Майчинството счетоводно - 35

• 33 100
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
Исках да кажа, че тогава се взима МРЗ. Иначе наистина си е стаж ако са до 30 раб. дни в година.

# 16
  • Пловдив
Parcalcheta,месеците неплатен в базата за изчисление на обезщетението ще ти се смятат на 240 лв.В базата ти няма да има месеци на 0,00 лв-смятам,че това те интересува

# 17
Много благодаря на всички за отговорите. Отпуска ми си е 19 дни платен, т.е. от полагаемият отпуск. Аз неплатен отпуск досега не съм ползвала, не ми се е налагало.

# 18
Да попитам и аз нещичко - имам Пик и си проверих в нои осигурителния доход. Имам обаче месеци, в които съм излизала болнични и има по две суми. Какво се прави в този случай,и двете ли се сумират за изчисляване на майчинството или... Благодаря предварително за отговора Simple Smile

# 19
Здравейте, влизам пак с бърз въпрос ,оказва се, че не са ми плащани здравни осигуровки 6 месеца през 2008г. въпреки, че по това време съм била студентка. Сега влязох в калкулатора за здравноосигуряване  и освен вноските за този период, ми показва и лихва. В Майчин дом една служителка ми каза да не я плащам тази лихва, защото закон точен всъщност за нея няма, вие как смятате, нужно ли е да плащам и тази лихва или може да не я внасям? Тя не е много 15лв, но все пак...

# 20
  • Пловдив
щом си била студентка трябва да ти ги платят от университета-имаше начин да се направи със задна дата-отиди в унито да питаш

иначе за лихвата не знам

# 21
питах в университета, дори се карах с тях, доказано е, че съм била студентка по това време, но само ме мотаят, а аз не мога да си ходя с прекъснати здравни права. Ще пробвам да ги платя само тях без лихвата, тъй като това ми го каза икономическата директорка на МД, пък ако не става, ще внеса и лихвата

# 22
Да попитам и аз нещичко - имам Пик и си проверих в нои осигурителния доход. Имам обаче месеци, в които съм излизала болнични и има по две суми. Какво се прави в този случай,и двете ли се сумират за изчисляване на майчинството или... Благодаря предварително за отговора Simple Smile
Да, взимат се и двете суми.

питах в университета, дори се карах с тях, доказано е, че съм била студентка по това време, но само ме мотаят, а аз не мога да си ходя с прекъснати здравни права. Ще пробвам да ги платя само тях без лихвата, тъй като това ми го каза икономическата директорка на МД, пък ако не става, ще внеса и лихвата
Отиди до НАП със студентската книжка и попитай каква е процедурата да ти изчистят задължението за 2008г.

# 23
Здравейте момичета, имам следното питане. Опитах се да намеря из темите нещо за декларацията, която се подава за прекъсване на майчиството, както и тази - за изплащане на половин майчинство до навършване на 2 години на детето, но се оплетох и съвсем се обърках. Предстои ни тръгване на ясла и трябва да подам тези декларации. Счетоводителката ми упорито отказва да ми ги намери и разпечата. Ако някой може да ми каже от къде да си ги намеря, ще съм безкрайно благодарна.  Simple Smile
Също така днес лелката в яслите ми каза, че според някаква нова наредба трябва да се тръгне на работа в същия ден, в който детето постъпи в яслата (без значение от адаптивния му период), да се отработят 7 дни и чак тогава да се ползва платения годишен отпуск. Има ли нещо вярно в това? Според мен е чиста лудост....

# 24
  • Пловдив
Ringi ,от първия ден на тръгване на ясла трябва да си на работа/отпуск/болничен.Няма изискване да отработваш 7 дни.Може веднага отпуск.Ще получаваш 120 лв до 2 те г.Попълни прил 12+прил4.тегли ги от тук http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6

# 25
Искрени благодарности за бързия отговор в този късен час  Simple Smile
И аз се усъмних, но лелката няколко пъти ми повтори, че трябва да работя 7 дни. Питах счетоводителката си, тя милата беше в пълно неведение, но се съглади да ме води 7 дни на работа, а аз да съм в отпуск през това време.

# 26
Здравейте,
Моя казус е следния:
По болнични съм от 16 май тази година до 28.09 когато ми започва майчинството.
Бях представила Е104 с който се доказва стаж от държава членка на ЕС,но не ми го признаха.
Въпроса ми е сега като затворя 12 месеца стаж(декември месец)ще започнат ли да ми изплащат обезщетението(не ми достигаха 7 месеца стаж)?И ако да,на каква сума(на 1450 лев. се осигурявах от декември 2009 до сега)?
Благодаря ви предварително

# 27
  • Пловдив
Здравейте,
Моя казус е следния:
Бях представила Е104 с който се доказва стаж от държава членка на ЕС,но не ми го признаха.
Въпроса ми е сега като затворя 12 месеца стаж(декември месец)ще започнат ли да ми изплащат обезщетението(не ми достигаха 7 месеца стаж)?-да,ше започнат-през януари трябва да ти е първия превод И ако да,на каква сума(на 1450 лев. се осигурявах от декември 2009 до сега)?-не си се осигурявала от дек до сега на 1450,защото от май си в болничен,а базата за този болничен ти е 6 м назад т.е 5 *1450 и 1 *240 лв.базата за обезщетението ти е септември09-авугст 10.нали през септември ти започва 45 дневния?обезщетението трябва да е около 800 лв Благодаря ви предварително

# 28
Здравейте,
Моя казус е следния:
Въпроса ми е сега като затворя 12 месеца стаж(декември месец)ще започнат ли да ми изплащат обезщетението(не ми достигаха 7 месеца стаж)?-да,ше започнат-през януари трябва да ти е първия превод И ако да,на каква сума(на 1450 лев. се осигурявах от декември 2009 до сега)?-не си се осигурявала от дек до сега на 1450,защото от май си в болничен,а базата за този болничен ти е 6 м назад т.е 5 *1450 и 1 *240 лв.базата за обезщетението ти е септември09-авугст 10.нали през септември ти започва 45 дневния?обезщетението трябва да е около 800 лв Благодаря ви предварително

45 дневния ми започна на 16 май 2010 гд.
Детето се роди на 20.06.2010 г

# 29
  • Пловдив
ок

обезщетението ще ти  е грубо 580 лв

Общи условия

Активация на акаунт