Мигрена ( и майчинство )

• 106 824
  • 716
  •   1
Отговори
# 75
  • Smallville
Могат,могат,аз си загубих рецептата от невролога и личната ми даде друга.

# 76
  • София
Аз при пристъпи пия Нурофен. Преди бях на Кофергамин, но спря да ми действа. Личният лекар ми изписа Флунаритин, но не съм го пробвала. Не е лошо да се прилага и нещо профилактично. Редовно пия Калций+Магнезий, фолиева киселина и маточина на таблетки.
Обикновено получавам пристъпи в почивните дни, преди цикъл и много често преди по-силно земетресение.
При мигрена много добър ефект има иглотерапията. Преди години я приложих и бях забравила за мигрената. Започвам да се замислям дали да не пробвам пак?

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 20:56 от Vanja77

# 77
  • София
Ох, напоследък се движа със скорост 1 опакова (3 хапчета) хедан седмично... кошмар!

# 78
  • Русе, у дома
Ох, напоследък се движа със скорост 1 опакова (3 хапчета) хедан седмично... кошмар!
Наистина е кошмар. Дали малко почивка, масажи и спорт няма да помогне?
Аз вече 8 месеца ходя на гимнастика, не че са ми спрели пристъпите, но, все лесно минават. Последния път Хедан-а ми подейства на часа, наспах се и сутринта бях "росна".

# 79
  • София
Масажите сигурно биха помогнали, вратът и гърбът ми все са схванати, ама... нЕма парЕ...

# 80
  • София, под Карлсон
И при мен последните два месеца беше кошмар- дните без главоболие се броят на пръстите на едната ми ръка  ooooh! Въпреки че става дума за леко, но постоянно главоболие...Класически пристъп имах само веднъж, но ме държа почти три дни...
При мен масажите имат обратен ефект- пробвала съм точно 4 пъти, различи видове и след масаж получавам зверски пристъп... Shocked Не знам защо е така, но определено не е случайно...Ходила съм и на иглотерапия- за главоболието конкретно май нямаше особен ефект.  newsm78 Но понеже мойта мигрена ми е наследство от майка, тя казва, че при нея винаги пролет и есен е най- кошмарно, заради променливото време. Явно и при мен ще е точно така  ooooh! Но вече идва лято и се надявам с него да се увеличат и интервалите без болка  Peace

# 81
  • София
А някой пил ли е (профилактично) триптофан? Някакви отзиви?

# 82
  • Пловдив
Купих си да пия от Шуслеровите соли, съответната добавка, която се приема при болки/спазми/крампи. Светкавичен ефект не, но все пак регистрирах разредяване на главоболието, но ги вземайте всеки ден по 2 таблетчици, 2-3 пъти. Забравих кой номер бяха, май 7-ми. Основната съставка е магнезий.

# 83
  • София
Тази седмица съм на невролог и ще докладвам.
Искам да видя какво ще ми каже за мигрената, а и едно проблемче със зрението ми се появява...

# 84
  • София, под Карлсон
Петък и събова щях да умра... няма такъв денонощен кошмар, който не се повлиява от нищо... Twisted Evil Признавам, че още не съм пробвала Хедан-а. Ще си купя още тези дни...

# 85
  • София
Аз пък напоследък пристъпите ги разкарвам с Нурофен. В момента, в който усетя, че започва да ме боли главата изпивам един и ми разкарва. Някой друг пробвал ли е с Нурофен (Експрес)?

# 86
  • София, под Карлсон
Аз пък напоследък пристъпите ги разкарвам с Нурофен. В момента, в който усетя, че започва да ме боли главата изпивам един и ми разкарва. Някой друг пробвал ли е с Нурофен (Експрес)?
Аз.  Peace Аз лично съм много доволна от този Нурофен Експерс и определено мога да кажа, че в повечето случаи ми помага. Но последния път и той не успя да се справи Sad Бях в Испания и там за всяка болка пият Ибупрофен. Направи ми впечатление обаче, че там е от 600mg, а при нас масово е от 200mg. Питах тук в една аптека и се оказа, че и в БГ има Ибупрофен от 600mg, което ме изненада приятно. Някоя от вас пробвала ли го е в такава дозировка? Аз съм пила от 400mg., както и 2 хапчета по 200mg., но 600mg не съм пробвала наведнъж и се чудя дали няма да ме резтрепери прекалено много  newsm78

# 87
  • София
Отидох на невролог, много свестен, говорихме си, обаче като почна с "тежката артилерия" се стреснах.
Успокоително, анти-депресант, психостимулатор, съдоразширяващо, два вида болкоуспокоителни.
Ай!
Не знам кога ще почна да ги пия, ама май няма да е скоро.
Но все пак, може би наесен, когато ми е по-спокойно, като отбия зверчето...

# 88
Отидох на невролог, много свестен, говорихме си, обаче като почна с "тежката артилерия" се стреснах.
Успокоително, анти-депресант, психостимулатор, съдоразширяващо, два вида болкоуспокоителни.
Ай!
Не знам кога ще почна да ги пия, ама май няма да е скоро.
Но все пак, може би наесен, когато ми е по-спокойно, като отбия зверчето...

Адски странно. Сигурно зависи от невролога.
Тази при която отидох аз не ми предписа нищо от "сериозните" лекарства" и беше категорична че след като са ми правени скенер , доплер и куп неща които не показаха отклонения то причината за мигрената може да е комплекса - стрес недоспиване умора смяна на сезони, хормони и прочие . Затова това което ми предписа бяха добавки, витамини, минерали, билки, и ДА нещо имаше с магнезий. Общо взето бях доволна но до следващата зима, моите мигрени се учестяват и утежняват януари - така и не разбирам защо.

# 89
  • София
Този невролог пък ми каза, че имам напрежение в кората на мозъка и цервикалната мускулатура /цервикс в мозъка Shocked/ и то трябва да се свали с тези лекарства. И че мигрената ми е причинена от свиването на кръвоносните съдове.
Обяснението ми хареса - дава ми отговор на  много въпроси.
Не е споменавал за скенер.

Аз обаче вече си измислих моя система - Спазмалгон за болката и отпускане на мускулатурата и Гинко за кръвоносните съдове. Поне е по-лека.

Общи условия

Активация на акаунт