  помисля  -  сто пъти  по  добре  да  я бяха  премахнали  цялата  матка  още тогава ,  щях да си  спестя  всичките тези  терзания  с  дисплазии, папиломи  ,  НРV  и т.н.

Така  ,че   гледай  напред  и  не се  терзай   с  тежки  мисли  !  Hug Peace  Всяко зло за  добро  !

А  за конизациите  -  миналата  година  тук  в  темата  пишеше  едно момиче  Пойзън   на  27 г. -  тя имаше три конизации  за  1 г.  период  - беше  срината  милата  и психически  .  Сега  е  по  добре  !  Peace

А  Чери  е  с  една конизация  и  хистеректомия  . (  Чери  , надявам  се   да не се  разсърдиш  ,че  аз го казвам ?  Hug)

*FLOWER* -  спокойно  ,  почивай  си повече  и  всичко  ще се  оправи  съвсем скоро  !  Ние  сме с теб  , имаш  подкрепата ни !  Hug Hug Hug Peace

# 569
Стига бе Джес, няма за какво да се сърдя. Това е истината. На мен след първата неуспешна конизация веднага ми предложиха хистеректомията, не ме бавиха много.
FLOWERnewsm10 ще се справиш!

Общи условия

Активация на акаунт