Витилиго 3

• 233 783
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 870
  • София
Моя доктор също предлага присаждане на кожа

Аз не искам

BIOSKIN са от преди десетина години горе долу - не знам колко точно.

Просто с тия солариуми се опичаш като рак - не съм се подлагал , ама съм виждал.

Петната са симптоми - различните терапии с облъчване лекуват симптоми.

Ако не се открие причината, на каквито и облъчвания да се подлагаш, дори и да изчезнат,

най-вероятно ще се появяват пак - може би на друго място.

И лекарите са наясно с това - затова назначават набор от изследвания.

Лошото е, че не при всички хора се открива нещо.

Аз засега не успявам да открия конкретно заболяване което да е свързано с моите петна.

Единствено тази двустранна бронхопневмония в 2 клас и злоупотреба с антибиотици.

Пия много прясно изцедени сокове, всеки ден.

Внимавам какво ям.

Водя много по-спокоен живот от преди.

И ще проявя търпение да ходя всяка седмица на терапия до някакъв резултат

# 871
http://apteka.framar.bg/30036252/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B2%D0%B5% … 0-%D0%BC%D0%B3-60 тази амино киселина в комбинация с гинко билоба води до същият резултат и излагане на слънце

# 872
http://apteka.framar.bg/30036252/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B2%D0%B5% … 0-%D0%BC%D0%B3-60 тази амино киселина в комбинация с гинко билоба води до същият резултат и излагане на слънце

За кой същия ефект говориш че те са много и вече се омотах!

# 873

Внимавам какво ям.

Водя много по-спокоен живот от преди.

Кои храни избягваш ?

# 874

Това не е много полезно. При цеденето се махат много полезни вещества и фруктозата е в повече.
По-добре да се ядат плодовете. Лично аз чат пат си правя нектари.
Иначе сок от моркови е много полезен.

# 875
  • София

Това не е много полезно. При цеденето се махат много полезни вещества и фруктозата е в повече.

Защо не е много полезно? Не мога да изям кило моркови и връзка магданоз със сигурност. Изпивам ги на сок.

# 876

Защо не е много полезно? Не мога да изям кило моркови и връзка магданоз със сигурност. Изпивам ги на сок.

Нали го написах!!!

При цеденето се махат много полезни вещества и фруктозата е в повече. Затова със сокове не бива да се прекалява. Особено с количеството. Не ми се рови за линкове за да го обяснявам по научно. В общи линии ситуацията е следната. Фруктозата която се слага по сладките неща и много други продукти се извлича от плодове. И дълго време я тиражират като полезна. Но не е така. Тя не вдига много инсулина, но вреди на черния дроб и в един момент пак създава проблеми - диабет, ИР и др.
Естествено едно е да пиеш сокове, където има повечко фруктоза, друго е да се тъпче човек със сладки неща с фруктоза. Но все пак...
Като изядеш един плод фруктозата се обработва лесно и затова помагат витамините, минералите фибрите. Но чистата не става. При соковете има повече фруктоза. Не казвам, че чак е толкова вредно, но трябва да се внимава.
В темата за вегените това си говорихме днес. Аз прекалих с лимони и хоп - алергия към тях. Друга потребителка прекалила с морковите и тя алергия.
Казвам ти го като инфо, ти си знаеш. Peace

# 877
Във форума обсъждате за облъчването на лампа тази комбинация с гинко билобата и дл-фенилаланина води до същата пигментация http://clubbg.actualno.com/tonus/164488-ginko-biloba-pomaga-pri-vitiligo.html

# 878
свързах се с един човек който си е направил въпросната домашна лампа на филипс само че за псориазис за домашни условия ръчно си я изработил поставката на ламинат с копченце ,цокъла закупил от бриколажа,само че неговата лампа е по евтина и нашата я има ето сайта www.svetila.com   
мисля че с доставката идва към 70 лв.

# 879
  • пак там
Предвид вече очевидната връзка между ендокринните заболявания, съм склонна да се съглася с Elora Danan - соковете - дали плодови или зеленчукови - не се препоръчват при диабетни и преддиабетни състояния например. Тоест пиейки много цедени сокове, реално разбъзикваш и без това нарушения ендокринен респ. имунен баланс.

И въобще не мисля, че има смисъл да се изяжда по кило и половина моркови на ден или връзка магданоз. Натрупването на даден витамин/микроелемент в организма не е точна задача по математика.  Peace

# 880
Специално се регистрирах тук за да разкажа моят опит с борбата с витилигото и засега успешното лечение.При мен добре подейства комбинацията от инжекционен витамин б 12 по 1000 през ден и фолиева киселина по 4 хапчета по 400 мкг.за първия месец, след което продължавам само с б 12 по 1000 3 пъти седмично.Цикъла на лечение е дълъг ,поне 1 година но за пресни петна предполагам по бързо ще подейства .При мене на втория месец се показаха кафяви точици и на 4 месец вече 6о % от повърхноста на петната беше покрита с нормален пигмент.Дозата е индивидуална и е добре да се говори с лекар ако става дума за малки деца.Това е от мен.

# 881
avatarblade, а кой ви назначи това лечение?

# 882
Здравейте и от мен! От доста време следя темата и чак сега се включвам  и аз. Имам Витилиго от около 20 години.Сега съм на 32. Днес посетих кабинета на д-р Христакиева в Стара Загора. Евентуално може да ме включи в седем дневна терапия през ноември(ако има все още такива терапии). Изписа ми един мехлем за мазане - Protopic 0,1%  и ми препоръча да пия по 2-3 таблетки Гинко Билоба на ден. Гинко Билобата трябва да е немско производство 60мг. Някой пробвал ли е това мазило?

# 883
http://pics.data.bg/categories/47/%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%82 … 86a53338/270515-g

http://pics.data.bg/categories/47/%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%82 … 2e9e1669/170715-g

7 дневната терапия съм я описал по горе ,за Гинко билоба каза ми макси за немско производство не спомена,пия 3 по 120 мг и ръцете ми почти на 30% се запълниха ,някой петна изчезнаха ,лактите са почти на 90%,но ми предписа и Селен и много слънце ,за тоя крем не е споменавала,крема който ми даваха го правеха в лабораторията си.Най големия ефект при мен след 10 г борба,много съм доволен!Сложих и 2 снимки "преди и след" за 50 дена резултата по горе 2та линка!
Да допълня пия и 3,4 кутий сок от моркови 100% на фреш на седмица.

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 17:39 от Lili&Toshko

# 884
Поздравления за резултатите!

Общи условия

Активация на акаунт