Бавно идва баба Зима, АПРИЛчето лудее за двамина!

• 40 752
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
villyh, влезнах в този сайт, регистрирах се, но май е късно вече за кандидатстване. Утре излиза първото класиране. Аз лично не видях никъде възможност за записване на детето, дали като съм се регистрирала в системата с всички наши данни кандидатстването ще се случи автоматично? Нещо хич не ми е ясно, а и не съм писала никъде предпочитания за градина, само района, в който живеем е известен.... newsm78

Оченцето на Кико, като че ли е по-добре, има още червено, но по концентрирано. Тази нощ обаче не спря да хленчи и да вика:' Боуи" /боли/ и като го питахме какво го боли, отговаряше:"Ута", демек устата. Реших, че зъбче сега го тормози, мазах с гелче, без промяна, накрая му дадох Норофен и заспа. Днес обаче пак ми е с Т. - 37,6, смъква сам, пак качва до 37,5. Нямат край тези болести, това сега от зъб ли е, пак ли вирус, от кашлицата ли? Tired

Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 691
Nanny, не помня точно къде, но се посочваше и детска градина. Прегледай пак , а сега и аз ще видя.

P.S. При мен не излиза никъде "кандидатствай" или "кандидатури", но може и защото децата "посещават" ОДЗ да е. Но безда си посочила ДЗ, няма как да те класират за него. 

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 16:59 от villyh

# 692
  • Някъде там...
Брей, мен как така ме няма в позорния списък.  Mr. Green Я да взема да се разпиша да не попадна и аз там...
В понеделник започвам работа. Не съм ходила от 2 г. и половина и кой знае каква излагация ще е.  Embarassed Много се притеснявам как децата ще свикнат с раздялата, но нямам избор, ножът вече опря до кокал. Ние тренирахме като бяхме на гости на баба и дядо - оставях им ги за няколко часа. После Йоана потренира 5 дни като бях в болница. Оттогава й остана един страх, че пак ще изчезна за дълго и не ме пуска никъде без рев. В понеделник ще пробваме да заведем Йоана на ясла, а Яна да остане вкъщи с баба си. Стискайте палци.
Ние не говорим много, думички казват, най-сложната е типутам или путам (хипопотам). Изречения почти не правят или са от типа; "Ая апи (Йоана ме хапе)", "Мама няааа (Мама я няма)"
Момичета, а има ли дечковци, които вече познават цветове? Ние сме пълни далтонисти.  Mr. Green
Нани, трябва да си избереш градини, няколко. Не става автоматично.

# 693
 Силви, не ходя на работа все още. пиша дипломна работа и на едни курсове по английски...и някои др нещица ... но не мога да кажа че съм най- заета  Mr. Green
 Чоки, дано на малката принцеса бързо й мине сининката...дорре че не е станала по голяма беля. А няма за какво да ти докривява , че Пипо е пристрастен в момента към баща си...Сами също е от бащелюбците и това ме прави много доволна...особено вечер  Crazy
 Ох нанни, дано ви подминат всички болести че много им стана на малките вече  Hug
 Жабче, от два дена и аз съм на вълна цветове. Делим кубчета коли и всичко по цвят и ги учишм усилено...някакъв впечатляващ напредък не съм забелязал обаче все още  Mr. Green

# 694
  • София
Жабче аз Ваня още не мога да я науча на цветовете... Елена дори не ми е хрумвало да опитам, но може да пробвам.
А иначе разликата между близначките става все по-голяма и то не само визуално. Едната знае всички букви и цифри, а другата изобщо не се интересува от подобни неща..
Да се похваля, че вече втора седмица съм на работа и положението е по-добре отколкото очаквах. Каките си ходят на детска, като едната се опитва понякога да заплаче сутрин. Елена е до обяд на ясла, след което по разходки с детегледачката.
Обикновенно сутрин ги води таткото, а аз ги взимам, но няколко дни ми беше по-трудно, защото трябваше аз да ги водя и взимам след работа, съответно трябваше да ставаме много рано, за да се оправим, да отидем пеша до детската, да стигна рано на работа, за да мога и да си тръгна рано и да ги взема навреме.
Най-важното е и нещо от което съм много доволна, че засега не боледуват, дано да продължава така.

# 695
Щипките вършат чудеса. Сортира си ги по цветове или по бройки (задължително пет - добре че вече понаучи още няколко цифрички  Laughing).

Да взема да си допиша започнатото.
Поемче, на това му се казва завръщане с компенсации за публиката. Браво на успехите със Сами. Не мога да повярвам, че този бъбривко вече не изнася пледоарии.  Heart Eyes
Шоки, вярно че трябва да пишеш по-често и ти.  Grinning Да й минава на Мони посинката.  Hug
Жабче, на теб дано новото начало да ти се отрази добре, както и на момичетата. Много целувки!  Heart Eyes
Айла, дано да продължат в същия дух да те радват и ти да ги хвалиш твоите госпожици. И за тях по една  Grinning Heart Eyes.

Маани-мани, ако дребната е с цветовете като мен, голям майтап ще бъде. РОдата още помни един излет, на който ме питали какъв цвят е одеялото (а то беше синичко, помня си го). Моят отговор: "Чейвено като тиевичката" Да не вземе да се обърка някой, че това е отговор на невръстно дете. Не, просто "Йъ"-то си ми е такова.  Embarassed
Понеже Поем похвали спането на Сами, аз да взема навъпреки - да ви разкажа за нашето безкрайно приспиване от една седмица. Веднъж даже ми постави рекорд от час и половина, но не в истерии или нещо. Просто когато е тъмно, детето получава муза да приказва. Оплячкосва си всичкото мляко от мама и се започва заставане на коленца, лягане върху мен, търсене на часовника на цифровото ... и това гарнирано с бърборене, но не бебешко, а като на някакво различно от моето дневно хлапенце. С най-чистия си изговор се започва" нейната мама нани, нейната тати нани, нейната баба нани, нейната деди нани". Цялата домова книга бива изброена, а аз умирам от смях, въпреки че нервата ме тресе с тези безкрайни приспивки.
Тази вечер пак така, но поне се вместихме в един час. Но този път беше "къде си, мамо? ето я мамааа!!! Къде си, тати? ........." И пак така с цялата банда роби. Накрая реших да се позавия малко, че да ми е поне топличко, а то взе че смешно ми стана. Някой ме надуши, цопна се да лежи до мен с командата "вече ц*ца". Ами така де, то представление, представление, но да си дойдем на думата. Какво е това моето завиване.  Mr. Green hahaha 
Аз какво си седя на ушите ами не взева да се включа в ясленските списъци?

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 21:59 от рони

# 696

Рони, Joy Joy Joy
" ...нейната мама нани, нейната тати нани, нейната баба нани, нейната деди нани"
Това ми е любимо. Laughing Сашковото беше: "Ето го мама''. Grinning
"Чейвено като тиевичката" е най-доброто определение за (син) цвят, което съм чувала. hahaha
Благодаря ти, че се погрижи бързо да се разсъня тази сутрин, като си направя (смешна) гимнастика на лицето. Hug

Жабче, дано промяната от понеделник е добра, и да са спокойни мъничките. Hug
За цветовете - не ми е идвало на ум досега да ги показвам. Blush Голямото торнадото ги научи към 3 годинки чак, и затова мислех, че е рано. Първо научи цветовете на светофара, това си спомням.
Дано промяната от понеделник е добра, и да са спокойни мъничките. Hug

Poem, дай Боже всекиму такова ясленче като Сами. Heart Eyes Пу-пу-пу.
Aila, дано и твоите момиченца все така си я карат градината и яслата. fingerscrossed

Последните 2-3 пъти когато бяхме в детско клубче, Ани не се отдели от мен и не пожела да отиде при децата. Дори с брат си. Стоя плътно до (в) мен. Rolling Eyes
Рони, вчера бях свидетел точно на описаната от теб картинка за детските клубчета в Моловете. Саши и още едно детенце играеха хокей на лед (на плочките  Laughing), шайбата им излезе от ограденото и се плъзна към ескалаторите. Двете момченца (моето и другото), хукнаха да я гонят. Ако не бях завърнала топчето, и децата, докъде ли щяха да стигнат. Rolling Eyes ... А имаше 2 плачеши дечица чиито майки не можеха да открият, уж слезли 2 етажа по-надолу в един магазин... пък телефоните им изключени. ooooh! Момичето, което гледаше децата  беше толкова притеснено, в това си загрижено състояние грам не обръщаше внимание на другите деца (не ги и виждаше, което беше по-лошото).

# 697
поем, честито ви спане по цяла нощ. Кога ли ще се случи и с Вики? Поне една нощ, ей така да видя, че е възможно Outta Joint Най-доброто постижение й беше преди 2-3 нощи, когато спа при майка ми и се събуди само 2 пъти, изпива си млякото/чая и заспива веднага, но оттогава много й се развали пак съня.

Жабче, дано всичко е о.к. с яслата. А пък за работата не се трввожи, ще влезеш в ритъм.

рони, много сладко това Миме Heart Eyes И ние се приспиваме дълго, макар и без цица. Изброяваме родата, викаме ги, а пък те са инструктирани да не идват, уж спят ooooh!

Цветове и цифри не сме учили. Има време, много време.

На детски клуб още не съм я водила, не заслужава, като стане по-възпитана тогава  Crossing Arms smihesorry

# 698
При нас положение е по-зле SadАви уж се оправя,помина и хремата,бодричка е ,но кашлицата и е много лоша ooooh!Днес лекарката каза АБ. SadГърдичките и не са в добро състояние когато я преслуша и за да не стане по лоша работата почва да пие Аугментин.Някой давал ли е?Хич не ми се изкаше антибиотик.На всичкото отгоре майка ми е страшно зле също.Отделили см е я в отделна стая вкъщи ходим с маски.Вчера така и не свали Т,втрисаше я,беше и лошо всичко я боли и гори.И тя е на АБ.Само аз пия разни анти грип и простудни лекарства макар,че от днес и аз ужасно кашлям TiredТака не сме боледували от години.Педито на Ави каза,че върлува страшен вирус пазете се момичета пазете и децата Praynig

# 699
Силви, моят Светльо пи Аугментин преди. Нямаше проблеми и свърши работа.

А за какво се вихри из въздуха, и мен ме предупреди нашата педиатърка. Затова и ние все още си стоим в къщи и вече изперкваме дружно. Аз се изморявам цял ден да ги подмятам, да ги гоня и да беснея с тях, а те бързо се отказват от по-тихите игри. Или постоянно се гонят и реват за играчката в ръцете на другия (дори когато има същата на земята).
 А да излезем си е цяло приключение... Вече искат всичкo "Aш шям" и докато така облека единия, другия..., после се обуваме... А на вън искат да ходят и не им се вози в количката, та като излезем пеша (само наоколо), двамата щукват в различни посоки и мама започва да вика, да заплашва... "Ньеее" ни е любимо за всичко - от сядане на гърне (вчера им дойде тази идея, след като ги похвалих някъде), през обличане, ядене, влизане и излизане от ваната... Абе все напук  ooooh!

Силви, сега се сетих, че нашата пед-ка препоръчва ежедневно киснене във ваната когато има секрети разни. Ако няма температура, водата може и по-топла да е, а ако има - с по-хладка вода (ок. 36градуса). С хладката вода преди борихме и само едни гадни високи температури...

Ей, момичета, не съм си мислила преди, колко е ценно здравето. С дечицата направо се побърквам, та сега като са здравички (пу-пу), направо не смея да им се карам, да се сърдя и да се оплаквам...

Нека всички болнички да оздравяват бързо и по-дълго да са здравички слид това. А здравичките много да се пазят и да радват мама и тати с поредните дивотии.

Моите момчета вече сами влизат в банята и могат да си пуснат водата във ваната. Оня ден направо ме шашнаха. До сега 1-2 пъти са влизали, като е загасено, но оня ден бяха пуснали и водата да тече  Crazy Направо не ми се мисли какви могат да ги вършат.

Ей, писах, писах...
Пожелавам ви приятен следобед и здрави дечица, за да сте спокойни и вие  Heart Eyes

# 700
  • София
Здравейте, мами,
Реших да се престраша и да ви се представя и аз (видях тези дни и други нови мами  Simple Smile )
Чета си ви още от лятото на 2008, но така и не събирах смелост да се запиша. Моето "априлче" поради разни проблеми на мама му от първото раждане се чакаше рано-рано да се появи. Е, устискахме до 27.02.2009. Казва се Гергана, роди се 2,250 и 47 см, днес е 12 кг и 86 см (бяхме на доктор заради досадни сополи и кашлица, та я и премериха набързо  Simple Smile). Кърмихме се дълго благодарение до голяма степен на наученото от форума (за съжаление с баткото не бях го открила от началото и тогава не се справих с тази част), отбиването ни беше съвсем плавно и добре прието. От октомври е на ясла. Свикна доста бързо там, но се засили елемента "залепена съм за мама" първите 2 месеца. После тъкмо си взех дъх по тази тема, тя пък взе по-често да боледува, но се надявам скоро и това да преборим- другия вторник сме на хомеопат, за който чаках за час повече от месец. Инак знам, че е добра, ползвам я за сина си. Надявам се да намирам повечко време да пиша. Желая на всички болнички като нас бързо оправяне и лек ден с повече усмивки за всички   bouquet
very nice, имам един въпрос към теб, ако можеш да ме ориентираш. Помня, че ползваш продуктите на Аквасорс- аз също, питах и в темата, но никой не се включва засега, та знаеш ли дали от течната Афа може да се увеличи дневната доза при боледуване ? Аз й давам от как тръгна на ясла по 1 мл на ден.

# 701
ssillvvi, веднъж са изписвали АБ на ситното (което така и не пи). Оттогава помня, че винаги при прием се дава и Био-Гая.
И понеже написах био-гая - има-няма няколко дни и се сеща, че с бодра крачка трябва да види нещо в хладилника. Протяга ръка, за да й го отворим, а като я питаме какво й трябва отвътре си казва детето "би-о гая".

Ей, момичета, не съм си мислила преди, колко е ценно здравето. С дечицата направо се побърквам, та сега като са здравички (пу-пу), направо не смея да им се карам, да се сърдя и да се оплаквам...

Нека всички болнички да оздравяват бързо и по-дълго да са здравички след това. А здравичките много да се пазят и да радват мама и тати с поредните дивотии.
Амин.
С това гадно време наистина е много кофти. Децата изкрейзват само у дома, а вече си имат нужда да горят енергията.
Вчера свалихме повивалника (казвала ли съм ви, че това е най-сполучливата покупка от всичката мебел на бебето? Grinning)и от него направих пързалка. Побесня това детенце. Скача отгоре, катери се, пуска се, но обезопасихме отдолу с доста възглавнички, че да се се скърши. Пък аз не се отделих от приспособлението, че не ми се ходеше все пак до някоя болница заради моята инженерна мисъл.
И да не подгони днес баба си за същата игра, доброто ченге у дома беше инструктирано да не се поддава на чупки  в джуките.

Jiema,  Hug Радвам се, че писа тук. И сте добре дошли с наборчето Гери!  Heart Eyes

# 702
Рони, знаеш ли дали има срок за записване за яслите? Да не би /ако има такъв/ и за ДГ да важи...
Ще ме умориш с тия "чупки в джуките" Laughing, само дето не ми дава да ги видя.
 ssillvvi, мойто мъж пи преди време Аугментин и като го хвана едно рядко щастие, като страничен ефект на АБ. Та, наистина е добре да подсилиш чревната флора с някакъв пробиотик, може и витаминки. Наш батко като пи наскоро АБ го подсилвах с Мултивитамол на д-р Тайс, педи го препоръча, заради голямото съдържание на Вит. Б и Ц.

Jiema Hug

Нашата Калинка се тренира сама с цветовете. Вади мозайката на брат си и сортира боцките по цвят в отделни легенчета. Прави същото и с едни шарени стъклени топчета, като брои:"Нно, дее, тии..."
В тая връзка се сетих за една "образователна" сценка. Бяхме навън с децата това лято и при нас идва едно наборче на Дани. Вижда една пчела и казва на Дани:"Виж, фчела". Мъжо започва да обяснява, че се казва: "П- пчела", а детето в знак на разбиране повтори: "П - фчела"  Laughing
Това се отнася и за птица и много други, които Дани още бърка.

# 703
Аз забравих да спомена, че и тогава с Аугментина, а и с Клацида след това, пихме Био гайа.  Peace

# 704
very nice, имам един въпрос към теб, ако можеш да ме ориентираш. Помня, че ползваш продуктите на Аквасорс- аз също, питах и в темата, но никой не се включва засега, та знаеш ли дали от течната Афа може да се увеличи дневната доза при боледуване ? Аз й давам от как тръгна на ясла по 1 мл на ден.
Аз давам по 1 капкомер, не съм увеличавала дозата. Внимавам с АФА-та, защото дава много енергия и, ако се дава повече може по-трудно да заспива. Един път я бях давала по-късно, някъде към 10-11ч. и много трудно заспа на обяд. Това важи по принцип за водораслите. Можеш да увеличиш много дозата на коластрата до 6-7 на ден през половин час може.

Общи условия

Активация на акаунт