Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога се приемат заявления за ясли и детски градини?
Какви са изискванията за прием в ясли, детски градини и детски заведения?
Какви са изискванията за отсъствие от детската градина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога се приемат заявления за ясли и детски градини?
Приемът на заявления за ясли и детски градини обикновено започва през първите работни дни на новата година и продължава до април. За детските градини документите се подават през април, като след класирането през април, се подписва договор за запазване на мястото, а през септември се ходи за необходимите документи. За яслите, ако има налични места, те се попълват и през годината от резерви или познати на директора.
-
Какви са изискванията за прием в ясли, детски градини и детски заведения?
Изпратете заявление, копие от акта за раждане и копие от личната карта на един родител. За детски градини са необходими и данъчни бележки, бележки от месторабота и други. Приемът на деца в детски градини се извършва от комисия, определена със заповед на директора. С предимство се ползват сираци или полусираци, трето и следващо дете в многодетни семейства, близнаци, друго дете от семейството, което посещава същото детско заведение и деца на родители с постоянен или настоящ адрес към съответната териториална дирекция.
-
Какви са изискванията за отсъствие от детската градина?
-
Какви са правилата за отсъствие от детска градина?
-
Какви са правилата за медицински манипулации в ясла или детска градина?
особоне ако работодателя ти постави условие още един болничен и си вън,пък сега колкото е трудно с намирането на работа.Наистина,че здравето на детето ти е на 1во място,но ако няма с какво да го нахраниш и облечеш как ще е здраво.Задай те си и тези въпроси и не бързайте да упреквате никого преди да знаете защо го е направил.Не казвам,че при всички родители е така,но има и такива случаи,но има и случаи в които родителя си оставя кашлящото дете на градина и отива да пие кафе
Аман от така разсъждаващи.
значи от април се подават за градина, но за започване от септември ли
Защо ми се върти нещо, че за юни се подават началото на януари или това беше за яслата.
Знам, че те са също толкова потърпевши, колкото и всички останали. Знам че родителите са тези, които оставят децата си сутрин в градината, прилично натъпкани с температуропонижаващи, антибиотици и силно се учудват като им кажат, че детето им е болно и не трябва да го водят.
)аз мислех,че говориш за деца с лека хрема примерно или лека кашлица,не мога да си представя да оставиш детето си което е на антибиотик на градина.