Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 590
  • 788
  •   1
Отговори
# 660
обадих се днес да питам дали трябва и бележка от борсата за тези 4 месеца който са ми давали обезщетение,и от община витоша казаха че никаква такава бележка не ми трябва-ЕВЕНТ или нещо такова-сега да ходя без бележка само с тр.книжка или някоя друга луда ще ме върне?

# 661
  • Хасково
да попитам и аз бременна съм а съпруга ми не е в бг не работи тук се води безработен няма как да взема бележка за доходите му какво да направя за да взема майчинство еднократна помощ при бременност и тази която ти дават за родено дете

# 662
  • София-Младост
да попитам и аз бременна съм а съпруга ми не е в бг не работи тук се води безработен няма как да взема бележка за доходите му какво да направя за да взема майчинство еднократна помощ при бременност и тази която ти дават за родено дете
За родено дете не ти трябват бележки за доход. За останалите помощи варианта е съпругът ти да си напише една декларация, че за периодът от-до не е получавал доход...

# 663
  • Хасково
благодаря

# 664
Сега чета за тези парични помощи, никой до сега не ми беше казвал за тях.
Аз в момента съм 45 дневен болничен преди раждане. Термина ми е на 27.10.
Въпросите са ми освен майчинството, което ще ми се плаща:
- имам ли право на еднократна помощ за бреманност?
- ще имам ли право на еднократна помощ при раждане на първо дете?
- ще имам ли право на месечни помощи за дете

Осигурявана съм до сега на пълни осигуровки.
-Тези помощи обвързани ли са с доходите на член от смейството?

# 665
  • Пловдив
:
- имам ли право на еднократна помощ за бреманност?-не
- ще имам ли право на еднократна помощ при раждане на първо дете?да,250 лв
- ще имам ли право на месечни помощи за дете
на детски ще имаш право,ако доходът на човек ви е равен или по-малък от 350 лв бруто

# 666
  • Пловдив
Защо на самотен родител,при подаване на документи за детските искат настанителна заповед в приемно семейство,при положение,че детето не е настанявано никога ,никъде,плюс това е вече пълнолетно ?

# 667
обадих се днес да питам дали трябва и бележка от борсата за тези 4 месеца който са ми давали обезщетение,и от община витоша казаха че никаква такава бележка не ми трябва-ЕВЕНТ или нещо такова-сега да ходя без бележка само с тр.книжка или някоя друга луда ще ме върне?

??????

# 668
  • София-Младост

??????
Иди без бележка...то луди има много.

# 669
  • Пловдив
Защо на самотен родител,при подаване на документи за детските искат настанителна заповед в приемно семейство,при положение,че детето не е настанявано никога ,никъде,плюс това е вече пълнолетно ?

няма причина да искат такава заповед щом детето се отглежда от родителя
да не би да не е разбрал какво искат

# 670

няма причина да искат такава заповед щом детето се отглежда от родителя
да не би да не е разбрал какво искат
hahahaМи верно има много луди!
Joy

# 671
Публикувана от: Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

- ще имам ли право на еднократна помощ при раждане на първо дете?да,250 лв

-Има ли някакъв срок за подаването на тази декларация?
-Може ли мъжа ми да я подаде?

# 672
  • Пловдив

-Има ли някакъв срок за подаването на тази декларация? 3 години
-Може ли мъжа ми да я подаде?-да

нужните документи са

удостоверение за родените от теб деца-вадиш от служба ГРАО в общината
удостоверение за раждане оригинал
личните ви карти
молба образец
ще задържат оригинала на удостоверението за около седмица.при взимането му трябва да отидеш ти да се разпишеш на гърба му

# 673
лелеееее 3 години, многооооо
Благодаря за бързия отговор!

# 674
Момичета, имам нужда от малко разяснения. Четох изискванията, но искам да си ги персонбализирам максимално за моя случай, тъй като ще съм в София само за една седмица (от София съм, но временно живеем в друг град) и искам да съм максимално подготвена с всички документи, така че, да не ме връщат излишно.

Става дума за детските, ще обощя колкото мога в детайли нашето положение, ако може някой да ми синтезира, какво е нужно да си подготвя:

Аз съм в отпуск по майчинство, малкия ми син е на 11 месеца, този месец става на 1 година. По-голямата ми дъщеря е на 3 години и ходи на детска градина. Аз съм все още на 90-те% от дохода за първата година отглежда не на дете и това ни е единствения доход. Преди да родя се осигурявах на максимума 2000 лв. Най-високото ми обезщетение през тази година е било за 23 раб дни - 1289.90 лв. Мъжа ми не се води на работа от Август-Септември 2010 някъде, не е регистриран и в бюрото по труда. 4 членно семейство сме и ако смятам правилно не трябва да надвишаваме 1400 лв, нещо което при нас работи с пълна сила.

Какви документи е нужно аз да представя за себе си, за мъжа ми и за децата ми?
И за двете деца ли ще получавам или само за едно?
Има ли друго, което не се сещам да питам или обясня, а е важно в случая?

Много благодаря, на отзовалите си. Може и на ЛС ако смятате, че е спам.

Hug

Общи условия

Активация на акаунт