Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 629
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
здравейте, бременна съм и съм в болничен от 10.02 до 22.02, оттам от 23.02 до 22.03 и от 23.03 до 21.04. Утре превеждат заплата вече за месец март,обаче аз още не съм получила парите за февруари. В сайта на НОИ е отбелязано, че болничните  в момента се преглеждат, и това е от 13.03. Нормално ли е такова забавяне, и ако не, към кого да се обърна-работодателя или НОИ? Писах им във форума,но там никой не ми отговори Sad

# 616
  • Пловдив
здравейте, бременна съм и съм в болничен от 10.02 до 22.02, оттам от 23.02 до 22.03 и от 23.03 до 21.04. Утре превеждат заплата вече за месец март,обаче аз още не съм получила парите за февруари. В сайта на НОИ е отбелязано, че болничните  в момента се преглеждат, и това е от 13.03. Нормално ли е такова забавяне, и ако не, към кого да се обърна-работодателя или НОИ? Писах им във форума,но там никой не ми отговори Sad

да,нормално е-забавяне освен това няма
НОИ имат 15 работни дни да реагират от датата на представяне на болничния ти в НОИ т.е от 13 ти март

# 617
благодаря много за бърз отговор Hug

# 618
  • Варна
Здравейте,искам да ви попитам-след като работодателят подаде Декларация 1(дано не бъркам..тази която се подава в началото на 2-та год. майчински),обвързано ли е след това изплащането на майчинските с  подаване на някакви документи или осигуровки  от негова стртана?Задавам този въпрос,защото счетоводителката на фирмата,която ме осигурява движи нещата винаги в последния срок.Първата ми година майчински изтече на 30-ти януари,а все още не ми е подадена декларацията ooooh!
Благодаря предварително!

# 619
  • Пловдив
Здравейте,искам да ви попитам-след като работодателят подаде Декларация 1(дано не бъркам..тази която се подава в началото на 2-та год. майчински),обвързано ли е след това изплащането на майчинските с  подаване на някакви документи или осигуровки  от негова стртана?Задавам този въпрос,защото счетоводителката на фирмата,която ме осигурява движи нещата винаги в последния срок.Първата ми година майчински изтече на 30-ти януари,а все още не ми е подадена декларацията ooooh!
Благодаря предварително!

да,обвързана си всеки месец с Д1-осигуровките
а декларацията за втората година се подава еднократно
вземи си пик,за да следиш нещата на сайта на НОИ.или вече имаш пик
явно счетоводителката закъснява и то доста

# 620
  • Варна
Благодаря за бързия отговор HugАко са само осигуровките,шефът ми казва че ги плаща он лайн.
Имам пик,но за по-сигурно вчера и до НОИ ходих,та там ми казаха,че не е подадена тази декларация.Това Д1 последно осигуровките ли са или..направо се обърках ooooh!След това се обадих на счет. и тя ми каза,че не е бавила нищо,защото крайният срок бил 31-ви.

# 621
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор HugАко са само осигуровките,шефът ми казва че ги плаща он лайн.

първо трябва да ти представят декларацията за втората година
дано да са я внесли в НОИ

# 622
Здравейте.Незнам къде да си задам въпроса,затова реших тук.Имам ПИК код с който да си проверявам движението на болничните обаче не мога и не мога да вляза Close,мъча се от няколко дни ,въвеждам егн и пик кода и ми изписва- Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код.
Как по дяволите ства влизането Twisted Evil?

Цитирам се ,обаче въвеждам всичко правилно и пак не става  Twisted Evil........

# 623
  • Пловдив

Цитирам се ,обаче въвеждам всичко правилно и пак не става  Twisted Evil........

Дарлинг,няма как да не става.Става.Да не би да си вадила нов код и сега да въвеждаш първия ти,който вече е невалиден
Отиди да си извадиш нов код,с който ще стане

# 624
Здравейте!

Имам един болничен, който покрива 3 дни от февруари и 2 от март. 3те дни е ясно, че от работодателя се поемат. НОИ следва да ми изплатят 2та дни. Имам ПИК и си следя нещата по справките. Болничният е входиран в НОИ на 06.03. По моите изчисления, трябваше да го изплатят до 26.03, нали така? Днес имах много изнервящ телефонен разговор с техен служител, който след цялата тарапана ми заяви, че болничният е изплатен вчера. Обаче не можа да ми даде отговор защо тогава по едната справка стои, че по случая са започнали плащания (с нулеви суми отдолу), а по другата - където пише, че са ти изплатили ХХ сума по болничния, ми излиза "липсват данни", т.е. няма изплатено.. Нито смс съм получила от тях, нито по сметката ми е пристигнало нещо. Как мога да проследя парите? И как мога да си искам лихвата за забава, защото закъсняха със срока? (освен ако не са си я изплатили доброволно де  Mr. Green).

Благодаря предварително!   bouquet

# 625
  • Пловдив
усмихнатото,дай си точните дати на болничния

# 626
Здравейте!

Имам един болничен, който покрива 3 дни от февруари и 2 от март. 3те дни е ясно, че от работодателя се поемат. НОИ следва да ми изплатят 2та дни. Имам ПИК и си следя нещата по справките. Болничният е входиран в НОИ на 06.03. По моите изчисления, трябваше да го изплатят до 26.03, нали така? Днес имах много изнервящ телефонен разговор с техен служител, който след цялата тарапана ми заяви, че болничният е изплатен вчера. Обаче не можа да ми даде отговор защо тогава по едната справка стои, че по случая са започнали плащания (с нулеви суми отдолу), а по другата - където пише, че са ти изплатили ХХ сума по болничния, ми излиза "липсват данни", т.е. няма изплатено.. Нито смс съм получила от тях, нито по сметката ми е пристигнало нещо. Как мога да проследя парите? И как мога да си искам лихвата за забава, защото закъсняха със срока? (освен ако не са си я изплатили доброволно де  Mr. Green).

Благодаря предварително!   bouquet

Пише, че са започнали плащания, защото болничния е изчислен и е изплатена сума за февруари /макар и нулева/. Знам, че сигурно звучи глупаво, но не мога да го обясня по друг начин. Пише, че липсват данни, защото няма реално постъпила сума по сметката.
За двата дена от март парите ще получите до 15 раб. дни след подаване на декларация обр. 1 за март. Няма какви лихви да искате, защото реално срока не е изтекъл.

# 627
От 27.02.2012, да се яви на работа на 03.03.2012; предоставен на работодател на 05.03, входящ номер в НОИ от 06.03. Достатъчно ли е?  newsm78

Вива, мисля, че разбрах... Странно, защото бях звъняла по-рано тази седмица и една друга служителка се беше съгласила с мен, че срокът изтича на 26-ти  newsm78. Но ще си питам и в офиса кога са я подали тази декларация - те всъщност сега ще трябва да я подадат, може би... Благодаря!

# 628
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
От 27.02.2012, да се яви на работа на 03.03.2012; предоставен на работодател на 05.03, входящ номер в НОИ от 06.03. Достатъчно ли е?  newsm78

Viva_123 ви е отговорила

# 629
  • Пловдив
Цитат на: Усмихнатото link=topic=538433.msg21578063#msg21578063 date=о1333129168
От 27.02.2012, да се яви на работа на 03.03.2012; предоставен на работодател на 05.03, входящ номер в НОИ от 06.03. Достатъчно ли е?  newsm78

да,значи както е обяснила Вива ще се получи.дните за март чакаш през април-забавяне няма

защото има възможност и нищо да не ти плати НОИ,ако оставащите дни бяха събота и неделя

Общи условия

Активация на акаунт