Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 48 108
  • 886
  •   1
Отговори
# 720
molq pomognete!!!iskam da si imam beb4e,no vse o6te ne moga da razbera susu sigurnost kum dne6na data kolko minimum staj trqbva da imam,za da vzema mai4instvo,postoqnni promeni v razli4ni zakoni :crazyeyes:Molq vi kajate mi!1 godina ili 1.6.Blagodarq predvaritelno!

# 721
  • София
12 месеца трудов стаж когато и да е.
А майчинството се изчислява върху 18м назад от датата на раждане.
Но ако например си работила 12м, а 6м си била без работа, тези 6м се изчисляват на 240лв за месец при пресмятането на майчинството.

Аз да се оплача само - счети ми е подала Декларация 2 на 11 май.
На сайта на НОИ съобщението се появи едва в понеделник.
А днес пише "Започнали са плащания", а пари нямааа. #2gunfire
Ще чакам.

# 722
имам въпрос относно майчинството ми за второто дете
в момента взимам< т.е ще почна да взимам обезщетение за отглеждане на дете до 2 г възраст

въпроса ми е когато се роди второто дете, аз все още ще взимам това обезщетение, какво майчинство ще взимам за второто дете и какви документи трябва да подам при работодателя?

# 723
12 месеца трудов стаж когато и да е.
А майчинството се изчислява върху 18м назад от датата на раждане. базата за изчисление е 18 мес. назад преди месеца, в който започва болничния за 45 дни
Но ако например си работила 12м, а 6м си била без работа, тези 6м се изчисляват на 240лв за месец при пресмятането на майчинството.

Аз да се оплача само - счети ми е подала Декларация 2 на 11 май.
На сайта на НОИ съобщението се появи едва в понеделник.
А днес пише "Започнали са плащания", а пари нямааа. #2gunfire
Ще чакам.
имам въпрос относно майчинството ми за второто дете
в момента взимам< т.е ще почна да взимам обезщетение за отглеждане на дете до 2 г възраст

въпроса ми е когато се роди второто дете, аз все още ще взимам това обезщетение, какво майчинство ще взимам за второто дете и какви документи трябва да подам при работодателя?
С болничния за 45 дни се носи прил. 12 и прил. 4. Ще получаваш 120 лв. за първото дете+ майчинство за второто дете. Размера на майчинството за второ дете ще се изчисли с нова база. Ако е по-благоприятна ще получаваш нея, ако не е - щеполучаваш колкото е било обезщетението за второта дете.
Ето тук има по-подробно описание: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578758.msg18479048#msg18479048

# 724
  Здравейте!
Искам да питам колко се чака за въвеждането на данните от НОИ за майчинство след навършване на една година на детето. Документите ми бяха подадени преди 10 дни, но още не са отразени и също превеждането на това майчинство пак ли е към началото на месеца или по- към средата.

Благодаря предварително.   bouquet

# 725
  • Пловдив
  Здравейте!
Искам да питам колко се чака за въвеждането на данните от НОИ за майчинство след навършване на една година на детето. Документите ми бяха подадени преди 10 дни, но още не са отразени и също превеждането на това майчинство пак ли е към началото на месеца или по- към средата.

Кога ти изтекоха 410 те дни?

# 726
  Здравейте!

Кога ти изтекоха 410 те дни?

Не съм ги броила, като наближи навършването на годината на детето, подадох до службата тези документи, а те самите би трябвало да са ги пуснали на следващия ден.

# 727
  • Пловдив
а те самите би трябвало да са ги пуснали на следващия ден.

не,не става така

ако ти свършват на 1 май напримерно,ще ги представят през целия юни.около 15 то число обикновено.затова питам кога ти свършват

# 728
  • София
Колко дни се обработват документите в НОИ? 15 работни ли бяха?

# 729
  • Пловдив

до 15 работни от датата на подаване в НОИ трябва да имаш превод
обикновено по-рано обаче превеждат

# 730
  • София

до 15 работни от датата на подаване в НОИ трябва да имаш превод
обикновено по-рано обаче превеждат

Този път нещата са много странни.
Документите са подадени на 11.05
На сайта пише "По случая са започнали плащания"
Обаче в "Изплатени" няма нищо!

# 731
Искам да запитам за излизане в отпуск за отглеждане на дете до 2 год има ли значение дали детето се отглежда в страната?

# 732
Искам да запитам за излизане в отпуск за отглеждане на дете до 2 год има ли значение дали детето се отглежда в страната?
няма

# 733
  • Пловдив

Този път нещата са много странни.
Документите са подадени на 11.05
На сайта пише "По случая са започнали плащания"
Обаче в "Изплатени" няма нищо!

пиши мейл

# 734
Приятелката ми е работила последните 18 месеца на 4 часов договор, длъжен ли е бил работодателя да и внася Осигуровки риск за майчинство или това е по негова преценка?

Общи условия

Активация на акаунт