Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 663
  • 788
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Аз имам един малко специфичен въпрос , в Англия съм от година и половина ,не съм си плащала осигуровките в България през този период ,ако се върна дали имам право на майченски ,при условие ,че бях съкратена преди да замина за чужбина ,но имам около 8 год стаж ? Дано да разберете въпроса .Благодаря ви предварително .

ще имаш право,ако започнеш работа

# 421
Elfita Благодаря за бързия отговор ,значи ако съм с бебе на ръце нищо не ме очаква ,трябва да разчитам на собствени средства Simple Smile?

# 422
момичета и аз да се включа с един въпрос  Rolling Eyes
трябва да подавам молба отново за тази година, но през предишната не съм работила и не съм записана в бюрото по труда, в този случай какви документи ще ми трябват няма от къде да взема бележка с доходите защото съм нямала такива  Rolling Eyes
благодаря ви предварително   bouquet

# 423
  • Пловдив
Elfita Благодаря за бързия отговор ,значи ако съм с бебе на ръце нищо не ме очаква ,трябва да разчитам на собствени средства Simple Smile?

има социално майчинство 100 лв за една година,еднократна помощ за бременност 150 лв 45 дни преди термин,детски,ако доходът на човек ви е под или равен на 350 лв бруто
за всики майки има еднократна помощ за раждане

# 424
Момичета, знаете ли къде да подам документи че искам да сменя дебитната карта,в която ми превеждат парите от НОИ и какъв документ трябва?
Мерси предварително.

# 425
  • Пловдив
Момичета, знаете ли къде да подам документи че искам да сменя дебитната карта,в която ми превеждат парите от НОИ и какъв документ трябва?
Мерси предварително.

в работата попълваш прил 7 за банковата сметка.счетоводителят ще го представи в НОИ

# 426
Мерси предварително.
Може и лично да си представите приложение 7 с една молбичка в деловодството на НОИ.

# 427
  • София,
Издирвам от някъде да си изтегля молбата за детските надбавки, може ли малко помощ с линк? newsm78
И едно въпросче, освен брутните доходи, включва ли се доход - получаван от Агенцията по соц. подпомагане за ТЕЛК на дете?

# 428
168лв.- или така нар. чл. 8д не е доход, но добавките за транспорт, лекарства и т.н.
/ интеграционните добавки/ са  и се взимат в предвид при изчисляването на общия доход.

# 429
ето и линк, че пропуснах, от тук може да изтеглиш молба за всяко едно основание. Peace
http://www.asp.government.bg/ASP_Client/ClientServlet?cmd=add_co … d=20&selid=20

# 430
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Има ли забавяне на детските надбавки за месец май или аз се заблуждавам нещо?
Благодаря Ви!

# 431
Ч-е-е-е-стит р-о-о-о-жден ден, Бойко !

Деца, на които Премиера е спрял детските, го поздравиха !!!

http://lambo.blog.bg/politika/2011/06/14/chrd-boiko-ne-te-li-dos … -n-premier.765158

# 432
  • София и там където не се пуши
Моите детски са спрени от близо 10 години, заради по-висок доход. Не съм съгласна с Бойко но на мен ми спряха и отстъпката от данъците Станишев. Хайде да сме честни .

Извинявам се за офф-а

# 433
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Има ли забавяне на детските надбавки за месец май или аз се заблуждавам нещо?
Благодаря Ви!

рано е още за тях
получават се края на месеца

# 434
аз пак да си задам въпроса ,че наистина  не разбирам нищо  Cry
трябва да подавам молба за тази година, но през предишната не съм работила и не съм записана в бюрото по труда, в този случай какви документи ще ми трябват няма от къде да взема бележка с доходите защото съм нямала такива   Rolling Eyes

моля ви да помагате    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт