Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 492
  • 788
  •   1
Отговори
# 150
А нея има ли я някъде...иначе как ще я подпиша  Tired
http://asp.government.bg/ASP_Files/M.D-7.doc

# 151

Това е старата МД, а не актуализираната от 2010 г.

# 152
От сайта я извадих същата  Thinking
Да не е тази http://www.bgstuff.net/files/novi-doc/mese4ni-pomo-dete-obr-20g.doc
Моля, който я има - нека да даде линк, че трябва днес да я разпечатам и утре да ходи таткото  Praynig

# 153
Ами тя е същата, която Viva_123 е пуснала. Няма я новата бланка в АСП. Попълнете тогава тази, подпишете я и съпругът ви да я подаде.

# 154

Сега прочитам, че

......... Два пъти ме връщат от социалното, .........
   и тогава не ви ли дадоха молба-декларация? А справка от НОИ за болнични направиха ли ви. Защото, ако се окаже, че сте ползвали болнични през миналата година, а не са вписани в молбата, ще се наложи да се преписва наново молбата.

# 155
Молба ми даваха, но тогава я попълних съответно за доход до предходния месец, сега изтече още един вече. Нямам такава в мен, за да я попълня и подпиша вкъщи, ако имах - нямаше да питам тук. Каква проверка на болнични сега - да не изникне нещо ново  ooooh! Иначе, не, не съм ползвала мин.година.

# 156
Добре е, че не сте ползвали болнични през миналата година. По принцип справки за болнични, безработица или получавани пенсии се издават служебно от соц. подпомагане и съответно сумите се вписват в молбата.

# 157
Добре е, че не сте ползвали болнични през миналата година. По принцип справки за болнични, безработица или получавани пенсии се издават служебно от соц. подпомагане и съответно сумите се вписват в молбата.
Ми не сме, ама ето че пак ме връщат, то ми писна.
Но явно ще е трето разкарване, след като я няма актуалната молба  Tired

# 158
Хайде, спокойно, попълнете молбата и я подайте. Надявам се, че няма да е проблем. Peace

# 159
Здравейте! Имам един въпрос, тъй като взимаме интеграционни и детски надбавки за синът ми, който е с решение на ТЕЛК, а очакваме второ дете...исках да попитам, имаме ли право в такъв случай на детски надбавки, помощ за раждане и месечна помощ за второто дете?!..Аз не работя.. newsm78 Благодаря предварително!  bouquet

# 160
  • Пловдив
Здравейте! Имам един въпрос, тъй като взимаме интеграционни и детски надбавки за синът ми, който е с решение на ТЕЛК, а очакваме второ дете...исках да попитам, имаме ли право в такъв случай на детски надбавки, помощ за раждане и месечна помощ за второто дете?!..Аз не работя.. newsm78 Благодаря предварително!  bouquet

ще имаш право на помощ за бреемнност 150 лв,помощ за раждане 600 лв,социално майчинство 100 лв за една година и детски набваки за второто ви дете-за всичко това подаваш документи в социалните
щом взимате за първото детски значи доходът ви е под350 лв бруто,нали така

# 161

ще имаш право на помощ за бреемнност 150 лв,помощ за раждане 600 лв,социално майчинство 100 лв за една година и детски набваки за второто ви дете-за всичко това подаваш документи в социалните
щом взимате за първото детски значи доходът ви е под350 лв бруто,нали така
да така е! Но мисълта ми беше, че за първото ни дете дават около 240 лв., заради състоянието му, та не знам дали няма да ми откажат и да решат, че ни дават много пари..знам ли?! newsm78 Crazy

# 162
За да имате право от значение е доходът Ви за предходните 12 мес., като двойните семейни + сумата от 168 лв. не влизат при изчисляването му.

# 163
За да имате право от значение е доходът Ви за предходните 12 мес., като двойните семейни + сумата от 168 лв. не влизат при изчисляването му.
Не взимат впредвид доходите на мъжът ми, тъй като нямаме брак, а аз не работя...Водят ме, че нямам доходи.. newsm78 поне така беше до преди да занеса ТЕЛК-а.. Благодаря ви!  bouquet

# 164
Здарвейте!искам да попитам мога ли да вземам детски надбавки при условие че съм била в чужбина,мисля,че преди имаше някакво условие в тази връзка.Самотен родител съм,и не съм получавала надбавки от 3 и повече години.

Общи условия

Активация на акаунт