Боя за коса - blond 18! Изкусително руси!

• 69 897
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
Предполагам,че 01, 02 и 03 при непрофесионалната боя на Лореал  са супер изсветляваща серия ,както при професионалните бои номерации 11 и 12.

Структурата и изсветляването на тези бои е различно от това на нормалните бои.
Обикновено номерация 11 се използва за изсветляване с 4-5 тона, а номер 12  - изсветляване  с 5-6 тона.
Употребява се винаги с оксидант  9% (30 Vol.) или 12% (40 Vol.) в съотношение 1+2.
Времето на действие е между 45 и 50 минути, след нанасяне на боята върху косата.
След изтичане на необходимото време косата се намокря с малко вода, масажира се леко, после се измива с шампоан ….

Ако пигмента  жълтее или е меден по- добре със 9% , за да не се активира и да избие. Защото със 12 % е много вероятно да жълтее. Високият оксидант изсветлява, но може и да активира пигмента, който не е желан. Също така и пепеливите нюанси не се получават добре при 12 %.

Iliana, разбрах че си стояла 35 мин. ,а Аня беше стояла около 50 мин. + коректор в боята. Затова и на Аня цвета в корените и харесваше, но при нея дължините се бяха доста изсветлили.
Не разбрах какъв номер окислител използва ти?   

# 511
dachita Лондата -12-ца за корените смесих с 12% ,а Преференс за цялата с който си е в кутийката.
Следващия път ще направя последен опит без блондор с оксидант 9%.

# 512
  • в 1001-та нощ
ммм, имам една кутийка от преференс - ще видя колко тона изсветляване дават

# 513
ммм, имам една кутийка от преференс - ще видя колко тона изсветляване дават
И виж ,че пше  повторно боядсване на мокра коса.

# 514
И удължи времето.
Ако искаш по-пепеливо сиво вземи 12/1.Прецени кое избива повече , ако жълто- 12/61, а ако медно - 12/1.

# 515
Аз няма да издържа и мисля да намацам корените тези дни взех си на Papillon 902 -пастелно русо ,да го смеся с 9% оксидант нали?
Просто дължините ми са чудесни ,а корените са толкова наситено жълто ,че и блясък има косата ми   ooooh! 

# 516
  • в 1001-та нощ
вярно, че така пише, но аз никога не съм го правила Wink)) може би таак се разрежда боята и се разнася по-лесно  Hug

но за тоновете не можах да намеря да пише колко

иначе - ето ги ...че и някакъв кастинг съм вземала, като имах кодипад, но и той не е отварян Wink))) мислех, че и от 10 минутната имам, но нямаше май

# 517
Аз няма да издържа и мисля да намацам корените тези дни взех си на Papillon 902 -пастелно русо ,да го смеся с 9% оксидант нали?
Просто дължините ми са чудесни ,а корените са толкова наситено жълто ,че и блясък има косата ми   ooooh!  

Не я зная тази боя,ако имаш линк пусни.
Моя съвет е да матираш с мат , балсам , ако тръгнеш да боядисваш ще промениш цвета и блясъка и на дължините ,а корените няма да се променят особено.
Ако държиш с боя мисля,че с 1021 безамонячната на Лореал ще се получи.

П.С. Да обясня...
Сега имаш наслоен пигмент от Лондата,боядисваш с нова боя... смесват се два пигмента не знам какъв ще е резултата.
Амонячните бои действат вътре в косъма.
Безамонячните действат на повърхността на косъма ,пигмента от боята обвиват косъма,дори и да има смесване то е минимално и по скоро действа като мат. 

