Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 32 878
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • В светлината на слънцето
Оооо, много отдавна. Mr. Green

# 496
  • софия
а знаете ли кога започват записванията в 129-то? ние живеем на иван асен и се питам дали влиза тази улица в района му?

# 497
а знаете ли кога започват записванията в 129-то? ние живеем на иван асен и се питам дали влиза тази улица в района му?

След като сте на "Иван Асен" защо не се запишете в 12-о училище? На мен това ми беше кварталното, защото там съм живяла от дете. Има много елитна слава навремето. И сега чувам нелоши отзиви за него. Дори мислех да подам и там заявление като някакъв последен, краен вариант. Краен, защото ни идва далече от мястото, където живеем сега.

# 498
моля ви , кажете ми, какво значи да направиш проучване за учителките в 1 клас? как разбирате че точно тази учителка ще пасне на вашето дете? от личен опит знам, че като ми препоръчат някой се оказва най големия кретен, т.е. аз явно имам други изисквания към хората. например в университета най свестните преподаватели , биваха най избягвани защото късали. и подобни хиляди други безумия. та........как мога от една среща за 5-10 мин. да преценя дали този учител е за моите деца? или да оставя на късмета при който се падне, защото и без това не навсякъде има избор?

# 499
аз съм с две ръце за 129 училище. там съм учила и ми беше любимото училище.......а съм сменила 4 Simple Smile

# 500
  • софия

След като сте на "Иван Асен" защо не се запишете в 12-о училище? На мен това ми беше кварталното, защото там съм живяла от дете. Има много елитна слава навремето. И сега чувам нелоши отзиви за него. Дори мислех да подам и там заявление като някакъв последен, краен вариант. Краен, защото ни идва далече от мястото, където живеем сега.

търся и други варианти, затова.
цяла сутрин звънях в 129-то, но телефоните май не са ми актуални.
Anaise, ако имаш телефонен номер, би ли ми го дала, за да питам?

# 501
Anaise, аз си задавах същия въпрос, особено след като чух странни препоръки. А и правя сравнение с изискванията на сестрата на мъж ми примерно, която иска строга учителка, която да държи яко дисциплината, защото иначе детето се ослушва. Е, аз не търся такава и покрай това също се замислих за тези препоръки... Според мен винаги е добре като търсиш или даваш препоръка да обясняваш какви са ти критериите. Иначе аз лично разчитам на усещането ми за човешкото в учителя срещу мен. Освен това мисля да отида (ако мога де) заедно с детето - неговият инстинкт би бил най-добрият индикатор.

# 502
Иначе аз лично разчитам на усещането ми за човешкото в учителя срещу мен. Освен това мисля да отида (ако мога де) заедно с детето - неговият инстинкт би бил най-добрият индикатор.

И аз на това разчитах. Първият миг ако не ми хареса, не ме ли грабне - не става. Когато видях лятото директора на училището, който ни разходи във всички помещения, влязохме и в групата на Стефи видях една мила госпожа като майка квачка ги обгрижваше всички дечица. Легна ми на сърцето  от раз. С кеф си платихме такстата.
Бяхме обиколили всичките набелязани училища в района, в някои нямаше места. След месец ни се обадиха от училището, което е буквално отсреща улицата, беше се освободило място. Отказах го. Подхода на директор и учител не ми хареса. Не съжалявам и за миг. Интуицията ми досега не ме е лъгала.

# 503
  • София
Това с препоръките, честно и аз не го разбирам. Thinking
Какво да се препоръча?
Ако търсиш частен учител по математика с добра репутация и доказана успеваемост, да речем за прием на ученици след 7клас, е едно, ама така -за училище. Не знам, много абстрактно понятие.

Спомням си в началото на 1ви клас, една майка в от класа на сина ми много се радваше че така строга госпожа и пр. ни се е паднала, но всяко нещо си има + и -.
Строга, строга, ама ако детето ти го е страх да си зададе въпрос за неясна задача по математика, друго ще си говорим после. Stop

Ааз залагам на друга концепция- на строг тъмничен затвор не държа, защото не смятам да пращам детето си на дресировка, а на образование. Naughty
Та ще препочитам по-друг подход.

# 504
  • София / Пловдив
Специално за госпожата, към която ние сме се насочили, разпитвах в две посоки. Взех предвид мнение на родители, чиито деца в момента са при въпросната учителка. Разпитвах и една от госпожите по английски, която преподава в училището до 4 клас и има пряк поглед върху всички паралелки - подготовка като цяло на децата, комуникация между тях, дисциплина в час... И не на последно място - отидох да видя самото училище, да го разгледам и да се запозная с директорката. Та общо взето така "проучвах", съвсем без да имам информация, ей така на късмет, не смея да си запиша детето.

# 505
  • София
Това с препоръките, честно и аз не го разбирам. Thinking
Какво да се препоръча?

Наистина е доста относително...за един е важна дисциплината, друг предпочита по-голямо натоварване, трети по-умерено учене и т.н. Но си мисля, че всички искаме децата ни да си харесват учителките, да ходят на училище с желание и да си пишат домашните, за да покажат после на госпожата колко добре са се справили сами в къщи /занималнята/. Важно е госпожата да съумее да спечели доверието на децата, те да я уважават и да я слушат, не защото ще ги накаже/изгони/наклюкари на родителите, а защото знаят, че в час се прави еди-какво си и не се говори  Peace
Ако някой ми каже, че г-жа Х е успяла да спечели децата за приятели - бих заложила на нея.

С две думи - когато някой ми препоръчва /или обратното, не препоръчва/ даден учител би трябвало да се обоснове - какво му е доброто/лошото

# 506
  • sofia

Големият ми син у4еше там и в крайна сметка съм много недоволна.Но говоря за 1999-2006г. PeaceДо 4 кл. е ОК,после е страшна каша #Cussing out

За сега с малкия се ориентирам все пове4е към 138мо Peace,но ще подам и за 119 СОУ.93то отпада Rolling Eyes
Ако някой би препоръ4ал на4ален у4ител за 138мо, ще съм му много благодарна Hug

# 507

Записването в 129-то започна от 03.01.2011 година. Не знам дали са актуални телефоните, но записването е на втори етаж при зам. директорката - много мила жена.
Записват без райониране, не се притеснявай.
Ние вече подадохме молба - формуляр от канцеларията и копие от акта за раждане.
Желая ви много успехи  bouquet

# 508
  • София
моля ви , кажете ми, какво значи да направиш проучване за учителките в 1 клас? как разбирате че точно тази учителка ще пасне на вашето дете? от личен опит знам, че като ми препоръчат някой се оказва най големия кретен, т.е. аз явно имам други изисквания към хората. например в университета най свестните преподаватели , биваха най избягвани защото късали. и подобни хиляди други безумия. та........как мога от една среща за 5-10 мин. да преценя дали този учител е за моите деца? или да оставя на късмета при който се падне, защото и без това не навсякъде има избор?
Хм! Anaise, повдигаш болезнен за мен въпрос. И мен това ме притеснява... (Освен че на въпросът ми как точно хората са сигурни, че ще си „осигурят” избрания, никой не отговори...) Да, във всеки випуск има уж всепризнат лидер, ама по мои наблюдения това обикновено е типът „строг и взискателен”, което, оказва се, е нож с две остриета, според зависи от самото дете.... Също съм установила, че типът учители, които харесвам, (а аз харесвам тези, които влизат под кожата на моето дете и го карат да върви напред), не са долюбвани от всички. С големия въобще не сме избирали, падна ни се учителка, за първа година в училището. За нас го отчитам като късмет, детето ми беше готово на всичко за нея, според мен ги учеше да бъдат самостоятелни, оправни и инициативни личности, уважавайки тяхната индивидуалност (детето ми и до сега - 7-ми клас редовно си ходи да я вижда, познава и и малчовците),  ама има и такива родители от класа, които ще избълват змии и гущери за нея, ‘щото подходите и не пасваха на техните виждания.... Да не говорим, че най-прехвалената, създаде най-ужасния клас, от който страхотни деца с преместиха в нашия, уж "най-недисциплиниран" като цяло, но пък с нормални човешки отношения между децата, лишени от "агресия" и злостна конкуренция. Мислех си, че мога да разчитам на мнения на хора, близки до моето светоусещане, ама на – и с такива ми се е случвало, като обсъждаме даден учител да се окаже, че все едно не си говорим за един и същи човек... Най-прехвалената учителка от тези, които ще поемат първи клас в избраното училище, съм срещала в съвсем неформална ситуация преди и не знам защо ме остави с някакво кофти усещане... Тъпо звучи, ама ме издразни с някаква реплика.... Аз съм си прекалено мнителна и чувствителна, де! А от сто места чувам колко прекрасно отношение има към децата... И се мъча да убеждавам себе си, че сигурно аз греша! И наистина не знам! Няма най-добър учител, има най-добър за твоето дете! Ама как да знаем предварително!?
А, да! И твърдо не съм съгласна, че само учителят е важен! Важен е, ама средата е не по-маловажна! Да не кажа и още по! Работи единствено комбинацията добър учител и читави родители, иначе... загубена кауза! Не е зле и това да се проучва, избирайки училише, убедих се, че не е само въпрос на късмет! Wink

Последна редакция: вт, 18 яну 2011, 20:27 от PurpleDragon

# 509
Ммдааа, определението "добър учител" е наистина доста специфично и строго индивидуално понятие.  Thinking Аз лично бягам като дявол от тамян от строгите любителки на ред и дисциплина. Не, благодаря, не желая някой да травмира детето ми. Naughty Предпочитам да е учител, който ще намери индивидуален подход към всяко едно дете и както бе казано вече преди мен "ще му влезе под кожата".  Peace Да, но това харесва на мен, на още някой, на трети някой. Не харесва обаче на други, които предпочитат строгия тон. Което не прави по-лош нито първия, нито втория тип учители. Важното е всеки да попадне на учителя, който ще се сработи с неговото дете. Така си мисля аз. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт