Приучване към гърне

• 107 341
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 45
Е, за жалост аз така и не успявам да открия нашия начин. И интуицията  не ми подсказва нищо. Моето дете си стиска и това е. Не помага и игнорирането, така си стиска далеч по-спокойно отколкото като я подканях.

# 46
  • Германия
Запис и от мен.
И аз не мога да накарам големия ми син по никакъв начин да се изходи на гърнето или в тоалетната, а ми омръзна да ме питат дали още е с памперс и да цъкат с език,че бил вече голям.
Много полезна тема.

# 47
  • София
Ние пък не можем да махнем памперса при спане. Когато е будна издържа по 2-3 часа без да пишка, но легне ли да спи... вчера поиска да спи без памперс, изпишка се и се изака в гърнето, щото вече била голяма и няма да пишка и ака в памперс, легна и един час след като заспа вече беше напишкана... същото е и вечер...

# 48
  • в матрицата
Дзвер и ние спим вечер с памперс, през деня няма проблем но вечер се напишква. И тъкмо този памперс от вечерта, сутрин ползва за акане  Embarassed. Мисля да пробвам като ЧеКа,и ще я занеса на тоалетната със сила. Като я знам , каква е артистка, ще опищи блока, все едно я коля  Mr. Green, но ще проява малко характер и аз, че не се издържа с тия памперси .....

# 49
  • София
Не бих наравила като Чека - моята щерка след като тръгна на детска и започна да ака в гащите. Не искаше памперс, но и отказваше да седне на гърнето. От два дена нещата се нормализираха без никакво назорване - само всеки път като се наакаше в гащите аз й напомнях, че трябва да се ака в гърнето. Използвах и мотива - ето, виж сега как ти е омазано дупето (тя много мрази да е мръсна), а ако беше акала в гърнето щеше да е чистичко, чистичко. От събота си казва, дори в събота каза, че й се ака, но не много и щяла след малко да седне. След малко си беше седнала и си свърши всичко. Аз лично препоръчвам търпение  Peace

# 50
И тъкмо този памперс от вечерта, сутрин ползва за акане  Embarassed.

Ха-ха, абсолютно същото. Събужда се точно в 7 часа с вик "Ака ми се!". Още съвсем сънена казвам "Хайде на тоалетната да акаш". Следва едно пронизително "Нееееее!". Това ме доразсънва и ме хваща яд и все си мисля - докога, докога?!

Тази сутрин имаше лекичък напредък. Баща му е купил разкошен сет с 10 коли Ферари, вчера вечерта му каза, че ако започне да ползва тоалетната за акане, ще получи много голям подарък. Толкова голям, колкото никога не е получавал. Очичките му светнаха и обеща.
Тази сутрин пак се събуди с "Ака ми се! Искам да акам на тоалетната". Скочих като обезумяла, сложих го. Викахме акото да излиза, държахме се за ръце - не. Каза "Не мога" и приключихме с опита.
После беше страшно кисел, защото знае, че по този начин няма да получи обещания подарък. И все пак му казах, че ще го получи. Ама пак ще опитва, когато реши, че е готов.
Сега обмислям друга стръв, но си мисля, че при него нещата се оправят. До акането в тоалетната остава още малко. Само да са ми здрави нервиците.

# 51
  • в матрицата
Дзвер, изобщо не предлагам ти да използваш метода на ЧеКа, говорих за себе си. Вашият случай е съвсем различен, детето ходи на градина, и стресът от там е повлиял. За нашият случай, аз нямам обяснение защо е така, защо си пишка без проблем на дъската, а акането е " мисията невъзможно" Нещо ми обягва, но какво... Пропбвах и метода с " овластяването" този уикенд, еми детето ми вика" мамо, ти научи куклата на ака на дъската"  Mr. Green
Сега освен да търся тия книжки, за които Stelfy спомена, дано да имат с акащи WINX Mr. Green

# 52
  • В заешката дупка
Е, да си си ходил до тоалетната и да спреш да акаш като тръгнеш на ДГ е едно, да не си правил никога нищо в тоалетната до 3 години е съвсем друго.

Аз лично на никого нищо не препоръчвам. Истории и мотиви едно дете да не иска да ходи до тоалетната - бол. Една с една еднакви няма. Аз бях се начела на приказки за търпение. Това и правих цели 2 години с големия си син. Ключът според мен е да се усети причината едно дете да не ходи до тоалетната. Това е половин успех вече, но е много трудно понякога.

Малкият ми син зацикли на около години и половина и не искаше да ходи до тоалетната, но преди това си ходеше без проблем. Свързах го с особеностите на възрастта му. Хич и не настоявах. След време пак си тръгна и след месец-два окончателно свали памперса.

Големият ми син беше нещо коренно различно. На тоалетна и гърне можеше да стои само ей така от любопитство и на игра. Станеше ли време за истинските работи - навсякъде другаде, но не и седнал върху тоалетна. Физиологически беше готов - знаеше кога му се ака - и си го показваше като се усамотяваше. Моето усещане беше, че някаква психологическа бариера (страх някакъв) едновременно го спираше и измъчваше.  Реших, че моята работа като родител е да му помогна да го преодолее. Много умувах, провокирана от мисли за допълнителни травми и т.н. - където и да прочетеш нещо за гърнето, навсякъде стои това зловещото предупреждение. Истината е, че накрая се вслушах в инстинкта си. И се навих. И хич не съжалявам, защото според мен просто помогнах на сина ми да преодолее травма, която вече имаше. Даже си мисля, че можеше много по-рано да го направя....

# 53
  • София
Сега освен да търся тия книжки, за които Stelfy спомена, дано да имат с акащи WINX Mr. Green

От Amazon.co.uk си ги пазарувах аз Peace

# 54
  • в матрицата

От Amazon.co.uk си ги пазарувах аз Peace
Hug, почвам да се ровя

# 55
  • някъде на юг
Здравейте!
И ние сме с този проблем с акането макар че памперса го свалихме малко след 2 г. възраст, но само с пишкането нямаме проблем.Проблема с акането така се изостри....то не бяха книжки, подаръци обещания и какво ли не, резултата беше нулев.Проблема се появи най вече от това че от прекаленото стискане получаваше запек и после стигаме дори до клизма след като не е акала  6-7 дена.Ходихме на лекар -гастроент. веча втори месец сме на диета.Понеже сега ака редовно...в гащите и то само вечер като заспи и се отпусне реших да я водя и на психолог.Оказа се че подхода с подкупването с подаръци е напълно погрешен.Детето е стесирано на тема аки и стигна да там да казва "Може ли да ми купиш рибки , но без акане". Психоложката ни приложи метода въобще да не се говори на тази тема никакъв натиск или караница след като се е наакала в гащите.После приложихме акането на куклите на гърне и за моя радост през ноща ме събуди че и се пишка но всъщност се изака и вече говори спокойно  за акне и се хвали на всички че ака на гърне.За сега продължаваме още да се учим.Успех на всички.

# 56
  • София
Чела съм, че някои деца отказват да акат на гърне, защото изпитват болка. Респективно започват да се стискат, получават запек, болката става по-голяма, страхът също, въобще влиза се в кофти омагьосан кръг.

Дали ако не бъдат "надрусани" със силно разхлабващи храни, които:
а/напълно елиминират възможността за болезнено изхождане
и
б/практически елиминират възможността за стискане Mr. Green няма да стане по-лесно работата?

Представям си следния сценарий:

- Ела тука, маменце, да видиш какви 2 сочни кивита съм ти нарязала за закуска Twisted Evil

***2 часа по-късно***

- Мамо, много ми се ака! Спешно е!
- Хайде на гърнето?
- Нееееееее!
- Няма "не"! Twisted Evil - Следва майчино притискане на 'лапето към тоалетната чиния/гърнето, където иска/не иска свършва работата, защото действието на кивито е по-силна от волята му.
- Видя ли, че не е страшно??!
- Мм...да... Confused.... предполагам.... Ок, от мен да мине, вече ще акам тука в такъв случай.

Край на историята.

# 57
  • някъде на юг
Чела съм, че някои деца отказват да акат на гърне, защото изпитват болка. Респективно започват да се стискат, получават запек, болката става по-голяма, страхът също, въобще влиза се в кофти омагьосан кръг.

Дали ако не бъдат "надрусани" със силно разхлабващи храни, които:
а/напълно елиминират възможността за болезнено изхождане
и
б/практически елиминират възможността за стискане Mr. Green няма да стане по-лесно работата?

Представям си следния сценарий:

- Ела тука, маменце, да видиш какви 2 сочни кивита съм ти нарязала за закуска Twisted Evil

***2 часа по-късно***

- Мамо, много ми се ака! Спешно е!
- Хайде на гърнето?
- Нееееееее!
- Няма "не"! Twisted Evil - Следва майчино притискане на 'лапето към тоалетната чиния/гърнето, където иска/не иска свършва работата, защото действието на кивито е по-силна от волята му.
- Видя ли, че не е страшно??!
- Мм...да... Confused.... предполагам.... Ок, от мен да мине, вече ще акам тука в такъв случай.

Край на историята.

Аз пробвах плодова диета 2 дни само - круши киви грозде чай от рози и т.н. ... и резултат - ината на детето  победител.Акане през ноща в гащите.

# 58
  • София
Аз пробвах плодова диета 2 дни само - круши киви грозде чай от рози и т.н. ... и резултат - ината на детето  победител.Акане през ноща в гащите.

hahaha hahaha hahaha
Е-е-е-е.........

# 59
  • в матрицата
Запекът е огромен проблем, минала съм  през това няколко пъти със себе си, с детето, за това трябва много внимателно да се избере точният подход за акането на гърне/дъска

Общи условия

Активация на акаунт