Приучване към гърне

• 107 319
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 1 410
  • Пловдив
beezoo, баба му върна памперса по време на сън, след като се беше изпуснал 2-3 дни последователно. Сега отново съм дала наставления памперс по време на сън да не се слага. Вчера станал мокър и бил неприятно изненадан, че е мокър и няколко часа след това повтаряше че си е намокрил леглото.

За дневния и дума не давам да се слага, макар че по едно време беше започнала да му слага когато го извежда на по-дълги разходки. Пак трябваше да я убеждавам, че така си правим лоша услуга. Той до толкова се беше объркал, че един път вкъщи се изпусна и явно мислеше че е с памперс, намокри се и направи извода, че баба му е забравила да му сложи гащи.

# 1 411
да направо полудявам като се сетя как и се карам, а на среща ми се фръцна няколко пъти. сега се сети, че не е било правилно. обаче и се върна като чу, че в ДГ няма памперс. мислеше си,че там ще го научат. няма да ви казвам, че баба му го върна с поне година на зад. сега е свалила и нощния памперс и да видите колко бързо детето започна да се усеща. пак трябва да го подсещаме, но поне не е онова ПРАНЕ дето беше.

# 1 412
  • Пловдив
Моментът с бабите понякога е нож с две остриета.
Неоспорима е помощта им. Майка ми ни помага изключително много, но тя не можеше да го остави без памперс, защото пишкал навсякъде и не се усещал. И така за 2 дни се отказа и пак му сложи памперс.
Тити свали памперса за една събота и неделя когато беше с мен. Просто улучих момента.

# 1 413
разбира се, че оценяваме бабата и дядото те са незаменими помощници, но възрастта е фактор и те по-трудно се справят и трябва да им щадиме силиците. те са манна небесна в много случаи, но фактора памперс ми е трудна тема.
ок ....... стига толкоз!
дерзайте момичета ще се справим Simple Smile

# 1 414
С такава мъка четях тази тема, но дойде и моят ред да се похваля.
Направих няколко опита да сваля памперса през 2-3 месеца още след навършването на 1,5 година.Оказаха се не само безуспешни, ами направо катастрофални.
Преди десет дни реших, че пак ще опитам - свалих го, обясних, че вече няма памперс.Първият ден имаше 15 чифта мокри гащи.На втория - 2, на третия - нито един.А вече и три сутрини се събужда сух.Много съм щастлива, направо камък ми падна с тоя памперс.

# 1 415
А на каква възраст решихте да махнете памперса на обяд newsm78

Дани, и аз на каката го махнах от раз на 2 години и 3 месеца. Само оставих нощния, като тя нацяло спря да пишка на 2 и половина, дори и по-рано, но заради опасността от течове по нощите, докато се кърмим с малкия Crazy, го оставих още 2-3 месеца нощния. Но почти винаги е бил сух.
За възрастта на моя и твоя син, мисля че е рано да се маха нощния или следобедния. Но може да има и дечица, които не пишкат и на тази възраст докато спят.

# 1 416
И при нас напредък, вкъщи си отива сам до гърнето и пишка в него, прав Simple Smile Опитва се и да ака прав, но резултатът е малко встрани от гърнето.... не знам как да го отуча от това акане прав, за да разбере, че трябва да седне. Идеи приемам всякакви Hug

Другият ни проблем засега остава времето извън къщи. И вчера, и днес, повечето време е извън къщи (така се налага) и докато е извън къщи, нито пишка, нито ака. Подканям го, гърнето го разнасяме с нас, за да е сигурен какво се иска от него, обаче не. Няколко пъти застава до гърнето и като че ли се опитва да се изпишка, но не му се получава. Не мога да разбера дали е заради жегите и просто не му се пишка, или се стиска докато е навън newsm78

Като го гледам, ми идва да му махна и нощния памперс, без друго са големи протести като му го слагам, но пък сутрин като стане имаме един половин час, в които го взимам при мен да суче, обаче съм толкова сънена, че не успявам да се накарам да стана и да го вдигна от леглото без тази процедура, за да махнем веднага памперса.

# 1 417

сина ми миналото лято беше без памперс, върнахме му го обаче,че започна да задържа акото. е това нищо не помогна, но сега изобщо не иска без памперс!
в чудо съм се видяла как ще става тая работа и в градината напират, но добре,че не много, от септември да го махаме. на 3год.и 2мес.е.
дайте утеха моля ви, че и това ще стане Simple Smile
реве и се тръшка от две седмици като спомена само за гащи
благодаря още сега за отговорите

# 1 418
  • Бургас
И аз правя опити с моето дете за махане на памперса (на 2г. 4м. е). Засега минава номера с това сама да си махне гащичките и сама да седне на гърнето, та не е пишкала в гащите. Само дето винаги ака в гащите, но предполагам че и това ще отмине.
По време на следобедния сън също е без памперс. Като се събуди и пишка в гърнето.
Въпроса ми е за вечерния сън - колко време трябва да се буди със сух памперс, за да я оставя и вечерта по гащички? Засега цяла седмица не е пишкала вечерно време.  Rolling Eyes

# 1 419
Разбира се, че ще стане.

По принцип децата по-трудно приемат акането извън пампата. Колкото повече пъти връщате, толкова по-труден ще е след това преходът.

По какъв начин обяснявахте идеята за гащите? Предлагахте ли стимул за съгласие?

# 1 420
  • София
Първо сте сгрешили, като сте махнали памперс на дете, което не е готово затова. После се затвърдили грешката, като сте го върнали.
Сега просто оставете детето на спокойствие и не го насилвайте.
Постепенно го приучвайте и ако реагира остро на гърнето, просто купете седалка детска за тоалетната.

# 1 421
  • Бургас
Все някога и това ще стане, разбира се.
Оставете го детето 2-3 седмици /или повече ако е нужно/ на мира и не коментирайте темата.
После бавно и отдалече отново - че е голям, че само бебетата ходят с памперси, че ще получи някаква награда, когато и той почне да го прави и т.н. Поощрявайте успехите и /поне видимо/ не обръщайте внимание на гафовете, не го наказвайте заради тях, не му се карайте... Нека сам си хареса седалка за тоалетната чиния, купете слипчета с Батман или каквото там харесва детето, за да ги обува с удоволствие... Примерно.

# 1 422
  • София
Без памперс е от 2 седмици и какво от това. Не му пречи да си се опикава и оаква...Няма сила, която да го накара да седне на гърнето или на тоалетната чиния...А 2 дни в нас се разхожда и без гащи - сам си ги събува ooooh! А аз като сапьор издирвам мини Rolling Eyes

# 1 423
  • Leeds, UK
Аз лично помолих племенника ми да ми съдейства. Той е на възраст колкото големият Ви син. Използвах, че той много обича да си играе с него и той му постави ултиматум - или сяда на гърнето или няма да играе с него, защото е бебе. На 2 г и 2 месеца беше и го разбра от раз. Имаше 3-4 инцидента, но сега не ще и да чуе за памперс, защото бил голям батко и неговия батко не искал да играе с бебета с пампи. Grinning Ако не сте пробвали това, опитайте, може да помогне. Той да му покаже кое как се прави, децата повече се повлияват от други деца.

# 1 424
  • у дома
Аз мисля, че около двете години е най-подходящото време за сваляне на памперса. Запознаването с гърнето, обаче, трябва да стане поне половин година преди това. Да му се говори на детето, да се подканя да сяда, да ме се показва, че е мама и тати го правят. Колкото и да ми е неприятно и двете деца, в периода на ученето ги подканях да правим всичко заедно. Сутрин като стана и отивам с малкия да пишкам  ooooh! Дете над три години с пампрес за мен е недопустимо да бъде...
Съгласна съм с Мон, че всеки напредък трябва да се поощрява и отбелязва от родителя, но не съм съгласна веднъж да се започне с опитите и да се спре и после пак...Детето трябва да разбере, че това е начина, друг вариант няма...Да пишка прав, да ака прав, все някога ще седне, нали?

Общи условия

Активация на акаунт