Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 114 606
  • 788
  •   1
Отговори
# 645
  • София-Младост
zori_tv
Като начало ти трябва удостоверение за доходите за 12 месеца назад. В този период при теб има двама работодател. Уточни периода и си вземи и от двамата съответното удостоверение. За периода на борсата ще ти трябва евент. размера на обезщетението, ако е имало такова.
Бележка от личният лекар на детето за направените имунизации.
Копие от акта за раждане.
Лична карта за справка.
Мисля, че това  евсичко
Ако брутниятдоход на месец ти е 400лв ще полуаваш детски. Трябва ти доход до 350лв на човек от семейството, вие сте двама, така че 400 е "добре".

# 646
  • Ловеч
Здравейте!
Моят въпрос е свързан с това, че таткото работи легално и с договор в Кипър, какво трябва да представи той за детски?

# 647
  • София
Дойде момента отново да подавам документи,искам да ви попитам,освен бележка от у-ще за голямото дете,бележките за доходите,копия от актовете за раждане....трябва ли отново да нося бележки за ваксините newsm78,миналата година съм занесла...пък те нови ваксини от тогава нямат?Някой наясно ли е? Praynig

# 648
  • Пловдив
Дойде момента отново да подавам документи,искам да ви попитам,освен бележка от у-ще за голямото дете,бележките за доходите,копия от актовете за раждане....трябва ли отново да нося бележки за ваксините newsm78,миналата година съм занесла...пък те нови ваксини от тогава нямат?Някой наясно ли е? Praynig

да,трябва-с всяко подаване се носи бел за ваксините

# 649
  • София-Младост
Трябва.

# 650
  • София
Благодаря ви Hug,това за мен е безумие,но то е друга тема ooooh!

# 651
здравейте момичета!четох,четох,то много документи,много нещо.Моя случай,не съм женента,така че за детски на детето трябва да подам,молба декларация,удостоверение за брутен доход-мой 12 м назад,лична карта копие,и акт за раждане копие-това ли е????? - копие на акта трябва личната карта оригинал да я видят - копие за какво им е?

някакво еграо??или нешо такова и др.документи?НА РАБОТА СЪМ ОТ 3 месеца,преди това на борса 4 месеца,а преди това по взаимно съгласие съм напуснала работа-само с трудовата книжка,и документа от последната месторабота за доход ли да нося??? - на мен ми искаха обезщетенията, които са ми изплатили документ за тях + за периода, който си работила служебна бележка от работата

малко объркано,много ще съм благодарна ако някой ми отговори благодаря-имам 1 дете-колко трябва да е дохода ни-400лв ме осигуряват? щом сте две 350+350 = 700/месец

# 652
Здравейте!Искам да задам няколко въпроса ,като предварително се извинявам,ако досега те са били задавани и без да искам ги повтарям...:
1.Може ли да подам молбата си за детски помощи по настоящ адрес(имам такъв в града,който живея,предполагам,че ги знаете-така наречените жълти отрязъци,където фигурира настоящият ви адрес),а не по лична карта,тоест по постоянния адрес?
2.Имайки напредвид ,че трябва да подам бележка за доходите си за 12 месеца назад,а през тези 12 месеца-3 съм била безработна без да съм записана в БТ,след това 4 месеца съм регистрирана в БТ(съответно получавала трудово обезщетение от 120лв месечно),след това доброволно се отписах от БТ,тъй като заминах да живея в друг град(където ми е и настоящия,не ПОСТОЯНИЯ адрес),отново 3 месеца се водих безработна без да съм регистрирана в БТ,и след това отново се регистрирах в БТ(без да получавам вече парично обезщетение),като сегашната ми регистрация направих именно по настоящия си адрес(а мислих,че ще ме върнат за да ме накарат да я направя по постоянния си адрес),и все още се водя записана в БТ по настоящия си адрес.Та в бележката за доходите за въпросните 12 месеца,какви доходи трябва да посоча и най-вече от къде трябва да изисквам въпросната бележка?
Много благодаря предварително на отговорилите ми,и се извинявам ако не съм успяла да бъда достатъчно ясна.
Лек ден на всички:)

# 653
  • София-Младост
iannoo1
1.Не, съгласно Правилника: Молба-декларацията се подава от посочените в Закона за семейни помощи за деца лица по постоянен адрес.
2. Ако можеш да го редактираш, че така 10 реда едно изречение...ако си била безработна без обезщетение пишеш една декларация свободен текст, че за периода от - до нямаш доходи.
Ако си получавала обезщетеие от БТ, вписваш него.

# 654
Ала-бала,благодаря,знам,че вторият ми въпрос е адски объркващо написан,но по отговорът ти,мисля,че си ме разбрала,значи трябва да напиша декларация свободен текст,в която ще фигурират 4 месеца обезщетение и за останалите месеци ,че не съм получавала нищо и това е.
Благодаря още веднъж Heart Eyes.Ще трябва да подавам значи по постоянен адрес...Лошо...

# 655
  • Варна
Здравейте, съпругът ми е управител в ООД, но от 2008 г. фирмата не извършва дейност, той не се осигурява. Следователно какъв документ трябва да му бъде издаден за "брутните месечни доходи за 1 година назад" и от кого? Rolling Eyes
Звънях в агенцията по социално подпомагане, но не бяха компетентни...

# 656
  • София-Младост
Здравейте, съпругът ми е управител в ООД, но от 2008 г. фирмата не извършва дейност, той не се осигурява. Следователно какъв документ трябва да му бъде издаден за "брутните месечни доходи за 1 година назад" и от кого? Rolling Eyes
Звънях в агенцията по социално подпомагане, но не бяха компетентни...
От написаното излиза, че няма доход...

# 657
  • у нас
здравейте- студентка редовно съм и октомври трябва да подам за детски втори път.
В декларацията трябва да включа само редовните стипендии и евростипендиите, който съм получавала от октомври 2010 до септември 2010, нали? Не съм работила, нямаме и брак с таткото.
Помощи за отглеждане на дете до 1 година (100лв) и еднократната 2880 лв не трябва да ги смятам, нали така Embarassed

благодаря предварително.  bouquet

# 658
здравейте- студентка редовно съм и октомври трябва да подам за детски втори път.
В декларацията трябва да включа само редовните стипендии и евростипендиите, който съм получавала от октомври 2010 до септември 2010, нали? Не съм работила, нямаме и брак с таткото.
Помощи за отглеждане на дете до 1 година (100лв) и еднократната 2880 лв не трябва да ги смятам, нали така Embarassed

благодаря предварително.  bouquet
PeaceПериода е 10.2010 - 09.2011г - и да за доходи се считат  само стипендиите.

# 659
  • у нас
много благодаря  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт