Майчинството счетоводно - 35

• 32 992
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Бамбина, най-лесно се смята така: например дата на термин 05.12.2009г. 410 изтичат на 04.12.2010г. На 05.12.2010г. е 411-я ден.

# 691
Благодаря,момичета  bouquet  bouquet  bouquet

# 692
Имам следното питане. Понеже работодателя ми не си е внесъл осигуровките до последно не ми бяха внесли последния болничен (т.е до вчера). Но е внесен само болничния, отново без осигуровките. Питането ми е ще си получа ли майчинството ако те не са си внесли осигуровките и продължават ли да ми внасят здравните осигуровки, тъй като в сайта на НАП пише, че съм с непрекъснати права?

# 693
  • Майничка
Имам следното питане. Понеже работодателя ми не си е внесъл осигуровките до последно не ми бяха внесли последния болничен (т.е до вчера). Но е внесен само болничния, отново без осигуровките. Питането ми е ще си получа ли майчинството ако те не са си внесли осигуровките и продължават ли да ми внасят здравните осигуровки, тъй като в сайта на НАП пише, че съм с непрекъснати права?

Достатъчно е осигуровките да са начислени, не е задължително да са внесени.

# 694
Отново съм аз Embarassed
Звъннах на ето този телефон за да направя справка
    (02) 926 10 10      ,но не мога по никакъв начин да се свържа с оператор от НОИ ,за да направя справка за декларацията.
Какво бихте ме посъветвали,да пиша на този мейл ли -NOI@nssi.bg?

# 695
  • В полите на Пирин планина
Отново съм аз Embarassed
    (02) 926 10 10      ,но не мога по никакъв начин да се свържа с оператор от НОИ ,за да направя справка за декларацията.

Да, напиши си трите имена и ЕГН, за да направят справката. На телефон не дават информация, по принцип.

# 696
Отново съм аз Embarassed

Пиши им, да. Очудващо бързо отговарят. Поне на мен, де!

# 697
Сега ще им пиша!
Много сте мили Heart Eyes

# 698
Здравейте Simple Smile

Предстои ми да стана майка през май 2011 и предвид новите изменения на КСО искам да знам колко ще ми бъде майчинството въз основа на следните данни:

Терминът ми е на 9 май 2011, а 45 дневния период преди него започва да тече от 26 март 2011.  От септември 2010 г. съм на трудов договор и доходът върху който ми се плащат осигуровки е 1000 лв (това ще продължи докато излезна в майчинство). Имам необходимия минимум осигурителен стаж, за да получавам майчинство изобщо, но той не е непосредствено преди забременяването, което означава, че преди септември 2010 ще ми се вземе база върху 240 лв.

Според мен излиза така че за 11 месеца ще ми се вземе база върху 240 лв., а за 7 месеца 1000 лв.?? То тогава колко ще ми бъде майчинството?

Благодаря предварително за отговора. Успешен ден Simple Smile

# 699
Здравейте
имам въпрос свързан с втората година от майчинството.
Септември ми започна втората година, молбата за отпуска е пусната, всичко, което зависи от работодателя е наред. Ноември ми изплатиха 100лв. (което предполагам е половината от октомври) и днес ми преведоха 140лв. (което сигурно е другата половина на октомври).
Въпросът ми : Не трябваше ли сега да ми преведът втората половина на октомври и целия ноември или от сега нататък ще ми изплащат с един месец назад ?

Не знам дали обясних като хората и се извинявам много.  

# 700
  • София-Младост
Здравейте
имам въпрос свързан с втората година от майчинството.
Септември ми започна втората година, молбата за отпуска е пусната, всичко, което зависи от работодателя е наред. Ноември ми изплатиха 100лв. (което предполагам е половината от октомври) и днес ми преведоха 140лв. (което сигурно е другата половина на октомври).
Въпросът ми : Не трябваше ли сега да ми преведът втората половина на октомври и целия ноември или от сега нататък ще ми изплащат с един месец назад ?

Не знам дали обясних като хората и се извинявам много.  
За м.11 парите ще ги получиш м.12, след като работодателя подаде декларация 1 за фирмата.

# 701
Здравейте,незнам дали тук е мястото ,но искам да попитам относно детските надбавки.През септември голямото ми дете тръгна първи клас,подадохме едновременно  нова молба и за помощите и отделно и за детските,защото истичаше годината.Занесохме една бележка за това ,че е ученик.Днес разбрах,че са му спряни детските,защото не сме занесли още една или поне е трябвало да я преснимаме.Кажете ми мола ви редно ли е това,има ли шанс за жалба и връщане назад-все пак защо е приета от служителите тази молба без тази бележка.Знам парите са малко,но тази бюрократщина ми писна #2gunfireБлагодаря ви

# 702
  • София-Младост
Здравейте,незнам дали тук е мястото ,но искам да попитам относно детските надбавки.През септември голямото ми дете тръгна първи клас,подадохме едновременно  нова молба и за помощите и отделно и за детските,защото истичаше годината.Занесохме една бележка за това ,че е ученик.Днес разбрах,че са му спряни детските,защото не сме занесли още една или поне е трябвало да я преснимаме.Кажете ми мола ви редно ли е това,има ли шанс за жалба и връщане назад-все пак защо е приета от служителите тази молба без тази бележка.Знам парите са малко,но тази бюрократщина ми писна #2gunfireБлагодаря ви
Кога е подадена декларацията за детските, миналата година ли?
Ако става въпрос за тази година, нали с декларацията е имало бележка от училището, че детето посещава учебни занятия редовно?

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 13:17 от Ала-Бала

# 703
Извинете, ако е писано по темата...

Последният ми болничен, издаден от педиатъра е внесен както е редно в тридневен срок. Няколко дни по-късно получих 40 лв от НАП, а тази седмица още 40 лв. Каква е причината да ги получавам така накъсано и на толкова малки суми ?

# 704
  • Пловдив
Извинете, ако е писано по темата...

Последният ми болничен, издаден от педиатъра е внесен както е редно в тридневен срок. Няколко дни по-късно получих 40 лв от НАП, а тази седмица още 40 лв. Каква е причината да ги получавам така накъсано и на толкова малки суми ?

болничните не се внасят в тридневен срок,а следващия месец
извади си пик и виж на сайта на нои какви са ти преводите

Общи условия

Активация на акаунт