Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 125
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Еластина, мен ме спечели 51-ви кадър!!!   bouquet Много добър! Брех, искам и аз такъв апарат..... thumbsup

# 316
  • София
Малее, като ви слушам имам чувството, че само дъщеря ми не може да чете, ама изобщо (изключвам няколко четири- и трибуквени думички). Няма да й е лесно в първи клас, но ще се оправим  Simple Smile

# 317
споко не е само тя  Mr. Green и моя синковец не чете, дори и не познава още всички букви  #Crazy но ще се оправят, сигурна съм  Peace

# 318
Здравейте и от мен  Hug

Радвам се, че намирам тази тема, т.к и моя син ще е първокласник наесен.

Виждам, че обсъждате какво четат децата ви - за съжаление моя го интересуват само списания с комикси и книги за динозаври.
Не мога да го привлека към нищо извън тези теми, а ми се иска да има и други интереси.

От детската градина не получавам информация какво учат, само от време на време има домашни да пишат ръкописно ченгелчета и цифрички.
Той без проблеми пише буквите печатно, но отказва да пише ръкописно - не виждал смисъл, защо хората трябвало да пишат така, на него не му е по-лесно и край, не иска.

Чудя се за училище рано ли ще е да ходя да говоря на място с директори, учители..?
И какви въпроси се задават?

# 319
  • София
Чудя се за училище рано ли ще е да ходя да говоря на място с директори, учители..?
И какви въпроси се задават?
Аз писах писмо до 41 училище и ми отговориха, цитирам:

През месец април - 01-10.ІV. 2011г. в училището ще има приемна - отворени врати за родители и бъдещи ученици, ще можете да се запознаете с учителите които ще поемат първи клас и да разгледате. Тогава ще подадете заявление с вашето желание, а потвърждение и записването ще бъдат от 30.V до 15.VІ.2011

Смятам тогава да отида, а междувременно, след празниците, ще се обадя или ще пиша до 127-мо да видя те какво ще кажат.

Колкото до интересите на детето - Руми се интересува само и единствено от Winx. Sad Не че е лошо, но можеше да има и още нещо... И също нямам представа какво правят в градината, даже домашни не им дават. Единственото, което успях да изкопча от нея, е, че ги карат да разказват приказки и филмчета, но отказа да ми разкаже каквото и да било.

# 320
Здравейте мами,

Интересувам се, как избирате училището ,в което да учи вашето дете. Знаете ли ,за някаква класация на началните училища в София?

# 321
Валя 37, не е ли по-лесно да е по-близко училище до дома или работата ти?! Да са доволни твои близки и познати с деца?! На класации/рейтинги и пр. аз лично не вярвам. Трябва да се види на място.
цък

# 322
Споко и моята е от не четящите. Вчера им беше коледното тържество в детската градина. Те като по - големи играеха на по - малките и дядо Коледа раздал подаръците на всички дечица.

# 323
Отдавна не съм се отчитала тук, е хайде и аз да драсна няколко реда. На 21.12. бяхме на Коледно тържество в ПГ / в у-ще /. Двете групи подгответа, тази на 5-годишните и другата на "големите"  Wink 6-годишни, бяха подготвени страхотно - пяха, танцуваха, рецитираха.... Имаше и кукери и снежинки. Всичките маски и коронки бяха собственоръчно направени от децата, кое както може. Laughing Украсата в стаята беше също тяхно дело. Естествено, накрая всички дечица бяха възнаградени от Дядо Коледа - за 5-годишните желана играчка, за големите - книжки с български народни приказки и лакомства. Останахме доволни от видяното. За пореден път се уверих, че всичко зависи от учителките. Учителката на сина ми и нейната колежка, определено показаха, че обичат работата си и децата.   bouquet Та в този ред на мисли, за първи клас ще търсим Учителката. Дано имаме късмет  Praynig
Желая весели празници на всички!  Hug

# 324
Малее, като ви слушам имам чувството, че само дъщеря ми не може да чете, ама изобщо (изключвам няколко четири- и трибуквени думички). Няма да й е лесно в първи клас, но ще се оправим  Simple Smile

споко не е само тя  Mr. Green и моя синковец не чете, дори и не познава още всички букви  #Crazy но ще се оправят, сигурна съм  Peace

newsm10 и ние сме тук, но по-скоро от мързел... Mr. Green

# 325
Tonita  вие в 34 ОУ ли сте ? Ние сме там в групата на 6 годишните  Peace

# 326
Tonita  вие в 34 ОУ ли сте ? Ние сме там в групата на 6 годишните  Peace
Щом сте в 34-то,вероятно сте при г-жа Янева!?А дали сте доволни от нея като преподавател?И аз имам син,който догодина може да е в предучилищна група!

# 327
Да при г-жа Янева сме и съм много доволна , дъщеря ми ходи с огромно желание на училище и е научила доста нови неща
За г-жата казва , че е най-добрата , според мен тя просто си има подход към децата , те хем я слушат , хем се забавляват с нея  Grinning

# 328
Tonita  вие в 34 ОУ ли сте ? Ние сме там в групата на 6 годишните  Peace
Точно там.  Simple Smile Вече втора година. Да, г-жа Янева наистина има подход към децата.

П.П. jen04, ти майката на Дженифър ли си?  Grinning

Последна редакция: чт, 23 дек 2010, 21:10 от Tonita

# 329
....Интересувам се, как избирате училището ,в което да учи вашето дете. ..........

Да споделя малко опит, че и аз бях затруднена с информацията.Ние сме в София, Слатина и има няколко по-"елитни" училища в квартала, за които обаче май имаме и много малък шанс да се класираме - точкова система и т.н. Точно до блока ни е 148 ОУ, което няма кой знае каква слава, беше позападнало - в смисъл, пред затваряне поради липса на ученици за първи клас, но сега се посъвзе.
Чувам много хубави отзиви за предучилищната. Голямата щерка е на Предучилищна в градината, но реших да разпитам за първи клас в училището. Много ни е близко, а имаме и по-малка щерка, която трябва да водим на градина, с една кола сме, аз не съм шофьор и обикалянето сутрин и вечер по училища, градини и работни места не ми изглежда примамлива идея, не и докато ученикът е мъничък. Като стане 4-5 клас, и може сам да ползва градски транспорт, може да разгледаме и други опции.

Та, обадих се в канцеларията, търсих директора, но беше в отпуска. Говорих с касиера първо, направо интервю се получи. После се срещнах с учителката, която ще поеме първолаците догодина. Отдели ми много време, разведе ме из училището, говорихме много. Децата бяха с мен и бъдещата първолачка също се запозна с госпожата. Май се харесаха взаимно. Задавах въпроси за текучеството на учители(бяха ми казали, че е проблем) - оказа се, че вече не е актуален;
за бройката деца - май ще има 2-3 паралелки с по около 20 деца, което смятам за чудесно;
за дисциплината - много държали на нея, а и поради малкия брой ученици, по-лесно се поддържала, освен това се страраели да си изградят и добра репутация, та тя им била сред приоритетите;
колко често се провеждат родителски срещим екскурзии, тържества и т.н., каква е спортната база, какви  и колко извънкласни занимания предлагат;
 за ремонтите - належащи и евентуално предстоящи...И т.н..., каквото се сещах...

Придобих много добро впечатление от госпожата, отговаряше искрено, открито и много търпеливо, имаше подход към щерките ми, които са срамежливи с чужди хора, не претупваше въпросите...Сама ме посъветва да потърся мнение на родители на нейни ученици, да говоря с учениците...Според нея е добре детето да живее наблизо, и да има приятелчета от детската градина...Та, май вече сме избрали училището...

Общи условия

Активация на акаунт