Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 460
  • 788
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета,
искам и аз да попитам нещо и ще съм много благодарна, ако ми отговорите.
Родих на 28.01.2010год. и си подадох документите за детски началото на м.февруари 2010.
Сега кога трябва да подавам отново документи- края на януари или началото на февруари 2011?
Погледни си заповедта,която са ти дали от социалното.Там пише,но според мен е до месеца,в който си подала документите т.е. февруари  Peace

# 121
Ние сме жишели извън България но от Април децата са ни постоянно в БГ и искаме да си ги отглеждаме тук. Как се декларират доходите - от БГ нямаме никакви а от чужбина няма как да вадя бележки защото предимно на спестявания сме живяли?

Също = таткото не е БГ гражданин и няма ЕГН - това ще се отрази ли на молбата за детски надбавки?

# 122
Ние сме жишели извън България но от Април децата са ни постоянно в БГ и искаме да си ги отглеждаме тук. Как се декларират доходите - от БГ нямаме никакви а от чужбина няма как да вадя бележки защото предимно на спестявания сме живяли?

Също = таткото не е БГ гражданин и няма ЕГН - това ще се отрази ли на молбата за детски надбавки?
А изобщо имате ли брак с таткото?

# 123
Мама МиМи  smile3525 Благодаря!

# 124

А изобщо имате ли брак с таткото?

da imame i toi e priznat v BG - t.e imame svidetelstvo za brak v BG

# 125
Здравейте. Искам да ви попитам нещо. Разбрах че майката получава детските, но може ли бащата да отиде да подаде необходимите документи. В смисъл пак майката ще си получава детските, но аз като баща, само да отида да подам документите, понеже майката я мързи да се разкарва, пък на мен така или иначе ми е на път към работата. Та въпросът ми е мога ли аз да отида да подам документите или задължително трябва майката да се яви и да подаде необходимите документи.
благодаря.

# 126
  • Пловдив
ivangogov,може ти да подадеш и ти да ги получаваш.Но ти да подадеш,а тя да получава не

# 127
ivangogov,може ти да подадеш и ти да ги получаваш.Но ти да подадеш,а тя да получава не

Ами май, че четох някъде, че задължително майката трябвало да получава детските на детето. Или няма такова нещо.  newsm78 Може ли и бащата да ги получава. Става въпрос за семейство с брак.

# 128

Ами май, че четох някъде, че задължително майката трябвало да получава детските на детето. Или няма такова нещо.  newsm78 Може ли и бащата да ги получава. Става въпрос за семейство с брак.
Може и бащата

# 129
Добра вечер момичета . Имам следните питания относно изчисленията за детските добавки ..... Ще подавам документи за втора година , какви трябва да са те - всмисъл както миналата година ли или само справки за паричните постъпления за 12 месеца назад ??????? И другото което ме интересува е дали в тези пари да впиша и едно обезщетение което получих за неползвана отпуска след прекратяване на трудов договор ???? Аааааа детските, които съм получавала миналата година влизат ли и те в сбора ???? След като съм по майчинство все още трябва ли да взема бележка от работодателя ( понеже съм била на 2 договора , от които единя е прекратен - дали и от др. работодател ми трябва ) за доходи , мисля миналата година ми казаха че си правят сами справката в НОИ .... newsm78..... Предварително се извинявам за дългият пост!!!! Embarassed

# 130
Добра вечер момичета . Имам следните питания относно изчисленията за детските добавки ..... Ще подавам документи за втора година , какви трябва да са те - всмисъл както миналата година ли или само справки за паричните постъпления за 12 месеца назад ??????? подава се пълен комплект документи И другото което ме интересува е дали в тези пари да впиша и едно обезщетение което получих за неползвана отпуска след прекратяване на трудов договор ???? да, то ще фигурира в бележката от работодателя Аааааа детските, които съм получавала миналата година влизат ли и те в сбора ????  не След като съм по майчинство все още трябва ли да взема бележка от работодателя ( понеже съм била на 2 договора , от които единя е прекратен - дали и от др. работодател ми трябва ) задължително бележка от работодателите, независимо, че си в майчинство. При прекратения договор също.за доходи , мисля миналата година ми казаха че си правят сами справката в НОИ да, сами си правят справка какви обезщетения са изплатени от НОИ.... newsm78..... Предварително се извинявам за дългият пост!!!! Embarassed

# 131

Няма никакъв проблем да подадете Вие молбата, от името на майката, като носите и двете лични карти. Правилно сте чели - че правото е на майката и само с изрично писменно съгласие може да ги получава и бащата. Simple Smile
Elfita след като не си убедена за нещо - как така даваш подвеждащи отговори, от доста време се чудя?

# 132

Няма никакъв проблем да подадете Вие молбата, от името на майката, като носите и двете лични карти. Правилно сте чели - че правото е на майката и само с изрично писменно съгласие може да ги получава и бащата. Simple Smile
Elfita след като не си убедена за нещо - как така даваш подвеждащи отговори, от доста време се чудя?

Потвърждавам написаното от ogan1. Днес ходих да питам в социалното и ми казаха точно това - бащата НЯМА право да получава детските. Единственото изключение е ако родителите са разведени и род. права са присъдени на бащата. При всички останали случаи детските има право да получава само и единствено майката по нейна банкова сметка. Не знам това защо е направено така, но като баща се чувствам малко дискриминиран. Явно се предполага, че повечето бащи са алкохолици и незнам си там какви и като получат детските, ще ги изпият и няма да ти дадат на децата. Не виждам друго обяснение защо бащите не могат да получават детските. Ама както и да е - така са решили това е положението.
Иначе мога и аз да занеса документите но те трябва да са попълнени от името на майката и трябва да се явя с нейната лична карта за сверка на данните.

# 133

Потвърждавам написаното от ogan1. Днес ходих да питам в социалното и ми казаха точно това - бащата НЯМА право да получава детските. Единственото изключение е ако родителите са разведени и род. права са присъдени на бащата. При всички останали случаи детските има право да получава само и единствено майката по нейна банкова сметка. Не знам това защо е направено така, но като баща се чувствам малко дискриминиран. Явно се предполага, че повечето бащи са алкохолици и незнам си там какви и като получат детските, ще ги изпият и няма да ти дадат на децата. Не виждам друго обяснение защо бащите не могат да получават детските. Ама както и да е - така са решили това е положението.
Иначе мога и аз да занеса документите но те трябва да са попълнени от името на майката и трябва да се явя с нейната лична карта за сверка на данните.
Това откога е влязло в сила? С 1-вото си дете през 1-вата година детските ги получаваше баща му.Защо не е имало проблем? За това и в по-предния си пост бях писала,че и бащата може,но явно вече не може.. newsm78

# 134
Здравейте,
аз моля да ми кажете за бележките за доход за предходните 12 м.:
1. Мъжът ми работеше първите 4 м. във фирма, която вече не съществува. Кой трябва да му издаде бележка?
2. Аз бях по майчинство първите 10 м., а последните 2 - безработна. Аз какви бележки трябва да предоставя?

Общи условия

Активация на акаунт