Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 450
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
  • София-Младост
БебОле
Удостоверение от работодателя ти за доходите 12 месеца назад.
Мъжът ти щом не работи, една декларация, че за периода от тези 12 месеца не е получавал доходи.
Бележка от личният лекар, че двете деца са ваксинирани.
Двете лични карти за справка.
Копие от акта за раждане на двете деца.
Попълнена декларация за детските.
Май е това...ще получаваш и за двете деца, т.е. 2*35лв.
Документите се подават по адреса в личната карта.

# 676
БебОле
Удостоверение от работодателя ти за доходите 12 месеца назад.
Мъжът ти щом не работи, една декларация, че за периода от тези 12 месеца не е получавал доходи.
Бележка от личният лекар, че двете деца са ваксинирани.
Двете лични карти за справка.
Копие от акта за раждане на двете деца.
Попълнена декларация за детските.
Май е това...ще получаваш и за двете деца, т.е. 2*35лв.
Документите се подават по адреса в личната карта.

Hug

Много благодаря за бързия отговор! Декларацията за мъжа ми, ние ли я пишем или се взима от някъде? Всичко друго ми е ясно.

# 677
  • София-Младост
Той я пише, свободен текст.

# 678
  Hug

Преди малко звъннах на счети да я помоля, да ми даде бележка за доходите ми от изминалата година, но тя каза, че тъй като изминалата ми година цялата съм била в майчинство, следва да си взема такава от социалната дирекция.
Моля някой да ми потвърди, дали това е вярно?
И ако е така, от кое социално подпомагане да искам тази бележка, това в Търговище (където е фирмата, в която работя) или това в София, където ми е адреса по лична карта, или няма значение?
И от кога до кога да им искам бележката?

Родих на 21 Октомври 2010. Смятам да поддам за детски около 18-19 Октомври 2011 (това за справка, от кога съм в майчински).

# 679
  • София-Младост
  Hug

Преди малко звъннах на счети да я помоля, да ми даде бележка за доходите ми от изминалата година, но тя каза, че тъй като изминалата ми година цялата съм била в майчинство, следва да си взема такава от социалната дирекция.
Моля някой да ми потвърди, дали това е вярно?
И ако е така, от кое социално подпомагане да искам тази бележка, това в Търговище (където е фирмата, в която работя) или това в София, където ми е адреса по лична карта, или няма значение?
И от кога до кога да им искам бележката?

Родих на 21 Октомври 2010. Смятам да поддам за детски около 18-19 Октомври 2011 (това за справка, от кога съм в майчински).
Няма значение, че си била в отпуск. Трябва да ти издаде удостоверение с доход нула за всеки месец. Аз като забележка отдолу бих напиласала, че лицето е било в отпуск по чл...от КТ и  е получавало обезщетение от ДОО. А ти отделно за тези месеци ще си напишеш сумите, които си получавала. При подаване м.10.2011 периодът за дохода  е 12 месеца назад, 10.2010-09.2011

# 680
Копирам ви отговор от сайта на Министерството на социалната политика, на въпрос дали ще се увеличава подоходния критерии за получаване  на детски надбавки през 2012?
Цитат
Уважаема госпожо ........,
размерът на помощите и дохода на член от семейството за получаване на семейни помощи по реда на Закона за семейни помощи за деца става с приемането на бюджета на РБългария за съответната година.Няма да се променя доходния критерий от 350 лв. за получаване на помощи по реда на ЗСПД за 2012 година.

А, толкова се надявах, че е крайно време през 2012 г да увеличат този непроменян с годините праг..............