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 15:11 от dachita

# 518
Момичета, а отзиви за боята на Чифели имате ли?

# 519
  • София, в полите на Витоша
Здравейте, момичета, отдавна не съм писала, но сега, като прочетох отново началото на темата- Животът на една блондинка и се смях със сълзи...
Аз вече минах първият етап и съм готова за вторият- пепелното вече не ме кефи а и всички казват, че по-мекото русо ми е било по-добре... друг е въпросът, че след последното обезцветяване на корените и боядисване за експеримент със Sayos дъщеря ми обърка технологията и вместо да държи само корените около 30 мин с боя, намаза цялата коса и резултатът освен плачевният цвят и разликата в корените и дължините е, че малко кичури на върха на главата ми се скъсаха и сега имам няколко стърчащи кичурчета... това не е толкова страшно, макар че ми се дорева, но в момента наистина съм жълто- пепелно- сиво -лилава в косата и не мога са се гледам...защото за капак сложих от балсама на Престищ да убие уж жълтото в корените.  Joy
Знам, че сигурно повечето минават през такива безумия, така че помагайте- за подхранването на явно изтормозената си коса не се притеснявам, защото няколко дни правя маска от балсам+зехтин+два желтъка и косата е жива, но за цвета не мога да се понасям.
Така че- дайте акъл за две неща- първо, мога ли сега да се намажа с някаква щадяща безамонячна боя, която да има по-мек - както се казва в началото интелегиентно русо- отттенък- може би като това 810 на Лореал. Сега цвета ми е много светъл, така че би трябвало да покрие, но ми се ще да е нещо неагресивно, поне докато минат три седмици и дойде време да се боядисват корените.
Наистина аз без блонодор не мога да изсветля корените си, естественият ми цвят отдавна не го помня, защото все на кичури бях  Crazy , но съм по-скоро 5 отколкото 4 , но има доста жълто като се обезцвети и си мисля, че ако има нещо по-тъмнорусо като нюанс, няма да личи толкова разликите в корените и дължините, ако не ползвам блондор всеки път.
Дълго стана но благодаря за съветите, аз нямвам вашите нерви да чета и да бъркам смеси, но косите на тези които са пскали снимки предизвикват искрена завист у мен  Mr. Green

И като цяло най-големият проблем ми е купуването на боите, защото хич не мога да Алабин да слизам ден през ден...
Иначе не е толкова трагично, можеше по-зле да е ,първото ми боядисване в къщи беше ок като цят, но главата ми беше цялата в рани после- какво ли не правим жените за красота  Wink, сега държах блонора по-малко време и пак изсветли, но пък боята не покри... то пишеше че трябва 30-40 мин корените и за 5 дължините а ние...  Sick ама нали съм все на бързане и на педал...карай, каквото станало- станало- сега искам само да закрепя цвута на по-мек , пък после ще го мисля като израстне.

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 15:28 от Пипи_лота

# 520
Здравейте блондинки Simple Smile...не съм писала от доста време, но вече месеци наред си се боядисвам с една и съща боя и нямам какво толкова да пиша. Тези дни ще се боядисвам и ако имам време ще кача снимка Wink
JLo, аз лично не съм чувала за тази боя Rolling Eyes

# 521
Просто дължините ми са чудесни ,а корените са толкова наситено жълто ,че и блясък има косата ми   ooooh!  

Не я зная тази боя,ако имаш линк пусни.
Моя съвет е да матираш с мат , балсам , ако тръгнеш да боядисваш ще промениш цвета и блясъка и на дължините ,а корените няма да се променят особено.
Ако държиш с боя мисля,че с 1021 безамонячната на Лореал ще се получи.

П.С. Да обясня...
Сега имаш наслоен пигмент от Лондата,боядисваш с нова боя... смесват се два пигмента не знам какъв ще е резултата.
Амонячните бои действат вътре в косъма.
Безамонячните действат на повърхността на косъма ,пигмента от боята обвиват косъма,дори и да има смесване то е минимално и по скоро действа като мат. 

Имам матиращ шампоан и балсам ама не променят цвета на корена.
На Лакме имам една безамонячна да взема да се намажа 10-ка е?Само ,че за нея оксиданта ми е под 2 %  ако сложа 3 или 6 % какво ще стане?

# 522
Момичета, а отзиви за боята на Чифели имате ли?

Не съм я ползвала, но една позната се боядисва с нея - светло русо,цвета е хубав.
Боята е италианска,професионална,100 мл.

Пипи_лота,  с това 810 ще засилиш още повече сивото.
Ако целиш по-меко русо мисля,че удачния цвят в случая е най-малкото натурален без оттенъци.
На мене ми харесва и 903 - русото ще матира това " жълто- пепелно- сиво -лилава ".

Iliana, или оригиналния окислител или 3%.Само 10 ли е,оттенък някакъв има ли?Ако няма сложи малко от балсама в боята.
За да засиля виолетовия оттенък на боята , понякога аз слагала в боята от Перления балсам.

# 523
Iliana__ , не и слагай 6% на безамонячната боя.

# 524
Май имаше пепеляв отенък .
Предния път с нея цвета ми не помръдна само стана бляскава.
Или да взема на Кастинг 803 бежово русо .....или да се намажа с Papillon и после за 5 минутки да разнеса по цялата коса .....
В момента ме тресат нерви на работа и с тези мисли за боята и косата се разсейвам .

Общи условия

Активация на акаунт