Приучване към гърне

• 108 416
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Ох, момичета, чета ви, чета ви и пак незнам какво и как да направя. Първо момчето ми пищеше от гърнето, все едно го колят. После го прие и почна да сяда на него, но безрезултатно, а пишкаше където свари  Tired. Веднъж имаше правилно попадение и беше голяма радост и пляскане, и поощрение, но до там. Сега е наясно за какво служи, как се ползва, обаче оставям го с гащички и ми казва след като се е напишал. Аз не му се карам или нещо подобно, само обеснявам, че се пишка и ака на гърнето, слагам го и на адаптор в тоалетната. Кефи се на гащите, обаче явно не се усеща кога да сяда на гърнето и се чудя как да му покажа, обесня?

# 211
Еми слагай го на гърнето по - 4ести4ко.Примерно,ако го слагаш през 4ас си мисля, 4е няма да се изпуска.В на4алото не 4акай сам да ти каже кога му се пишка.

# 212
  • Варна
hit86, не иска аз да го слагам, а сам да сяда. Мъчи се сам да се събува и обува. Обаче като му напомня аз за гърнето и се крие. Днес дори скочи в кошарата при брат си и се правеше че спи, само и само да не му говоря за гърне. Mr. Green След около 30 мин се изпишка в гащите  Tired.

# 213
  • софия
и ние така чуе ли за гърне тича в другата стая, не го насилвам но казва след като е пикал вече, Peaceа от вчера не иска и памперса........ newsm78 #2gunfireмокро му било.

# 214
Шайн, ние от две седмици сме с памперс само навън и докато спи. Преди няколко дни излязохме за не повече от час и като се прибрахме памперса беше сух.

maimun, на колко е твоето дете? И на мен ми се иска да правим опити в тази насока, но ме притеснява сезонът - навън няма как да не е с памперс. А се чудя  ако вън е с памперс, а в къщи без, дали няма да се обърка и да не разбере каква е целта. На мен също ми се струва по-правилно да се махне памперса от раз, но в по-студените месеци не мога да я преобличам навън, ако се наложи.

Досега не съм я слагала на гърне, но при смяната на памперсите я нося и я слагам да стъпи във ваната и тя се изпишква, защото и става студено на крачетата. Не знам дали е правилно, но определено вече знае какво е пиш и знае какво се очаква, като кажа 'има ли пиш?'

# 215
Глинбет, ще се включа и аз. Само след няколко дена се прибираме напълно сухи след разходка и след сън ( с памперс е навън ). Днес се изака в памперса по време на разходка. Почти никога не ака навън, но вчера пропусна и явно й е станало тежко и веднага си посочи памперса, че има нещо.
Елора е много права за едно нещо. Децата първо трябва да усетят какво е мокро и тогава много бързо започват да се контролират.
Навън не бих извела детето без памперс, защото когато се изпусне, видимо е смутено. Не бих му го причинила и пред други хора.

# 216
Момичета, току що сложих първите гащички...
Днес се запазих със завидно количество дрешки за целта, стискайте ми палци Praynig
Купих си и опаковка валерианче Mr. Green Laughing Crazy

Шайн - браво! Hug

# 217
Stef, успех и не се отчайвай! Всеки следващ ден положението се подобрява с неподозирани темпове Hug.

# 218
Шайн, ще опитам и аз така  Grinning
Надявам се, че съм улучила момента. Мисля, че памперсът я дразни, защото се опитва да си го маха и да се чеше през него (а иначе кожата и е чиста, няма зачервено или нещо от този род).

# 219
 И ние сме готови Grinning. Стана от раз за един ден, наистина. Но...детето ми е на 2.8 г.  Wink Събух, посочих, обясних, разбра ме - и веднага стана. Няма мокри дрехи, няма напикани дивани, няма сълзи, рев или тръшкане.. Наистина е важно детето да е узряло за това и да разбира какво се иска от него- така майката си спестява много нерви и стрес за самото детенце. Пожелавам успех на всички и ако можете да си позволите - не бързайте, бих посъветвала. Peace

# 220
  • USA
Глинбет, дъщеря ми е на 1г. 8м. Аз също не мога да си представя да я разголвам навън, за да я преобуя, ако се е напишкала, а тя освен гащите няма къде другаде да го прави. Слагам си памперс и понякога ми казва, че е пишкала или й се пишка, но нищо.

Вчера бяхме на гости и детето 100 пъти ми каза, че й се ака. След 5 мин. взе да се напъва, но до 15 мин. щяхме да сме си вкъщи и й казах, да спре да ака (знам, че е неправилно) и като се прибрахме си се изака в гърнето, но беше леко изцапала памперса. Не мисля, че памперса обърква, тя вече е схванала идеята. Даже след сън си пипа памперса и показва, че е мокър и иска да го сменим.

Преди 2 дни имахме за цял ден само 2 напишкани гащички, всичко друго в гърнето. Имаме напредък. Когато не е вършила работата 1-2 часа, й махам гащите, отварям вратата на тоалетната и като й се доходи, сама отива и сяда на гърнето.

Стеф, много е важно да имате достатъчно гащички. Първия път, когато започнах да махам памперса беше лято, гащите съхнеха по 2-3 дни, нямах достатъчно на брой и направо се побърках да се ядосвам. Сега обаче е съвсем различно и по-лесно.

Успех на всички!

# 221
И аz в началото я иzвеждах навън с памперс. Беше в сред zима обаче и не исках да стават бели и да съм все на нокти с космонавти, чорапогащници, термопанталони, кошмар щеше да е... Да ви кажа, не zапомних колко точно продължи това, но в един момент вече бях по-сигурна в нея, иzдържаше доста повече, а и zапочнахме да се прибираме все със сухи памперси. Но ще да е било около месец и половина или два периода, в който слагах само zа навън в будно състояние. Когато сухите памперси на прибиране станаха ежедневие, просто престанах да ги слагам. Носех реzервни дрешки (още нося), но не съм имала преобувания навън до сега.
Явно не се е обърквала от това, всичко си се намести  Wink  Peace

# 222
Момичета - искам да питам, до колко време е нормално в началото (след махането на памперса и слагане на гащички) да няма успех - тоест, детето да е ок с мокрото,да не дава признаци че му е дискомфортно. Вече ни е 3-ти ден -всеки ден е различно и съм тотално объркана. Вкъщи сме с гащи. Ясно е гърнето за какво се ползва, но отива на него при свършен факт. само понякога казва "мок" - че е мокър - но в повечето случай си седи мокър и това е... Акането се случва в памперса, когато см енавън - но поне започна да си казва пак "ако" малко преди да го направи. не знам дали да преустановявам начинанието или да продължавам в същия дух, объркана съм...

# 223
Моята племенница започнаха да я учат без памперс на около 1.7 г
около 1 месец и отне целия процес, докато свикне, като в началото пишкаше в гащите без да си казва, а към края имаше понякога пропуски, но като цяло беше схванала идеята и използваше гърнето.
Аз мисля, че  до 1 седмица, дори до 10 дена, може  да са нужни, за да започне детето да обръща внимание на мокрите гащи.  За 3 дена да не е свикнало още, ми звучи напълно нормално. Бих се отказала само, ако има рев, стрес и съпротива. Мисля, че когато ти му обръщаш внимание, че гащите са напишкани, като му говориш 'хайде да ги сменим, защото са с пиш', скоро ще започне и сам да забелязва.
Пожелавам успех в начинанието   bouquet

# 224
STEF,в никакъв слу4ай не спирай.Малко време е минало,така може да сте и цял месец,но не се отказвай.

Общи условия

Активация на акаунт