Майчинството счетоводно - 35

• 33 119
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте!

Извинете, че задавам въпроси, на които е отговаряно стотици пъти, но не намерих отговорите с goodle търсене.

1. колко време след подаване на документи за еднократна помощ при раждане на /воро/ дете се изплаща сумата ?
2. колко време след внасяне на болничния се изплаща?

че нещо твърде дълго ги чакам и двете суми Laughing

# 406
Viva_123    Hug
Разбрах! В декларация 1 вместо да попълвам брой дни в графата "отглеждане на малко дете", ще ги попълвам в "дни във временна нетрудоспособност".  И още един въпрос, ако може   Rolling Eyes    Болничния ми е от 22.11. Ще подам декларация 1 в НАП на 01.12 за ноември месец. Да преброя колко работни дни от месец ноември съм в майчинство и колко в болнични и съответно да ги нанеса в двете графи/ за временна нетрудоспособност и за отглеждане на малко дете/ ?

Извинявам се, че ви занимавам с толкова подробности, ама за известно ще ми се наложи да се оправям със счетоводството....не ме питайте защо  Whistling   #Crazy

# 407
Viva_123    Hug
Разбрах! В декларация 1 вместо да попълвам брой дни в графата "отглеждане на малко дете", ще ги попълвам в "дни във временна нетрудоспособност".  И още един въпрос, ако може   Rolling Eyes    Болничния ми е от 22.11. Ще подам декларация 1 в НАП на 01.12 за ноември месец. Да преброя колко работни дни от месец ноември съм в майчинство и колко в болнични и съответно да ги нанеса в двете графи/ за временна нетрудоспособност и за отглеждане на малко дете/ ?

Извинявам се, че ви занимавам с толкова подробности, ама за известно ще ми се наложи да се оправям със счетоводството....не ме питайте защо  Whistling   #Crazy

До 21.11 вкл. броя раб. дни в т.16.3 на декларация обр.1. Останалите дни в т.16.2.

# 408
Viva_123 , златна си!!   Hug Благодаря!

# 409
Имам питане?! Embarassed
Имам дъщеричка която след месец става на две годинки, аз ползвам отпуск по майчинство и след месец трябва да се върна на работа. Току що си направих тест и резултата е положителен. Моля за съвет! Не ми е мн ясно на каква основа ще се изчислява евентуално следващо майчинство? Трябва ли да се връщам на работа? имам няколко месеца платен отпуск... Weary
ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ!!!

# 410
  • Пловдив
Здравейте!

Извинете, че задавам въпроси, на които е отговаряно стотици пъти, но не намерих отговорите с goodle търсене.

1. колко време след подаване на документи за еднократна помощ при раждане на /воро/ дете се изплаща сумата ?-след 15 число следващия месец.ако си подала октомоври,трябва да ти ги преведат след 15 ноември

2. колко време след внасяне на болничния се изплаща?-15 работни дни след внасянето му в НОИ,но обикновено по-рано

че нещо твърде дълго ги чакам и двете суми Laughing

Имам питане?! Embarassed
Имам дъщеричка която след месец става на две годинки, аз ползвам отпуск по майчинство и след месец трябва да се върна на работа. Току що си направих тест и резултата е положителен. Моля за съвет! Не ми е мн ясно на каква основа ще се изчислява евентуално следващо майчинство? Трябва ли да се връщам на работа? имам няколко месеца платен отпуск... Weary
ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ!!!

ще ти се прави нова база,която от 2011 се предвижда да е 18 месеца.за месеците в майчинство ти взимат 240 лв.за месеците в неплатен също.за да си вдигнеш базата за обезщетението е най-добре да се върнеш на работа или да си пуснеш платения отпуск.идеята е до 45 дневния да си на високи осигуровки.

# 411
  • Варна
Здравейте!
Имам следния въпрос, ако до края на тази седмица ми бъде подадена декларацията за майчинство, кога мога да очаквам превод за октомври?
Благодаря!

# 412
  • Пловдив
Здравейте!
Имам следния въпрос, ако до края на тази седмица ми бъде подадена декларацията за майчинство, кога мога да очаквам превод за октомври?
Благодаря!

законовият срок е 15 работни дни,но обикновено по-рано
първата половина на декември трябва да ги получиш

# 413
  • Варна
Здравейте!
Благодаря!
законовият срок е 15 работни дни,но обикновено по-рано
първата половина на декември трябва да ги получиш
Това не е ли срока за болничните? Нали след като се издаде и последния от педиатъра, работодателя подава декларация и от там нататък до края на първата година си получаваш майчинските на една определена дата. Искам да знам дали ще взема някакви пари през декември, че все пак празници идват. Simple Smile

# 414
  • Пловдив

Това не е ли срока за болничните? Нали след като се издаде и последния от педиатъра, работодателя подава декларация и от там нататък до края на първата година си получаваш майчинските на една определена дата. Искам да знам дали ще взема някакви пари през декември, че все пак празници идват. Simple Smile

за първия ти превод по декларацията е такъв срока
след това до 5 число на месеца
да,ще вземеш пари през декемри за дните от октомври по декларацията
може даже да ти преведат с тях и парите за ноември или малко след тях-зависи

# 415
-Здравейте
искам да попитам, след 45-те дни /до термина/ имах болничен , а след това преносих 10 дни .Трябва ли да взимам друг документ и освен товаима ли някакви други който трябва да взимам ,че вече съм по майчинство или фирмата си оправя всичко ooooh!

За преносването ти трябва болничен...не ми стана ясно имаш или не.

- Нямам болничен за преносването.Освен него друго какво ми трябва?

# 416
  • Пловдив

боничен за преносването ще ти издаде лекаря,издал 45 дневния,но след като родиш

трябват ти и други неща-подават се с болничения от педиатъра-разгледай първия пост,линковете в червено

# 417
  • Майничка
-Здравейте
искам да попитам, след 45-те дни /до термина/ имах болничен , а след това преносих 10 дни .Трябва ли да взимам друг документ и освен товаима ли някакви други който трябва да взимам ,че вече съм по майчинство или фирмата си оправя всичко ooooh!

За преносването ти трябва болничен...не ми стана ясно имаш или не.

С болничния от родилното (или с личния картон, в който е отбелязан), отивате при Аг, който е издал 45-дневния болничен да издаде още един до датата на раждане. Друго няма. След изтичане на болничния от родилното, ЛЛ на бебето ще изравни с четвърти болничен дните до 135. След изтичане на 135 дни, подавате декларация обр.2 до работодателя.

# 418
Благодаря
ще отида за болничния и ще видя друго какво ми трябва

# 419
Здравейте!Имам следния въпрос:
Остават ми още 5 месеца,докато синът ми стане на 2г.,но аз планирам да се върна на работа или идния месец или януари.Детето няма да посещава ясла,нито ще прехвърлям майчинството си на някой.Имам ли право след като се върна на работа да си взема натрупаните платени отпуски,като същевременно си взимам и 50% от 240 лв.или ги губя тези 120лв,докато съм отпуска?
Благодаря предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт