Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 13 част

• 47 527
  • 886
  •   1
Отговори
# 90
Диди за момента информацията е, че ще ти се смята дохода за 12м назад(като заварено положение), което в твоя случай е 12.2009-11.2010

# 91
А откъде е информацията? Някакъв надежден източник или просто предположения и разсъждения?

# 92
Новините - прието е късно снощи от Нар. събрание, все още не е обнародвано в ДВ.

# 93
Благодаря ти, Larr. И аз така си мисля. Би трябвало, щом майчинството ми започва през декември да се смята по старото законодателство, въпреки че очакваме беборана през януари.
Аз днес говорих с НОИ, те също не бяха наясно с процедурата, но казаха, че следва да бъдем третирани в "заварено положение". Казаха, че се очаква сега решението да бъде публикувано в Държавен вестник, за да знаят повече, но във всеки случай новите изисквания ще влязат в сила от 01.01.2011 г. Rolling Eyes

# 94
аз сериозно се притесних с тези промени, които гласуваха от правителството за 18-те месеца  Sad
следя от известно време иниацитивите на сайта на Сдружението и искрено се надявам да организират бъдещите и настоящи майки на протест
аз лично бих дошла като бъдеща майка

# 95
За съжаление е късно за протест вече; веднъж щом обнародват решението в Държавен вестник и си влиза в сила и няма връщане. Трябваше да се направи нещо докато дискутираха и обсъждаха промените, но за съжаление, тъй като аз следя темата от няколко месеца ми направи впечатление, че се говори много малко (даже изобщо в медиите) за това. Те на това разчитат, пълна дезинформация. А и колко ли бъдещи майки ще излязат вече на студа с коремите да протестират??? Най-малоумното от всичко е, че и тези, които не са се осигурявали изобщо, и тези, които са се осигурявали на минималната заплата ще вземат едно и също...покрай сухото и мокрото изгоря.

# 96
на мен вече почна да ми писва от нашата държава, за една година по доктори и какволи още не това вече беше капката дето преля чашата
направо си стягам документите и към канадското посолство!
очевидно другите държави искат българчета - нашата не!

а за протест не мисля, че е късно въпреки обнародването
нали има закони за изменение и допълнение на други закони

# 97
Аз и много мои познати реагирахме по същия начин, явно единственото спасение е в чужбина. А що се касае за протести, те имат ефект само в сферите, които са приоритетни за правителството. В случая, младите майки не са. Разбира се, че има възможност за поправки и допълнения, но надали това би станало единствено и само въз основата на протести. По-скоро ще изчакат да видят какъв е ефекта, а докато това стане ще мине доста време. Със сигурност не смятам, че подобна промяна ще се случи докато това правителство е на власт. А и кой има време да чака най-сетне нещо да се промени, аз лично нямам...

# 98
  • СОФИЯ
Аз и много мои познати реагирахме по същия начин, явно единственото спасение е в чужбина...
Не Е единственото и със сигурност не е спасение.

# 99
Диди К. и anbibian, извинявам се предварително, но не мисля, че е тук мястото да водите такъв задълбочен разговор. Доколкото следя форума е за съвсем други неща. Между другото с новата политика на правителството да не "злоупотребяваме" с парите ИМ / СИ е много по-лесно да "издоим" много повече, за мен поне е проста математика. И да аз съм в положение, в което ще се до-осигурявам и ще си планирам майчинството и да имам намерение да ги по-издоя и то доста. На мнение съм, че стига да искаш да си "съвестен" гражданин на тази държава можеш да получиш много повече от колкото искат да ти дадат, разбира се това е мое мнение и нямам никакво намерение да убеждавам хората, че това е "чистата монета" всеки си отговаря за себе си и си взема решенията. Но от както съществува това така наречено "платено майчинство" се убедих, че до този момент бъдещите майки изкарват едни доходи за много кратък срок, което е видно на всички, че е с цел да вземат въздушни пари и е абсолютна фалшива работа.

# 100
  • София
Но от както съществува това така наречено "платено майчинство" се убедих, че до този момент бъдещите майки изкарват едни доходи за много кратък срок, което е видно на всички, че е с цел да вземат въздушни пари и е абсолютна фалшива работа.
Има и такива които не го правят и аз съм една от тях,именно защото съм съвестен гражданин,не в кавички както си го написала ти по-горе.Нямам нужда да прибягвам до фалшификация защото съм си намерила работодател който съвестно спазва законите,плаща реални осигуровки и т.н.И лично аз одобрявам когато държавата приема закони които не позволяват на хората да правят каквото си искат,трябва да има ясен ред във всичко за да вървят нещата в правилна посока.

# 101
съгласна съм с по-горните мнения, но не смятам, че за да се пресекат злоупотребите трябва да се ощетятав младите майки
нека правителството си задейства механизмите за контрол и да се налагат санкции, но не върху гърба на жените, които са млади, сега започват кариера, но и сега им е времето да раждат

# 102
Това което исках да кажа е, че съм съгласна с мерките, които взема правителството особено за жени или момичета, които злоупотребяват с майчинството, но с новите мерки ще се по-пресекат тези действия. Говоря от личен опит, защото във фирмата, в която работя от началото на тези въведения за платено майчинство постоянно се натъквам на изкуствено повишени заплати и разни сметки кой-кога-защо. Да, не смятам, че щом имаш възможност да направиш нещо-не го прави, но с първите мерки 6 месеца назад се започна голямата лудост, а това платено майчинство е за да могат все пак МЛАДИТЕ и получаващи добра заплата майки да решат да  направят бебетата и да ги си отгледат не с минималните средства. Да в моя случай на добра осигуровка съм и сега без да съм забременяла и да радва ме това, че все пак няма да получавам същите средства като тези, които искат да злоупотребят с това което им дава държавата, а и са си го изкарали с честен труд и им се полага.

# 103
  • София
За младите майки без стаж трябва да има друга политика за изчисляване на майчинството,примерно за жени под 20години които няма кога да са натрупали стаж ако са учили примерно,макар че то пък на студентките нали дават по 2800лв,пък на тези без стаж по 100лв месечно една година,но пак нещата не са съвсем дообмислени докрай.Факт е обаче че никъде по света не дават майчинство без предварително ти да си дал нещо на държавата,ей така наготово Wink

# 104
  • Пловдив
.Факт е обаче че никъде по света не дават майчинство без предварително ти да си дал нещо на държавата,ей така наготово Wink

да,така е

Общи условия

Активация на акаунт