Педиатрите във Варна 3

• 431 429
  • 1 942
  •   1
Отговори
# 1 665
  • Варна
На скоро дъщеря ми си сцепи юздичката на горната устна(в шкафа). Чудех се накъде да залавям. Викам хайде спешното на окръжна, пък те ще ме насочат. Насочиха ме към педиатър, който просто констатира това, което и аз знаех. След като я питах как е сцепено, някаква манипулация нужна ли е, венеца как е, въобще що за травма е и оттук нататък какво правим(притесних се, все пак това обикновено се прави под анестезия, а и постоянно почваше да кърви), реши да ме прати в отделението по детска хирургия. Там докторът като чу за какво става дума ме прати в Терапията, че само там има лицево-челюстни хирурзи, пък било добре такъв да я види.

Та отиваме в Терапията. Нареждам се пак пред спешния и чета нещо от сорта:
- ако сте със съмнения за вирусна инфекция, простудно заболяване, грип, обърнете се към ЛЛ или неотложният кабинет, с който ЛЛ има договор
-ако сте за съмнения за счупване, травма от падане, удряне.. , насочете се към спешният кабинет на Окръжна болница
-ако сте за вадене на кърлеж - ЛЛ, неотложния кабинет или не знам си къде си срещу заплащане
-ако сте с изгаряния - Военна болница

...

Чудех се въобще за какво е при тях... Впрочем и преди години със сина ми съм ходила и ме бяха смъмрили защо не сме отишли в неотложния, с който работи нашия ЛЛ.

В крайна сметка обясних на регистратура ситуацията и ме пратиха в двеста и кой си кабинет, естествено платих 25лв. Цял преди обед от тук, че там, пък после иди там. Бясовете ме хващат като се сетя, че и двамата с ММ работим на светло и ни вземат една торба с пари за здрави осигуровки. Добре, че имаме и такава към фонд и ми покриха разхода, след като представих фактура.

За Чанева някой нещо?

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 08:53 от MiRa^

# 1 666
  • Варна
А, това е. Плащаш за какво?... Ако можеш нямаше да плащам ЗО. Така и така все искат плащане поне да не е по 2 пъти за едно нещо.

Относно юздичката-дано нямате проблем! Малкия същото нещо направи самичък и от там разбрах, че вариянта с анестезия, оперативно или с лазер не са единствените. Беше се сцепила точно колкото трябва и не се изискваха никакви грижи. Беше му една идея по-къса и сам си е оправил проблема, който можеше да ни притесни след години. Не е толкова страшно като на първо четене. Сега даже съм доволна, че така се случиха нещата. Дано детенце е добре вече и е зарастнала както трябва и без дискомфорт.

# 1 667
  • Варна
Скрит текст:
eli70o0 нашата беше от най-късите. Буквално започваше от между първите 2 зъба. И ту спираше, ту пак почваше да кърви. Според хирурга можеше да се направи един шеф, но и без него ще мине и предвид възрастта е безумие за един шеф да се прави анестезия. Мина си да, дори и на контролен при зъболекар минахме, заради травмата във венеца. Както се казва беше малкия дявол, но факт, че се полутахме по кабинети.

# 1 668
  • Варна
Скрит текст:
eli70o0 нашата беше от най-късите. Буквално започваше от между първите 2 зъба. И ту спираше, ту пак почваше да кърви. Според хирурга можеше да се направи един шеф, но и без него ще мине и предвид възрастта е безумие за един шеф да се прави анестезия. Мина си да, дори и на контролен при зъболекар минахме, заради травмата във венеца. Както се казва беше малкия дявол, но факт, че се полутахме по кабинети.

Скрит текст:
И във вашия случай е било за добро. Факт е, че си се попритеснила и полутала из лекари, но поне нещата са се подредили особено щом е била много късичка. Вече няма да я мислиш. Зараства си точно както трябва и после това "месце", което изглежда леко висящо заради самото сцепване(ако и при вас е така, но предполагам стои по един начин), се намества и нещата изглеждат съвсем нормално. И за мен упойка да се слага при толкова малко дете е много краен вариянт и щом може без е най-добре.

# 1 669
  • Варна
Здравейте! Предстои ми избор на педиатър и тъй като живеем на Почивка, искам да е някъде наблизо. Гледах педиатри в курортна поликлиника и се спрях на д- р Виолета Александрова или д-р Марияна Маринова. Някой ако има лични впечатления ще съм много благодарна да сподели мнение!
Ние сме пациенти на д-р Маринова. Доволна съм до този момент. Отношението й е добро - не фамилиарничи, а се държи професионално. Изслушва въпросите ми, отговаря адекватно, не предписва лекарства без да обясни преди това какво е действието им. Когато я търся на мобилния, ако не отговори веднага, винаги е връщала обаждане след това. Ако не е на смяна, препоръчва към кого да се обърна, ако проблемът не търпи отлагане. Но все пак, поставям се и на мястото на лекаря и не съм звъняла в неудобни часове късно вечер.

# 1 670
Здравейте предстои ми раждане след 1 месец. Искам да ви попитам какво следва да направя, всмисъл как става записването при педиатър, когато бебо се роди педиатъра трябва ли да е там , изобщо вси4ко което трябва да знам защото ми е тъмна индия всичко ( първо бебче ми е) . Никаква идея си нямам... дано сте ми разбрали въпроса , че малко странно го написах. Tired

# 1 671
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Принципно се разбираш преди раждането с избрания педиатър дали ще ви запише.Като ви изпишат той идва в дома за първо посещение.После на уговорена дата отивате за консултация и записване с картон.

# 1 672
  • Варна
Здравейте мами,от скоро и аз съм в темата в търсене на добър педиатър във Варна още повече че става въпрос за моята малка госпожичка.Всъщност тя наистина е мини...роди се в 7 месец.В този смисъл може ли някой да ми препоръча педиатър който да разбира от недоносени бебета и да се отнася с подобаващо внимание към тях.Благодаря Ви за мненията и коментарите.

# 1 673
  • Варна
toni738, на моя приятелка, също с недоносено бебче, педиатърката е д-р Манчева, в МЦ "Св.Анна" в двора на Окръжна. Тя е много доволна, но докторката е и нейн лекар от бебе, на мен също ми е била като малка, но не я помня. Тоест жената е възрастна, но и нейното дете е било недоносено, затова вземала подобни случаи присърце

# 1 674
  • Под липата
Здравейте!
Аз съм пред кръстопът. Детето ми е при д-р Аня Николова от МЦ "Еквита". Да кажа, че съм недоволна...не съм! Не бих казала, че е невнимателна или некадърна...напротив!  Е,груба е не рядко, ама и мен като ме треснат хормони, бесове и т.н. не съм от най любезните, та не и се връзвам много, много. Други са ми терзанията. Детето ми е с извадена трета сливица и често боледува
 Ето сега,например, от началото на годината всеки месец около 12-то число се разболява сериозно и пие антибиотици 😕 От как се е родил, е получил едно единствено направление - защото ситуацията след месеци "лечение" от самата Николова, се утежни, та специалиста още на следния ден, назначи операция на сливицата...
С днешна дата, другите сливици са с размер на слива ...,Николова пак изписва антибиотик, а направлението за УНГ е мираж.
Приемам съвети и препоръки за добър педиатър. Чудих се за Хариева...но ме притеснява чакането при нея. Иначе, живея в близост до Римските Терми и ми се иска да поподна на добър педиатър в района, но ако няма...склонна съм и да не гледам близостта.
Та, ако може, препоръчайте добър лекар, който не си стиска направленията 😕

# 1 675
  • Варна
Здравей  Raffaella,
Аз мога да ти препоръчам нашата лекарка - д-р Росица Димитрова, преглежда в ДКЦто до Окръжна. Винаги преглежда малкия много обстойно, помни му историята на заболяванията и проблемите, които сме имали (което лично на мен ми прави много добро впечатление, тъй като не се налага да припомням кога какво му е имало), никога не е прибързвала с антибиотици, дори не се налага да й искам направления, защото сама го праща към специалист, когато прецени че има нужда, а когато съм поискала не ми е отказала. Вярно, малко е тросната понякога (към мен, но ми се струва че просто си е такава жената, така си говори, а не че е зла или нещо такова), но към детето винаги се е отнасяла много мило и внимателно. По принцип преглежда със запазени часове, но когато се касае за нещо спешно, например температура или нещо такова, винаги ни е приемала и без час. От три години сме при нея. Не знам обаче дали приема нови пациенти - мен отказва да ме вземе вече втора година. Ако става въпрос за малко дете, може и да е различно.

# 1 676
  • Под липата
Благодаря, serendipity! Ще я имам предвид  Peace

# 1 677
НЕ ПОСЕЩАВАЙТЕ Д-Р СТАМЕН КИРЯЗОВ-КЛИНИКА "АВРОРА"!!! Naughty Naughty Naughty Naughty Naughty
Всеки път,когато закарам детето си на преглед(вирус или бактерия)на горни дихателни пътища,толкова пъти едно и също изписва-ВЕНТОЛИН И ДЕМЕФАН!!!
Последния път чисто дишане,без хрипове,чисти гърди-отново Вентолин и Демефан!Съответно детето е с лека суха кашлица-3 дена на тези лекарства,и отново пак да отидем след 3-я ден,след като стане влажна!Питам се аджеба,как така,на кашлица без хрипове,ще даваш отново Вентолин???Всичко е бизнес,хора.....Това е положението!Нищо,че прегледа му е 15лв,той пак си ги връща,с контролния преглед!!!!!!!!! ooooh! Thinking Naughty #2gunfire

# 1 678
  • Варна
аз пък само положителни отзиви съм чувала за него.... човек да се чуди вече. абе вие се раздвайте, че не ви изписва Аб за всяко нещо като много други

# 1 679
Здравейте,да ми препоръчате добър педиатър в курортна поликлиника Чайка.Живея в Левски и засега бяхме записани при д-р Йоргова,но тази жена вече не мога да я търпя и искам да я сменя Confused Благодаря,ви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт