Приучване към гърне

• 107 306
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 2 085
Колко време, след като махнахте дневния, успяхте да махнете и нощния памперс? Моят син пие много вода, вкл. и нощем са буди за вода. Сменям по 3-4 пъти напишани памперси, та се чудя как ще стане номерът за през нощта да останем без.... newsm78

# 2 086
  • Пловдив
И моят син пие много чай нощем и сменяме памперса веднъж нощем. Още не сме на вълна махане и на дневния, но и аз се замислям.

# 2 087
  • в огледалото на живота
Колко време, след като махнахте дневния, успяхте да махнете и нощния памперс? Моят син пие много вода, вкл. и нощем са буди за вода. Сменям по 3-4 пъти напишани памперси, та се чудя как ще стане номерът за през нощта да останем без.... newsm78
При нас след около месец махнах и нощния памперс.Дъщеря ми също пие изключително много вода,особенно в топлите дни.
Ако детето се събужда само нощем за да пие вода, можеш да  използваш този момент и да го изпишваш.Обикновено те са в полусънено състояние и бързо свършват тая работа  Simple Smile
Преди сън също  Peace
Подлагай над матрачето еднократни подлуганчета за да не пропуска надолу урината.
Това разбира се ако си решила да слагаш детето да спи без памперс.
Успех,не се отчайвай  Hug

# 2 088
Проблемът при нас е, че нощем като се поразбуди, не иска да сяда на гърнето. Като тръгна да му свалям памперса, почва да се дърпа и да мрънка. Понякога пък сам става да пишка.....та не знам  newsm78

# 2 089
  • в огледалото на живота
Проблемът при нас е, че нощем като се поразбуди, не иска да сяда на гърнето. Като тръгна да му свалям памперса, почва да се дърпа и да мрънка. Понякога пък сам става да пишка.....та не знам  newsm78
Аз затова и писах ако сте само с гащички.
Почнеш ли да махаш памперса детето се събужда и определено не му е много комфортно.
Аз държах гърнето до леглото ,усетих ли,че почва да се размърдава или ако поискаше вода вземах го на леглото;събувах и придържах детето.Бързо става.
После вода ако иска и обратно.
Имаше и гафове разбира се ,но бързо свикна.

# 2 090
Проблемът при нас е, че нощем като се поразбуди, не иска да сяда на гърнето. Като тръгна да му свалям памперса, почва да се дърпа и да мрънка. Понякога пък сам става да пишка.....та не знам  newsm78
Аз затова и писах ако сте само с гащички.
Почнеш ли да махаш памперса детето се събужда и определено не му е много комфортно.
Аз държах гърнето до леглото ,усетих ли,че почва да се размърдава или ако поискаше вода вземах го на леглото;събувах и придържах детето.Бързо става.
После вода ако иска и обратно.
Имаше и гафове разбира се ,но бързо свикна.

Явно ще трябва да се реша и да го оставя без памперс. През деня като спи, също му слагам, а и в яслата слагат....

# 2 091
  • в огледалото на живота
натали,аз си помислих,че сте махнали вече дневния памперс?
Поне с такова убеждение останах от въпросът ти.
Решението е индивидуално и само твое в този случай,разбира се без да се стресира и травмира детето.

# 2 092
2-3 седмици след дневния махнах всички памперси - с нея, и с него.
Него го изпишквах прав нощем - по 2-3 пъти.
Нея по същия начин, само че на гърне.
Изобщо не им пречи на съня.. А за разбуждането - буди се за кърмене така или иначе по няколко пъти, та свършваме и пиш-работата  Laughing При батко й пак беше така Simple Smile

# 2 093
Дневния памперс сме го махнали - казва си за гърнето. Слагам като спи през деня и през нощта. Следобед е сух понякога, но не винаги. Нощем сменям по 3-4 пъти.  Confused
Имах предвид, че трябва да се реша и да махна памперса по време на сън, пък каквото стане.....Проблемът е, че много пишка нощем, защото пие много вода.

# 2 094
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
От два дена сме без памперс през деня,ама много сложно е със акането.Днес излизаме на разходка,напиша се,тъкмо я смених и се изака.Е-е-ее,не е честно.Иначе имаме п опадения до дървото и сътрешното задължително е във гърнето,но дотам.

# 2 095
От два дена сме без памперс през деня,ама много сложно е със акането.Днес излизаме на разходка,напиша се,тъкмо я смених и се изака.Е-е-ее,не е честно.
Joy Познато ми е Laughing

# 2 096
  • сред маслини и портокалов цвят
Дневния памперс сме го махнали - казва си за гърнето. Слагам като спи през деня и през нощта. Следобед е сух понякога, но не винаги. Нощем сменям по 3-4 пъти.  Confused
Имах предвид, че трябва да се реша и да махна памперса по време на сън, пък каквото стане.....Проблемът е, че много пишка нощем, защото пие много вода.

Пробвай да го махнеш, ще се ориентираш какво да правиш после. Може да се наложи да му върнеш нощния памперс.
Синът ми махна нощния памперс няколко месеца след дневния. Опитах 2-3 пъти да го махна, неуспешно. Много пишкаше нощем.
С дъщеря ми махнах едновременно дневен и нощен памперс. Но тя се будеше суха сутрин.
Много различни се оказаха моите деца.

# 2 097
  • Пловдив
Ох, аз като гледам всички деца около нас (дори и по-малки от сина ни), че са вече без памперс, и се натъжавам ,че не успяхме да го научим това лято.  Sad Донякъде и аз съм виновна, че не ми остана време да съм си в къщи, за да се упражняваме редовно.

# 2 098
  • сред маслини и портокалов цвят
Ох, аз като гледам всички деца около нас (дори и по-малки от сина ни), че са вече без памперс, и се натъжавам ,че не успяхме да го научим това лято.  Sad Донякъде и аз съм виновна, че не ми остана време да съм си в къщи, за да се упражняваме редовно.

Ти пък не сравнявай детето си с другите Hug Децата са различни. Пробвай периодично да махаш памперса, един ден ще се получи.
Моят син махна памперса много късно, на 2г. и 8м. Хем си бях в къщи, все около него. Но е инат като магаре. Една сутрин просто ми каза:"Мама, не искам вече памперс" И го махнахме, язък ми за предните мъчителни опити Mr. Green Нощният обаче го мъкна месеци след това.
Щерката го махна памперса стравнително рано(според гореописания опит Grinning)-на 2г. За 2-3 дни разбра какво се иска от нея.
Успех ти желая!

# 2 099

Не се тормози!Аз като съм по цял ден вкъщи,а синът ми е на 2.3г. нищо не сме махнали-ни дневен,ни нощен TiredЯвно и ние ще сме от късните Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт