Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 849
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
3654 да не те плаша, но точно такъв върнат за потвърждение от ТЕЛК болничен на мъжа ми -ОТ МЕСЕЦ ЮЛИ - ТЕЛК ще го разглеждат/одобрят или отхвърлят/, следващия понеделник - 21/11/.

# 496
Боже, направо не знам какво да си мисля, дано да не се бави месеци наред. Ако някой има каквато и да е информация по този въпрос моля да ми пише, ще съм много благодарна.

# 497
Извинявам се за глупавият въпрос но...нищо не разбирам от материята.Днес ми издадоха 45-дневният болничен преди раждане.Въпросът ми на 3 пъти ли ще ми изплатят болничния.Декември-ноемврийската част,януари-декемврийската или как да не гадая.

bouquet  bouquet  bouquet благодаря предварително

# 498
  • Пловдив
Извинявам се за глупавият въпрос но...нищо не разбирам от материята.Днес ми издадоха 45-дневният болничен преди раждане.Въпросът ми на 3 пъти ли ще ми изплатят болничния.Декември-ноемврийската част,януари-декемврийската или как да не гадая.

bouquet  bouquet  bouquet благодаря предварително

да,изплащат месец за месец
декември ще получиш за ноември
януари за декември

# 499
evhen, какво стана с болничния на мъжа ти, минахте ли телка на 21.11?

# 500
evhen, какво стана с болничния на мъжа ти, минахте ли телка на 21.11?
Утре била датата, 24-ти, ще ти пиша, като мине.

# 501
Evhen, дано всичко да е минало добре. Аз все още чакам и се надявам поне преди коледа
да има някакво развитие на нещата. Пиши какво стана с вас!

# 502
Evhen, дано всичко да е минало добре. Аз все още чакам и се надявам поне преди коледа
да има някакво развитие на нещата. Пиши какво стана с вас!
Да, ТЕЛК потвърди болничния, на другият ден мъжът ми отиде да си подпише решението, и по служебен път то ще си се върне в НОИ, няма срокове за обжалване, което ме кара да мисля, че НОИ трябва да го изплати, ама дали ще е в тази година не знам, срамота, болнчният е от м.Юли.

# 503
  • Пазарджик
Имам едно питане, на 08.11.11г занесох болничен лист на счетоводителката- бременна съм и бях в болница , болничния ми е от дата 04.11.11г., на 28 занесох следващия болничен -45 дни преди термина, и се оказа че предния болничен още не е предаден на Ной , въпроса ми е какъв е реда до кога трябва да се предават болничните на Ной счетоводителката ми ми каза че болничните за ноември ще ги носи в Ной средата на декември, защо си мисля предадения от мен болничен на 08.11.11г трябваше да е предаден още преди време, и сега кога най рано да чакам пари?
Предварително благодаря за отговора

# 504
  • Пловдив
Имам едно питане, на 08.11.11г занесох болничен лист на счетоводителката- бременна съм и бях в болница , болничния ми е от дата 04.11.11г., на 28 занесох следващия болничен -45 дни преди термина, и се оказа че предния болничен още не е предаден на Ной , въпроса ми е какъв е реда до кога трябва да се предават болничните на Ной счетоводителката ми ми каза че болничните за ноември ще ги носи в Ной средата на декември, защо си мисля предадения от мен болничен на 08.11.11г трябваше да е предаден още преди време, и сега кога най рано да чакам пари?
Предварително благодаря за отговора

Връзката с Ной е трудна-как ще го намери счети не ми е ясно  Mr. Green   remybussi

Но ина4е съвсем правилно не е предала в НОИ болни4ните ти от ноември.Болничните за ноември се носят средата на декември,да.

# 505
Мога ли да си извадя ПИК кода не от регионалната служба на НОЙ, а от централната ?

# 506
  • Варна
здравейте, имам следния въпрос!
в 45 дневен отпуск преди раждане излязох на 21.09. вероятния термин беше 05.11. болни4ния ми за октомври е ОК (изплатен е). Тъй като родих на 20.10. (преди термин) имам нов болни4ен от 20.10. до 01.12. преди няколко дни видях при проверка на страницата на НОИ, 4е са ми превели определена сума, за ноември (за 16 отработени дни), но зна4ително по-малка от предходния месец - ЗАЩО? защото съм родила преди термина и болни4ните се препокриват или поради друга при4ина?

благодаря предварително!

# 507
  • Пловдив
gergova_n,ноември е 22 работни дни.Разгледай пак с пик кода плащанията ти.Ако мислиш,че си ощетена пиши мейл.Ще разгледат случая и ако има нужда ще коригират

# 508
  • Варна
да именно, пише 4е е платено за 16 дни - болни4ните са 2 - От: 21.09.2011 Да се яви на работа на: 05.11.2011 това са 4 дни остатък от предния - той е за бременност и втория От: 20.10.2011 Да се яви на работа на: 01.12.2011 там са останалите 14 дни - той ве4е е за майчинство.

къде мога да пиша аз съм от варна - по и-мейл може ли, или трябва на място да ида?

# 509
да именно, пише 4е е платено за 16 дни - болни4ните са 2 - От: 21.09.2011 Да се яви на работа на: 05.11.2011 това са 4 дни остатък от предния - той е за бременност и втория От: 20.10.2011 Да се яви на работа на: 01.12.2011 там са останалите 14 дни - той ве4е е за майчинство.

къде мога да пиша аз съм от варна - по и-мейл може ли, или трябва на място да ида?

Може и по ел. поща. Посочвате ЕГН и за кой болничен става въпрос. varna@nssi.bg e адреса

Общи условия

Активация на акаунт