СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете ще боядисва яйчице:-))

• 69 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте.
Нени-радвам се,че се разписа.Потресох се от разказа с пишоната-мале и аз се къпя още с него,знам,че вече не е много редно,но той така хубаво си играя в коритото,пък баща ми не ще да се къпе с него.Трябва да го къпя сам или пък да съм с бански,за дане му отнема това удоволствие.Иначе не е проявявал инетрес към мене.Интересуват го само гърдите ми-гали ги ,пее им-вика бичам цоцинки.Няма отучване на това цокане,маже се с горчилки и денем не цока ,но нощем едвам отдържам положението до 6ч. ooooh!
Веч-страхотна снимка-много хубави деца.
Петка-не помня да си споменала какво ще е бебето.А колкото до ревността на Яна ще я има ,но ще отмине и ще са много близки.

# 256
Ах какви са тези саламчета дето са декорирали темата ни  Laughing

Петка-не помня да си споменала какво ще е бебето.А колкото до ревността на Яна ще я има ,но ще отмине и ще са много близки.

При нас ще е повторение от първия път.

neni изобщо не съм се замисляла по този въпрос. Но мъжът ми още си се къпе понякога с нея. Яна му вика, че татко имал чочи и толкова.

Аз да ви се похваля имаме напредък с преспиването. Нали предната седмица половинката беше в командировка. И аз едната вечер висях около 1,5/2 часа до нея до леглото и тя така и не заспа. И мен ми писна и и казах, че е време да заспива сама. Малко се сърди, но не е ревала така както примерно беше като я учех около годинка.
И реших, че ще използвам седмицата да я науча да си заспива сама. И да чукна на дърво от тогав все сама заспива. Е разбира се като я сложа да легне се почва цирка "Мамо пиша мисе, Мама ако, Мамо топло, Мамо студено" и какво ли още не. Но това е доста по-добре от колкото да висим до нея и пак да не заспива. Е сега пак и трябват поне 45 мин да заспи, но мисля, че ще се подобрят нещата.
Но сега някак си човек може да говори с нея и да и обясни и разбира, а преди като беше около годинка и по книгите пише оставете да реве детето. И то горкото след повече от час реване заспива.  Сег като си помисля, така ми е мъчно че съм се пробвала да я тормозя така. Добре, че е упорита и не се поддаде, та си се гушкахме до сега.
Иначе при нас пак се завърна зимата и предната неделя ходихме на планината малко и качихме Яна на ски. Много и хареса и се справяше супер, все едно на ски е родена.  Wink Първо половинката я държеше и тя смо се клатушкаше, но после като я пусна тя си се опитваше да си пази равновесии и даже и не пада.
Ама то при малките деца всичко някак е по-лесно. Аз като си помисля, че не ми беше хич лесно на 18 години да се уча да карам.  Laughing

Иначе почвам да се замислям да спирам да работя, но да видим кога ще е. ПОне още 1-2 седмици ще ходя.
Но последно време взе много да ми тежи това шкемде, не ми се мислии  до края какво ше стане. Особенно като съм с много дрехи и отивам да взема Яна от яслата и докато и навлека греики, якета, шапки се почва едно пъшкане и охкане, като стар баба. Ужаст.
Друг е въпросът, че нямам ниаккв идея какви точно дрехи да купя за бебето през март. Нито ще е зима, нито пролет. А нещо не ми се чете и отчетната на март 2011. Някак си не е същат тръпка като преди 2,5 години. Даже да си призная не знам точно коя седмица съм  Embarassed

emi4kaa шапка ти свалям как се оправяш с двете госпожици. Аз почвам от сега да се чудя дали ще сколасам.

# 257
  • София
Ах какви са тези саламчета дето са декорирали темата ни  Laughing

Нямам пръст в тая работа. Grinning Това е част от новия вид на БГ-Мамма. Аз лично съм много против разполагането на рекламите по този начин като фон, и не съм само аз, но явно така ще е. Thinking Да не говорим, че точно пък този детски салам да се мъдри във форумите за бебета и деца.... Sick

Радвам се на напредъка ви с приспиването! Hug И аз забелязвам, че при Галина все повече работи убеждаването с думи.  Peace

Предполагам, че през март все още ще е хладничко по Немско, както и у нас, впрочем. Значи ще ти трябва топличка връхна дреха, шапка и шалче, макар и по-лекички, блузки с дълго ръкавче, по-плътни панталончета, жилетки, бодита с дълги ръкави, по-плътни ританки, чорапогащник......Мисля, че гардеробът е подобен на есенния- сиреч, както на нашите септемврийчета, с тази разлика, че ще минете на летни, а не зимни дрешки. Simple Smile

# 258
  • Бургас
Мамчетааааааа, живи смеееее:))))))))))) и сме в Бургас:))), за много годинииииии, юхууу:)), да ви кажа, на 13.01.11 отказахме цицата и памперса тотално, дотогава зор видех, мани..кашмер:)))))вчера каза "р" и вече правим коррремни пррррреси, а не "койемни пйеси"..рано ли е, късно ли е, не знам..ще дойда да ви четаааа, живи и здрави да сте и вие и дечицата, цунки от нас с Тами!Имам да ви разказвам разни:)!

# 259
Я, кой се завърнал!
Муцо, глей пак да зачезнеш! Хамаха!
Ей го моя калпазанин - ползва пелена само нощно време, като се случва през 3-4 вечери да я намокри. Иначе сам ходи до 00, сам си празни гърнето, а ако е свършил нещо много съществено, ме вика да го измия. Голям е шемет! Опитва се вече да говори сносно, но кара за по-бързо по тарзански.

_DSC2966 von Arwen Abendstern auf Flickr

А тук има още от разходката

# 260
  • Бургас
Фрау Абенд, данке, данке, че ма виде от толкова далеко:))! Активирам се сега. Радвам се на малкия и на теб, че имаш страхотен апарат да го снимаш. Дерзай! Наздраве по повод деня Трифон Зарезан! Heart Eyes

# 261
Муцолино  Heart Eyes  много та цилувам, ама Тамата - повече! Simple Smile))))))
Веч, както винаги - прекрасни снимки и още по-прекрасни модели  Grinning

# 262
Добро утро!

здрасти, Муци,
браво на Тами.
да вземе да научи на Р батко си Стефчо,
че той още вика

хуЙки, на хурки  Blush
чепаци на черпаци Simple Smile

Вече, пракрасни снимки и децата, пак се повтарям.

Ние, въпреки че сме у дома, Борис с вирус повръщане+разстройство,
но бързо оправихме проблема с хомеопатия.

Нени, мисля, че е съвпадение рекацията и му и вида ти.
Аз също се крия до половината Simple Smile
Но ми се ще някак си да свикват с всичко, че няма срамни неща - нито голотата,
нито нежността между мама и тате.

Петка, успех, ще се справиш, като всички друго.

На мен ми е много трудно, Стефан е много енергично дете.
След градина е обикновено при баба си до 8,
щото ако сме затворени от 5 до 10 четиримата, ще полудеем.
Той иска постоянна занимавка, малко да остане неангажиран,
започва тичане, бутане...
Борис е коренно различне - по бавен във всяко отношение.
На неговата възраст Стефан рецитираше Лече Буболече,
а Борис едвам говори.
Брои обаче до 12 на английски, знае няколко думи.В
Впшечатлих се от опита на Глен Домен за учене на думи и ново инфо,
простичко да се изразя.
Не мога да направя толкова флашкарти обче и ги въртя на компютара.

От този клип научиха много думи

http://www.youtube.com/watch?v=U3S3OX6HQm4

http://www.youtube.com/watch?v=uXip5wNE9P0

Много деца не съм виждала скоро на снмики - Зоя на Григ,
Камето на ВАЕ...
Сега ще кача някакви от Коледа.

Емичка, това с крясъците трудно се понася.
Често се замисля за тапи за уши.
Постоянно има кавги за играчки.
Ей това с породените не е шега работа,
но вигат шегата продължавала до като стигне поне 3г. малкото  Wink

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 06:15 от Анe

# 263
.... Embarassed Ане, ще се поправя....ей сега ще метна нещо във фейсбука...
Момичета, Ками почти не говори нашенски език, бръщолеви непрекъснато нещо, но думите които съм успяла да разшифровам са малко и почти не приличат на титулярните. Повечето са имената на колите от едноименното филмче на Дисни и те пречупени през нейният език. Хигиената е на кота нула - отказва да има нещо общо с гърнето или тоалетната. Ако я излъжа да седне на гърнето е за да ми прави компания за минутка две, а на тоалетната за да размота всичката тоалетна хартия, която е на рулото. Голям провал/предизвикателство за родителските ми способности се оказва номер две. Непрекъснато се убеждавам колко лесно дете беше каката.
Шейла, ще ви мисля докато не се укроти онзи ветрец дето ви се заформя. Дано не сте му на пътя.
eto go: http://www.facebook.com/album.php?id=1067808671&aid=94511

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 14:27 от BAE

# 264
ВАЕ, май нямам връзка във ФБ с теб newsm78

Ами най-лесно е да заделиш гащи много настрана,
не я карай на гърнета, цу/окала(така ли беше  Mr. Green).
След като се напикае няколко пъти, ще прави връзка си мисля.
Зора е три дена, познати също го споделят.
Аз слагам нощен от няколко месеца. Напикава го на 4-5 дни.
Ако се будя нощем го изпикавам.
Като свършат памперсите слагам тензуси от еко съображения.

Да децата са винаги различни,
природата ни предлага различни "творения", че ние да се учим.
и аз и сестра ми се коренно различни.

Да, Австалия, страшно ще е, а дано по-леко мине.

Радева, къде си?  Hug

# 265
Ане, не можем се преборим да и сложа гащи...събува ги. в момента като стъпка към обуването на гащи съм купила от памперсите гащи - тях ги търпи. Каката беше без памперс на 18 месеца и бръщолевеше като латерна разбираемо....уфффф Камелия се оказва  костелив орех...качих 3 снимки във фейса в предният пост е линка. Бъдете здрави.

# 266
Вае, поканих те Simple Smile
остави детето, ще стане.
трябва да се водим по тях,
да се стиковаме дет се вика,
иначе не става.
не е лесно, нови деца,
нови педагогики  Crazy

# 267
  • София
Ане, много са сладки момчетата и да ти кажа, момиченцето между тях много им отива на компанията! Wink

BAE, голяма чаровница е Камито! bouquet Зима е, иначе бих предложила да я оставиш по голо дупе Wink. Като се понамокри един-два следобеда, може и да склони към гърнето или тоалетната. Съветвала ли си се с педиатърката ви, какво казва тя?

За съжаление грипът не подмина Галето. Sad В продължение на две седмици се изредихме цялата фамилия. Всеки прекара някаква своя "версия" на вируса, докато накрая стигна до нея. Една седмица изкара с температура около 38 градуса, нощем скачаше до 39-39.5. Накрая изби в червено гърло, подути лимфни възли, леко възпалено ушенце. Сега пие Аугментин и вече е много по-добре. Да ви похваля едно лекарство- Умкалор. С растителен екстракт е, пие се при кашлица, синузит, бронхити, простудни заболявания. Ако се бях сетила за него по-рано, може би щеше да ни се размине АБ. Спря да кашля веднага, щом започна да го пие. Хремата също много намаля. Но и тя много ни съдейства- пие си лекарствата с готовност. Heart Eyes Започна да й омръзва вкъщи, обаче....а трябва да си остане поне до прегледа в сряда.

# 268
Суйт много лошо, че така сте блезли в серия. Дано вече да отшумява.

[ Да ви похваля едно лекарство- Умкалор. С растителен екстракт е, пие се при кашлица, синузит, бронхити, простудни заболявания. Ако се бях сетила за него по-рано, може би щеше да ни се размине АБ.

От това лекарство и аз съм много доволна. Яна само да почне да кашля и и го давам. То е от яфриканско растение. Да чукна на дърво за сега сме добре, а от 2 седмици в яслата виреят някакви вируси и всички се изредиха с температура, гърло, кашлица, барабар с възпитателките. В петък бяха само 5 деца. 
Да чукна на дърво на нас за сега ни се е разминало,  Praynig да не дърпам дявола за опашката, че хич не ми трябва в момента вирус из къщата  Praynig

А тук при нас от два дена е 15 градуса и слънце, като пролет е. Ненормално време  ooooh!

# 269
Суит, много неприятно.
Като се сетя вече втора година, края на февруари у нас е кошмар откъм болести.
Грипът е жестока работа, чудя се само защо все с АБ,
айде ние големите ок,
ама при децата дори и не опитват с друго.
аз нямам нищо против АБ, но след него никакъв имунитет не остава.

Бихте ли препоръчали пробиотици без Био Гайа.

До кога ли да пазя Борис. Вече половин година.
Смятам във вторник да го пусна, като се замислиш, тия вируси върлуват до април.
Знам ли  Confused

Суит, дъщеричката на сестра ми - племенницата Яна Simple Smile
Роди се през май.

Вае, виждала съм Ками на някакви снимки, които постна Нени.
Тя е толкова голяма или дългата коса я прави малко по-голяма.
И теб за сефте виждам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт