изчисляване на майчинство - 1

• 82 030
  • 696
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Не разбирам защо след като съм в болничен няма значение осигуряването на 1000,00 лв., нали така или иначе това си е осигуровка от работодателя? Нали тези 1000,00 лв. увеличават сумарно сумата от всичките 18 месеца?

докато си в болничен не те осигуряват на 1000 лв и работодателят не внася осигуровки на 1000 лв месечно,а само 20.16 лв здравна
в предния си пост съм обяснила какво ще ти се смята за тези месеци,вместо 1000 лв осигуровка

# 421
  • Пловдив
да обясня кога щяха да те осиг на 1000 лв при болничен,за да ти стане по-ясно
ако 12 цели,каленадарни месеца преди болничния си била осигурена на 1000 лв,което при теб не е така

# 422
Да разбрах ситуацията! Simple Smile
Благодаря ти!

# 423
Elfita,понеже си по наясно от мен да те попитам нещо-работя в хранителен магазин,и както повечето колежки от бранша-ме осигуряват на 4ч върху 180лв/до 03.01.2011/ и сега пак на 4ч вече на 200лв.Моята шефка е страхотен човек и много се радва на децата и си мисля,че няма да има нищо против да си пусна 1 болничен междудругото(а и все пак всички сме наринали пари за осигуровки и те си потъват някъде в някой джоб),а и така или иначе ще си вземам минимума майчиство-240лв за сега,освен ако не приемат 270лв.А и с паричките от болничния ще купим на бебчо някои нещица.Та мисълта ми е да си пусна болничен и да си поработя още.Можете ли да ми обясните какъв по-точно е тоя болничен,1 път ли се издава и от кого?Също искам да попитам-ако си изляза  в този 180 дневен болничен,същите осигуровки както допреди него ли ще ми внася шефката(нали и тя ще търси някаква облага,като повечето шефове)?
Предварително благодаря

# 424
  • Пловдив
ellhris,да,работиш и да си в болничен в същото време е незаконно.Ако им направят проверка,а ти си на работа и в болничен едновременно ще имат проблеми.Говори с шефката как приема това.
Болнините се издават при нужда-14 дни еднолично и след това по 30 дни с комисия.Наблюдаващия гинеколого може да ти издаде болничен.
180 те дни болничен не са един цял болничен,а както съм посочила по-горе
Осигуровките по време на болничен са 20.16 лв-само здравната се плаща

# 425
Elfita знам че е незаконно.Благодаря ти за бързия отговор.Ще говоря с шефката за това,но първо ще трябва да съобщя за бременността
Благодаря Simple Smile

# 426
Привет и от мен !Elfita,въпрос и от мен ако е удобно?
От 10 март съм в болнични ,правиха ми серклаж и се налата да остана да лежа  вкъщи.Болничния ми изтича на 18 април и понеже не съм записана на ЖК реших да си взема отпуските от около 30 дни.Това разумно ли е или да се запиша на ЖК  и да ми дадат болничен?
И да поясня защо не съм се записала .Когато ме приеха за серклажа бях в 12 седмица излязох от болницата и се оказа ,че не мога да се запиша преди да изминат 31 дни. А те изтичат на другия ден след болничния.Благодаря предварително  bouquet

# 427
  • Пловдив
Диана,няма лошо да си вземеш отпуската.няма да ти намали обезщетението или нещо подобно.ще ти я изчисляват на база последния месец,в който си отработила 10 дни

# 428
  • Самоков
Elfita, понеже виждам че си доста наясно и като изчетох постовете ти разбрах много полезна информация (за съжаление малко късно), но бих искала да те попитам, през периода на майчинството дължат ли се някакви суми, тъй като разбирам, че когато съм в болничен се плащат здравни осигуровки?

# 429
  • Пловдив
Elfita, понеже виждам че си доста наясно и като изчетох постовете ти разбрах много полезна информация (за съжаление малко късно), но бих искала да те попитам, през периода на майчинството дължат ли се някакви суми, тъй като разбирам, че когато съм в болничен се плащат здравни осигуровки?

да,по време на двете години майчинство от работодателят се плаща само здравната всеки месец
20.16 лв за 2011г

# 430
Здравей,Elfita 
Виждам,че ти отговаряш и си наясно с нещата Peace
Много ще съм благодарна,ако помогнеш и на мен.
В момента съм в двугодишен отпуск по майчинство,който изтича на 05.08.2011г.Междувременно забременях  Grinning На 21.11.2011г.живот и здраве ще изляза в болничен (45 дни преди термина).
Та въпросът ми е следния ,ако през тези три месеца не се осигурявам ще получавам ли нещо newsm78
Все още ли се взимат 12 месеца назад за база,или го увеличиха на 18м.(както говореха)?
  bouquet  bouquet  bouquet

# 431
  • Пловдив
Здравей,Elfita 
Виждам,че ти отговаряш и си наясно с нещата Peace
Много ще съм благодарна,ако помогнеш и на мен.
В момента съм в двугодишен отпуск по майчинство,който изтича на 05.08.2011г.Междувременно забременях  Grinning На 21.11.2011г.живот и здраве ще изляза в болничен (45 дни преди термина).
Та въпросът ми е следния ,ако през тези три месеца не се осигурявам ще получавам ли нещо newsm78
Все още ли се взимат 12 месеца назад за база,или го увеличиха на 18м.(както говореха)?
  bouquet  bouquet  bouquet

ако през тези 3м до 45 дневния ти останеш без работа,няма да имаш право на 2 г пл майчинство.само на социално и то ако отговаряш на изискванията.пусни си за тези 3 м натрупания пл отпуск или неплатен за гл на дете в краен случай
базата е 12 м.за месеците на майчинство ще ти вземат 240 лв

# 432
Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос, който ще задам, но няма начин.

Някъде бях чела, още преди да забременея, но не си спомям къде и сега не мога да го намеря, че има значение за майчинството, мисля че щеше да има проблем в изплащането, адреса на който се води, че живее майката и адреса на който живее бебето. В моя случай има разминаване. По лична карта се водя на друг адрес. Има ли нещо вярно в това или не съм прочела както трябва?

Благодаря предварително и се извинявам още веднъж:)

# 433
  • Пловдив
Здравейте, извинявам се за тъпия въпрос, който ще задам, но няма начин.

Някъде бях чела, още преди да забременея, но не си спомям къде и сега не мога да го намеря, че има значение за майчинството, мисля че щеше да има проблем в изплащането, адреса на който се води, че живее майката и адреса на който живее бебето. В моя случай има разминаване. По лична карта се водя на друг адрес. Има ли нещо вярно в това или не съм прочела както трябва?

Благодаря предварително и се извинявам още веднъж:)

не е вярно
адресите ви не са пречка

# 434
Имам издаден болничен лист за 30 дни,след него ми издадоха болничен за 45 дни преди раждането.Въпросът ми е колко процента от доходите ми е първият и вторият?

Общи условия

Активация на акаунт