Обаче днес се случи следното. Десертът беше "ЖЪЛТ ВАНИЛОВ КРЕМ С ПЛОДОВЕ". Като състав е посочено: "ягоди 3.3%, кр.мляко, ванилия, кафява захар, яйце, брашно, овесени трици, кр.масло". Учудих се от съдържанието на овесени трици, които не се препоръчват за консумация от деца, още повече от бебета. Веднага им писах. Отговориха ми светкавично, че всъщност в крема не е имало овесени трици, а овесени ядки, които били пасирани с плодовете и затова съм останала с впечатление, че са трици.
Сега за мен остават следните въпроси без отговор:
Дали това е поредната измама?
Може ли изобщо да се разчита на етикетите им, а съответно и на всичко останало?
Детето си изяде крема и за мен ще остане загадка какво е имало вътре. Аз го опитах и на мен определено ми приличаха на трици, но не мога да съм 100% сигурна. Надявам се, че наистина е станала грешка при съставянето на етикета, но ми е малко свито дали не съм прекалено наивна. Иска ми се да вярвам, че всичко е такова, каквото го представят. Това е цитат от техния сайт - "ЯМ-ЯМ-БИО е частна детска кухня, чиито екип, съставен от настоящи и бъдещи родители - организатори, готвачи и диетолози, е обединен от амбициозната цел да подбере и достави най-доброто като храна за децата от 1 до 3 годишна възраст, освобождавайки време за пълноценна комуникация между родители и деца." Дано не е само реклама.
Пуснах тази тема, за да чуя вашето мнение, а и за да бъдат повече майки информирани и сами да решат на какво да вярват.
Накрая искам да кажа, че предпочитам сама да готвя на дъщеря ми, но тя категорично отказва да яде моите манджи. Дано да е временно, защото най-сигурна съм в това, което сама съм сложила в тенджерката.
Май всички луднаха покрай истерията с БИО - продуктите и ГМО-тата, и сега гледат да печелят на наш гръб
).