Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ - 3

• 90 588
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • София-Младост
Лизи
Виж коя дата пише най-горе на страницата с приети документи...това е датата, на която последно е подадено за твоето ЕГН.

# 691
Здравейте отново,
С моите болнични нещо голяма бъркотия. Имам два болнични подадени на 10 април.
Единият е от 20.2 до 20.3
Другият е от 28.2 до 18.4
Болничните се застъпват защото единият ми е от лекаря следящ бременността, а този от 28 февруари от болница, тъй като ми се наложи да вляза по спешност. От Майчин Дом ми казаха, че така се пишело като дата - от датата на постъпването независимо, че имам болничен за този период.

Сега обаче си гледам статуса на сайта на НОИ и за мое учудване първия болничен от 20.2 пише,че се обработва ( който е по-ранния реално), а вторият че са започнали плащания, но на сума седи 0 лева, при изплатени също нищо не ми излиза.
Някой има ли идея защо по-ранния реално още се обработва, а пък на този пише започнали плащания, ама реално нищо няма като сума написано отдолу?
И дали ще ми ги платят накуп, че гледам само за февруари пише 0 лева?

Много благодаря предварително.

# 692
И аз съм в същата чуденка.Моя болничен е от 5 ти до 28 април. От вчера пише,че е изплатен,а стои на 00лв,по същия начин на изплатени също нищо не излиза т.е. няма информация,а това ми е първичен болничен.Заведен е от 25 април в нои.ще почакам и другата седмица,и ще ходя да питам какво става.В банката пък ми казаха,че им правят превод във вторник и четвъртък.

# 693
Здравейте отново,
С моите болнични нещо голяма бъркотия. Имам два болнични подадени на 10 април.
Единият е от 20.2 до 20.3
Другият е от 28.2 до 18.4
Болничните се застъпват защото единият ми е от лекаря следящ бременността, а този от 28 февруари от болница, тъй като ми се наложи да вляза по спешност. От Майчин Дом ми казаха, че така се пишело като дата - от датата на постъпването независимо, че имам болничен за този период.

Сега обаче си гледам статуса на сайта на НОИ и за мое учудване първия болничен от 20.2 пише,че се обработва ( който е по-ранния реално), а вторият че са започнали плащания, но на сума седи 0 лева, при изплатени също нищо не ми излиза.
Някой има ли идея защо по-ранния реално още се обработва, а пък на този пише започнали плащания, ама реално нищо няма като сума написано отдолу?
И дали ще ми ги платят накуп, че гледам само за февруари пише 0 лева?

Много благодаря предварително.
Аз имам 4, който трябва да ми платят. Единият от тях е със същия статус. В четвъртък като звъннах, ми казаха, че на 8-ми ще ми ги изплатят всичките. Та явно просто не е актуализирана информацията на сайта.

# 694
Здравейте!
Чудих се дали тук е мястото,където мога да получа отговор на следния въпрос (може би е в страни от темите):ЛЛ днес е дала на мъжа ми болничен,но аз се чудя дали от НОИ ще искат да го преведат по моята банкова сметка,защото той до момента няма открита своя,или няма да стане?!
Благодаря предварително!

# 695
  • Пловдив
ЛЛ днес е дала на мъжа ми болничен,но аз се чудя дали от НОИ ще искат да го преведат по моята банкова сметка,защото той до момента няма открита своя,или няма да стане?!

АБСУРД!

Открива си сметка по случая,попълва декларация за банковата сметка.
Работодателят му ще представи болничния лист+декларацията за банк сметка и по нея ще му превеждат болничните

# 696
Някой може ли да ми каже как се свързва с НОИ -СОфия,защото на мен ми дава непрекъснато заето

# 697
Имам едни дълго чакани,болнични от март.....Вече съм подминала и 15-те работни дни от подаването....и днес /рано сутринта/ виждам,че пише статус изплатени/последно в събота следобед съм проверявала-статуса беше обработват се/.Та,да се надявам ли,че днес по някое време ще ми се явят паричките по сметката или да чакам вторник/понеже от тази тема разбрах,че вторник и четвъртък се изплащат/.....и ми е много странно как се е променил статуса в неделя Thinking,да не са взели и в почивните дни да работят....?

# 698
  • София-Младост
Имам едни дълго чакани,болнични от март.....Вече съм подминала и 15-те работни дни от подаването....и днес /рано сутринта/ виждам,че пише статус изплатени/последно в събота следобед съм проверявала-статуса беше обработват се/.Та,да се надявам ли,че днес по някое време ще ми се явят паричките по сметката или да чакам вторник/понеже от тази тема разбрах,че вторник и четвъртък се изплащат/.....и ми е много странно как се е променил статуса в неделя Thinking,да не са взели и в почивните дни да работят....?
Виж каква дата пише на изплащане, да не е утрешната Simple Smile

# 699
Та,да се надявам ли,че днес по някое време ще ми се явят паричките по сметката или да чакам вторник/понеже от тази тема разбрах,че вторник и четвъртък се изплащат/.....и ми е много странно как се е променил статуса в неделя Thinking,да не са взели и в почивните дни да работят....?

Утре ще ти ги преведат Peace Преди обед някъде, поне на мен тогава ми ги превеждат  Heart Eyes

# 700
Мда...видях,че ще стане утре-сега проверих.......понеже проверявах на другата справка/за подадени и обработени докумени/,а там само пише статус-а,дата на превода-няма.Дано да стане по навреме утре,че се изчаках /пък и плащанията на сметките закъсняха много,тоя път Embarassed/

# 701
  • Пловдив
аз моите ги виждам към 13-14 часа
Люба,дано при теб по-рано,че е много кофти така

# 702
Някой може ли да ми каже как се свързва с НОИ -СОфия,защото на мен ми дава непрекъснато заето
На тези телефони - или дава заето, или никой не отговаря - това е мисия невъзможна!
Аз пиша обикновено имейли, не че там ти отговарят нещо съществено, но ей така за спорта - да им създавам работа!

# 703
  • София
И аз все още чакам да ми преведат мартенския болничен - датата на представяне в НОИ е 19.04... И естествено не мога да се свържа с НОИ по никакъв начин  #2gunfire

# 704
Аз днес ходих до нои да питам какво става с моите болнични от 5 ти април до 29 април.Още на 3 ти получих справка,че са изплатени,а сумата за изплащане е оолв.Оказа се,че тъй като ги пращат отскоро по електронен път,и се е получила някаква грешка,нямам нищо преведено.А трябва да ми изплатят 112 часа.Нужно било приложение 15.Заради нечии неуредици аз все още си чакам болничните.Някой наясно ли е,ако днес се занесе това приложение,до колко време ще ми изплатят сумата?

Общи условия

Активация на акаунт