СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете ще боядисва яйчице:-))

• 69 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Какво става? Пак се умълчахте нещо Simple Smile
Мойто чадо голяма истерия е станало напоследък. Преди не беше така, вечер особено е ужас. Аз съм до 8 часа на работа и майка ми го води в нас, той не иска да се прибира и се започва едно тръшкане, тропане и пищене, не съм виждала такова чудо, но от 1 седмица му е редовен номер. И преди можеше с нещо да му отвлека вниманието, давам му телефона, пускаме любимо филмче или нещо го забаламосвам друго, но напоследък не и не, крещи до посиняване. И не ми дава да го взема да го успокоя, ами ме блъска и ме налага с юмруци. Абе въобще е станал много войнствен напоследък, преди ми се струваше по-кротичък, но напоследък се опитва много да се налага и да ни командва. Ако не иска някой да стои в стаята му отваря вратата, носи му якето и го блъска да си ходи, абе ужас  ooooh!
И едни бели прави, вчера докато се обърна ми отворил лак за нокти и си маже по ръцете  Tired, после пък отиде да си разглобява леглото, отвинтва едни гайки и си ги тъпче по джобовете, абе с по-топлото време нещо се отприщи в мойто дЕти.

# 376
здравейте и от нас...

толкова време не съм писала, 4е ве4е му изгубих края Embarassed не съм и чела  Embarassed

не вчрвах, 4е ежедневие може така да увлича и да пропускаш елементарни неща. Ивка расте и захитрява - ве4е сме на ниво "умно като стадо делфини"  Joy първо беше делфинче, а после голям делфин  hahaha В4ера докато я прибирах от яслата видя един човек да рови из кофите и изклю4ително изумена и сериозна се развика:"А, а тоз ко паиш а бука?" Crazy

В яслата всичко е пове4е от добре. Боледува рядко. Само дето преди няколко дни се прибра с по едно ухапване на всяка ръка - спокойно можех да направя отливка на челюстта на въпросното зверче. Честно да си кажа мн се ядосах и на детето, и на лелите. Да го оставят да е ухапе 1 иди-дойди /не са звероукротители, но пък и на 2те #Cussing out /

От 3 месеца сме без нощен памперс. И първите дни задължително ми напомняша"не икам пасят, само гачи" .
Мога да сепохваля, 4е почти сме я опазили от вредните храни и си похапва доста плодове и салати. Прави уговорки само за желирани бонбони и бял шоколад.

Май нейм, за наказанията - и аз като теб предпочитам с думи да я уговарям, но имам моменти, когато изчерпва търпението ми. наказвала съм я то4но броени пъти - сяда на дивана и седи там за известно време. Последния път заспа от скука за по-малко от 10 мин  Joy но това е в случаите, когато е направила нещо, което изклю4ително не одобрявам вкъщи и тр да знае то4но защо седи там. А когато ми се тръшка, ефект нула, каквото и да правя. оставям я, то4но където се намира, да си пореве после като й мине си говорим, подминаваме го или се наказваме според настроението ми  Wink

Иринка, ради направо ще го изям. Опасен красавец е станал. И как се е променил -няма го ве4е бебешкото му излъчване, голямо и умно мо4енце  Heart Eyes

и за финал да се оплача - нашия кмет решил тази година децата от яслите пак да кандидатсват за градините и отново ще ни тресе кандидатградинска треска. Стискайте ни палци.

лека ве4ер или добро утро.. кой както препод4ита Wink))

# 377
  • София
Много ми е приятно да чета за дечицата Ви .Васко също е голямбатко вече-знае да опита къде отиваме,тука какво пише и т.н. като голямо дете.
Тези дни бяхме в болница с Васко.На една пързалка стара ,закърпена с ламарини захванати с  болтове детето ми почти си отряза пръста. #2gunfireВисял е само на кожа от към горната част-коста също е била прерязанаДобре,че е бил мъжа ми та е успял да откърти ламарината и да спаси каквото е могло.Мъжа ми е тичал до Болницата облени двамата в кръв и чак му станало лошо от бързане и му давали вода.Аз докато дойда от работа детето вече го оприраха.Страшното беше ,че не се знаеше дали ще се срастнат двете части и ще тръгне кръвообращение и дали няма да се наложи ампутация на снадената част.Изживяхме голям шок,а най-мъчно ми беше за детенцето ми,че му се случи такава беда.Добрата новина е,че пръста е розов вече ,има кръмообращение,но не се знае дали ще го сгъва.Става въпрос за малкото пръстче на дясната ръка.В него има вградена и тел,която по натам ще махаме.Майките от квартала са напарвили подписка до Общината за пързалките и чакат и епикиризата ни ,за да я носят.
Извинявайте за страховитият ми пост,но се случват и такива неща.

# 378
  • София
mai-mai, Дидишонче, Иринка, радвам се, че се разписахте!  bouquet

Дидишонче, чудесна фото-сесия на Мишонката! Heart Eyes Зимата си е тегав сезон, сега ще ви стане по-леко. Simple Smile

Вечерница, честито ви отбиване! Wink

mai-mai, за съжаление тези неща понякога стават адски бързо и не винаги е възможно да се предотвратят. ooooh! В София също се обсъждаше премахването на допълнителната точка за деца, идващи от самостоятелни ясли. Така ще е, докато не се изградят повече детски градини. Ще стискаме палци на Ивка! Peace

stefina, ужасна случка! ooooh! Горкият Васко! Sad Дано да се възстанови напълно движението на пръстчето! Praynig Непременно подайте жалба в общината!

yani_cat, съчувствам ти за истериите на Йордан. Hug От известно време и Галя постоянно ме "пробва" докъде ще ми стигне търпението. Обяснявам спокойно, с добро, опитвам се да я убедя- един път, два пъти, пет пъти.....и виждам, че много добре разбира за какво става въпрос, но сякаш чака да се ядосам. Thinking Много ми напомня поведението на Косьо, когато беше малък. Тогава обвинявахме, че сме провокирали неговия инат с нашето погрешно възпитание, обаче Галина е гледана с много повече търпение и въпреки това има подобни прояви. Така и не мога да им "хвана цаката" на тези истерии и правене напук, явно имам много още какво да науча.

# 379
Стефина, имам усещането, че много ужасни случки станаха.
Дано зло да ви забрави. Правилно, задължително подайте молба.
Докога ли ще стърчат тия железарии, при това толкова опасни.

В Бургас се сменят масово катерушките, мисля, че има някакво изискване от ЕС,
до 2012 да се подменят всички.

Май май, не знаех, че ще се кандидатства отново. Все си мисля, че имаме достатъчно места,
не  екато във Варна. Дори в района ни има пустеещи ДГ и неусвоени напълно сгради.

Дидишонче, чудесни сте Simple Smile
Определено без да осъзнава какакта се променя, вие го осъзнавате де Simple Smile
При нас настъпи коренна разлика при раждането на бебето. Баткото се промени до неуснаваемост,
всячески искаше да привлича внимание, да го задържа, с всички средства и похвати.
Това ме измори много.

Ето едва на 5 почти виждам промяна. Почти три години контактуването беше малко като развален телефон, не се разбирахме взаимно, поне опити правехме.
Борето е в тази фаза - фазата на 2-3-4 годишните. Нови неща, неправилно разбран, макар че не съм сигурна, че и той се разбира. Леки истерии, тръшканици...тъй ще е, но пролет идва и ще стане по-леко с разходките и за нас. Иначе е на градина, по-спокоен вече. Много е музикален, пее, тактува, барабани по пода, барабан трябва да купя.

В тзои ред, Суити, като имаш телевизионни изяви, свиркай Simple Smile
Не мога да те гледам на живо, но поне... Hug
На няколко пъти се взирам в ТВ-то Simple Smile

И мен ме гризе съвестта, че не съм адекватна на исканията на децата, че не ги разбирам напълно,
че съм пас често в тяхно присъствие, вместо да се занимавам,
но да се надявам, че и при тези условия, човеци ще станат  Rolling Eyes

Иринка, хубави, пъстрооки момчета имаш, да са ти живи и здрави  Simple Smile

Веч, честити ви промени Simple Smile

Яни, споко, топло иде нвън излизате, нека развинтва гайки навън Simple Smile

Петка, браво за градината, стискам палци, всичко ще е наред Simple Smile

Момичета, дайте идея за по-различен конструктор.

# 380
  • София
Стефина, силно ви прегръщам с Васко. Много, много ми стана мъчно.
Друг път ще пиша повече.
Целувки на всички, момичета.  Heart Eyes

# 381
Еееййй, момичета, аz също не съм ся вясвала отдавна, ама... да...  Hug

Но прочетох Стеф сега и ми стана направо zле. Може ли zаради нехайство да се случи такова нещо на двегодишно детенце?? Та това е дясната му ръка и става дума zа пърzалка, не е отишло някъде, където не е място zа дете. Ужасно просто. Не е честно и трябва да се прави нещо срещу това. Стаф, дано ви чуят бърzо от общината, това е непростимо..
Слава Богу, че операцията е била успешна, дано и двигателните умения са непокътнати  Praynig Миличкият и горките вие  Hug

На всички останали също  Hug

За нас... ами беля е невъобраzима, направо ми спира дъха понякога това дете. Но предполагам, че така е И zащото сме си още в къщи, май и на двете това много ни дойде  Confused Но... да не се радвам отрано, обаче може би ще ставам ученичка, а и дребната с мен. Ще ходя на дъъъълъг курс по немски (определено имам нужда и отдавна исках, далеч съм още от владеенето на тоzи еzик  Wink  ), ако ме вzемат де, много се надявам на това. Хубавото е в същност, е опцията да ти гледах и детето. Иначе нямаше да успея да иzляzа от къщи докато не тръгне на градина есента. А както каzах, напоследък много ми дойде седенето в къщи, мноого...
Та чакам с нетърпение това, та да се отпушат нещата нанякъде. И стискам палци.

Иначе е с нощен памперс още и не виждам иzгледи скоро да не е. Защото... от някъде след 2 годишна пие мляко нощем. Не zнам какво й стана, тя от едномесечна не е пила никога, спеше си, абе дете чудо. Ама сега не zнам какво й стана, не е от zъбите, убедена съм... А тях, между другото, ги иzкара всички вече. Четирите последни кътника преди около месец, всички наведнъж. Не се усетиха по никакъв начин обаче.
Та с млякото... ще трябва да събирам сили аz да я откаzвам явно, то сигурно вече й е просто навик. Нямам как да е иначе. Ама е доста досадно. Та И пие мляко, И пишка в памперса нощем  Tired .

На всички бебенца се радвам, А Петка, zа теб стиснати палци, май много наближи.

Е, това от мен, хобави почивни дни на всички...

# 382
Стефи, много съжалявам, че Васко го е сполетял този неприятен инцидент. Преди 9-10 години на съседната  площадка в София ( кв. Изток) стана същият инцидент, но детенцето загуби кутрето . Не знам дали имаше разрешение от общината, но татковците се събраха и отрязоха с флекс тази пързалка. Едва ли някой от общината би имал смелостта и съвестта да иде да се разправя с тях. От все сърце ви пожелавам пръстчето на Васко да се възстанови и този да е последният инцидент.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 19:43 от BAE

# 383
  • София
Стеф newsm17 зло да ви забрави,  newsm17 се да оправи Васко и да има най-гъвкавото кутре!

# 384
СтефPraynig това да е последното лошо, което ви се случва! Оттук нататък само позитивни неща! Стискам палци!  Praynig
Не мога да си представя шока, който сте изживели...  Cry

# 385
Здравейте мамита!
Ние с Тино отдавна не сме се появявали та може вече и да не ни помните.
Искам да поздравя първо мамите с втори бебенца, които са истински герои за мен. Да са ви живи и здрави бебенцата на Ради, Дидишончето и Сидония.
Зарадвах се като видая, че все още толкова много мами пишат във форума.
Ние тази зима все сме болни. Аз прекарах една много тежка пнемония в болница и сега пак съм болна. Тини разбира се хваща всеки вирус, който се завърти вкъщи, но явно таз година е такова положението.  Надявам се от есента да тръгне на детска градина. Засега сме с гледачка и баби комбинирано. Има предимства, но има и недостатъци.
Стефина, направо настръхнах като прочетох какво е станало с Васко. Нямам думи просто...
Иринка, специално да кажа че младежът е станал мноого голям, а ти си неузнаваемо кльощава.  Mr. Green
Целувки и лека вечер  bouquet

# 386
Леле Стеф пак сте имали много неприятно преживяване с Васко. Дано с кутренцето всичко е наред и да може да се ги движи нормално след като оздравее. Не мога да си представа какво ти е. Теб адски много ти се насъбра май напоследък. Дано това е последното и от тук напред само хубави и слънчеви мигове да имате.
Lucicity радвам се, че се разписа. Дано с идвнето на пролетта да избягат и вирусите от вас.