# 681
Здравейте момичета!Искам да попитам някои неща,понеже в социалното не ми дадоха никаква информация-сториха ми се по некомпетентни и от мен.На какви помощи имам право при бременност и раждане,при пололожение,че:
-с бащата нямаме брак,но детето ще бъде припознато
-доходите са под 350 лв-мен ме осигуряват на 4ч върху 200лв(на това място работя от февруари 2009г),а него на 350 лв на 8ч(договора му е от 10м)
От социалното ми казаха,че имам право на 250 лв за раждане на 1во дете,както и детски от 35лв.Но доколкото четох разбирам,че имам право и на 150лв еднократна помощ при бременност.
Моля ви помагайте,че съм решила да ходя в социалните служби и евентуално да се карам с някой

# 682
  • Пловдив
Здравейте момичета!Искам да попитам някои неща,понеже в социалното не ми дадоха никаква информация-сториха ми се по некомпетентни и от мен.На какви помощи имам право при бременност и раждане,при пололожение,че:
-с бащата нямаме брак,но детето ще бъде припознато
-доходите са под 350 лв-мен ме осигуряват на 4ч върху 200лв(на това място работя от февруари 2009г),а него на 350 лв на 8ч(договора му е от 10м)
От социалното ми казаха,че имам право на 250 лв за раждане на 1во дете,както и детски от 35лв.Но доколкото четох разбирам,че имам право и на 150лв еднократна помощ при бременност.
Моля ви помагайте,че съм решила да ходя в социалните служби и евентуално да се карам с някой

точно само на това имаш право,ако работиш.което предполагам е така.помощта от 150 лв е за безработни или момичета без достатъчно стаж
и доходите на бащата не влизат,защото нямате брак

чак пък да са некомпетенти в АСП ......или защото не ти казват каквото ти се иска да чуеш

# 683
Здравейте, искам да попитам за еднократната помощ от 250 лв. и детските от 35 лв. кога и къде мога да отида да подам документи и какви док са нужни? За София става въпрос! С мъжа ми нямаме брак, но ще припознае детето - той или аз трябва да подава документите?
Благодаря!

# 684
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам за еднократната помощ от 250 лв. и детските от 35 лв. кога и къде мога да отида да подам документи и какви док са нужни? За София става въпрос! С мъжа ми нямаме брак, но ще припознае детето - той или аз трябва да подава документите?
Благодаря!

ти подаваш документите в социалните по ЛК

за детски
-бележка за доход за 12 м назад
-бележка от педиатър за ваксините
-копие от акта за раждане

за еднократната
-удостоверение за родените от теб деца,издадено от служба ГРАО
-ще ти задържат акта за раждане оригинала

# 685
Благодаря!
Аз ще се водя самотна майка нали? Ще мога да ги взимам детските, нали? Осигуряват ме на 600 лв. което за мен и бебето е по - малко от 350 лв. или влизат и тези на бащата?

ти подаваш документите в социалните по ЛК

за детски колко време след раждането на детето?
-бележка за доход за 12 м назад само за мен или на двамата?
-бележка от педиатър за ваксините
-копие от акта за раждане

за еднократната
-удостоверение за родените от теб деца,издадено от служба ГРАО
-ще ти задържат акта за раждане оригинала

# 686
  • Пловдив
adorable

да,ще имаш право на детски.гледат се само твоите доходи,защото нямате брак.в поста преди твоя пиша това.мисля че първия възможен момент е да подадеш в месеца след раждането

# 687
Благодаря!

# 688
Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ благодаря за бързия отговор от твоя страна.Изразих се така(че са некомпетентни) защото жената с която говорих изобщо не можеше да ми обясни нищо-аз й зададох въпрос,а тя забила поглед в компютъра ми отговаряше с половин уста и не ме и слушаше особенно внимателно.
Още нещо да попитам-доколкото разбирам ще се водя самотна майка.Вярно ли е,че имало еднократна помощ от 100лв?
Извинявам се,ако съм станала много нахална с въпросите си!

# 689
  • София и там където не се пуши
Моя близка, чак сега след 9 месеца от раждането на детето си отиде да си поиска помощта за раждане.

При получаването на Удостоверението за раждане са и дали и документ за родствена връзка и са и казали, че до ДВЕ години трябва да отиде да си ги вземе. Сега са и казали, че този документ важи само 6 месеца и трябва да си извади нов, защото можело да е е дала детето за отглеждане  Shocked. Първо са и казали, че може да е родила второ вече.

Аз доколкото знам тази помощ я получава родилка, затова осиновителите не получават такава помощ. newsm78. Дали наистина важи 6 месеца този документ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт