Отговори
# 600
  • София
Здравейте, мацки!

Днес е св. Мина - закрилник на дома и семейството, ако не се лъжа. Ще мина през някоя църква да запаля свещичка за здравето на всички членове на моето семейство.

Тая нощ бях много заета да будувам от 1:30 до към 4:00 за по-интересно  Mr. Green та сега съм като ударена с мокър парцал.   Rolling Eyes Чудя се кога ще мога да спя??? Вероятно бебо като порасне и тръгне на училище???  ooooh!

Не мога да ви оспоря, че хората изпростяват с всеки изминал ден и са супер груби и нахални. Досега ми отстъпват места в метрото/рейс, дори като бях в НОИ за ПИК служителката сама каза, че бременните са с предимство, но като цяло хората са ужасно враждебни и злобни. Но аз много обичам да се разправям  Mr. Green Само някои да ми допре корема в някоя блъсканица и почвам да врякам  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green Изпускам парата така...

Да кажа само нещо, относно това, което споделя Калина   - като разбрах, че ще имаме момче и веднага предложих на мъжа ми името Максим   - много ми харесва и ми звучи царствено. И така до деня, в който отиваме на рожден ден на детето на нашите кумове. Там имаше едно много сладко момченце - къдравко, кротичко, гледаше много умно. Въобще много симпатично и като разбрах, че се казва Максим и още повече ми хареса. Докато не видях, че има малформация на ръчичките - няма длани и пръстчета, а просто някакви израстъци Cry  Cry  Cry Толкова се разстроих - много неприятно ми стана. На мъжа ми също и като си тръгвахме, той ми каза "Забрави за името Максим, просто няма да стане!"
Тъпо като разсъждение, нали? Но и мен все ми стяга гърлото като се сетя....Нямам рационално обяснение защо това детенце трябва да ни отказва от името, но .....Аз се съгласих с него

# 601
Добро утро, мамчета Simple Smile

Днес майчето ми има рожден ден, да е жива и здрава! Исках да ви почерпя за нейно здраве, ама нали не се научих как да качвам снимки тук...

На мен ми е малко по-оптимистично от снощи Simple Smile Благодаря ви, Koqto и Augustas! Понякога сме много чувствителни наистина и това буквално ме съсипа. Ето Josepha, току-що видях какво си преживяла и ти! И аз осъзнавам, че това е лишено от логика, но се депресирах... Поне знам, че не реагирам само аз така! Половинката не иска и да чуе да сменяме решението си за име заради това... той е много силен психически и не вярва в подобни неща... но аз... Да се появят бебенца живи и здрави, и ние да сме добре... пък накрая ще решаваме  Hug

Ванче, а и всички момичета, не си късайте нервите с простотията на хората... подминавайте ги с подигравка и пренебрежение... Не си струва. Ако трябва минавате отпред на опашка или където и да е... никой нищо не може да ви каже... а и да се опита... игнорирайте. Трябва да се опазим още мъничко!

Vilkoni, прегръдки за теб и за Крисчето!  Hug

И за 7/8 стиснати палци, дано са наред при тях нещата  Praynig

Ikamenova, моят пулс винаги е над нормата... често го меря и все така... мисля, че е нормално за това положение... апри мен и преди имаше този проблем. Може да ме пратят на кардиолог преди да дойде раждането.

TheGirl, браво на вас... чакайте си спокойно момента Simple Smile

Момичета, излизам след малко аз да видя майчето някъде в центъра Simple Smile Хайде хубав ден и до после Wink

# 602
Тъкмо се чудех какъв празник е днес!Нека има щастие и хубави мигове във домовете ни!
Джос, разбирам те напълно, и аз съм изпадала в подобна ситуация, специално аз го приех като знак , че просто това не е нашето име, знам ли newsm78 , от друга страна пък си мисля, просто съвпадение!За да ти е по-спокойно и да не го мислиш просто послушай вътрешият си глас.От друга страна пък има толкова хора с това име , толкова различни съдби , но пък сега сме в едно особенно състояние , в което печупваме всичко през нашите си очи!

# 603
Добро  утро бременни  коремчета Simple Smile
За хорското отношения към бременните и аз съм от "нямащите думи". Попадала съм и на много готини хора който  си стават и правят  място, но това са предимно жени  на възраста на майките ни...  Но  имам и много случки където  са си седяли като че ли са им запазени местата. Последната случка е  от МД. Отивам за да мерят тоновете на бебо и там  имаше  други  мами дето  чакат и една от тях беше дошла с ескорт.... майка си и  мъжа си. Не само, че никои не ми направи място, а корема ми  вече върви  5 мин преди мен, но даже после въпросната  бъдеща баба се опита да ми се накара, че дъщеря и видиш ли  била преди мен за меренето на тонове, което  изобщо не беше така. Е не и останах длъжна на въпросната баба,но ми стана криво, че няма  никаква солидарност ама  грам - все пак и нейната  дъщера е бременна и би трябвало да  е по-човечна ама на.....
Инъче за опашки си  чакам и рядко излиза някое медицинско лице и ми вика "ама какво  чайкате???? Влизаите"  .. На всички дето  се пробват да ме прередят не им оставам длъжна, но и преди да съм  била  бременна  не им оставах така че имам  тренинг.

За Вис Виталис -  купихме дрешки от там, НО  не съм  очарована от материите и даже на едното боди  му се скъса капсата само  за  две  разкопчавания .... Инъче количките им бяха по  скъпи с около  100-120лв., по- скъпи затова отидохме направо от чиполино да си купим. Малко ме подразни отношението на  консултантите, но просто нямахме  време да ходим и другаде инъче нищо нямаше да си купя от  там.  Иначе може да се намери всичко ( е почти всичко) за бебо  там.

За несъобразителността на  роднини и близки пак може да се изкажа, но понякога  хората не се замислят  какво  говорят. Нащте са тренирани  и мног предпазливо си питат "пари ли искаш или да купим нещо". Е много ясно, че им казах да  мипратят пари  и аз ще си купя  подаръците  от тях. На майка ми съм и казала, че няма да къпя  детето с яйце и да  мажа с  мас, но даже  и не си  е направила  устата за такива неща. На свеки и на майка ми съм им казала, че колкото и да са добри в гледането на бебето и да са  изгледали по две деца все пак са минали  30 години от тогава и ще има и те да се учат  покрай мен.  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil  Добре, че за сега не си  правят криви планове и двете. Казаха, че ако искам  помощ ще  помагат ако ли не не  Wink
Vilkoni, пиши по-често  Praynig Praynig Моля се Крис да е по- добре и  по-добре всеки изминал ден.
Добра, недей да си го слагаш  на сърце. Явно на  някой  хора  манталитета  им е такъв. Това, че ние  не постъпваме така е едно на ръка ама повечето  май им липсват първите 15 години ......
augustas , радвам се че изследванията ти са добри. За детенце малко  по  малко ще свикне даже и  ще му харесва в детската  градина Wink  Hug Hug

За цените в МД се плаща само ако имаш  избор на  екип. За секцио и  избор на екип  е 670лв., за  нормално с избор  на екип е  550лв., за ВИП стая с едно легло  70лв., с две 40лв. Има и избор  на анестезиолог май  беше  около  150 лева.  На 17ти сме на преглед и ще питам доктора дали във Вип стаята  може да ти оставят  бебо  за постоянно Wink
Дано със 7/8 всичко е наред и да са  2 в 1  още дълго.  Praynig Praynig Praynig
Честит празник на всички празнуващи днес!!!

# 604
  • София
mari:) , така е, мила....Ние точно като знак го приехме. Голяма глупост, ама на!
Такива емоции и хормони хвърчат от всички ни, че не знам до термин какво ще е

# 605
Josepha и ние като избирахме име  все сравнявахме с хора, който познаваме.
Бях харесала Кристиян, но  на приятели на мъжа ми детето  се кавза така и е с аутизъм и се отказах.  Не, че не познавам и много  други хора с това име, но някак си ....... После отхвърлих Иван като име, защото  имах един много  гаден  съквартирант и така  и за много други имена....
Сега сме  твърдо за Филип даже нали съм  болен  мозък  се рових да  видя  дали  ще има  имен ден и се оказа, че  ще има :
14  ноември неделя † Осма Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. ап. Филип. Св. благоверни цар Управда-Юстиниан (Коледни заговезни)

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
А днес  е  Св. Мина и празнуват :
11 четвъртък * Св. мчци Мина, Виктор и Викентий. Св. мчца Стефанида. Преп. Теодор Студит, изповедник

# 606
  • София
ANGYA , много мерси за инфото! Че нали и ние сме се спрели на Филип!!!  Mr. Green
Сега ще чакам реакциите на баби, дядовци и лели - ще има шоу  Grinning
Като му измислим и подходящо умалително, ще съм съвсем спокойна  Mr. Green
Като за начало ще се пробваме с Пипо и Фифо, пък да видим  Grinning

# 607
Здравейте момичета! Прегръщам ви силни и ви желая лека раждане,малко ви остана! Малко ви завиждам благородно,не ви остана!
МНого гадно се почувствах заради Vilkoni, имам чувството,че ако не бяхме открили Даун навреме и при мен щеше да стане нещо подобно. Ама при близнаците май не се правят тройните изследвания ...
За съжаление такъв е животът ,всъщност ние сме го направили такъв,сега чета за химикалите в нашето ежедневие и ми настръхват косите,защото някои от тях имат точно такова въздействие- разкъсват хромозомата и частичките от нея се лепят по другите хромозоми. #Crazy
Да се похваля,че сега пак съм бременна ,но вече изобщо не съм толкова ентусиазирана ,честно казано просто ме е страх да не се случи нещо подобно ...или нещо друго...Бременността е много ранна,така че няма да казвам нищо,просто исках да ви кажа,че при мен за момента нещата вървят добре.

# 608
Ха,чак сега виждам,че не съм си махнала лентичката...не знам,да се смея ли или да плача...

# 609
Гарга Ганка , браво миличка, чудесни новини!Скоро и Динора се похвали , че отново е бременна , май ще сте в една отчетна HugПожелавам ви една много безпроблемнна и хубава бременност Hug Минавайте да се отчитате редовно Hug

# 610
Гарга ганка, честито мила  Hug Hug Hug Чудех се къде изчезна... Важното е, че сега чакаш нова радост! Бъди спокойна и уверена, бебо ще е наред!!!! Включвай се при нас да знаем как си  Heart Eyes

Augustas, честит резултат от теста! Най-после ще си отдъхнеш и ти мила. За баткото не се тревожи толкова, те така си мръцкат при вземане. Залива ги вълна от носталгия, но все пак през деня си се забавляват. Пеят песнички, рисуват ... а и детската компания е незаменима  Mr. Green

KalinaZ, честит рожден ден на майчето   bouquet Да ти е здрава и да помага!

7/8
, сигурно не можеш да ни четеш, но ти пращам малко виртуална подкрепа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Щом си в болница, положението е под контрол.

Докато пиша и забравих на кого още исках да кажа нещо  newsm78 Такава лоша памет никога не съм имала  Crazy

Само да се похваля, че под ваше давление отидох днес в РПУ-то и, без да погледждам или питам минах най-отпред и влязох. Касата беше свободна и дериктно си платих. Една полицайка тъкмо да ме смъмри и видя шкембенцето - усмихна се и ме преведе първа из всички гишета. Приключих за няма и 5 мин. Сега само ще чакам книжката. И за който не е вадил - става и в РПУто, няма нужда до КАТ да ходите... поне щом книжката не е изтекла. Ако Е ... не знам. Уффф, явно само с нахалство става, пък аз все го играя деликатна и затова си навличам бели.

# 611
  • софия
Гарга Ганка чудесни новини

# 612
Гарга Ганка , толкова много се радвам за теб, мила ... чак ми  протекоха сълзички от радост.  Hug Hug Hug Hug
Лека  и безпроблемнна бременност на теб и на Динора . Този път всичко ще е наред  Hug Hug Hug
dobra , Браво  Hug Hug  Явно само така  може да се  процедира  в нашата  държава. Радвам се, че  не си   чакала  пак  100 часа по опашките  Hug Hug Hug
Josepha, знам аз че  и вие смятате да сте Филип, затова и споделих Wink  За реакциите на  баби и лели да не ти пука, както и на всички останали. Който иска  да кръщава да си роди!!! И предния  път писах, че свеки се изрази че "било циганско името",  но това сме  решили  и така ще си го кръстим Wink  Който каквото  иска да казва  Wink

# 613
Здравейте, момичета!
Един ден да не вляза в темата и страниците с 5-10 повече  Mr. Green. Използвахме вчера страхотния ден за разходка с приятелчета на малката, игра в парти център и малко шопинг.
Днес също е много горещо, но имам куп задачи и Александрина излезе с баща й.

Първо от сърце да поздравя Ганка Гарга - честито и леко бременеене. Много се радвам, че отново си с лентичка, добра поличба е било, че не си я махнала  Hug

Относно цените на раждането - вчера доста надълго и широко и коментирано. Нямам идея как стоят нещата в държавните болници и като цяло терминът избор на екип ми е доста странен  - за мен е логично лекарят водил бременността на бъдещата майка, познаващ я най-добре, да изроди и бебето. но може би понеже при мен е така и разсъждавам по този начин. Аз ще раждам в частна клиника, плаща се в деня на изписването. След секцио се стои от 5 до 7 дни, като цената не се променя от това. В сумата влиза абсолютно всичко без изключение - упойка, леглодни, грижи и консултации ежедневни на бебето с педиатър, както и всичко необходими консумативи за мама и бебче. Такива неща като списък за постъпване няма. Носиш си само лични вещи, лична карта разбира се и ако си здравноосигурено лице - направление за хоспиталзация, с което пък де факто си намаляваш цената за раждане със стойността на клиничната пътека. В клиниката на Щерев цената е 2350 лв, пътеката 550 лв, платих предния път 1800 лв. Сега имам талон за отстъпка в размер на 200 лв, тъй като, живот и здраве, ще раждам там за втори път в рамките на 2 години.

За отношението към бременните - и аз срещам както крайно отвратително такова, така и изключително мило. Така че наистина не бива да го приемам твърде лично - в крайна сметка на някои хора толкова си им е умствения багаж, възпитанието и манталитета, взети заедно. Аз онзи ден направо се развиках на един тъп таксиметров шофьор  #2gunfire - казвам му да кара по-внимателно, особено на легналите полицаи, той ми вика, ама ти да не си тръгнала на парад, аз поръчки гоня, как ще се бавел той. Направо ми кипна  #Cussing out - казвам му, че това не е каприз и ако не е забелязал съм бременна, да спира по средата на маршрута, колко му дължа и да слизам, и той - ама защо, какво толкова е станало, не бил забелязал, че съм бременна  #Crazy #Crazy #Crazy.
А за нахалните бабки пред лабораториите - думи нямам, една и мен се опита да пререди, ама не й мина номера, влязох си и изобщо не я отбелязах.
А пък иначе има и много точни и деликатни хора - редя се на опашка в един от мобилните оператори и момчето на касата като ме видя, веднага каза - моля бременната госпожа да мине първа  Shocked и аз минах разбира се.

7/8 и аз от сърце ти желая всичко да е наред, очаквам да се впишеш скоро  Praynig Praynig Praynig

Мари, бебка наистина може да се обърне в последния момент, мисли позитивно  Hug. Слушала съм за бебета, които се обръщат буквално часове преди раждането.

Калина, ЧРД и на твоето майче, да ти е жива и здрава  Hug

Днес е св. Мина, закрилник на семейството. Нека са ни живи и здрави всички близки хора, да има любов, хармония и топлина в домовете ни  Hug Hug Hug

И моето мило майче днес има рожден ден  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, почерпете се за нейно здраве:

# 614
Здравейте коремчета!Прочетох поста на Гарга Ганка и бързам да и пожелая този път всичко да е наред,бременността да е лека и безпроблемна и накрая едно хубаво бебче Praynig Praynig Praynig

Стискам палци на Добра и 7/8 -момичета дано всичко се оправи при вас и вие и бебчетата да сте добре!!!
Вилкони моля се постоянно за малкия Крис-много се радвам,че е натдал на грамчета,вече е голямо момчето,няма как ще се стабилизира и дишането на душицата Hug

Честито на именниците,между другото св.Мина помага и на бездетните двойки да се здобият с рожба.Дай Боже да има повече дечица и по малко двойки,борещи се със стерилитета,няма нищо по хубаво от това всяка жена да стане майка Praynig

Общи условия

Активация на акаунт