Педиатрите във Варна 3

• 432 824
  • 1 942
  •   1
Отговори
# 1 725
  • варна
Ясно, това не ми го обясниха, но тя има часове за след месец, което не ме остройва особенно. Както и да е, благодаря за пояснението

# 1 726
  • Варна
Д-р Георгиева с направление, едва ли ще ги прегледа от днес за утре.

# 1 727
  • варна
Добре,посъветвайте ме.какво да правя, малкия е със слуз в акото и е на диета от седмица по стриктна от няколко дни,да запиша час за края на месеца и ако се оправи да го отменя. Или да чакам да се оправи и ако видя зора да си платя.Не съм водила децата на такива специалисти и много далечно ми се вижда 29 юли.

# 1 728
Добре,посъветвайте ме.какво да правя, малкия е със слуз в акото и е на диета от седмица по стриктна от няколко дни,да запиша час за края на месеца и ако се оправи да го отменя. Или да чакам да се оправи и ако видя зора да си платя.Не съм водила децата на такива специалисти и много далечно ми се вижда 29 юли.
Записваш часа и до тогава следваш назначеното лечение до момента. Като отидете, носиш всякакви изследвания които сте правили, обясняваш ситуацията и има или няма подобрение след диетата. Щом са Ви насочили към специалист, нека чуете и неговото мнение. Какво значи да му мине? Ако се подобри от диетата, ще кажете. В никакъв случай няма да си отменяш часа.
Ако има влошаване, вариантите са няколко. Отиваш при личната, ако прецени, че е спешно, насочва те директно за болница и ще го прегледат веднага и ще направят всякакви изследвания. Друг вариант е лекарката ти или ти да се свържете по телефона с въпросния специалист, обяснявате, че има влошаване и ако може да го прегледа по-скоро.
При дъщеря ми стана така, имаше нужда от спешен преглед, нейната ЛЛ ме накара да набера специалиста по телефона и разговаряха помежду си. Прие ни още същия ден. Но говорим за спешна ситуация, при нас нямаше как да чакаме и ден.
Успех  Peace

# 1 729
  • Варна
Другия вариянт е на частен прием поне да види детето, а после вече на контролен можете да се уговорите кога да е и да отидете с направлние.

# 1 730
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не мога просто да си обясня това безумие за специалистите и направленията във Варна.Като се наложи нещо педиатърката обикновено ми казва 'Запиши час и после ела за направление, че повечето имат часове след повече от месец'.И обикновено така се оказва.Опитът ми е с детски кардиолог, невролог и гастроентеролог.И накрая ходя на частно и си плащам, чудейки се за какво плащам здравни осигуровки.В крайна сметка излиза, че като има проблем човек или чака с месеци или плаща на частно.
Явно във Варна детските специалисти са наистина малко.

# 1 731
  • Варна
Освен, че са малко и не работят с направления. Доц. Георгиева например преди 2-3г. работеше с направления едва ли не веднъж седмично за 2ч или нещо такова. Спомням си как да речем на 25 юни се записват часовете за юли и към 10ч ако се обадиш вече е късно - графика пълен. Д-р Щилянов пък ме е питал с направление ли - като казах  "не, платено" имахме час за след 2 дни. Интересно колко щях да чакам, ако бяхме с направление.

# 1 732
Д-р Щилянов пък ме е питал с направление ли - като казах  "не, платено" имахме час за след 2 дни. Интересно колко щях да чакам, ако бяхме с направление.
Аз ще ти кажа - 2 седмици. Но в частният си кабинет ни прие още същата вечер.

И при нас е същото - педиатърката ни издава направления, а ние й ги връщаме, след като сме ходили на платен прием.

# 1 733
  • До морето
При Лисичкова е по същият начин - с направление след месец, платено може още днес следобед!

# 1 734
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
О, да за доц.Георгиева ми обяснява една близка как с направления преглеждала по две деца едновременно...Ми *баси прегледа тогава.Явно голямо внимание ще обърне.

# 1 735
  • Варна
Никакво внимание не обръща - това е.
Преди години, освен че не ни обърна внимание, след "преглед" и последващо лечение при нея детето даже зазля  ooooh!. Пред кабинета в Терапията хората чакат макар и с час, ужасно е. Скоро ходихме до там , при друг специалист и нещата не са се променили. Децата изнервени, родителите - също и накрая за - "Вие нали си знаете?!".

# 1 736
  • Варна
Не им се занимава на лекарите със ЗК. Хората работят на частно и това е. Който иска ходи, който не пак, защото му се налага.
Ако зависи от мен също няма да плащам ЗО. Плащам тях, а после и всичко останало. Е, мерси...!
Аз и данъци плащам, но вчера преди 15ч в РЗИ вече нямаше инспектори, които да се отзоват на сигнал и да си свършат работата....
Всичката ни работа такава!
А специалистите не са толкова малко, но добрите наистина са. Лекарите масово пращат при конкретен, на когото имат доверие.
И аз се изумявам как голям град, а е в това състояние. Сравнението само със София сме на светлинни години. Тук имаме по 1-2 читави пециалиста и това е. Ами като се изсипе целия град при тях + още хора от цялата страна и часовете стават за другата година.  За това и много вечене работят със ЗК и нямат запълнени графици с месеци, вземат си парите на момента и не се занимават със за тях излишни главоболия. Пациентите не ни мислят.

# 1 737
  • Варна
Съвсем оспамихме темата, но да кажа, че дори попаднах на детски специалист(нефролог), за който се предплащаше прегледа. За да ти запазят час, плащаш 40лв. После, ако се наложи още.  Mr. Green Ние още 40лв за ехограф платихме.
Обаче пък доцентката идва от София, веднъж месечно за ден-два и за да няма някой запазил час, пък не го отменил и друг да не може да се възползва, защото графика уж пълен, това измислили. Факт обаче, че беше изключително мила, внимателна, обстойна и неотразяваща двете хуни в кабинета и.

Скрит текст:
Има ли тема за алерголози(не детски).

# 1 738
  • Варна
Мира, за Буева ли става дума?

# 1 739
  • Варна
Да.

Общи условия

Активация на акаунт