Майчинството счетоводно - 35

• 33 091
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Разбрах много,много благодаря Heart Eyes

# 526
Извинявайте, за ли нещо не съм в ред обаче не открих къде в сайта на НОИ мога да направя справка за това на какъв доход ме осигуряват.
Разбрах, че това вече не се прави по ЕГН,а с ПИК код, но не откривам къде, ще ви помоля за линк

# 527
  • Leeds, UK
Влез през Интернет Експлорер, а не през Мозила /тя има защити/ на www.noi.bg . После натискаш справки, после проверка на парични обезщетения по ЕГН, ще се опита да те предупреди да не влизаш, но ти влез и там вече ти трябва и ЕГН, и ПИК

# 528
Здравейте,в момента съм по майчинство, фирмата към която съм излязла е на съпруга ми и в момента е много зле положението.Мога ли да внасям само моите здравни осигуровки ,за да получавам майчинството ат 240 лв.?Съпругът ми няма никаква работа в момента и няма пари за осигуровки/Той внася върху 420 лв.,няма работници  /Ще ми изплащат ли майчинство ,ако не внася той ,а само аз моите здравни които са около 20 лев.
Благодаря предварително 

# 529
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,в момента съм по майчинство, фирмата към която съм излязла е на съпруга ми и в момента е много зле положението.Мога ли да внасям само моите здравни осигуровки ,за да получавам майчинството ат 240 лв.?Съпругът ми няма никаква работа в момента и няма пари за осигуровки/Той внася върху 420 лв.,няма работници  /Ще ми изплащат ли майчинство ,ако не внася той ,а само аз моите здравни които са около 20 лев.
Благодаря предварително 

Може, да, но трябва да се пусне и деклрация обр.1.

# 530
привет и от мен, момичета! Имам следния въпрос: В началото на Март ми изтича  втората година от майчинството. Тъй като в момента съм бременна, първият болничен ( 45 дни преди раждане) ще бъде издаден в края на Март. Получава се период от 25 дни в който не ми е ясно какво се прави: да ползвам платен, неплатен или пък трябва да се върна на работа? Също така как ще ми се изчисли новото майчинство? На трудов договор съм, осигуряват ме на реалната ми заплата. Предварително ви благодаря за отделеното време и главоблъскане  Laughing

И трите варианта са възможни, но първият е най-добър. Новото майчинство ще е на база доходите март 2010 - февруари 2011.
[/quote]

благодаря за бързия отговор. А ако си прекъсна отпуска за отглеждане на дете до 2г и си пусна платен отпуск, ще получавам 50% от240 лв., нали така ? Също моя приятелка днес ми каза, че са приели промяната за изчислявне на майчинството от 01,01,2011г.- от досега 12 месеца на 18 месеца назад. Търсих в нета но открих само предложенията за тази промяна. Някой знае ли подробности?

# 531
Може ли когато си в неплатен отпуск да започнеш работа на друго място и то  с трудов договор?

И оше един такъв въпрос:
Може ли да ти се води двоен трудов стаж, т.е. имаш отработени 5 г. , но ти се водят 10г. примерно.  И ако може в какви случаи се процедира така?

Благодаря предварително!

# 532
Благодаря ,малко ми олекна,деклрация обр.1. с мен ли е свързана и всеки месец ли трябва да я пускам ? Hug
Благодаря предварително 

Може, да, но трябва да се пусне и деклрация обр.1.

# 533
herog ежемесечно се подава. Това са данни за персоналния регистър на НОИ.

Може ли когато си в неплатен отпуск да започнеш работа на друго място и то  с трудов договор?

И оше един такъв въпрос:
Може ли да ти се води двоен трудов стаж, т.е. имаш отработени 5 г. , но ти се водят 10г. примерно.  И ако може в какви случаи се процедира така?

Благодаря предварително!

Не знам за понятие " двоен трудов стаж". Извънредният труд е нещо подобно, но той е над законоустановеното работно време.

По време на отпуск можеш да работиш при друг работодател, ако няма изрична договорка с основния това да не става, според трудовия договор.

# 534
Благодаря, Lady Brinne  Hug
Да поясня само:
Възможно ли е лице на 35 г. примерно, да има  трудов стаж общо 19 г. при положение , че  въпросната личност е с висше образование, завършено редовно?

# 535
Благодаря, Lady Brinne  Hug
Да поясня само:
Възможно ли е лице на 35 г. примерно, да има  трудов стаж общо 19 г. при положение , че  въпросната личност е с висше образование, завършено редовно?

Евентуално, ако е започнал/а работа на 16 години. КТ го позволява с разрешение на Инспекция по труда да се наемат и непълнолетни лица  Thinking
Кой е изчислил въпросния стаж?

# 536
  • До Балкана
Здравейте!
Сигурно е дискутиран въпроса, но не можах да открия нищо! Въпроса ми е следния: Може ли втората година от майчинството да прехвърля на роднина (примерно свекърва ми) и ако да какво би било възнаграждението, което ще се получава? Благодаря ви предварително! Peace

# 537
Здравейте!
Имам издаден болничен лист 35 дни преди термин и доколкото разбрах тук, губя 10 дни. Педиатърът на бебето ми обаче твърди обратното и ми издаде изравнителен болничен, който е върнат от НОИ, вероятно поради тази причина. Можете ли да ме упътите къде точно в закона (или в кой закон) е описано това?

# 538
Момичета, отново един въпрос, свързан с изчисляването ..

Вече съм в болничен 45 дни преди раждане. В сайта на НОИ си видях какво ще ми преведат, но нещо не ми излизат сметките.

Среднодневното съвпада, но това, което ще ми преведат не е 90% от него, а около 85-86% newsm78  Не мога да разбера защо?

Някакви идеи?

# 539
  • around the world
Здравейте!
Имам издаден болничен лист 35 дни преди термин и доколкото разбрах тук, губя 10 дни. Педиатърът на бебето ми обаче твърди обратното и ми издаде изравнителен болничен, който е върнат от НОИ, вероятно поради тази причина. Можете ли да ме упътите къде точно в закона (или в кой закон) е описано това?
И аз бях в твоето положение- по мое желание болничният лист преди раждане ми беше 39 дни вместо 45 дни и така загубих 6 дни. Но просто ми се налагаше да си свърша  всичко което имах и да си свърша месеца. За колко дни е издаденият от педиатъра болничен лист? Аз за моя случай се консултирах с НОИ и те потвърдиха,че щом първият ми болничен е по-кратък от 45 дни разликата просто я губя и не може да добавят тези дни към следващия болничен.
Разбира се е съвсем различно нещо, ако родиш по-рано.
Надявам се да не съм те объркала още повече  Wink

Общи условия

Активация на акаунт