ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 176
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • На края на вселената!
При нас са учили по английски - цветове, числата до 10, молив, химикал, линия, несесер, раница, лепило и още нещо вероятно (в школата), числата, молив линия, несесер, раница, котка,мишка, бебе, и още нещо такова в училище. Сравнявам училището по Happy house и школата по Playway to English, като и на двете места започват от самата нула. Вървят с едно темпо, учат сравнително еднакви неща. И на двете места рисуват. В школата имат повече песнички и то само с новите думи.

# 91
klamerche и при нас предимно говоримо учат английски, оцветяват, рисуват и апликират.
Учат по учебниците на изд.Лонгман, много красиво илюстрирани.
В къщи като се подготвя по английски, вади цветните моливи и се почва едно рисуване, сякаш не учи език, а има изобразително изкуство Laughing

По-нататъка сигурно ще стане по-сериозно обучението и подготовката, съответно Wink

# 92
Да, така е. И на нашите домшното по езика вчера беше оцветяване, рязане и лепене на картинки.  Laughing

# 93
  • в здрача
Програмата им е 2 дни по 4 часа, останалите по 5, но тя дефакто има само 1 ден 4 часа, защото е писана на СИП, ако я бяхме записали и на другите СИП-ове щеше да има един ден 6 часа, а останалите по 5. ЗИП-а си влиза към общата програма часове.  
*Тедка* ето откъде бил спора за цвета на жирафа. Хич не се сетих после да погледна в учебника.  Laughing
klamerche като ходихме на състезанието в Стара Загора, то залата бе точно до МОЛ-а и се разходихме в почивката, видяхме, че и там се провежда същата кампания с Игнатова и решихме, че е национална такава, за подпомагане на худ. гимнастика, което според мен е чудесно.
Да, по езиците главно рисуват, изрязват и под формата на игра се запознават с героите. И досега Теди се научи да пита как се казваш, да отговаря на същия въпрос и да казва   Hello, то даже го научиха от песничка и сега са на цветовете. То и учителката ни обясни още в началото, че тази година ще възприемат предимно слухово езика, ще играят, оцветяват и учат песнички.  
A m b e r като се замисля, цялата си втора бременност изкарах на суровоядство, много плодове и зеленчуци и накрая бебето бе доста по-голямо от кака си. Ами какво да направя като друго не ми се хапваше, но поне установих, че това си е здравословно хранене и никак не са ми  липсвали манджите. Така, че то детето явно си знае, чувства се добре, има енергия, не си го слагай твърде.

# 94
  • София
Кламерче, сега се върнах назад и видях клипчето на Вики.
Браво! Много е красива, елегантна и грациозна! Точно спорт като за нея сте избрали. Страхотна е!  Hug

# 95
Добро утро и от мен.
Кламерче, невеорятна е Вики. Страшно много ми хареса.  Heart Eyes
Момичета питате се за моливите. Виктория е втори клас и все още пише с молив. В момента се опитваме да минаваме на писалка, не химикал. Знаете л икаква цапаница става. Пръстите й са постоянно сини. Иначе веднага се усети разликата започна да пише много по добре. Молива стане л идебел отпред и става ужас.
Амбер, твоя скакалец ме изумява.  Hug Да ти е жив и здрав.
Tvs, трябва да направим една среща по местоживеене. В него район сме и ние и вероятно пътя ви за Стара Загора е минавал покрай нас.  Hug
Говорите за езиците. При вас не е основен и се чудите защо оцветяват и режат. А тук е основен и почнаха така. Много изрязваха, лепяха, оцветяваха и така учеха буква. Една година по късно вече мога да кажа, че Виктория чете сравнително добре.  Сега започнаха английския, системата е същата. Значе числата до 10, цветовете, животни няколко и как се казва, казвам се. Това е общо взето. Пеят доста песнички.
РОждения ден е минал добре, повече от СМГ. Отивам да си прибирам девойчето.  Laughing
Лек ден на  всички.

# 96
  • Sofia
Абе хора, аз работя едновременно. 7 стр. са това.

# 97
  • Сливен
еййй, много пишете Crazy, така и не смогвам да изчета.
Обаче така ме заинтригувахте, че потърсих изпълнението на Вики - заслужаваше си Hug! Кламерче, страхотна ти е дъщерята, личи си че й се удава!
Много харесвам гимнастика и танци, но моето зверче не иска нито едното , нито другото, а има чувство за ритъм и точно затова ме е яд. Ама насила хубост не става Tired. Така че ще чакам малката да ме зарадва с токива мераци  Mr. Green

# 98
  • Русе
 Tsv, благодаря ти за успокоението.  Hug
  Доста се притеснявам. Да наистна е здрав и много жизнен. Обаче е много дребен и се различава от всички деца. Никога не съм мислила,че ще карам детето си насила да яде,защото и аз като малка не обичах нищо да ям.  Cry

# 99
"Няма да станеш от масата, докато не си изядеш всичко!"
Така ми каза баща ми веднъж. Помня, че стоях до следобяд, след това се смили и ме пусна.
A m b e r, фактът, че е толкова енергичен и не боледува значи, че детето е в добра форма. Таня в момента не знам колко килограма е, със сигурност много повече от твоя син, ама, за да хапне плод трябва едва ли не не ръце да походя преди това. 

# 100
Бях си обещала никога да не насилвам детето си относно храненето.Успявам,макар,че ми е много криво,че яде толкова малко неща.Кльощав е,ама няма на кой да се метне. Crazy
И ние със сестра ми бяхме много кльощави и злояди.Баща ми ни засичаше време за хранене с шахматният си часовник.А,горката ми майка като почнеше да почиства през почивните дни намираше скрита храна на всевъзможни места.Представете си мекичета,филии и др. скрити в шкафовете,защото кошчетата за храна се проверяваха.Майка беше стигнала дотам да ни пъха храната в устата и да ни стиска носовете едновременно.Е пораствахме живи и здрави,и ядем като за трима.Така че,Амбър,не се притеснявай колко яде,очевидно му стига щом е здрав и енергичен.Аз се радвам,че Петьо яде месо,риба и много плодове и зеленчуци.Само с млечните продукти не можем да се преборим,мляко няма как да го накарам да яде. Whistling

# 101
Важното е да са здрави и да хапват по възможност от всичко.  Wink
Никога не съм гонила Сашо с лъжицата. А много често, като се заиграе с приятели навън, забравя за яденето.  Joy
Наваксва, като се прибере у нас.  hahaha

# 102
  • София
запис  Embarassed
и се връщам да ви чета...

# 103
И аз не насилвам за ядене. Само че, се дразня когато вечер не сяда на масата. Като не му се яде да не яде, но да седне за компания.

Ники е до Е и числото 0. Вчера са правили и първа диктовка на букви  Laughing
Иначе вече сме втора смяна и ми е трудно да проверявам домашни. Пише всичко на занималнята, после класната им ги взема за проверка, докато си донесем проверени в къщи, то минали 2 дни  ooooh! Разчитам изцяло на госпожата от занималнята.

Вчера се прибира с два чужди бакугана  Shocked Едно дете му ги дало за да преписва от Ники задачи по математика.  Разбрахме се днес да ги върне на детето  Joy

# 104
  • Linz
Иначе плодове яде доста.
При това положение изобщо не бих се притеснявала. Ако хапва и орехи, овесени ядки и др. такива, от които да получава протеини и мазнини, всичко на 6!

Общи условия

Активация на акаунт