Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 635
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
За Коледа в нашата група обикновено родителите купуват подаръци, като има лимит за парите (примерно всеки подарък да е до 20 лв), носим ги опаковани и надписани за кого са и Дядо Коледа ги раздава. Тържеството е за цялата детска градина, не е по групи. Получаваме по една снимка на детето с Дядо Коледа и една на цялата груп ас Дядо Коледа и това е. Не знам тази година какво ще се реши, но предполагам няма да е много по-различно.

И при нас е така, само че никога не сме повдигали въпроса за лимит на парите, но то е ясно, че няма да са ултра скъпи  Laughing

# 211

Кейси, браво на Самуил. Но това не е ли писане с печатни букви, а не ръкописно?

Ръкописен си е, но не е тип "курсив", ако имаш предвид слято писане на буквите със свързващите ги части.
Със сигурност, първите години ще пишат така. Дори не се отчита като грешка и неправилното изписване на някоя дума, но не съм сигурна до 1-ви или 2-ри клас беше.

# 212
При нас всеки родител купува подарък по своя преценка. Всяка година учителките предупреждават подаръците да не са скъпи и обемни , но винаги има родители които решават да са по-по най и мъкнат огромни пакети в градината ooooh! Аз считам  варианта с еднаквите подаръци за всички деца за по-удачен Peace

# 213
  • Sofia
При нас раздават пликчета с еднакви подаръци вътре - Тънка книжка, пластелин, някакви шоколадчета, пъзелче, дреболийки като цяло.

Днес мъжът ми е бил в детската да му обяснят върху какво трябва да работим вкъщи, за да наваксаме материала от подготвителната. Трябва да карам детето да пише ръкописни гласните букви и да прави фонетичен модел - срещу написани от нас думички да рисува съответния брой квадратчета и да оцветява гласните и съгласните в различни цветове (обяснявам така подробно, защото до днес нямах идея какво е това  Laughing).

# 214
  • София
И в нашето училище събирахме парички за подаръци на децата-нещо дребно ще бъде,по 5лв събирахме.И за госпожата ще вземем нещо,събирахме пари и за нея.Тържеството с Дядо Коледа ще е общо за всички ученици,а подаръците после в стаята ще си ги получат.Ще бъде без родители.

# 215
Шунка, в книжарниците има упражнителни тетрадки по писане за 1 клас; 1,50 лв.

Аз съм си довлякла до тук 5 такива, но след Коледа усилено започваме с писане на българската азбука.

Да питам дали има такива тетрадки в предучилищната? В книжката на Моливко Моторика 6-7 г. не откривам редове за писане или това е цел чак 1 клас?

Вече тотално си обърках представите кое кога....

# 216
Дъщеря ми още от самото начало на ПУ пише в тетрадка с тесни и широки редове.
Учителките ни препоръчаха да забравим да купуваме у дома тетрадки с широки редове.
Било нужно преди началото на първи клас да свикнат с редовете.

Още един глад от мен за показаната упражнителна тетрадка.

# 217
  • София / Пловдив
При нас подаръците винаги са индивидуални за всяко дете. Родителите си ги купуваме сами и ги носим опаковани и надписани в градината няколко дни преди коледното тържество. То се провежда без родители.
Миналата година събирахме по 5лв. и за торбички с лакомства, те бяха еднакви на всички. За тази година още не сме решавали.

# 218
  • Sofia
Момичета, дали може да споделите  коя предучилищна посещават Вашите деца. Видях, че в началото на темата няма такава информация.

Аз много се колебая между предучилищната на 120 и 104 училище и ще се радвам, ако има майки с деца в тези предучилищни, за почерпя от техния опит  Wink

# 219
  • Sofia
Искам да ви питам, дали има някой от вас или да сте чували за някой, който е преместил детето от предучилищна в ДГ към такава в училище - дали е възможно по средата на годината?  Thinking

# 220
Шунка, след като е възможно за класовете, сигурно става и за ПГ, ако в приемащия клас има места.

# 221
Момичета, дали може да споделите  коя предучилищна посещават Вашите деца. Видях, че в началото на темата няма такава информация.

Аз много се колебая между предучилищната на 120 и 104 училище и ще се радвам, ако има майки с деца в тези предучилищни, за почерпя от техния опит  Wink

На моя приятелка детето ходеше на ПГ в 104 и беше много доволна.Знам,че са в отделна сграда от учениците.
Май това не е достатъчно Simple Smile

# 222
  • Sofia

На моя приятелка детето ходеше на ПГ в 104 и беше много доволна.Знам,че са в отделна сграда от учениците.
Май това не е достатъчно Simple Smile

Много благодаря за отговора!!! Това е много полезна информация. Ако имаш информация и за началните учители в 104-то ще бъда много признателна   bouquet

# 223
алегра, за 104-то има тема. Ще ти е от полза.  Simple Smile

# 224
Само да споделя, че едва днес разбрах, че на децата от ПУ и в ДГ им се полага допълнителна закуска в 10 ч.
За мое учудване се оказа, че не е кифла, вафла, шоколад, а плодово мляко или плод.

Общи условия

Активация на акаунт