Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 66 976
  • 787
  •   1
Отговори
# 135
Прасунчо дано ти мине главобола.Ти къде си ги прави? Препоръчаха ми Майчин дом и мисля да искам диск нищо че ще платя още 10лв за него.
Ами понеже се чудя ако отида сега на ФМ дали ще е сигурно това което се види и дали трабва да направя всички, че ние нали си имаме и хормонални проблеми и де да знам. Започвам да се информирам по-отдалече че не знам и за час дали няма да се чака.
Благодаря за всички отговори!

# 136
  • ВАРНА
Главата ме цепеше просто жестоко вчера. Май имало силна магнитна буря. Днес съм пушка  bowuu

Такааааа, отворих тИфтерЪ за m-i
БХС - 17 г.с. д-р Константинова в "Св. Марина" (Терапията)
ФМ - 18 г.с  доц Балев в "Проф Темелков"
ФМ - 30 г.с. доц Балев в "Проф Темелков"
аз изтървах ранната ФМ, която се прави към 13 г.с. май (не съм изобщо сигурна за седмицата).
Ехография ми се правеше на всяка ЖК.
тсх-то се изследваше всеки месец.

Zazzy , tonivil , тенк ю  Simple Smile

# 137
Благодаря ти много! Да изтървала си ранната тя е м-у 11-14г.с. точно за нея се чудех дали да правя, а ТСХ ендото иска през 2, ама и аз мисля всеки  пък ако има нещо ще и се обаждам. А за магнитната буря съобщиха изглежда ти влиаят.

# 138
Mили хашимотки, след 30 дневен прием на Еутирокс 100, направих изследвания на щитовидните хормони. TSH e 1.39  newsm68 (Преди месец беше 12,5 ) Много се радвам, искам още малко да се свали. Ще се консултирам с Д-р Тодорова относно дозата (дано да не ми я коригира). От постове тук знам, че ако хормонът е паднал след началото на приема, но въпреки това не е в норма- повишават дозата. Това означава ли, че щом сега е в реф. стойности- си остава такава, въпреки, че е висока? ТАТ и МАТ съм изследвала през април, когато MAT беше 216,7, сега е 38,5, което също ме радва. Сега чакам и половите да излязат, да следя ще има ли ОВУ този месец, защото досега без Дуфастон не идваше, а и получавах извънменструлно кървене. Надявам се всичко да е било причинено от Хашимотото, защото ако още нещо се яви- ще откача Simple Smile

Толкова се зарадвах, исках първо на вас да споделя..

# 139
Какво не ти харесва стойността на ТСХ мисля, че е супер моето е 1.92 а съм бременна и го поддържаме ниско.

# 140
А, харесва ми....Не знам защо съм решила, че искам да ми е 1 или 1,2....глупости говоря-благодарна съм много, 6 месеца откачих Simple Smile

# 141
браво за хубавия резултат. за антителата пиеше ли нещо? интересно е, че са паднали. да, небалансирано тсх влияе на менструалния цикъл и е напълно възможно проблемите ти да отшумят сега.

# 142
  • София
Lynette покъртително,това е един главозамайващ спад! Браво на вас  Party

# 143
И аз съм много щастлива...Антителата може да са се повлияли от лимфомиозот-а, селена или метфогамата. Доколкото знам лимфомиозот има именно такава цел. Във вторник ще излязат и резултатите от репродуктив. хормони Simple Smile

# 144
  • София
Във вторник ще излязат и резултатите от репродуктив. хормони Simple Smile
чак вторник Shocked а кога ги пусна и в коя лаборатория и нали на 3-ти ден от МЦ?

# 145
На 3-ти ден пуснах всичко-щитовидните хормони излизат на следващия ден, а репродуктивните май един път седмично ги правят. Аз ги пуснах в четвъртък, а ще ги видя във вторник. Лабораторията е "Св. Панталеймон"

# 146
  • София
На 3-ти ден пуснах всичко-щитовидните хормони излизат на следващия ден, а репродуктивните май един път седмично ги правят. Аз ги пуснах в четвъртък, а ще ги видя във вторник. Лабораторията е "Св. Панталеймон"
Мерси че каза, да не ходя там Simple Smile как седмица ще чакам за репродуктивни бре,това е.....

# 147
 Sunglasses Пускала съм ги и в понеделник-пак са готови във вторник Simple Smile

# 148
  • София
Браво, Линет, за добрия резултат Simple Smile

Момичета, малко ОФФ - Мими с мъжа й си търсят квартира и евентуално работа за мъжа й в София, защото трябва да се прави честичко терапията на малчото. Ако някой знае нещо, моля да свирне (до 300 лева обзаведена ако може).

# 149
  • Варна
Да споделя резултата от биопсията, която д-р Райков ми направи. Според него всичко е ок, но така и не разбрах какво ще го правим този възел. Така като гледам май ще си седи и толкоз.
А ето какво пише (дословно) в микроскопското описание:
Разлят колоид, еритроцити, микрокалцификати, комплекс от лимфоидни и Хъртъл клетки, комплекс от Хъртъл клетки.
Морфологична диагноза: доброкачествена лезия, лимфоцитарен тиреоидит

Идея си нямам какво означава това  newsm78, но щом док не реагира по никакъв начин значи си е ок  Rolling Eyes

На мъжо също му пусна изследване на хормон и антитела. ТСХ 2.3 , Анти ТПО към 160 , аз виждам, че спрямо референтните граници е доста над нормата, но и за него каза, че си е добре така.

Май май за сега ще си продължа с хаповете и на 6 мес ще следя ТСХ и до там.

Общи условия

Активация на акаунт