Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 32 868
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Ами да, средата е може би по-важна или поне наравно с учителя. Колкото повече мисля по въпроса, толкова повече се убеждавам в това... Аз май в другата тема за 73-то писах, че именно средата гради поведението, учителят ще изгради знанията. А в началните години знанието не е толкова важно, поведението и приемането/отхвърлянето на средата са май по-важни. Учителят вероятно ще има голямо значение и влияние в началото, докато детето приеме промяната и новата ситуация. Което, разбира се, е много важно също.

PurpleDragon, на въпроса ти за избора, при положение че не е регламентиран ще разчитам на късмет и евентуално да посоча предпочитание в молбата с надеждата да се вземе предвид ако има възможност. Връзки нямам, а и не мога да си представя да действам по такъв начин, някак не ми присъщо, макар че ако сме при неподходяща госпожа бих направила всичко по силите си да променя нещата... Дано не се налага!

# 511
Само аз ли не се вълнувам от конкретния преподавател? Каквото, такова.
Може би от опит с предишни търсения "на най-подходящия", които се оказаха плачевни.
Намирам детето си за лесно адаптивно и не се страхувам нито от учителя-приятел, нито от учителя-тиранин.

# 512
  • София
Само аз ли не се вълнувам от конкретния преподавател? Каквото, такова.
Може би от опит с предишни търсения "на най-подходящия", които се оказаха плачевни.
Намирам детето си за лесно адаптивно и не се страхувам нито от учителя-приятел, нито от учителя-тиранин.

И аз така.В предучилищния клас,който посещава малката,госпожата беше чудесна...и на втората седмица се разболя сериозно и се пенсионира набързо.За един месец смениха три госпожи,бяха събрани два класа в един.Поне тренинг за смяна на учителки добихме. LaughingА уж я записах  заради първата госпожа...не било писано явно.
В същото училище ще я запиша и първи клас,не зная коя ще и бъде учителка.

# 513
  • София
Ами...., Г-жо Мафани, ние пък терзещите се, само си упражняваме мозъчните клетки беЗрезултатно, явно... И да се интересуваш и да не се интересуваш, к'вото и да избереш, шансовете да сбъркаш, все са еднакви!  Mr. Green Ти поне мъдро си спестяваш предварителни мисловни терзания! Това го казвам с най-добро чувство - и аз бЕх така преди време...

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 21:04 от PurpleDragon

# 514
Ще се опитам да прозвуча колкото се може по-малко цинично, обаче, девойките, дето се знаем, за какво мислите са дните на отворените врати?
Без съмнение отварят врати!

# 515
  • Sofiа
Хайде да попитам и тук ( ако не съм закъсняла да изчета всичко по темата  във форума ); Някой има ли свежи ли впечатления от 129 ОУ "Антим I" -  Ще имам първокласник 2011-2012 година и нямам никакъв ориентир в училищната ситуация в района. Мисля, че началното образование е един от най-важите във формирането на личността и отношението към учението изобщо етапи. Но не мога да си позволя лукса на частните училища -  само двамата сме семейство. И, някак ми е съвестно - дали не греша като се "оглеждам" първо към най-близкото квартално училище?
Детето е будно, любознателно и затова съм в размисъл дали не подхождам егоистично, като не прослушам и другите СОУ в района? Вълнува го изобразителното изкуство.
Благодаря ви, момичета.
Ще чакам с нетърпение вашите мнения, защото май е време поне да подам молба.
Районът ни е Оборище - ( Подуене ).
Здравейте дами,
и аз се присъединявам към питането на Ami_D за училища в район Оборище.
Най-близките ни училища и съответно тези, които в момента проучвам са 112, 129 и 23 подредени по близост. За съжаление за най-близкото -112 нищо положително не прочетох, а и не съм възхитена от него след посещението си. До останалите 2 още не съм ходила и ще бъде благодарна за всякаква и информация!

# 516
Момичета - въпросче: в колко училища пускате молби и, всъщност, има ли ограничение и как е добре да се постъпи - подавате в няколко училища ли? Защото, мисля си, ако подам само в едно, а не го приемат, какво става?! Не може да не тръгне в първи клас.

# 517
  • София
Офффф, Люлин, що се бъзикаш, бре море майкята!? Аз дето уж познавам две училища къде-къде по-издълбоко от туй, видимото пред отворените врати, съм в дълбоки мисли и дилеми, пък... Но! Сега сериозно! Възможността да видиш/пипнеш и база, и учител, и директор, да си поговориш  със съответните си е от значение, все пак. Може и да почувстваш/не почувстваш твое ли е или не, нъл тъй?

# 518
  • sofia
Момичета - въпросче: в колко училища пускате молби и, всъщност, има ли ограничение и как е добре да се постъпи - подавате в няколко училища ли? Защото, мисля си, ако подам само в едно, а не го приемат, какво става?! Не може да не тръгне в първи клас.

Аз ще подам в две само.Едното ни е на 100м.,така 4е по критерий "район" сме вътре PeaceНо за всеки слу4ай пускам в още едно.Прецени какви са ви шансовете и просто поговори с някой от у4илището да ти "подскаже" Twisted Evil

# 519
  • софия
а знаете ли кога започват записванията в 129-то? ние живеем на иван асен и се питам дали влиза тази улица в района му?

Записването в 129-то започна от 03.01.2011 година. Не знам дали са актуални телефоните, но записването е на втори етаж при зам. директорката - много мила жена.
Записват без райониране, не се притеснявай.
Ние вече подадохме молба - формуляр от канцеларията и копие от акта за раждане.
Желая ви много успехи  bouquet
аз не съм ходила до там още - откъм булеварда ли е входа?

# 520
аз съм учила в 129 и съм много доволна. но беше отдавна Simple Smile

А, да! И твърдо не съм съгласна, че само учителят е важен! Важен е, ама средата е не по-маловажна! Да не кажа и още по! Работи единствено комбинацията добър учител и читави родители, иначе... загубена кауза! Не е зле и това да се проучва, избирайки училише, убедих се, че не е само въпрос на късмет!

е как да проуча родителите? въпрос на късмет е в какъв клас ще се падне ,с какви деца. много е важно  и  с кой седят на един чин. иска ми се някакси да има отсяване на децата и да ги събират в класове по интереси, как напредват, какво знаят, а не всички да вървят в един кюп.......ама мечти. просто всеки родител иска най доброто за детето си и затова и питам.

а какво ще кажете за хигиената в училище и изобщо за вида на стаите , коридорите, тоалетните и т.н. и защо всичките ни училища са с разградени дворове и всеки си влиза и излиза както му е угодно? вчера бяхме в училището до нас - тоалетните бяха прилични - розова и синя Simple Smile, но мъжката вонеше ужасно. погледнах в лафката - само боклуци се продават, които са изрично забранени у нас за ядене. какво мислите за това и че има деца които ги пускат н ацял ден в училище от 6 годишни?

# 521
Аз ще подам в две само.Едното ни е на 100м.,така 4е по критерий "район" сме вътре PeaceНо за всеки слу4ай пускам в още едно.Прецени какви са ви шансовете и просто поговори с някой от у4илището да ти "подскаже" Twisted Evil

И аз същото мисля да направя, и ние сме на 100 метра от желаното (просто е най-доброто наоколо явно), но знам ли има за други критерии...

# 522
Само аз ли не се вълнувам от конкретния преподавател? Каквото, такова ...

И аз.
За 4 г. в градината се смениха 9 учителки, без да броя заместващите, свикнали сме и от всички съм доволна. По-скоро изчаквам да видя колко деца от групата й ще отидат в това училище и в коя паралелка, за да са в един клас. Наплашиха ме познати с ученици, че голям бой пада и се надявам като са били 4 г. заедно малко или много да им е по-лесно заедно  Rolling Eyes

# 523
Вчера и ние подадохме заявление в училището. Всичките учители, които ще поемат 1-и клас тази година са много добри. Децата при тези учители постигали много високи резултати. Ще видим.
Избрахме все пак една госпожа от всичките. 
Все още се чудя дали да подавам заявление и в друго уч-ще.  Thinking

Човече, вие в кое ще подавате?

# 524
В училището, което сме избрали за дъщеря ни, първо, родителите нямат право да избират учители,  второ, има само една паралелка с желания от нас профил- немски език и трето, аз така и така не познавам нито един учител, а първи впечатления, разговори и т.н. не могат да ми дадат ни най-малка представа. Та и за това не си давам много зор да ходя, говоря, оглеждам. Другото което е, това е кварталното училище, което от около 30-на години, доста предпочитано и добро още от комунистическо време /бившо руско училище е/. Питала съм позната, на която детето е било при една от учителките /съответно няма как при всички, паралелките са 6/. Доволна е.
Всъщност говоря за 125-то СОУ "Боян Пенев" в Младост.
Децата от близката квартална ДГ, желаещи да постъпят в училището, ще бъдат разпределени в отделни класове. Политиката на 125-то била да няма повече от 4-5 деца от една група в един клас. Защо, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт