СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете ще боядисва яйчице:-))

• 69 261
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Честита Нова Година на всички! Да бъде мирна и успешна за всички, да се радваме на здраве и благополучие!  Hug

Ние се завърнахме точно на 1 януари  Wink Изкарахме три много хубави и наситени седмици в Италия. Имахме 18 концерта с три почивни дни по Коледа. Пътувахме всеки ден, с изключение на два периода по 4 дни в Генуа и морския курорт Монтесилвано, където посрещнахме Коледа. Публиката беше много зареждаща, свирихме в прекрасни зали дори в малките градчета. За съжаление малката се разболя, докато ни нямаше, и 4-5 дена се тревожихме за нея. Започна с хрема, кашлица и температура, която слава богу бързо свали. Много е неприятно, когато си на разстояние в такъв момент и не знаеш от едното до другото обаждане как са се развили нещата....добре че сравнително бързо се оправи! Сега всички сме много щастливи, че сме отново заедно!
Влакчето се оказа сполучлив подарък- Галя много му се радва и ни кара да й го пускаме, също така го пуска и сама в коридора. Simple Smile

cydonia, радвам се на включванията ти и на това, че успешно се справяш с гледането на двете дечица! Hug

Мира, Стефина, съжалявам за неприятностите с дечицата! Дано да останат в изминалата година!

Жуже, браво на Крисито, само така! Peace

Григ, честит празник на Хриси! Да расте здрава и щастлива!  bouquet

Чудесни новини от Ради!  ylinfant

# 226
  • София
Здравейте.
Суит-добре завърнали се.Много е лошо така надалеч и детенце болно,но добре,че бързо се е оправило.
Васко вече много гледа анимационни филми.Колите са му любими-Дядо Коледа му донесе всичките коли от филмчето и той бше мног щастлив тогава-3ч. не гъкна и не даваше никой да ги пипа.Все ги реди и си играе с тях.Сега му свалихме Ледена епоха и много я гледа-за мен добре,че имам малко повечевреме,но се уморява от гледане и се чудя как да не му ги пускам постоянно детските.Мног бърбори и всичко разбира като 3-4г. дете е .Комуникираме си чудесно.Мажа се пак с Цитросепт и вече през деня не цока,само като се изнерви близва като коте гърдите ми-вика гочат и пие сок.Знае,че вече са само за преспиване.Но понякога като се разстрои вика-мамо,искам спинкам LaughingКупих му и аз пластелин с формички,но така само ни кара нас да моделираме. ooooh!

# 227
Суит добре дошла отново  Hug
И ние като бяхме на меден месец, по-скоро медени три дена  Simple Smile в Рим по-миналото лято Дани вдигнал Т, майка не ми казала, не искала да ми разваля почивката, малко и сакарах, но пък твоето са 3 седмици.
Стеф Данчо и той получи много коли, и с дистанционно и обикновени, също много гледа филмчета. Единственото полезно от тях е, че докато гледа успявам да го накарам да яде повече плодове или други полезни неща. Иначе и аз се притеснявам, че малко прекалява с тях.
Други подаръци, които бяха успешни - говорещия волан и книжка на Барт, изтриваща се дъска за писане и рисуване и разбира се шейната Simple Smile

# 228
Честит Имен Ден на всички именици ! Да носят със здраве името си и да го увековечат с хубави дела.

# 229
Честит имен ден на именниците!Бъдете здрави,щастливи,късметлии,усмихнати и всичко което искате да бъдете!

# 230
Честит Имен Ден на всички Именици!
Да са живи и здрави,
малките по-послушни,
големите по-палави..

# 231
честит имаен ден на всички менници Simple Smile
да са живи здрави, мн щастливи, красиви и обичани Simple Smile

нашата именничка здраво набива питка и не иска да си ляга.
утре пак ще спи до обяд  Crazy

# 232
Здравейте всички  Hug
Флучия ми направи забележка във ФБ, че съм изчезнала, но гледам и нея я няма тук  newsm78
Изчетох всичко пропуснато, радвах се и страдах с всяка от вас и мъничето й, но вече ми е каша и няма да се обръщам персонално  Grinning
За нас - Надя ходи на градина в едно съседно село от два месеца и й харесва.
Както ви бях писала, децата са малко - 21 по списък, но повече от 17 рядко се събират. Това е цялата градина и са смесени малки и големи.
Когато имат занимания, тя все се нареждала между големите, че техните били по-интересни.
Вземала  активно участие и когато преразказват вече прочетена приказка.
(С това ме побърква вкъщи - от начало, до край с реплики и интонация и то всички приказки, за които се сети  Crazy )
Стана много самостоятелна, много говори (родовете отдавна ги оправя, а от скоро започна и да употребява първо и второ лице, не както досега само в 3-то), разсъждава, абе порастна си детето  Heart Eyes
В последните седмици от старата година и в първите от тази имаха много роджденици и празници. Къде организирани от общината, къде самодейци от селото... Сутрин бърза, да не изтърве купона. Сега, обаче петък и понеделник са ни почивни, заради някакви частични ремонти, а Надя не иска пак ваканция  Laughing
Подаръците бяха кукли булки. Това поръчала да пишат в писмото от градината до Дядо Коледа. Някои от вас може да са чели във ФБ, че ших було. Ами не беше завършена булката  Laughing За Бъдни вечер готвихме двете, на Коледа се радвахме на 3-те подаръка под елхата... Ама той добрия дядо ни ги е оставил, защото ние му оставихме от нашите бисквитки и мляко до прозореца  Laughing
На Нова Година изгърмяхме 50-тина конфети за отрицателно време, правихме си перуки от гирляндите им, изгорихме 3 кутийки бенгалски огньове и накрая поиска да пали пиратки. Казвам, че тези неща ги палят само големи хора, а тя отговаря най-сериозно "Нади 'ечи гояма"  Joy
Терасата ни е много панорамна и гледахме зарята от почти целия град, накрая изстреляхме и нашата и емоциите ескалираха. После не искаше да ляга, а щяла да гледа филмче. Да, да... в 1ч посред нощ.
Един от коледните подаръци беше портативно ДВД (като лап-топче) и сега е страст.  Обаче ми се струва, че много се напрягат очите в малкия екран и гледаме детски на големите ТВ вкъщи.
Освен, че иска да гледа анимации по цял ден (когато няма градина, де), много ги изживява историите и все е готова да ревне. Ама то пък не бяха изядени баби, изгубени дечица, грозни патета, омагьосани принцове, болни животни... и Надя все подсмърча и си бърше очите  Cry

Спирам, да не излезе, че се опитвам да си наваксам двата месеца отсъствие  Laughing
Поздрави и честитки на всички, за всички отминали празници   bouquet

Последна редакция: сб, 08 яну 2011, 14:56 от Gardenia

# 233
  • София
Гардения и аз се чудех тия дни къде зачезна?Беше ми приятно за прочета за Надето.Ох, и Васката готви с мене-все искал да геда,да мага.Торти как правиме заедно:mrgreen:-бъркам крем, а той до мене лапа от чашка и ми пуска все нещо в крема.Като види блатове почва да иска голямо парче блат да яде,като правя фигурки от захарно тестото и той има парче тесто и той да прави ooooh!
Сега му поръчах фигурки от Ледената ехоха,че много го гледа детскто-вече казва предварително репликите на героите.
Яни кат-и Васко като гледа детски повече яде плодове и други неща.

# 234
Гардения, как уютно идват новините от малкото градче.
Много приятен пост.

По повод завидните умение на твоето момиче и на не само то,
се потвърждава теорията, че юнаците се развиват с до половин, че и повече година от
малките дами.

Имахме именници  Blush

Йордан на Яни и Данчо на Мончето,
Ивето на Моето Име,
Ивето на Май...
Да са ви живи и здрави.

Аз исках нещо по-така като подарък, по- интерактивно,
или на'м си как се наричаше,
накрая Борката събра цял автопарк,
половината се разпадна.

# 235
  • София
ХЕй момичета Честита нова година и от мен!
ТУк съм, все съм на бързо, все се каня да драсна....
За НГ бяхме на Велинград, х-л Уникат доволни сме, само дето баткото се скъса да го боли корем дълго време и тичахме все по доктори, последно се оказа чревен вирус упорит. Ама си е зор.
Мила ходи на ясла, голям инат е, ама мнооого ГОЛЯМ, какви разправии са за обличането сутрин. Фен е на неща с котки и все такива дрешки с котенца търся.
Хич не гледа телевизия, не се заглежда по анимации.
Обича да принася неща, да бърше, да мие (в турската баня в хотела си я пуснах на воля да църпе от чешмите с винерална вода), всичко иска сама да прави, обожава шоколад, като е кисела е нещо страшно....
Това се сещам.
Момичета Hug Здраве и любов!     

# 236
Хаха, бора, Магийка също е пристрастена... към черния шоколад на Линд с портокалови корички. Това ми е утехата, че поне е черен. Не, че отказва и млечен де, но за този с портокалите умира. И инат е също и мен ме "бие" по това, а се мислех за недостижима. Анимации не знам дали гледа. Беше пристрастена по Шрек, ама й мина мерака. Сега обаче е по-лошо. По двата компютъра и по ТВ вървят детски, тя не гледа нищо, но истерясва щом някой се опита да й ги спре. Heart Eyes Скучае си сега. Приятелчетата й са болни. На вън все ми е в ръцете и не желае да ходи, просто като няма с кой да играе и не иска да стъпи на земята. Умира си обаче да рисува, избира си дрехи. То това е старо, но преди успявах някак си да влияя, сега държи на котета, принцеси и Мечо Пух. И пръстени има. Crazy И лепенки (цитопласт или както там се наричат) на Дисни всеки ден си слага.
Чета как децата ви ходят на ясла и градина. На мен буца ми застава в гърлото като си помисля за Септември. Чудя се да я дам ли. Първоначално ми се щеше, сега обаче съм много разколебана и ми се прокрадва една такава мисъл да я дам на предучилищна.

# 237
  • Пловдив
Здравейте,мина суматохата по празниците и дните се нижат почти еднообразно  Rolling Eyes ставане,хапване,разходка.... и все в тоя стил.Почти с нищо не си играе,дори и рисуването и умръзна.За шоколада и ние в кюпа на феновете  Crazyизхитря се да иска и за батко си и бързо му лапва парченцето.По принцип яде всичко и може да го прави постоянно,като топчица е.От вчера съм и спряла високо калоричните храни и ще слабее.Ходи много,но не и личи :hahaha:bmichelangela simoni градината не е сташилище,напротив-много е удобна за родителите и на децата им харесва да са в своя среда.Началото е трудно,но минава.

# 238
Ох, сладури самостоятелни  Heart Eyes
Бях забравила колко е приятно тук  Blush
... Краси, не си избрах никой ник  Laughing като Пипи Дългото Чорапче си - с безброй имена   Wink
То всяко си е личност вече. Индивидуално е. В нашия случай градината е голям плюс. В къщи скучае и хленчи, дори сама не знае за какво. Опитва да предава всякакви хитрости, маргази... Опонира ми напук и хем знае кое е редно, прави обратното, да види как ще реагирам  Rage
А там не е такава.
Последните два дни като отида да я вземам, тя вика от най-далечния ъгъл:
"Мамоооо, такай! Нади тябва гай." - Трябвало да готви, да сипва в бели чинии, даже някаква покривка застилаше днес, после храни едно пате, ама го заболял стомаха, че го чакаме да си почине. През това време Надя прибира готвеното във въображаем хладилник, изключва пластмасовия котлон, да не стане пожар, симулира миене на белите чинии и ги прибира в шкаф.  После с някоя леля  ми носят следобедната закуска, да си я вземем за вкъщи, че като изяде всички манджи на обед, после не е огладняла още.
В началото страдаше, срамуваше се и нищо не близваше там, а сега не й хартисва. Даже у дома никога не е яла толкова, както сега яде. Ама пък  и как готвят тамммм... И какви глезотийки им правят eat To мекици, тутманици, палачинки, баници, принцеси... Ох, аз само на закуските съм доволна  Laughing  Вчера някакво дете не си искало яденето и Надя като приключила с нейната чиния, почнала да бърка в на съседчето по столче  Joy
Като тръгна на градина чаках с нетърпение петък, да сме си пак двете, а сега нямам търпение да дойде понеделник, че издивява през почивките и аз с нея  Crazy
Доволно и удовлетворено ми е, когато я вземам щастлива от градина, когато казва, че утре пак ще дойде, когато не й се тръгва от там, когато ми пее или разкзва какво са учили големите  Heart Eyes  Сигурна съм, че така трябва да е, а не да си образуваме игри на нерви вкъщи. Повече да се карам и тя да плаче, от  колкото да играем и да се смеем.
Оф, пак се изповядах  Embarassed
Дано да ме извините  Praynig

# 239
Гарденийка, страхотно звучи. Опасявам се обаче, че е така защото Надя ходи в градина с малко деца и на село. А аз такъв вариант нямам. Може и да бъркам, но много се стряскам от поведението на деца, посещавали ясли и градини. Не, че са ми много наблюденията де. Пък и сърцето ме боли само като си помисля, че някой ще я удари и ще й взема нещата от ръцете. Тя изобщо не е агресивно дете. Вероятно там ще се научи да се пази. Абе няма да го мисля от сега. Живот и здраве ще разбеерем. В детските клубове обаче си изкарва страхотно.

... Краси, не си избрах никой ник  Laughing като Пипи Дългото Чорапче си - с безброй имена   Wink

Не се начекнах  верно.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт