Бавно идва баба Зима, АПРИЛчето лудее за двамина!

• 41 123
  • 726
  •   1
Отговори
# 675
Надявам се точно такава работа да си намеря, но като знам колко трудно беше предният път...  И то я намерих чрез познати.  Rolling Eyes Делях наем и разходи за салона с колежката си, и работех за себе си. Нямах шеф на главата, пей сърце. Имах намерение да се върна там, но за съжаление колежката ми се принуди да затвори салона заради пътуване в чужбина, после пък забременя. Heart Eyes Здраве да е, все нещо ще излезе.
Но наистина шефовете като твоя са малко (пу-пу, да не му е уруки  Laughing), не че ние сме черногледи само. Всеки си гледа своето (и работодатели, и работници) - и всеки е прав за себе си. Rolling Eyes  Няколкото пъти, когато съм ходила на интервю за работа, като чуят, че съм с малко дете и без помощници ... спират въпросите. Пък сега с 2 броя, представям си. Mr. Green... Да е жив и здрав мъжът ми, все ме успокоява, че щом толкова години е успявал да се грижи за семейството ни финансово, ще се справим и сега, независимо колко време ще ми отнеме намирането на работа.
За стажа на Ани с болестите, силно се надявам наистина да се отрази в добра насока...

# 676
Извинявам се, че няпоследък хич нямам време да пиша,но то и няма кой знае какво.
Ави започна да се пооправя уж.Само тая хръпаща кашлица ме притеснява,но давам лекарства пък дано се оправи.Аз сега прихванах от нея  и съм с ужаснааа хрема,носа ми ще експлодира като бомба,отпуснато ми е и ушите ми глъхнат чак от сополи.гърлото ме дращи Tired,но не е чак толкова зле.Взех да пия разни колдрекси,че нямам много време за губене с лекуването да не и предам пак на Ави ,че тъкмо взе да се стабилизира малко.

За работата и аз ще почвам да си търся.Като знам какво ми предстои,интервюта,документи уфф ooooh!Дано успея да си намеря по специалността макар,че е доста трудно в нашата сфера.Но в крайна сметка ако не успея ще търся друго.И аз си мислех затова как ще се отделим с Ави тя е като залепена за мен въпреки,че постоянно има около нас баби и дядовци и всички я обгрижват.Не признава друг.До тоалетната ако отида идва до вратата  и започва да реве мамо мамо.Не дава да я гуша друг,да я преоблича,дори якето не дава на друг да и го облича.Ще започнем да тренираме по-малко всеки ден да свиква без мен.Ще почнем с по 5-10 мин. после ще увеличавам и така.Трябва да свикне няма как не може да е постоянно с мен,а и не е полезно чак талкова да е вързана за мен.
 Хайде Ави ме нападна вече на компа спирам пак ще пиша

# 677
  • София
Преди, като общувах и споделях опит с майки от форума на Вели, когато бяха на тази възраст приблизително децата, повечето започваха подобни "тренировки за бъдещи раздели" в... детски клубове. Отиваха там, пиеха си кафето на спокойствие, наблюдаваха децата и увеличаваха плавно времето "разделно". Има някаква логика, като се замислиш. Peace

То май наистина ставам смешна вече, ама... много майчета ми се губят. Вадя ПОЗОРНИЯ Laughing списък Crossing Arms:
Някои, като Маги Савова обещаха да се разписват и така си остана. Rolling Eyes Други се зарадвах, че мернах с по една честитка на Коледа и пак така си остана...
Didka_132, Zinaida, wazse, Kafenceto, no_name, asia_nika, atlantica, Jylieta, ben78, ola, GANDIA, qnika, Gaja, desi054224, L.V., dena_klv, ljusi,  Abrikotin, Еnigma, asja, Mamacita Bandida, poem, Nadeto_K, Ji_Ji_Ji, princessa raia, mara casy, Мисис Т, маги79, Velvet_s, Mара Подробната .....
къде сте момичета, пишем си едни и същи??????? Thinking

# 678
Бързам да се разпиша, да не вляза и аз в позорния списък. Laughing
Мдам, много мамита липсват, дано да е от мързел и да са ОК всички.

Олче, Чичовото пак е Каинка. Laughing Голям смях с тази Каинка, ако знаеш как го казва.... Heart Eyes
Знае вече и името на мама и тати, батко си е батко, само като го дразни става" БАТЬООО!" Close Joy
Имаме една баба Ена - комшийка, знае й перфектно името, тренира отсега за бъдещата снахичка! Mr. Green

Ние тамън се осеферихме, само една отшумяваща кашлица остана и Дани снощи взе, че бръкна на Кико в окото с една свинска опашка. А откъде я изнамери, идея си нямам. Направо ми прилоша, така изрева милото. Зачерви се очето, добре, че не го боцна централно в ретината, а в страни по склерата. Днес като че ли е по-добре, но ще промиваме с Офталмосептонекс за всеки случай.

Силви, Деси, стискам палци да попаднете на хора, да работите с удоволствие и мерак и мъниците ви да не страдат много.
Деси, Олче и другите мами с по-големи дечица, нали задължителната предучилищна подготовка е от 6-7г. Дани като ще стане на 5г. юли месец, значи че това ще важи за него от догодина. Аз мислех ако ни приемат тази година в някоя близка ДГ да го пусна, но като видях репортажи по ТВ каква е лудница и се отказах да ходя да спя пред градините. Може би щях да поупорствам ако си нямах още един фарфалак, заради който ще си остана вкъщи и тази година.
И все пак не става ли приема и чрез кандидатстване в нета? 

# 679
Nanny, аз доколкото знам, а и от репортажите това разбрах, висенето е за яслите (не ОДЗ). Те са към друго министерство (мисля, че здравното), а ОДЗ и ЦДГ са към просветното. Та за тези последните е системата ИСОДГPeace

# 680
  • София
Нани, да я изядеш тая "Каинка" сладка! Цунки от любимата му "Нана"  hahaha Mr. Green Heart Eyes
А така, да тренира, да си знае отсега! Joy Joy Joy

Това с очето на зетко Blush надявам се да е наистина вече последното ви "здравно" премеждие... Praynig
И Вели е щял вчера да си счупи ръката, нали се мята като луд по и върху сестра си, и си е изтряскал ръчичката зверски в едната табла на спалнята. ooooh! Тя, спалнята в наШта къща отдавна играе ролята на батут... Twisted Evil Но Слава Богу, размина ни се (и тоя път). ooooh!

А за ДГ, мисля, че от 6 г е предучилищната, не съм съвсем сигурна, но май отпадна това за 5-те год. newsm78
Нека по - запознатите кажат, че на мен ми е болна тема, като знам колко сме "готови" за предучилищна с баткото, направо не ми се чете по въпроса. Sad Иначе за кандидатстването, за ясли е истерията с молбите на местО, а за ЦДГ системата за класиране е с точки, по интернет.

# 681
Олче, голям списък извади, дано  ако четат  да драснат мамите по един ред. Най - малкото  да се знае че са добре и те и децата.Прави ми впечетление, че колкото повече растат децата толково по - малко пишат мамите във форума. А има толкова много неща, които могат да се обсъждат. Може и да не съм права. Ходят на работа, няма време.
 Това за кандитастването в ДГ , за точковата система, интернет не се ли отнася само за децата на 3 години  newsm78, за тези които ще са в първа група ?
 Нани, не мисля че ще се стигне до  висене по опашки, стига само да има свободни места в градината в която желаете да бъдите. За по - големите деца мисля че могат да се подават молби по всяко време на годината и за тях приема е друг. Поне така е при нас.

# 682
Нани, задължителната предучилищна подготовка е от 5 години вече, решението е от септември 2010г., но има гратисен период 2 години за въвеждането й. Така че, нашите големи дЯца не ги лови.  Peace  Информация - тук.
За точковат с/ма и гласуването по интернет не знам, ние тук сме друга бира. Laughing.

Цунки по раненото оченце на Кико, и по ранената ръчичка на Вели, дано по-бързичко и лекичко им минават травмите. Hug Heart Eyes
Бързо стават белите, ейййй. ooooh!

# 683
Цунки по раненото оченце на Кико, и по ранената ръчичка на Вели, дано по-бързичко и лекичко им минават травмите. Hug Heart Eyes
Бързо стават белите, ейййй. ooooh!
Деси, сега като бати Саши е на градина ми се струва нормална тази привързаност да я отнесеш ти. Аз нищо не казвам по въпроса, защото ние не сме спирали да се крием в мамините или бабините крака, когато навън има още някого извън робското население.
Иначе и аз ще започвам да въвеждам вече игра в клуб без мама да влиза вътре, ако има такова клубче около нас, че под 2 годинки си искат пряк отговорник.
Но пък няма как да не бъда нащрек, защото какичките така безотговорно ги пазят понякога, че се намират свободно разхождащи се в моловете бегълци.  Tired

# 684
  • Пловдив
Да споделя и аз нашия опит с раздялата с мама. Елена и тя е като залепена за мен. Но от няколко месеца насам тренираме да я оставям по малко на бабите. В началото повече е плакала, сега по-малко плаче,  като попита Къде е мама Еми? и обясняват и тя си знае че ще се върне. Редовно и обяснявам, че мама ще тръгва на работа и баба Ели ще я гледа, къде ме разбира къде не, но понякога ми вика - Мамо отивай на работа,  hahaha а аз ами кой ще те гледа ? Отговор - баба Ели  Laughing Ходим редовно и на детски клубчета, но там не влиза без мен или без баща си, ако успее да се залиса в някоя играчка, може и да се измъкнем от детския център за малко, после почва голяям рев - искам мама. Ако има обаче познато дете, няма проблем да откара и един час в игра, но това е. Малко ще е трудно приспиването на обяд, защото още се приспиваме на цица, но се надявам като ме няма да се оправят по някакъв начин. Мъжът ми я е приспивал няколко пъти на обяд пред компютъра като и пуска песнички  Crazy
Вери - на страхотен шеф си попаднала, дано си остане такъв.
Деси, няма нищо по-хубаво от това да си си сама шеф на главата, въпреки повечето разходи, поне си определяш работното време, въпреки,че и това си е нож с две остриета. За да имаш редовни клиенти ще трябва пък да поработваш като че ли повечко вечер (съдя по мойта козметичка) и в уикендите.

# 685
Така...да се разпиша и аз!
Чета, че за работа си говорите. Аз силно се надявам Преси да се класира до пролетта в някоя ясла, защото още никъде не е приета, а аз най-късно в началото на лятото трябва да се върна работа. Натрупаната отпуска ми стига най-много до към началото на юли. А нали има адаптационен период за малчовците. Чакаме си ред още от август 2009 и все още няма резултат, а времето лети.
Много от дечицата вече правят хубави изречения, а Преси още е само на някоя и друга дума. Преброих днес, че ползва само 14 думи: мама, баба, тати, дядо, леля, бати, куке /куче/, тото /мечо/, уа /ура/, паи /пари/, кай/край/, пис /пиш/, како /ако/ и ане /агне/. Карам я да произнася и други, които чува всеки ден, но не ще и само върти белтъци хитро и разсеяно, и си мълчи.
Памперсът си е още на дъто й. Пиша най-много два пъти за ден в гърнето, но останалото и акито си ги прави набързо в пампито. Пробвала съм като я видя да се напъва да я слагам бързо на гърнето, но тогава й секвам желанието и нищо не прави.

# 686
Относно разделите-снощи оставих Вики при майка ми да спи, но почти час след това я чух, че реве, не е заспала и вика "мама", отидох аз да я приспя. После някъде към 2часа я чух, че реве много и пак вика "мама", майка ми се мъчи да я приспи, но не може, накрая отидох да си я взема, приспах я при нас и спа да сутринта без да мръдне. Спалните ни са една над друга и много се чува Вики като си пусне силния глас. Досега не се беше случвало такова чудо, тя много обича майка ми да я приспива и да спи при нея, но сега се бяхме разиграли точно преди да я оставя и явно трябваше по-бавно да се разделим. Иначе ми казва "чао" и остава при баба, което много ме радва, защото с Габи до доста късно като я оставях при майка ми и трябваше незабелязано да се изнижа, за да не реве.

Нани, направо отивай в градината, която си си харесала и питай как стоят нещата. Другият вариант е предучилищна от 5г. в някое училище, но са само до обяд.

Олче, насила хубост не става.

# 687
 Олче, от вчера се хиля на този позорен списък  Joy  Hug  bouquet
 Срам не срам ще се разписвам..нИ щЪ да съм в него  Crazy
 Такааа...време за отчет  Mr. Green Дребна нинджа ходи на градина и се чувства много добре. Играе, яде като ламя пу пу пу, успяват да го приспят  Shocked - нещо което за мен е много трудно, там не знам как става, но се справят. На учителката си вика како  Laughing и са големи приятели. Преди коледа се наложи с половинката да отсъстваме за около 10 дена и се и отбихме в това време, което не е било прието с най- много драми...и най- шокиращото- детето което се будеше по 15 пъти на вечер с кански ревове сега спи непробудно по цяла нощ  #Crazy Явно кърменето е бъркало процеса непробуден сън. Разбира се и апетита му е значително по добър и вече е заоблил малкото дупе, а блузките седят като гладени на глобус  hahaha Много ми е сладък  Heart Eyes За приказването- не е най- приказлив, като някои априлчета. Рядко свързва думите в изречение, не желае да повтаря след мен когато го карам, но за сметка на това всичко което не трябва да чуе е чуто и повторено  Whistling Разполага със скромен речник от най- необходимите думи с които досажда на учителката в градината когато го напъне глад, жажда, има залепнало ако на дупето, иска нещо определено от играчките ит.н. Гърне никога не пожела да ползва, каквото правеше го правеше на седалката на оригиналния тоалет, но тъй като майка му е несериозница напредъкът който имахме лятото остана в миналото  Blush Сега има видим интерес към процедурите на баща си в тоалета и често мрънка да го водим да си прави малкото ако/пиш/, а голямото ако си го прави на пампата без много шум  Mr. Green
  За раздялата с бебе на градина, честно казано не я преживях тежко. Може би преди това раздялата ни за десет дни ми натежа толкова много, че сега някак ми е по лесно като знам че вечерта ще си го гушна. А и той много възторжено влиза в градината и като виждам че на него му е добре и на мен не ми тежи. Когато го оставям при майка да спи също е много е доволен, та за сега и с това нямаме проблеми пу пу пу. От както е на градина и по детски клубчета като го оставям няма драми. Сядам в кафето на стратегическо място , за да го наблюдавам , за да няма бебето беглец, но 40 минути дори и не се сеща за ме  Mr. Green
 Единствен проблем ,ако може да се нарече така , ни остава вечерното приспиване, което е съчетано с много драми и уговорки и хитруване от негова страна. Като стане време за сън започва едно безкрайно искане н храна, тати, пу гъне/ну пагади/, имал ако и и хиляда др измишльотини в час....след което заспива с лек рев  ooooh!....но явно така ще е докато разбере , че това ще е положението- вечер се спи  Crazy
 Отчетох се подобаващо ...та чак досадих  Mr. Green
Обещавам най- тържествено да бъда по редовна в писането, просто сега се занимавам с едни кирийки които ми заемат ръцете и ми е по лесно да ви чета, което правя ежедневно както се вижда  Hug
 И не накрая добре дошли на новите мами, много е хубаво да имаме нови попълнения с нови красиви априлчета  Hug Hug
 Пожелавам ви момичета един прекрасен ден, въпреки ниските температури  Hug

# 688
Олче,идеята с детските клубове не е лоша,но ще ми коства доста средства,а и мислълта ми е друга.Иска ми се Ави да свикне с това,че мама излиза някъде,но пак се връща при нея след известно време.Тя трябва да ме вижда,че аз излизам и няма да присъствам за определено време.Иначе в клуба  ок,но тя пак ще ме вижда и ще знае,че съм наблизо.

Затова смятам да разигравам например едно излизане от вкъщи само 5 мин. след,което веднага се връщам и така постепенно ще увеличавам времето.Но тя трябва да свикне,че аз ще липсвам,но винаги ще се връщам.Измъкването тихо пак е идея,но е за малко тя расте и вече започва да разбира и ще дойде ден в който няма как да я излъжа,а аз не искам да я лъжа.Помня когато бях дете може би на около 4-5 г.вече съзнателна възраст как майка и татко се приготвяха да излизат някъде и все ни лъжеха със сестра ми,че излизали по-Важна работа и след малко се връщали и това след малко го нямаше.Много добре започнах да схващам,че те не отиват някъде кой знае къде и няма да се върнат скоро и много се дразнех и изживявах това,че ни лъжат.Децата не са никак глупави за колкото ги мислим или поне за колкото са ни мислели нас.Искам да се научи,че щом кажа нещо го спазвам и така да се научи и тя да не лъже и крие от мен някой ден,а да споделя и да бъде колкото може честна.Ще е доста трудно,но няма как трябва да се учим една друга.

poem,добре,че намина не знаех,че Сами вече е на градина или съм изпуснала newsm78Ти да не си почнала работа?

Вери,дано и Вики се успокои вече,много се изтормозихте взаимно Tired Hug

# 689
  • Варна
Чудо, не съм в позорния списък Mr. Green, но все пак да побързам да се разпиша, че да не се озова там Grinning!Добре дошли на новите мами и априлчета в темата!  bouquet

Бързо да минават оченцето на Кико и ръчичката на Вели!
Симона и тя се контузи преди 10-тина дни, падна от леглото през нощта и все още има синина на бузата, като пребита изглеждаше, особено в началото.

Ние сме добре, аз изкарах един бърз грип тия дни, но вече ми мина.
Пипо говори доста, но почти нищо не му се разбира, в повечето случаи е на неговия си ези. Напоследък се е научил да клюсари и току идва при мен, държейки се за ръката и вика "Тя уда'и!", съответно кака му кращи след него, почти ревяща от обида: "Не съм го удряла, лъже!" Twisted Evil
При нас няма болезнена привързаност към мен, а към татко му Shocked - реве за него, през нощта вика него и т. н. На моменти чак криво ми става, но знам, че е период, който ще мине...

Да вземем да се видим тоя уикенд във Варна, ако е хубаво времето, а? Hug

Общи условия

Активация на акаунт