Сова супер е това с курса. Ще видиш как ще ти стане супер интересно ежедневието, пък и като понапреднеш с немския ще ти е доста по-лесно. А и доста запознаства се завързват по такива места. Радвам се, че се разписа. Включвай се по-често и в нашата темичка  Wink

yani_cat и при нас тръшкането и мрънкането е в силата си. Има дни когато е супер мило и добро детенце и прави всичко, което е кажеш. Обаче има някой, когато просто полудявам. Като почне да иска нещо и да мрънка полудявам. Най-мразя да ми се мрънка, ако ми го поиска с нормален тон, почти винаги и изпълнявам желанията.  Обаче като ми мрънка и не и го изпълня, почва тръшкане и от там се отпушва една вълна.
По принцип и аз гледам само с думи да се оправяме, но понякогане помага и си я оставям докато се умири. Шамари да раздавам не виждам голяма файда, а и не съм го правила. Пазя си ги за наистина сериозни моменти, като примерно като изтича към улицата при положение, че съм и казала 100 пъти да е на тротоара. Не знам от улици просто настръхвам. Особено сега с тоя голям корем като не мога веднага да тръгна на висока скорост да я догоня и направо ми се изправят косите.

Суйт според мен си има различн характери деца. Някой се опитват да видят къде са границите, до които могат да се разпростират. И аз понякога си мисля, дали ние нещо грешно правим с възпитанието, че да предизвиквам тези моменти. Но пък ако и изпълнявам всяко едно желание, не мисля, че също е добра алтернатива. Тя Яна на нас доста ни се е качила и и се изпълняват почти всички желания. Обаче като не изпълнеш някое е свикнала и включва веднага гайдата  #Crazy Но добре, че не са всички дни такива.
В четвъртък успя за около 30 мин от както я взех от яслата мен да ме разреве. А в петък бяхме цял след обед заедно и нямаше помен от нервното дете от предния ден. Явно и те си имат дни като нас възрастните, когато не им е кеф и когато и на двете ни дните съвпадат е лошо  #Crazy

Иначе аз още не съм родила. Утре ми е термина.  Laughing Май ще се повтори историята с Яна, дето я преносих 8 дена. Дано сега не е, чак толкова много, че помагачите са тук и губим ценно време  Mr. Green

ХАйде спокойн вечер и всички даа сте здрави и в добро настроение и да се разписвате по-често, така е по-хубаво  Sunglasses

# 387
Аз питах. И както споменах не че вярвам, но удавник и за сламка се хваща. След серия неприятности някой вярващ колкото мен ме посъветва най-после да викнем поп да ни освети дома. Е, викнахме и сега като че серията свърши (пу-пу), но вие сте кръстени.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 16:36 от michelangela simoni

# 388
Първо, гушки за Васко  Hug Да се оправи напълно и да не останат никакви последствия.
В нашия град всички (почти) детски площадки са с опасни пързалки и катерушки. Оглеждам и на някои не им позволявам да се качват. Добре, че и не си падат много по пързалките.
Ето и няколко нови снимки в края на албума http://www.facebook.com/album.php?aid=21914&id=1686575355&l=51f4c511c0 от тържеството в яслата и от една разходка в парка. Имаше 4-5 слънчеви дена да се зарадваме на пролетта и после пак студ.  Sad Дано да е за последно вече.
Огнян също е с нощен памперс. Не го иска и протестира, че му слагаме, но сутрин често е пълен. Ще изчакам хубаво да се стопли времето и ще пробвам пак без памперс. Много чай пие вечер и не се усеща как пишка на сън. При Виктор махнахме нощния памперс заедно с дневния. Нямаше и 2 години и не е имало инциденти повече от 2-3 пъти, но при Оги ще се наложи да изчакаме още.

# 389
Стеф и аз се уплаших много за Васко, ще се възстанови ли напълно пръстчето? Леле, горкото детенце  Hug Много се ядосвам с тия железарии, които стърчат навсякъде и са на по 30 години. Освен, че са ръждясали, са и много високи, поне за два случая съм чувала за деца със счупени ръце след падане от такава пързалка. Тук при нас всички детски градини са с пързалки, катерушки и люлки останали от комунизма. Особено тази площадка в детската градина, в която Дани е записан (едва ли може да се нарече площадка де) е сташно зле. Малко прибързах като го записах там, госпожата му ни е комшийка и е страшно близо самата ДГ, но дворът им е ужасен. Няма нито една здрава люлка (вместо тях има гуми на синджири), пързалките са много високи и ръждясали, вечер младежи прескачат оградата и пият бира вътре, абе въобще много много съжалявам. Да взема да потърся друга ли?
Петка леко раждане ти пожелавам, сега чакането е най-напрегнато  Hug
Много майки май се престрашиха за второ - май и на другия Данчо майка му, и доктор Цвети също.

Общи условия

Активация на акаунт