Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 93 250
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Искам и аз да попитам нещо - в болнични съм от 18 февруари и до този момент Липсват данни за подаден болничен лист в НОИ (проверявам ежедновно с ПИК-а). Най-вероятно нашия счетоводител си го мести и не е подал декларация №1. В сайта на НОИ има данни за осигурителния ми доход за февруари и заплатата ми е преведена по картата още  на 08.03.
Как да проверя дали е подал тази декларакия и има ли някакви срокове, в които да я подаде? Има ли и санкции за неподаването й? Моля ви, насочете ме в коя наредба е описано това.
Знам, че е най-лесно да му звънна, но поради една или друга причина комуникацията с него е невъзможна на този етап.

# 211
Искам и аз да попитам нещо - в болнични съм от 18 февруари и до този момент Липсват данни за подаден болничен лист в НОИ (проверявам ежедновно с ПИК-а). Най-вероятно нашия счетоводител си го мести и не е подал декларация №1. В сайта на НОИ има данни за осигурителния ми доход за февруари значи декларация обр. 1 за февруари е подадена и заплатата ми е преведена по картата още  на 08.03.
Как да проверя дали е подал тази декларакия и има ли някакви срокове, в които да я подаде? Има ли и санкции за неподаването й? Моля ви, насочете ме в коя наредба е описано това. Наредба Н-8/2005г.
Знам, че е най-лесно да му звънна, но поради една или друга причина комуникацията с него е невъзможна на този етап.

# 212
Вива,  Hug
Щом декларацияцията е подадена, то е трябвало в срок от 2 работни дни след изплащане на заплата да представи и болничния, нали? Това означава ли, че подлежи на глоба, щом не го е внесъл?

# 213
Вива,  Hug
Щом декларацияцията е подадена, то е трябвало в срок от 2 работни дни след изплащане на заплата да представи и болничния, нали? Това означава ли, че подлежи на глоба, щом не го е внесъл? да

# 214
болничният ми лист не е предаден в НОИ вече трети месец. след жалба от моя страна до колко време мога да очаквам отговор?

# 215
болничният ми лист не е предаден в НОИ вече трети месец. след жалба от моя страна до колко време мога да очаквам отговор?
Мисля, че до 14 дена.

# 216
Здравей Елфита!Преди време се обърнах към теб за информация и много съм доволна!Всичко ,което ми бе писала се случи така!
Но уви в момента съм в следната ситуация и имам нужда от съвет.
Счетоводителката и респективно собственичката на фирмата  ,в която се осигурявам ме уверява,че на 14 март подавав нап варна,декларация 1,внасями осигуровкитеи Декларация приложение 2 за остатъка от 135 до 410 ден.Казва ми,че тогава е имало проблем в системата на нап и са приели документите и дали входящ номер.Но до моментане съмполучила превод.обади се в нои и ми казаха ,че тази декларация трябва да се донесе от счетоводителката лично на хартиен носител!!!
Моля кажете ми какво да правя,зада си получа парите!!!!
Благодаря предварително на всички мами!!!!!

# 217
  • Пловдив
milenium7585 ,кога ти изтича третия болничен от педиатъра

искай този входящ номер и пиши мейл на НОИ като го дадеш,егн то ти и имената ти

# 218
За момента не се свързвам с нея,понежене ми вдига телефона!!!!Аз звънях в Нои ипо ЕГН -то мипровериха че от последния ми3-ти  болничен,друг документ не е получаван.Той изтече на 15 февруари.И на 1-ви март получих превод за 10 работни дни на февруари!
уви ще продължавам да се опитвам да се свържа с нея!!!
Благодаря предварително Елфита!

# 219
  • Пловдив
За момента не се свързвам с нея,понежене ми вдига телефона!!!!Аз звънях в Нои ипо ЕГН -то мипровериха че от последния ми3-ти  болничен,друг документ не е получаван.Той изтече на 15 февруари.И на 1-ви март получих превод за 10 работни дни на февруари!
уви ще продължавам да се опитвам да се свържа с нея!!!
Благодаря предварително Елфита!

Може да са внесли осигуровките и декларциите края на март и да имаш превод средата на април
все пак не оставяй така нещата-искай входящ номер
извади си пик,за да виждаш на сайта на нои какво се случва с теб

# 220
Съпругът ми беше в болничен, издаден от ЛКК. При проверка в сайта на НОИ в момента статуса е: предаден за проверка, причина:***223, диагноза под наблюдение. Какво означава това. Ще бъде ли заплатен болничният?

# 221
  • Пловдив
ще правят проверка
трябва да получите писмо
пиши мейл на нои да питаш каква е причината

# 222
Здравейте,
адреса изписан върху болничния от значение ли е? Може ли грешен адрес да е причина за неизплащане?
Днес ми дадоха 2 болнични за двамата ми работодатели, но върху тях е изписан не адреса ми по лична карта, а предходния ми настоящ адрес - сега съм регистрирана на друг адрес!
А длъжността изписана върху болничния има ли значение?
Благодаря предварително за отговора!  Simple Smile

# 223
  • Пловдив
Здравейте,
адреса изписан върху болничния от значение ли е? Може ли грешен адрес да е причина за неизплащане?
Днес ми дадоха 2 болнични за двамата ми работодатели, но върху тях е изписан не адреса ми по лична карта, а предходния ми настоящ адрес - сега съм регистрирана на друг адрес!
А длъжността изписана върху болничния има ли значение?
Благодаря предварително за отговора!  Simple Smile

объркан адрес и длъжност не би трябвало да са проблем за изплащането на б лист
питай и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578758.15

# 224
  • София
На сайта на НОИ излиза ли когато е подаден документа за след 135те дни?
Счетоводителката трябваше да го подаде около 15ти, ама нищо няма.
Как се води той? Пак майчинство ли?

Общи условия

Активация на акаунт