Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 654
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Моят казус е следният: бях в платен отпуск и след това 6 мес. неплатен за гледане на дете и от една седмица съм на работа. И веднага болничен. На каква база ще ми се изчисли? Иначе имам 14 год. трудов стаж. Благодаря предварително!

# 586
  • Пловдив
Здравейте! Моят казус е следният: бях в платен отпуск и след това 6 мес. неплатен за гледане на дете и от една седмица съм на работа. И веднага болничен. На каква база ще ми се изчисли? Иначе имам 14 год. трудов стаж. Благодаря предварително!

базата за боличния е 18 м назад
месеците в неплатен ти ги взимат на МРЗ

# 587
здравейте,

има ли някоя от вас линк към калкулатор за изчисление на майчинството за 2011. Терминът ми беше на 10.02.2011, излязох в 45 дневния болничен на 27.12.2010 год. (когато се смяташе доходът за 12 мес. назад). Сега изведнъж за януари ми превеждат едва 1/5 от полагаемата сума с аргумента, че се смятали 24 мес. назад и имало преди някаква грешка....иначе изчислените дневни суми са еднакви.

Благодаря ви предварително и честита Баба Марта!

# 588
здравейте,

има ли някоя от вас линк към калкулатор за изчисление на майчинството за 2011. Терминът ми беше на 10.02.2011, излязох в 45 дневния болничен на 27.12.2010 год. (когато се смяташе доходът за 12 мес. назад). Сега изведнъж за януари ми превеждат едва 1/5 от полагаемата сума с аргумента, че се смятали 24 мес. назад и имало преди някаква грешка....иначе изчислените дневни суми са еднакви.

Благодаря ви предварително и честита Баба Марта!
Нямам калкулатор, но се чудя да не би да са изтекли 410 дни и сега да получавате вече обезщетение по чл. 53 /до навършване на 2 год. на детето/ и за това да е по-малка сумата.

# 589
Не...става дума за нормалното майчинство...така да се каже...т.е. за част от 410 дена....за февруари всичко е изплатено както преди...

# 590
Не...става дума за нормалното майчинство...така да се каже...т.е. за част от 410 дена....за февруари всичко е изплатено както преди...
По-добре им пиши по ел. поща да ти отговорят как е изчислено и какво ти удържат. Ако има грешка при изчисленията то среднодневното трябва да е различно.

# 591
Здравейте, момичета! Моя казус е следния - на 27.1.2012 г. излязох в болнични за 30 дни, но в края на февруари получих писмо, че болничния е сгрешен /вместо първичен, е отбелязан като продължение/, но работодателя ми ВСЕ ОЩЕ не го е получил  ooooh! за да го занеса за поправка в болницата. Обаждах се по тел, по имейл отговора бе само - работодателя ще Ви го даде  ooooh! ooooh! ooooh!.
Вече има  и друг проблем, от 26.2.2012 г. имам още 1 болничен, който се води продължение на първия и е също за 30 дни. Преди малко влязох и НОИ и що да видя, там срещу втория болничен има писмо с текст:

"Предходен б.л. №0045286 А-2012, е върнат за корекция от органите на МЕ. Настоящия б.л. №0045484 следва да се представи в ТП на НОИ след представяне на предходния б.л.
Липсва/грешна дата на регистрация в леч. зав."

Сега вече ще откача, явно и 2-я болничен е сгрешен!  #Cussing out От къде да ги търся и двата? Знае ли някой? Моля ви, ако някой може да ме насочи Praynig

Предстои ми излизане в 45 дневно майчинство преди раждане, ако и тоя ми сбъркат ....  #Cussing out ще полудея!!! От 2 месеца не съм получавала 1 ст, а си бия през ден инжекции за беба, които плащам от собствения си джоб  Cry

# 592
  • Пловдив
От работата си ги търсиш,миличка.НОИ ги пращат на работодателят.Отиди и си ги търси там.
Иначе много кофти да ти объркат и двата болнични.Проверявай и ти какво са ти писали,за да ги коригираш навреме.Също си прави копия на всеки болничен лист

# 593
mima, вторият болничен може и да не е сгрешен. Просто няма как да се изчисли щом предходния липсва. Ако не са ги получили във фирмата потърси куриерската служба, която разнася писмата. Може при тях да са се забавили ако нещо адреса не е пълен.

# 594
Здравейте.Незнам къде да си задам въпроса,затова реших тук.Имам ПИК код с който да си проверявам движението на болничните обаче не мога и не мога да вляза Close,мъча се от няколко дни ,въвеждам егн и пик кода и ми изписва- Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код.
Как по дяволите ства влизането Twisted Evil?

# 595
  • Пловдив
Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код.

Грешиш пинкода вероятно.Едва ли бъркаш ЕГНто си
При правилен пинкода се влиза много лесно

# 596
Здравейте, имам следния казус: Родих на 6.10.2011г, имах проблем с болничните от работодателя, но вече всичко е ок. Изплатени са ми и трите болнични, като последния е до 10.01.2012. Превод за майчинсто обаче след тази дата нямам. Направих справка в сайта на НОИ и се оказа, че за 2010г и януари и февруари 2011г предишния ми работодател ме е осигурявал само за пенсия. Годините преди 2010 съм осигурявана и за майчинство. Кой период ще ми вземат за осигурителен и каква е възможната причина за забавяне на плащането (изискват ли се допълнителни документи)? Много ви благодаря предварително Simple Smile

# 597
  • Пловдив
Здравейте, имам следния казус: Родих на 6.10.2011г, имах проблем с болничните от работодателя, но вече всичко е ок. Изплатени са ми и трите болнични, като последния е до 10.01.2012. Превод за майчинсто обаче след тази дата нямам. Направих справка в сайта на НОИ и се оказа, че за 2010г и януари и февруари 2011г предишния ми работодател ме е осигурявал само за пенсия. Годините преди 2010 съм осигурявана и за майчинство. Кой период ще ми вземат за осигурителен и каква е възможната причина за забавяне на плащането (изискват ли се допълнителни документи)? Много ви благодаря предварително Simple Smile

Да,изискват се документи.попълнла ли си декларация 135-410 дни???
https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
виж какво не си попълнила

базата за изчсление е 24 м назад,ти явно ги имаш щом са ти изплатили първите болнични.това че в базата имаш месеци само с пенс осиг означана,че ще ти ги вземат на МРЗ тези месеците

# 598
Здравейте!Питането мие следното:Вмомента съм в  болничен,в петък 23.03.2012 от НОИ са ми направили плащане (кат си проверявам чрез ПИК в системата на НОИ ми изписва че са извършени плащания по болничнив лист)Но днес вече е понеделник (обяд) и още ги няма в картата ми.Та колко е времето за превод от НОИ към банката?

# 599
Болнични се превеждат само втортик и четвъртък. Утре най-вероятно ще ти ги пуснат  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт